FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 6 oktober 2006

Peiling: Nek-aan-nekrace PvdA en CDA

Icoon Verkiezingen De Tweede Kamerverkiezing lijkt een nek-aan-nekrace te worden tussen PvdA en CDA. Beide partijen kregen er veel zetels bij in de politieke barometer van Interview/NSS. Er lijkt de komende weken een titanenstrijd om het premierschap te komen tussen Jan Peter Balkenende en Wouter Bos.

Vorige week won het CDA 4 zetels, ditkeer kreeg de partij nog eens 3 zetels erbij. Het CDA staat daarmee op 46 zetels in de peiling. De PvdA kreeg er deze week 4 zetels bij en staat aan de leiding met 47 zetels in de peiling. Vorige week stonden beide partijen nog gelijk, nu gaat de PvdA met 1 zetel verschil aan de leiding.

Andere partijen verloren zetels. Vorige week ging het al slecht met de VVD, ditkeer verliest de partij nog eens 2 zetels. De VVD is de derde partij met 25 zetels. De SP verliest 2 zetels in vergelijking met vorige week en krijgt 15 zetels. GroenLinks verliest 1 zetel en komt uit op 7. D66 wordt geminimaliseerd: de partij doet het nog slechter dan vorige week en heeft nog maar 1 zetel in de peiling.

ChristenUnie en de SGP blijven stabiel op 6 respectievelijk 2 zetels. Ook Geert Wilders houdt 1 zetel in vergelijking met vorige week. Marco Pastors neemt volgens deze peiling geen plaats in de Tweede Kamer. Ook de Partij voor de Dieren en Lijst Vijf Fortuyn krijgen geen zetels.

De coalitie van CDA en VVD, die nu al een minderheid vormt in de Kamer, heeft in de peiling maar 71 zetels. Een coalitie van CDA, VVD en ChristenUnie is wel mogelijk. Een linkse coalitie van PvdA, GroenLinks en SP blijft steken op 69 zetels. Ook niet genoeg voor een meerderheid. Een coalitie tussen PvdA en VVD kan net niet rekenen op genoeg zetels. Een brede coalitie van PvdA en CDA zou goed zijn voor 93 zetels.PvdA staat met ťťn zetel verschil aan kop

Sonics Princess Elise ingesproken door Lacey Chabert

Lacey Chabert, je kent haar vast wel uit Party of Five, Not Another Teen Movie en Mean Girls, zal de stem van Princess Elise verzorgen in de nieuwe Sonic game op PS3 en X360. Lacey heeft al eerder voice-acting gedaan, onder andere voor Rugratz Go Wild en Bratz Rock Angels.

Het is de eerste keer dat een Hollywood-actrice de stem van een Sonic-karakter in zal spreken. Je kunt van Laceys stem deze kerst genieten als je een Xbox 360 hebt staan. De PS3 versie komt in Europa in maart 2007 uit, om begrijpelijke redenen.niet in-game overigens

[update] Amish-meisjes begraven

Icoon BuitenlandsIn de Amerikaanse staat Pennsylvania zijn vier van de vijf vermoorde Amish-meisjes begraven. De meisjes kwamen om toen een vrachtwagenchauffeur, om nog onduidelijke reden, het vuur opende in een school voor Amish-kinderen. Na zijn daad pleegde de chauffeur zelfmoord.

De Amish-gemeenschap wijst alle moderne techniek af en leeft in gesloten gemeenschappen met eigen winkels en scholen. Voor de verwerking van hun verdriet zijn de Amish teruggevallen op hun geloof en zij hebben de 32-jarige Charles Carl Roberts zijn daden reeds vergeven. De begrafenisstoet van 34 rijtuigen reed in volledig stilzwijgen onder andere langs de woning van de dader.

Het vijfde slachtoffer zal later vandaag begraven worden, aldus de opa van een van de meisjes. De politie onderzoekt momenteel nog de aanleiding van het drama.

Update 23:25
Inmiddels is bekend geworden dat een zesde slachtoffer het ziekenhuis heeft verlaten opdat zij in de haar vertouwde Amish-omgeving kan sterven. Veel besproken is de heldendaad van de 13-jarige Marian Fischer. Op het moment dat de schutter zijn wapen trok stapte zij naar voren en riep ĎShoot me firstí, in een poging om haar zusje en haar klasgenootjes te beschermen. Haar jongere zusje Barbie volgde haar voorbeeld en riep: ĎShoot me secondí. Marian heeft haar heldendaad met haar leven moeten bekopen, Barbie raakte ernstig gewond.

De schutter hield rekening met een langdurige belegering van de school. Hij droeg drie geweren, een verdovingsgeweer, twee messen en zeker 600 kogels bij zich. De schutter raakte echter in paniek op het moment dat de politie arriveerde. Hij opende daarop het vuur en schoot in executiestijl op de kinderen. De politie die direct na het horen van de schoten het schooltje binnenvielen konden het bloedbad niet meer voorkomen.

De politie heeft bekend gemaakt dat de schutter van plan was om de meisjes seksueel te misbruiken. Het geplande misbruik bleek uit het feit dat de politie onder andere plastic bandjes en glijmiddel vond. De politie vermoedt dat de oorzaak gezocht dient te worden in het verleden van de schutter. Deze bekende kort voor het drama aan zijn vrouw dat hij twintig jaar geleden twee minderjarige familieleden had misbruikt. Sinds het overlijden van zijn pasgeboren kind droomde hij steeds vaker over het misbruiken van kinderen. Hij was zelf geen Amish en had kort voor zijn actie zijn kinderen op de bus naar school gezet.

Meer kerstpakketten in 2006

Icoon BinnenlandsHet duurt nog even voordat het zover is, maar nu is al duidelijk dat er dit jaar veel meer aan kerstpakketten wordt uitgegeven dan vorig jaar. Dit blijkt uit een onderzoek gedaan door KPMG in opdracht van het Voorlichtingsbureau Kerstpakketten.

Volgens de statistieken gaan er dit jaar ongeveer 4,7 miljoen pakketten worden uitgereikt, 20 procent meer dan vorig jaar. Daarnaast is ook nog eens de gemiddelde waarde van het kerstpakket gestegen met twee euro, naar een bedrag van 33,60 euro.

Nederlanders hechten veel waarde aan het kerstpakket, een kerstpakket wordt gezien als een blijk van waardering voor de verrichte werkzaamheden. Zeker 92 procent van alle Nederlanders is van mening dat de kerstpakkettentraditie in ere dient te worden gehouden.

Zwartboek grote winnaar Gouden Kalveren

Icoon FilmZwartboek is vrijdag de grote winnaar geworden op het Gala van de Nederlandse Film in Utrecht. De film van Paul Verhoeven won de Gouden Kalveren voor beste regie, beste actrice (Carice van Houten) en beste lange speelfilm.

De uitreiking van de Grote Prijzen van de Nederlandse Film vormde de afsluiting van de 26e editie van het Nederlands Film Festival.

De jury kende Gouden Kalveren toe in zeventien categorieŽn. Ober had zes nominaties, maar verzilverde er slechts twee. Regisseur, scenarioschrijver en acteur Alex van Warmerdam ging met de prijs voor het beste scenario naar huis. De film werd ook bekroond met het Kalf voor beste production design.

Nachtrit-acteurs Frank Lammers en Fedja van HuÍt namen voor hun rollen de beelden voor respectievelijk beste acteur en beste mannelijke bijrol in ontvangst. Ik Omhels Je Met Duizend Armen van de vorig jaar overleden filmmaker Willem van de Sande Bakhuyzen won de prijzen voor sound design en beste vrouwelijke bijrol (Catherine ten Bruggencate).

Forever van Heddy Honigmann kreeg het Kalf in de categorie lange documentaire en won eveneens de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. De Speciale Juryprijs ging naar Ik Wil Nooit Beroemd Worden van Mercedes Stalenhoef. Knetter van Martin Koolhoven werd geŽerd met de Tiscali Publieksprijs.

Escort werd het beste tv-drama, Bolletjes Blues kreeg een prijs voor de muziek, Jungle Rudy, Kroniek Van Een Familie voor de montage en Constant, Avant Le Dťpart voor het camerawerk. De prijs voor beste korte film ging naar Meander, die voor bestekorte documentaire naar Photo Souvenir.

Het Nederlands Film Festival opende op 27 september met Ober. Forever was donderdag de slotfilm. Het festival trok 118.000 bezoekers, 11.000 meer dan vorig jaar. De eerste editie van het Nederlands Online Film Festival (NOFF) trok 90.000 mensen zekerťťn keer naar de website.


Paul Verhoeven met zijn kalveren

Formule 1 twee seconden trager in 2007

De Formule 1-auto ’s zullen volgend jaar langzamer over de diverse circuits rijden. Dat maakte bandenfabrikant Bridgestone vandaag bekend. Doordat Bridgestone volgend jaar de enige bandenleverancier is, worden er ook andere banden ingezet. De snelheid van de F1-bolides zal hierdoor ongeveer twee seconden langzamer zijn t.o.v. dit jaar.

De Japanse bandengigant doet dit vanwege het vertrek van Michelin. Nu moeten beide leveranciers nog met elkaar de strijd aangaan, volgend seizoen is dat voorbij. Dan trekt Michelin zich terug uit de Formule 1. Hierdoor is Bridgestone monopolist geworden en kan het, met het oog op kostenreductie, voor meer duurzame en dus hardere banden kiezen.

”We hebben al een idee over de banden die we volgend seizoen gaan gebruiken. In vergelijking met ons huidige rubber zullen ze veel harder zijn. De banden zijn een aangepaste versie van een oude constructie. Die zal ongeveer twee seconden trager zijn”, aldus Bridgestone’s Suganuma.

Wel neemt Bridgestone twee types banden mee, de teams kunnen zodoende kiezen met welk soort gereden wordt.

Submitters: Bar-Le-Duc & kikkererwt

Uitslagen Jupiler League speelronde 10

Er werd vanavond een compleet programma afgewerkt in de Jupiler League. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen tiende speelronde:

thuisuituitslag
Go Ahead EaglesFC Eindhoven2-0
MVVBV Veendam3-1
FC VolendamFC Omniworld0-0
RBC RoosendaalVVV-Venlo3-1
FC EmmenStormvogels/Telstar0-1
HFC HaarlemFC Dordrecht1-1
Cambuur LeeuwardenFortuna Sittard2-1
Helmond SportFC Zwolle1-1
De GraafschapFC Den Bosch3-1
TOP OssAGOVV Apeldoorn5-2

Stand

#clubgespeeldgewonnengelijkverlorendoelsaldopunten
1RBC Roosendaal1073024-824
2Stormvogels/Telstar1071221-1322
3FC Dordrecht1063121-921
4BV Veendam1054120-1019
5FC Volendam1054117-919
6Den Bosch*1053218-1418
7De Graafschap1052321-1417
8VVV-Venlo1052320-1617
9Go Ahead Eagles1044214-1016
10HFC Haarlem1035216-1314
11MVV1034316-1013
12FC Emmen1033416-1712
13FC Omniworld1032514-2211
14TOP Oss1023513-259
15AGOVV1022619-238
16FC Zwolle1014512-157
17FC Eindhoven1013611-226
18Cambuur Leeuwarden101367-196
19Fortuna Sittard101277-205
20Helmond Sport1005510-285

* winnaar eerste periodetitel

Programma 13 en 15 oktober

thuisuit
BV VeendamFC Eindhoven
VVV-VenloFC Volendam
FC DordrechtDe Graafschap
AGOVVRBC Roosendaal
OmniworldFortuna Sittard
Helmond SportEmmen
MVVCambuur Leeuwarden
FC Den BoschTOP Oss
FC ZwolleGo Ahead Eagles
Stormvogels/TelstarHFC Haarlem

Eerste beelden Xbox 360 versie Two Worlds

Van de Xbox 360 versie van de RPG Two Worlds zijn de eerste acht screenshots vrijgegeven. Two Worlds is een RPG in de stijl van bijvoorbeeld The Elder Scrolls IV: Oblivion en laat je derhalve volledig vrij in wat je wil doen in een enorme fantasy wereld. Wat deze game echter qua features onderscheidt van het eerder verschenen Oblivion is het feit dat deze game een multiplayer mode voor tot acht spelers met zich mee zal krijgen.

Two Worlds zal in het vierde kwartaal van dit jaar verschijnen voor zowel PC als Xbox 360.


Jong Oranje is Onder 21 de baas

Jong Oranje heeft het oefenduel tegen het Nederlands elftal onder 21 jaar gewonnen met 2-0. Voor de equipe van bondscoach Foppe de Haan scoorden Robbert Schilder en Kemy Agustien.

Kemy Agustien zette Jong Oranje via een penalty op voorsprong. De strafschop werd gegeven nadat Julian Jenner in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Donovan Slijngard. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Schilder er via een stiftbal 2-0 van.

Jong Oranje bereidt zich voor op de interland tegen Denemarken aankomende dinsdag

IsraŽlische gevechtsvliegtuigen boven Libanon

Icoon IsraŽl/Palestina IsraŽlische gevechtsvliegtuigen zijn vrijdag opgedoken in het Libanese luchtruim. Volgens Libanese bronnen vlogen de toestellen laag boven de Bekaa-vallei, een bastion van de sjiitische Hezbollah-beweging.

IsraŽl trok afgelopen weekeinde zijn grondtroepen weg uit Libanon, om ruimte te maken voor een VN-vredesmacht. Die moet toezien op een staakt-het-vuren tussen de Joodse staat en Hezbollah.

Sinds de wapenstilstand van 14 augustus zijn IsraŽlische militaire vliegtuigen vaker gezien boven Libanees grondgebied, maar zover bekend niet meer sinds IsraŽl zijn grondtroepen terugtrok.

Balkenende: Turken moeten gaan stemmen

Icoon Verkiezingen Minister-president Jan Peter Balkenende roept Turken in Nederland aan om te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hij reageert hiermee op uitspraken van het Inspraakorgaan Turken in Nederland (IOT), dat denkt dat veel Turken de verkiezingen zullen boycotten. "Laten we met een open blik naar het verleden kijken. Laat de Turkse gemeenschap zich niet weerhouden naar de stembus te gaan", zei Balkenende na de ministerraad.

De premier maakt zich zorgen over mogelijke bedreigingen naar Turkse politici die openlijk de genocide van de Turken op de ArmeniŽrs erkennen. "Als ik dit soort signalen hoor, doet mij dat pijn. Dat is niet de manier waarop we over zulke onderwerpen met elkaar spreken", aldus de premier. Concrete aanwijzingen van de bedreigingen zijn er niet, maar veel gemeenteraadsleden stellen zich bedreigd te voelen door de eigen gemeenschap.

De afgelopen maand laaide de discussie over de Armeense genocide hoog op. De PvdA en het CDA hadden Turkse kandidaten van de lijst geschrapt, omdat ze de Turkse genocide op ArmeniŽrs tussen 1915 en 1917 niet wilden erkennen. Dat is in strijd met de standpunten van beide partijen over de kwestie. In Turkije is het erkennen van de genocide taboe en kan het leiden tot gevangenisstraf.Balkenende wil dat Turken gaan stemmen

Handen schudden en andere sollicitatie perikelen

"De gesprekken in de artsenkamer waren zoals die in ieder ander ziekenhuis: medici die het met elkaar over de ongewone gevallen hebben. Bennet zelf gaf, terwijl hij half opgerold op de grond met ťťn been in de lucht lag te trappelen, uitleg over een bijzondere casus. Zijn collega's luisterden aandachtig toe. Het abnormale van het gedrag en het normale van het gesprek vormden een opmerkelijke tegenstelling. Het hele tafereel had iets bizars, maar was kennelijk zo gewoon, dat het niet opviel, niet meer de minste aandacht trok".
Dit stukje tekst komt uit "Een antropoloog op Mars" van Oliver Sacks. Hij beschrijft het verhaal van een chirurg (Bennet) die lijdt aan het syndroom van "Gilles de la Tourette". Het lijkt onmogelijk om met zo'n aandoening een beroep als chirurg uit te oefenen maar het verhaal toont het tegendeel aan.

Ik moest hier aan denken...

Toen ik een verhaal in de Volkskrant las over een succesvol ICT bedrijf in Frankrijk. De directeur van het bedrijf heeft enige tijd geleden besloten dat uit de sollicitatie- brieven naam, leeftijd en het geslacht werden verwijderd alvorens deze werden beoordeeld. Het gevolg van deze ingreep is enigszins te voorspellen: er werden meer vrouwen, allochtonen en ouderen aangenomen. Maar het had ook een ander voordeel: het bedrijf haalt nu enkel de goede, hoog gekwalificeerde mensen binnen. En geen mensen die, onbewust, op andere criteria zijn geselecteerd.

Ik moest hier aan denken...

Toen ik het verhaal hoorde van de Marokkaanse man die werd afgewezen na zijn sollicitatie op de functie klantmanager bij een dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij wilde namelijk geen handen van vrouwen schudden, uit geloofsovertuiging. Ook zijn traditionele kleding zou niet bij de functie passen. De Commissie Gelijke Behandeling, waar hij een klacht indiende, stelde hem echter in het gelijk.

Ik moest hier aan denken...

Toen ik me realiseerde dat wij, in onze fysiotherapiepraktijk, binnenkort ook sollicitatiegesprekken gaan voeren. We zijn namelijk op zoek naar een nieuwe fysiotherapeut voor in de maatschap. Ook wij hanteren criteria die verder strekken dan alleen de technische kwaliteiten.

Ik zal het mezelf nooit vergeven als ik iemand zou weigeren die voldoende gekwalificeerd is maar niet in mijn plaatje past. Maar ik ga het waarschijnlijk wel doen. Onze sollicitatie is namelijk anders dan al die anderen. Toch?

64 procent van online gamers is vrouw

Icoon Games Van alle mensen die online games spelen is 64 procent van het vrouwelijke geslacht. Het analysebureau Nielsen Entertainment heeft een onderzoek gehouden onder 2200 mensen naar de besteding van tijd en geld door gamers.

Uit het onderzoek komen enkele interessante gegevens naar voren. Zo is er een groot verschil tussen de doelgroepen in hoeverre ze geld uitgeven aan het gamen. Zogenoemde 'casual gamers' die niet heel fanatiek games spelen geven gemiddeld 9 dollar per maand uit. Spelers van online rollenspellen geven 26 dollar per maand uit en Xbox 360-eigenaren geven 35 dollar per maand uit.

56 procent van alle gamers speelt ook games online. Een beetje gamer speelt gemiddeld 14 uur per week computerspellen. De populairste console is de PlayStation 2, 59 procent van de ondervraagden heeft deze console in de kast staan. 24 procent van de ondervraagden speelt weleens een spel op de mobiele telefoon.Vrouwen in de ban van computergames

Voor meer gamenieuws kun je terecht op FOK!games

Kalender 2007...

Voordat je het weet is het jaar al weer voorbij. Nog een paar maandjes en het is al weer 2007. Een nieuw jaar, een nieuwe kalender. Er is zoveel keus uit allerlei soorten mooie kalenders dat het altijd erg moeilijk is om er eentje uit te kiezen.

En nu gaan wij de keuze nog iets moeilijker maken, want wij hebben een mooie kalender in de aanbieding. Want wie wil er nou niet de 2007 editie van de Seriemoordenaar Kalender hebben? Leuk elke maand je favoriete seriemoordenaar aan de muur!

'Kijker niet tevreden over nieuw tv-seizoen'

Icoon Televisie De Nederlandse tv-kijker is niet erg te spreken over het nieuwe tv-seizoen. Zo vindt 22 procent het aanbod slechter dan vorig seizoen. De helft van de kijkers merkt geen verschil. Slechts 8 procent vindt dat het tv-seizoen verbeterd is in vergelijking met het vorige seizoen. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau Marketresponse.

De nieuwe zenderindeling van de publieke omroep heeft volgens de meeste kijkers niet tot verbetering geleid. Vooral ouderen hebben moeite met de nieuwe zenderindeling en kunnen hun vertrouwde programma's niet meer vinden. Kijkers jonger dan dertig jaar zijn nog het meest positief over het nieuwe seizoen en lijken wel de weg te kunnen vinden op de nieuw ingedeelde publieke kanalen.

Sinds het omgooien van het publieke bestel is Nederland 1 er voor populaire familieprogramma's als 'Gewoon Jan Smit', 'Pauw & Witteman', 'Koefnoen', 'Mooi! Weer de Leeuw', 'EťnVandaag' en 'Boer zoekt vrouw'. Nederland 2 is er voor verdieping en zendt 'NOVA' en 'Netwerk' uit. Nederland 3 is er voor jongeren met 'De Lama's', 'De wereld draait door' en 'Raymann is laat'.

Opvallend is dat RTL4 en SBS6 beide een schaatsprogramma met bekende Nederlanders hebben: 'Dancing on Ice' en 'Sterren dansen op het ijs'. RTL4 zendt verder 'CSI', 'Weekend Miljonairs', 'X FACTOR', 'Klasgenoten', 'EditieNL' en 'RTL Boulevard' uit. RTL5 heeft dit seizoen 'Dat zal ze leren', 'Holland's Next Top Model', 'Jensen!', '24' en 'Prison Break'.

NET5 gaat in het nieuwe seizoen verder met 'Peking Express' en 'Het Blok'. SBS6 zendt de serie 'House MD' uit, introduceerde een vroege editie van 'Hart van Nederland' en heeft een dagelijkse realityserie 'Medisch Centrum'. Veronica heeft dit seizoen 'Top Gear', 'Brainiac' en 'Undercover Lover'. Talpa heeft onlangs het controversiŽle programma 'De Gouden Kooi' gelanceerd en gaat verder met 'Expeditie Robinson', 'Koppensnellers' en 'Gooische vrouwen'.

Bulgaren maken veld smaller

Jan Vennegoor of Hesselink heeft vanavond niet meegedaan met de groepstraining van het Nederlands Elftal in Sofia. Gisteren ging de spits van Celtic in Rijnsburg door zijn enkel en trainde vanwege zijn blessure apart. Zijn inzetbaarheid voor de EK-kwalificatiewedstrijd morgen tegen Bulgarije is daarom hoogst twijfelachtig.

Oranje werkte de training in de regen af in het Vasil Levski-stadion. De Bulgaren bleken het veld vier meter smaller te hebben gemaakt. "Ik zag het al toen ik het veld op liep", aldus bondscoach Marco van Basten. "Ik heb dat nooit eerder meegemaakt. Maar ik vind het ook weer niet zo'n issue. Ik denk dat de Bulgaren op die manier ons vleugelspel willen ontregelen. Aan de andere kant kan het ook een voordeel zijn voor ons. Ik denk dat we genoeg kwaliteit hebben om ook met deze situatie om te gaan."

Het is toegestaan om de breedte van het veld aan te passen, zolang de breedte minimaal 64 meter en maximaal 75 meter bedraagt.

Wekelijkse Hardwareverkopen Japan

De launch van Pokťmon zorgde voor een flinke stijging in DS Lite verkopen, maar de 500.000 die er volgens de geruchten verkocht waren zijn er niet geweest. Nintendo heeft nog steeds moeite om de Japanse winkels voldoende DS Lites te leveren.

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2006
DS Lite274.389139.8354.859.766
PS231.99232.6731.098.879
PSP25.31923.1181.360.916
Xbox 3602.1951.10978.253
GBA SP1.8112.145200.332
GB Micro1.1031.186124.685
Cube52376366.583
GBA10203.105
Xbox381.672

Crytek: "Crysis zou geport kunnen worden naar PS3 en 360"

Cryteks lead artist, Michael Khaimzon, onthulde tegenover GamesIndustry dat de ontwikkelaar haar aankomende PC first person shooter Crysis zou kunnen porten naar de PlayStation 3 en Xbox 360. Er zijn echter voorlopig geen plannen om daadwerkelijk de game naar de consoles te brengen. Letterlijk had Khaimzon het volgende te melden:

"I don't think there would be any problem to convert anything we work on to the next-gen consoles if we decided to.

"We have enough power here, with programmers and artists, to be able to do such a thing. It's just a matter of making the decision."

Khaimzons uitspraken versterken de geruchten dat Electronic Arts, de uitgever van de game, Crysis zal laten porten naar de consoles na de release op de PC in het begin van 2007. Verder liet de beste man nog weten dat Crytek best interesse heeft in console development en dat het "Interessant zou zijn om games te ontwikkelen voor de PlayStation 3 en Xbox 360". Wel zou men volgens Khaimzon moeten kijken naar hoeveel men zou moeten opofferen om een console-versie haalbaar te maken, als dit al nodig was. In preciese woorden:

"We would just have to see how much of a sacrifice to the game we'd have to make. Or whether there would be a sacrifice at all, maybe we could find a way to make the game look exactly the same as it does on PC on the Xbox 360 and the PlayStation 3."

Tenslotte herhaalde Khaimzon nogmaals dat er voorlopig nog geen plannen zijn voor een port van Crysis naar Xbox 360 of PlayStation 3. Op het moment is alleen de console release van de gebruikte engine voor Crysis, CryEngine 2, bevestigd voor next-gen consoles. Een engine die zou moeten gaan concurreren met Epics Unreal Engine 3.

De uitspraken van Khaimzon staan in sterk contrast met ťťn van Cryteks senior game designers, Bernd Diemer, in augustus. Diemer liet toen weten dat de next-gen consoles niet voldoende kracht zouden hebben om Crysis in volle glorie te tonen. In exacte woorden:
"next generation consoles like the Xbox 360 and the PlayStation 3 do not offer the sufficient power"


Crysis op de PC

Met dank aan SToRM81 voor het melden van dit nieuws op het forum

Arveladze ook niet tegen ItaliŽ

Shota Arveladze heeft zich vandaag bij Klaus ToppmŲller, de bondscoach van GeorgiŽ, afgemeld voor de interland tegen ItaliŽ van aankomende woensdag.

De spits van AZ is bijna volledig hersteld van de blessure aan zijn knie, maar mist nog wedstrijdritme. Eerder had Arveladze al kenbaar gemaakt dat hij de EK-kwalificatiewedstrijd, morgen tegen Duitsland, aan zich voorbij liet gaan.

Staatscompensatie voor alienontvoering

Icoon Opmerkelijk Ben je weleens ontvoerd door aliens? Je kunt dan bij de advocaat Jens Lorek aankloppen. Hij zal proberen staatscompensatie voor jouw traumatische gebeurtenis te regelen. "Er is vraag naar juridisch advies op dit gebied", vertelt de advocaat aan het persbureau Reuters. "Het probleem is dat mensen bang zijn om voor aap te staan in de rechtszaal".

Lorek is een advocaat in de Oost-Duitse stad Dresden. Hij is gespecialiseerd in sociaal- en arbeidsrecht, maar hoopt extra klanten binnen te kunnen halen met zijn nieuwe service.

Hij heeft nog geen succes gehad met zijn compensatieclaims, maar hij denkt dat het binnenkort wel gaat lukken. Er zijn volgens hem veel potentiŽle klanten die melding maken bij instanties over hun ontvoering door buitenaardse wezens. "Deze mensen kunnen therapie of medicijnen aanvragen".

Lorek baseert zijn theorie op een Duitse wet die slachtoffers van kidnapping het recht op compensatie van de staat geeft. Hij denkt niet dat hijzelf nu voor aap zal staan in de rechtszaal. "Niemand heeft er tot nu toe nog over gelachen", zegt hij.

Wilders wil direct grenzen dicht

Geert Wilders van de Partij van de Vrijheid ziet het liefst dat de grenzen direct dicht gaan voor alle niet-westerse immigranten. Statistieken tonen volgens hem aan dat er een rechtstreeks verband is tussen islam en criminaliteit. De islam is volgens hem een gewelddadige religie en hij denkt dat de aanwezigheid van steeds meer moslims een tsunami van islamisering in Nederland zal veroorzaken. "Die raakt ons in ons hart, in onze identiteit en in onze cultuur", zegt Wilders.

"Een op de vijf Marokkaanse jongeren staat als verdachte bij de politie geregistreerd. Hun gedrag vloeit voort uit hun religie en cultuur", legt Wilders uit. Wilders gelooft niet in een gematigde islam. Nieuwe moskeeŽn zijn wat hem betreft volstrekt onbespreekbaar. "We hebben er gewoon te veel. Ik word gek van al die moskeeŽn", vindt hij.

Islamisering is volgens Wilders het grootste probleem van Nederland. Zijn partij zal zich dan ook voornamelijk bezighouden met dat probleem. Daarnaast wil de partij zich inzetten voor een kleinere overheid, lastenverlichting en een hardere aanpak van criminaliteit.

Nederland verspilt 900 miljoen EU-subsidies

Icoon Europa Nederland heeft 900 miljoen euro aan Europese subsidies verspild. De Europese Commissie dreigt nu de subsidiegelden voor de Nederlandse regio's in te trekken wegens wanbeleid. Europese inspecteurs hebben ontdekt dat de boekhouding niet in orde was en dat Nederland niet goed gecontroleerd heeft waar het geld naartoe is gegaan.

De Europese Commissie eist nu snel orde op zaken. "De Europese Commissie tolereert niet dat het geld van belastingbetalers onrechtmatig wordt besteed", zei eurocommissaris Siim Kallas van Fraudebestrijding. "Dit besluit is vitaal voor een geloofwaardige bescherming van Europa's financiŽle belangen". De miljoenen komen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Staatssecretaris Karien van Gennip van Economische Zaken heeft toegegeven dat de controle op de subsidies onder de maat zijn. "Over de aanbestedingen wordt nog met Brussel gesproken. Later deze maand bespreken we een plan van aanpak met de EU", liet haar woordvoerder weten.

Ook in ItaliŽ constateerde de Europese Commissie gesjoemel met subsidiegelden. Brussel heeft 310 miljoen euro landbouwsubsidie teruggevorderd van ItaliŽ. Het land had teveel geld besteed aan Italiaanse boeren. Overigens voldoen de overige EU-landen, waaronder de Centraal- en Oost-Europese landen, wel aan de eisen.

Met dank aan BloodRayne voor de submit.

Bush tevreden over Amerikaanse economie

Icoon Economie De Amerikaanse president George Bush is tevreden met de economische vooruitgang in de Verenigde Staten. Hij is vooral positief over de terugval van de werkloosheid tot 4,6 procent. Ook stijgen de lonen en dalen de energieprijzen.

"Ik ben tevreden over de economische vooruitgang die we boeken", zei de president. Hij merkte op dat er 6,6 miljoen banen bijgekomen zijn in de Amerikaanse economie vanaf augustus 2003. Bush vindt dat de fundamentele vraag nu is hoe de economische groei gehandhaafd kan blijven. Volgens hem zou belastingverlaging daar een belangrijke rol bij kunnen spelen.

Een rapport van het Arbeidsdepartement ziet de economie van de VS een stuk minder rooskleurig in. Zo zijn zij negatief gestemd over het feit dat er maar 51.000 banen bijgekomen zijn in september.Bush: het gaat goed met de economie

WK hockey: Nederland naar finale

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben de finale bereikt van het wereldkampioenschap hockey in Madrid. In de halve finale werd ArgentiniŽ met 3-1 verslagen.

Lange tijd waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd, de 1-0 voorsprong van Oranje kwam dan ook uit de lucht vallen. Uit een vrije slag belandde de bal bij Sylvia Karres, die met een achterwaartse tip-in tussen haar benen door de doelvrouwe verraste. De Argentijnse vrouwen kregen voor rust nog vier strafcorners, maar wisten niet te scoren.

Nadat Nederland tien minuten na rust op een 2-0 voorsprong was gekomen, hadden de Argentijnse vrouwen lange tijd niets meer in te brengen. Een late tegentreffer gaf ArgentiniŽ weer wat moed, maar Oranje bleef kalm, en speelde rustig de wedstrijd uit.

[A1GP] Uitslag vrijdagtraining TsjechiŽ

Zojuist is de vrijdagtraining in voorbereiding op de A1GP van TsjechiŽ verreden. Voor Nederland kwam in deze training Jeroen Bleekemolen in actie. De winnaar van de vorige race op Zandvoort, Duitsland, zette de snelste tijd neer.

Uitslag vrijdagtraining A1GP TsjechiŽ:

Pos.TeamRijderRondenTijd
1GERMANYNiko H‹LKENBERG181:46.600
2SWITZERLANDSebastien BUEMI201:47.501
3FRANCENicolas LAPIERRE221:47.552
4CZECH REPUBLICTomas ENGE221:47.651
5GREAT BRITAINRobbie KERR91:48.152
6CHINACongfu CHENG151:48.186
7MEXICOSalvador DURAN31:48.424
8NEW ZEALANDJonny REID231:48.513
9ITALYPier Guidi ALESSANDRO241:49.169
10SOUTH AFRICAStephen SIMPSON211:49.265
11NETHERLANDSJeroen BLEEKEMOLEN171:49.361
12BRAZILTuka ROCHA201:49.450
13USAPhilip GIEBLER221:49.500
14IRELANDMichael DEVANEY221:49.536
15MALAYSIAAlex YOONG211:50.059
16LEBANONGraham RAHAL221:50.250
17CANADASean McINTOSH231:50.261
18INDONESIAAnanda MIKOLA241:50.411
19SINGAPOREChristian MURCHISON271:50.896
20INDIAArmaan EBRAHIM211:51.215
21GREECETakis KAITAZIS91:51.476
22AUSTRALIAKarl REINDLER141:51.591
23PAKISTANNur ALI231:52.366

Contactadvertentie...

Ik ben al weer veel te lang vrijgezel. En daar moet maar weer eens wat aan gebeuren. De weblog is dan het ideale uithangbord om even ongegeneerd te misbruiken voor een contactadvertentie.

Ik, lieve weblogger, zoekt een leuke, lieve, spontane, aardige, grappige, op de juiste momenten serieuze dame. Verder ťťn kleine voorwaarde, je moet in het bezit zijn van een Volvo Estate. Mailen mag naar cptmarco@fok.nl.....

Romme gaat Anni Friesinger trainen

Gianni Romme zal dit seizoen de Duitse schaatsster Anni Friesinger trainen. Romme, zelf nog actief als langebaanschaatser, is de opvolger van Markus Eicher.

Na afloop van de Olympische spelen in Turijn gingen Friesinger en Eicher hun eigen weg. Eicher is inmiddels bondscoach van de Duitse vrouwen. "Gianni is een zeer betrokken en motiverende trainer. Zijn training is hard maar ook sterk op techniek geŲrienteerd. Dat doet me goed", aldus de Duitse vandaag, die aankomend seizoen samen met Romme, Ralf van der Rijst en de Fin Risto Rosendahl een team vormt.

Hilary Duff en Lola in De Sims 2 Huisdieren

Op 19 oktober komt de uitbreiding voor Sims 2 uit, getiteld Huisdieren. Voor deze gelegenheid heeft EA pop-star annex actrice annex kinderidool annex kledingontwerpster annex liefdadigheidsdonatrice annex feest-beest Hilary Duff en haar hondje Lola in de game verwerkt. Je kunt de virtuele Hillary en Lola in dit filmpje bekijken.

Naar verluidt heeft Hilary zelf meegeholpen met het ontwerpen van diverse Sims-voorwerpen en kleding, en heeft ze geholpen met het bedenken van trucjes voor je huisdier.

"Ik heb honderden uren Sims gespeeld, dus de kans om op te treden in De Sims 2 Huisdieren heb ik met beide handen aangegrepen," vertelt Sims-fan Hilary. "Ik vind het heerlijk om nieuwe Sims te maken, en ze door het leven te loodsen. Het is ook geweldig om hun huizen te ontwerpen en op te pimpen met coole meubels. Met De Sims 2 Huisdieren heeft EA twee van mijn favoriete hobby's gecombineerd: dieren en De Sims!"

In de consoleversies (PS2, Gamecube) van Sims 2 Huisdieren zullen Lola en Hilary net als de overige Sims te benaderen zijn. Je kunt met ze praten, jullie huisdieren met elkaar laten spelen, etc.

Op de DS zul je moeten proberen vrienden te worden met Hilary, en als ze je aardig vindt, neemt ze je mee naar de dierenartsenpraktijk om je huisdier nieuwe trucjes te leren.

Op de PC kun je Hilary tussen 19 oktober en 31 december 2006 downloaden via www.desims2.nl of www.desims2.be. Hillary zal dan een volledig speelbaar personage zijn, waar je alles mee kunt doen als met de overige Sims. Je kan dan Lola proberen vrij te spelen.
Vakantie invalide echtpaar na ťťn dag voorbij

Icoon BinnenlandsVoor het eerst in 25 jaar kon een invalide echtpaar uit Alphen op vakantie. Na ťťn dag was het weer voorbij: hun busje met rolstoellift was gestolen.

Woensdag vertrok het stel naar Zeddam in Gelderland. De man parkeerde de bus op een invalidenparkeerplaats bij hun hotel. Toen het paar de volgende ochtend een uitje wilde maken, was het voertuig verdwenen. Op de parkeerplaats waren nog enkel wat scherven te vinden. De politie vermoedt dat de daders een ruit hebben ingeslagen om in de bus te kunnen komen.

Het invalide echtpaar is volledig afhankelijk van de bus, dus de diefstal daarvan betekende het einde van hun vakantie. Ook persoonlijke, dierbare eigendommen die in de wagen lagen, zijn ze kwijt. Er is nog geen spoor van de daders en de bus.

Jade Empire PC screens en info

Jade Empire was op de Xbox een succes te noemen, en nu komt de game eindelijk ook naar de PC voor de mensen die ten tijde van de originele release zonder Xbox zaten. De PC versie zal naast een update van de graphics en de AI, ook nieuwe speelbare characters en nieuwe vechtstijlen bevatten. Daarnaast zal de game geleverd worden met een artbook.

Tenslotte dan nog de screens van de PC versie.

[A1GP] Uitslag rookie training Brno

Zojuist is de rookie training van de A1GP verreden op het circuit van Brno in TsjechiŽ. Voor Nederland kwam tweede coureur Renger van de Zande in actie.

Hieronder volgen de gecombineerde tijden van de twee korte rookie sessies. De snelste tijd van een land telt.

Gecombineerde uitslag rookie training A1GP Brno:

Pos.LandTijd
1Frankrijk1'47.893
2Engeland1'49.003
3Duitsland1'49.542
4TsjechiŽ1'49.697
5USA1'49.849
6Mexico1'50.090
7Zwitserland1'50,121
8Canada1'50.441
9ItaliŽ1'50.620
10IndonesiŽ1'51.427
11China1'51.463
12Nederland1'52.050
13AustraliŽ1'52.398
14Ierland1'52.478
15BraziliŽ1'52.845
16Zuid-Afrika1'53.068
17Griekenland1'53.223
18Libanon1'53.883
19Singapore1'55.187
20Pakistan1'56.316

Windmolens Noordzee leveren eerste stroom

Het windmolenpark dat in de Noordzee gebouwd wordt voor de kust van Egmond aan Zee, heeft zijn eerste stroom aan de wal geleverd. Als het Offshore Windmolenpark Egmond klaar is moeten de 36 molens 108 Megawatt kunnen leveren aan de Nederlandse huishoudens.

Naar verwachting is het windpark eind 2006 volledig in bedrijf en levert het dan duurzame elektriciteit aan meer dan honderdduizend huishoudens. Het windpark is een gezamenlijk project van Shell en Nuon en moet jaarlijks de uitstoot van circa 140.000 ton kooldioxide (CO2) vermijden.

De turbines van de windmolens kennen een rotordiameter van 90 meter en een vermogen van 3 Megawatt. Daarmee horen ze tot de grootste ter wereld. Het park is gebouwd op 10 kilometer van de kust. Bij helder weer zijn de masten duidelijk vanaf het strand waarneembaar. Het is het eerste windmolenpark dat Nederland in zee aanlegt. In de toekomst zouden er meer en grotere moeten volgen. Het park voor Egmond is ontworpen om 20 jaar lang elektriciteit te produceren. Daarna wordt het afgebroken.

Meer info op Noordzeewind.nlTien kilometer voor de kust van Egmond aan Zee

Krajicek ten onder tegen Golovin

MichaŽlla Krajicek is in de kwartfinales van het WTA-toernooi in Stuttgart uitgeschakeld. De zeventienjarige Nederlandse ging met 1-6 en 2-6 onderuit tegen Tatiana Golovin.

Krajicek had tegen de FranÁaise weinig in te brengen. Vooral in de langere rally's bleek Golovin telkens over het meeste geduld te beschikken. Nadat ze in de eerste set met 1-6 ten onder ging, leek Krajicek zich in de tweede set alsnog te herstellen. Ze wist Golovin tot 2-2 knap bij te blijven, maar daarna pakte de FranÁaise vier games op rij en daarmee de winst in de wedstrijd.

Sektioui waarschuwt AZ voor Braga

Tarik Sektioui heeft zijn oude ploeggenoten van AZ gewaarschuwd voor de kracht van Sporting Braga, ťťn van de clubs die de Alkmaarders ontmoeten in de groepsfase van de Uefa Cup.

Afgelopen maandag verloor Porto, de club waar Sektioui speelt, in de competitie met 2-1 van Braga. "Het is een team dat ontzettend goed is in de combinatie", aldus de Marokkaan.

Over twee weken speelt AZ in het eigen DSB-Stadion tegen de nummer vier van de Portugese competitie. "Het is een voetballende ploeg. Er loopt een heel goede spits rond en ook het middenveld van Braga is erg sterk." Om van de Portugezen te winnen, moet AZ, volgens Sektioui, gebruik maken van de zwakke verdediging. "Daar liggen mogelijkheden. Ik hoop dat AZ daar kan profiteren."

[upd] Leerlingen bedreigen medewerkers school

Icoon MisdaadDrie leerlingen van een regionaal opleidingscentrum aan de Dr. Jan van Breemenstraat in Amsterdam West hebben vrijdagochtend twee medewerkers van hun school bedreigd. Even na negen uur liep het drietal de school binnen en bedreigde de medewerkers met een vuurwapen. Dit bleek een neppistool te zijn, aldus een woordvoerder van de politie.

De drie jongens van 18 jaar zijn door de politie aangehouden. Een van hen wordt gezien als de hoofdverdachte. Wat de rol van de twee andere jongens is, is nog onduidelijk. Ook kan de politie nog niets zeggen over het motief van de bedreiging.

Volgens RTV Noord-Holland hebben twee verdachten het gebeuren gefilmd met hun mobiele telefoon. Het neppistool zou tegen het hoofd van een lerares zijn gedrukt. De hoofddader zou op het punt staan van school te worden gestuurd.

Update 15:03
Uit de eerste verhoren zou blijken dat de drie bezig waren met een studieopdracht. Terwijl een jongen met het nepwapen de medewerkers bedreigde, filmde zijn kompaan alles. Het is nog onduidelijk wat de derde verdachte deed, aldus de politie.

De drie werden overigens overmeesterd door een massaal uitgerukte politiemacht in kogelwerende vesten.

Seizoen voorbij Van Gemerden

Melle van Gemerden heeft vandaag gezegd dat hij dit jaar geen toernooien meer zal spelen. Afgelopen juli kreeg hij last van een hernia, en de pijn is ondanks een aantal intensieve behandelingen nog niet verdwenen.

Aankomende zondag zal Van Gemerden op de trainingsbaan wel weer proberen te tennissen. Daarna wordt bepaald of een operatie nodig is. In ieder geval hoopt de Nederlander in januari weer fit te zijn, om mee te doen aan de Australian Open.

Urker school boos op Gouden Kooi-juf

Het protestants-christelijke Berechja College op Urk is niet te spreken over docent Eveline Klaassen. De lerares Engels heeft gekozen voor de eeuwige roem en het grote geld van De Gouden Kooi en daarom haar baan opgezegd. De directeur van de school noemt het beschamend dat iemand die les gaf aan drie examenklassen, het worden van een Bekende Nederlander kennelijk belangrijker vindt.

Directeur Maarten Meun: ''Iemand die drie examenklassen in de steek laat om een BN'er te worden, is niet netjes. Ook strookt het programma niet met de christelijke identiteit van de school.'' Volgens hem heeft de 24-jarige juf het nooit over deelname aan het Talpa programma gehad. ''Ze nam per direct ontslag, maar ik hield haar aan de drie maanden opzegtermijn. Ze vertrok echter al na veertien dagen. Zo gaan mensen niet met elkaar om.''

Gameplay-footage van Guitar Hero 2

Om eens te laten zien wat Guitar Hero 2 precies eruit gaat zien en klinken heeft Gamespot wat filmpjes van Guitar Hero 2 op de site geplaatst. Je kunt ze hier bekijken. De volgende songs worden, zeer bescheiden op Expert mode, gebruikt voor deze demonstratie:

Video 10 = Misirlou - Dick Dale
Video 11 = Sweet Child o Mine - Guns N Roses
Video 12 = Surrender - Cheap Trick
Video 13 = Them Bones - Alice in Chains
Video 14 = Jessica - The Allman Brothers Band

Lehmann wil contract verlengen

De doelman van Arsenal, Jens Lehmann, wil zijn contract bij de Gunners graag verlengen. Het oude contract van Lehmann, die nu drie jaar voor Arsenal speelt, loopt tot 2008, maar de Duitser voelt er niets voor om dan ´al´ met pensioen te gaan.

"Als je kijkt naar het team van Arsenal, dan zou iedere andere club een stap terug zijn, en stoppen wil ik nog niet, dus waarom zou ik mijn contract niet verlengen?", aldus Lehmann in Bild. "Misschien zijn andere teams succesvoller, maar ik denk dat er weinig attractievere clubs zijn op dit moment."

Spanje heeft miljoenen immigranten nodig

EuropaSpanje heeft in 2020 ruim 4 miljoen immigranten nodig om alle vacatures te kunnen invullen en de economie draaiende te houden. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Barcelona, aldus de krant El PaŪs vrijdag.

Volgens het rapport kan Spanje niet zonder de immigranten door de vergrijzing en het lage geboortecijfer. Met een vruchtbaarheidscijfer van bijna 1,3 per vruchtbare vrouw scoort het land op dit punt het slechtst in de Europese Unie.

''We hebben de immigranten nodig'', stelt Josep Oliver, die het onderzoek naar de behoefte aan immigranten heeft uitgevoerd. ''Het gaat er nu om dat we de maatregelen nemen die noodzakelijk zijn voor de integratie van de immigranten.''

Illegale immigranten
Het rapport komt op het moment dat Madrid handenvol werk heeft aan het weren van de immigranten uit Afrika die Spanje proberen binnen te komen, vooral via de Canarische Eilanden. Dit jaar zijn al er bijna 30.000 Afrikaanse immigranten aangekomen op de Canarische Eilanden.

Vorig jaar legaliseerde de regering het verblijf van 580.000 mensen, de meesten uit Latijns-Amerika. Landen als Frankrijk en Senegal hebben gezegd dat Madrid door die immigratiepolitiek illegalen stimuleert om een nieuwe toekomst in Spanje te zoeken.

Atlťtico: 'Geen deal Torres'

Atlťtico Madrid heeft in een interview met Skysports aangegeven dat Fernando Torres nog helemaal geen deal heeft bereikt met een andere club.

Lange tijd gingen er geruchten dat de Spaanse spits al zeker was van een transfer naar Manchester United, eind dit seizoen. Er zou zelfs al een aanbetaling van zo'n §7,5 miljoen euro gedaan zijn door de Engelsen.

United is ťťn van de vele Europese topclubs die achter de 22-jarige Torres aan zitten. Atlťtico heeft echter altijd gezegd hun wonderkind zo lang mogelijk te willen behouden. Ook zijn de mensen achter de club het beu om steeds een 'nee' te moeten verkopen aan mensen die vragen of Torres al verkocht is.

"We worden moe van deze vraag", vertelt sportdirecteur Jesus GarcŪa Pitrach. "Atlťtico is een club die niet over geruchten spreekt, maar ik wil hier even duidelijk maken dat we geen bod van Manchester United of welke club dan ook hebben gehad. Torres heeft zojuist een nieuw contract bij ons getekend en we willen hem niet verkopen."

De spits is door dat nieuwe contract tot medio 2009 aan de club verbonden. De clausule die betaald moet worden om het contract te ontbinden is gestegen van § 41 miljoen euro naar § 90 miljoen euro. Afgelopen week kwam El NiŮo nog negatief in het nieuws toen hij in de stadsderby met Real Madrid verdediger Sergio Ramos een rode kaart aansmeerde.

Ferrari roept op tot fair play

Scuderia Ferrari heeft een oproep gedaan om aanstaande zondag een eerlijke race te krijgen tijdens de Grote Prijs van Japan. Men hoopt met de oproep te bereiken dat de spannende strijd tussen Michael Schumacher en Fernando Alonso niet wordt beÔnvloed door dubieuze teamorders en -tactieken.

Volgens technisch directeur Ross Brawn mag het niet voorkomen dat Felipe Massa en Giancarlo Fisichella, de teamgenoten van de beide rijders, de concurrent blokkeren of expres ophouden: "Dat zou ongelukkig en onacceptabel zijn. Ik weet dat we een aantal jaren geleden zelf zulke tactieken gebruikten omdat het we het normaal achtten. Nu wordt het echter niet meer geaccepteerd, en dat begrijpen we."

1. Hein Pietersz. zijn naam is Hein

Amsterdam, het jaar des Heren 1602. De Vereenigde Oost-Indische Compagnie is nog geen drie maanden eerder opgericht, of haar grootste plaaggeest: Hein Hoerenzn. Pietersz wordt op de zesde juni geboren. Deze volstrekt onbekende, maar verder zo beruchte piraat uit onze vaderlandse geschiedenis, was de zoon van Pieter Coensz. de Ruyter, een aan lager wal geraakte souteneur, en Katrijntje Tippelearsdochter-Tippel, een eenvoudige naaister. Zo stond althans geschreven op een zwartgeblakerde bladzijde uit het Boek der Ongedoopten van de Hervormde Gemeente te Amsterdam, een stadje halfweg Hoorn en Delft.

Vader Pieter Coensz. de Ruyter stierf ongeveer tien maanden voor de geboorte van zijn zoon aan de complicaties van een brandstapel. Heins moeder op haar beurt; Katrijntje Tippelearsdochter-Tippel, was ondanks haar reet van een kudde koeien een dame van zulke lichte zeden, dat alom werd betwijfeld of zij wel de ťchte moeder was. Doch een moeizame bevalling in het Gasthuis verraadde haar, en alzo werd Hein Pietersz dus op de zesde juni van het jaar des Heren 1602 in Amsterdam geboren.

Hein Pietersz groeide op in het Amsterdamse Rasphuis aan de Heiligeweg, in een tijd dat de VOC een handelsmonopolie in de Oost verwierf, ene Rembrandt Harmenszoon van Rijn in Leiden werd geboren, het Twaalfjarige Bestand met Spanje werd gesloten, en landsadvocaat mr. Johan van Oldenbarnevelt werd onthoofd op een schavot naast de Haagse Ridderzaal.

In het jaar 1621, toen Jan Pieterszoon Coen in de Oost de Bandanezen op Banda hielp met uitsterven, en het volk uitroeide met alle riemen die hij had, zou ook Hein Pietersz voor het ruime sop kiezen. Met kleurrijke kameraden als de admiraals Tweebeen en Geenpoot, uitkijk 50-Floryn, kok Sjaak Hekkebraak en vele andere galgebrokken, schelmen en guiten, zou Hein Pietersz de zeven wereldzeeŽn onveilig maken.

Dit zijn onze voorvaderen.
Hun bloed stroomt door onze aderen.
Maar het bloed aan hun handen, dat kleeft ook aan de onze..

Laten we nog niet op de zaken vooruit lopen. De verovering van de botervloot, het kielhalen van St. Nicolaas en de her-ontdekking van Amerika; het ligt allemaal nog ver voor de boeg. Laten we vanaf het begin beginnen, met de eerste zwarte bladzijde uit onze geschiedenis..

(wordt vervolgd)

Onduidelijkheid over nummer 1 in 2007

Mocht Michael Schumacher dit jaar wereldkampioen worden, is het nog niet duidelijk wat er met startnummer 1 gebeurt in 2007.

Normaal rijdt de wereldkampioen het volgend seizoen met nummer 1 op de wagen, maar als Schumacher kampioen wordt, zal het voor het eerst zijn sinds 1994 dat de titelverdediger niet in het startveld aanwezig is. In 1993 en 1994 reed Damon Hill met nummer 0 op de wagen, nadat Nigel Mansell en Alain Prost na het winnen van hun titels de handdoek in de ring hadden gegooid.

Michael Schumacher zelf weet ook niet hoe het nu precies zit. "Ik heb geen idee. Ik weet niet of ze die regels hebben aangepast sinds 1994." In de sportreglementen van de Formule 1 is geen regel opgenomen voor dit zeldzame geval. De laatste keer voor 1993 dat de wereldkampioen het seizoen erop niet meereed, was in 1974, nadat Jackie Stewart zijn carriŤre had beŽindigd. Dat jaar reed Ronnie Peterson met de nummer 1 op zijn Lotus, hoewel Stewart de titel had behaald in een Tyrrell. De constructeurstitel van Lotus zal toen de doorslag hebben gegeven.

Uitslagen MLB-playoffs 5/10

Na de Oakland Athletics breidden ook de St. Louis Cardinals en New York Mets hun voorsprong naar twee wedstrijden uit. Alleen de Detroit Tigers wisten er op de New York Yankees een terug te pakken.

Division Series:
American League
New York YankeesDetroit Tigers1-1
New York YankeesDetroit Tigers8-4
New York YankeesDetroit Tigers3-4
Minnesota TwinsOakland Athletics0-2
Minnesota TwinsOakland Athletics2-3
Minnesota TwinsOakland Athletics2-5
National League
New York MetsLos Angeles Dodgers2-0
New York MetsLos Angeles Dodgers6-5
New York MetsLos Angeles Dodgers4-1
San Diego PadresSt. Louis Cardinals0-2
San Diego PadresSt. Louis Cardinals1-5
San Diego PadresSt. Louis Cardinals0-2

Turks CDA-Kamerlid: Nķ praten over genocide

Het in Turkije geboren CDA-kamerlid Coskun CŲrŁz wil binnen de Turkse gemeenschap in Nederland een debat op gang brengen over de Armeense genocide. Dat zegt hij vandaag in dagblad Trouw naar aanleiding van de commotie die is ontstaan over deze zaak.

CŲrŁz, nummer 19 op de CDA-kandidatenlijst, laat er geen twijfel over bestaan dat hij achter de motie staat die de Tweede Kamer in 2004 aannam, en waarin de moord op de ArmeniŽrs genocide wordt genoemd. De regering heeft die motie later overgenomen alsmede het Europese parlement.

Uitgangspunt voor CŲrŁz is dan ook dat de Turkse achterban zich achter deze mening gaat scharen. Hij is bereid de motie ook te verdedigen tegenover de felste tegenstanders binnen de Turkse gemeenschap, zoals de nationalistische Grijze Wolven. Hij voorspelt een ''heikele discussie''. Doel daarvan moet zijn dat de Turkse gemeenschap in Nederland de motie van 2004 ''verinnerlijkt''.

Protest
Gisteren demonstreerden in Amsterdam zo'n 40 studenten van Turkse komaf nog tegen het schrappen van Erdinc Sacan van de PvdA-kandidatenlijst. Dat deden ze middels een stille tocht naar het hoofdbureau van de PvdA.

Nadat ze tientallen journalisten - ook de Turkse media waren uitgerukt - te woord stonden over de Armeense kwestie, plakten ze 'op ludieke wijze' de mond dicht met grijs tape. De Turken in Nederland ''zijn monddood gemaakt'' en vandaar de stille tocht naar het partijbureau van de PvdA.


Rotterdam
In Rotterdam las gisteren wethouder Orhan Kaya (GroenLinks) namens hemzelf en zijn collega Hamit Karakus (PvdA) in de gemeenteraad een verklaring voor over de kwestie. Leefbaar Rotterdam had daarom gevraagd. Kaya noemde de moord op honderdduizenden ArmeniŽrs ''een vreselijk moment''. Maar of het genocide was, moet onafhankelijk onderzoek van de Verenigde Naties maar uitwijzen. De verklaring werd op persoonlijke titel voorgelezen, omdat het college van B&W de kwestie geen zaak vindt voor gemeentepolitiek.

De tekst van Kaya luidde: ''Voor ons staat vast dat in de jaren 1915-1920 honderdduizenden ArmeniŽrs op een gruwelijke manier zijn omgekomen. Dat sprake is van genocide, valt geenszins uit te sluiten, maar is nooit formeel door een Hof of Tribunaal vastgesteld. Wij ondersteunen daarom noch de Armeense claim dat onomstotelijk vaststaat dat er sprake is geweest van genocide noch de officiŽle Turkse visie dat zeker is dat het niet het geval is geweest. En daarom is een uitgebreid internationaal onderzoek op zijn plaats. Onder VN-vlag, zoals het Europees parlement op 27 september heeft besloten.''

Timmer niet op 1.500 meter

Schaatsster Marianne Timmer gaat zich aankomend seizoen volledig richten op de sprint. De 1.500 meter, de afstand waarop ze in 1998 in Nakano olympisch goud won, laat ze links liggen.

"Die 1.500 meter kostte zoveel kracht. Dat gaat ten koste van de 500 meter. Omdat ik op de 1.500 toch niet de aansluiting met de podiumplekken kreeg, was dit geen moeilijke beslissing," aldus de 32-jarige schaatsster van de DSB-ploeg. Voor haar geldt dit seizoen het WK sprint als het belangrijkste toernooi van het seizoen.

Vier toptienspelers naar Rotterdam

Er zullen vier tennissers uit de toptien van de wereldranglijst meedoen aan het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam, dat van 19 tot en met 25 februari zal worden gehouden.

Ivan Ljubicic (3), Nikolay Davydenko (5), Tommy Robredo (8) en Marcos Baghdatis (9) zouden hun deelname al hebben toegezegd aan toernooidirecteur Richard Krajicek. Er wordt nog onderhandeld met titelverdediger Radek Stťpanek (13) en Mario Ancic (10).

Vorig jaar regende het afmeldingen in Rotterdam. Naast de nummer ťťn van de wereld, Roger Federer, zegden Marat Safin, Ivan Ljubicic, Sťbastien Grosjean, Sjeng Schalken en Martin Verkerk om uiteenlopende redenen af.

'Holleeder achter mislukte aanslag op Mieremet'

Willem Holleeder heeft in 2000 een prijs van 1 miljoen op het hoofd van crimineel John Mieremet gezet. Het beoogde slachtoffer zou door een vanuit het buitenland ingevlogen 'hitman' uit de weg worden geruimd.

Dat scenario werd in 2002 in daden omgezet: Mieremet werd in januari dat jaar voor het kantoor van advocaat Evert Hingst aan de Amsterdamse Keizersgracht neergeschoten. Hij overleefde de aanslag ternauwernood. In 2005 lukte een andere aanslag in Thailand wel en werd Mieremet geliquideerd. Over die aanslag is geen verklaring afgelegd.

Getuige D
Over de bemoeienis van Holleeder met de liquidatiepoging verklaarde de anonieme getuige D in de zaak tegen Holleeder en medeverdachte 'Paja' M. Officier van justitie Saskia de Vries gaf de inhoud van de getuigenverklaring vrijdag kort weer. Volgens haar gaat het om een belangrijke verklaring, die de getuige donderdag, tijdens een verhoor door de rechter-commissaris en Holleeders advocaat Bram Moszkowicz bevestigde en uitbouwde.

Ook Willem Endstra vertelde in zijn geheime gesprekken met de politie uitvoerig over Holleeders betrokkenheid bij een hele reeks liquidaties. De moord op Endstra, die vooralsnog onopgelost is gebleven, vormde de start van het onderzoek naar de criminele praktijken van Holleeder en zijn medeverdachten, onder de codenaam Kolbak.

De rechtbank uit Haarlem houdt de zitting uit veiligheidsoverwegingen in de extra beveiligde rechtszaal in Amsterdam Osdorp. Holleeder en zijn zeven vermoedelijke companen worden verdacht van het afpersen van een aantal vastgoedhandelaren, onder wie de vermoorde Endstra. Ook onderzoekt justitie Holleeders betrokkenheid bij liquidaties.

Kostelic laat seizoen schieten

De Kroatische skister Janica Kostelic kan haar wereldbeker het komende seizoen niet verdedigen. Vawege hardnekkige blessures heeft de 24-jarige Kostelic besloten het hele seizoen aan zich voorbij te laten gaan.

In totaal behaalde Kostelic al negen wereld- en olympische titels. Daarnaast won ze ook drie maal de wereldbeker-algemeen. Vorig seizoen bewees ze met negen overwinningen op alle vijf de verschillende disciplines dat ze bijzonder allround is.

De Kroatische kampt de laatste jaren echter met tal van blessures. "Ik heb veel problemen gehad met mijn rug en mijn knieŽn. Daarom heb ik besloten dit seizoen niet in actie te komen", aldus Kostelic op een persconferentie.

Vernielzucht na FC Utrecht - Marokko

PolitieNa een oefenwedstrijd tussen FC Utrecht en het nationale elftal van Marokko zijn gisteravond in en rond stadion Galgenwaard een spoor van vernielingen aangericht. In het stadion moesten tientallen stoeltjes het ontgelden. Buiten werden vernielingen aan geparkeerde voertuigen aangericht en sneuvelden een aantal ruiten van woningen in de omgeving. Ook werden de ramen vernield van twee stadsbussen en werden enkele deuren ontzet.

De politie hield in totaal 25 'supporters' aan. Rond 00.45 keerde de rust weer terug.

FC Utrecht won de wedstrijd overigens met 3-2.

Met dank aan vanderveentitus voor de submit.

'Actie geŽist tegen Pakistan'

OorlogNAVO-commandanten uit vijf landen, waaronder Nederland, eisen van hun regering dat ze Pakistan hard aanpakken wegens de steun die de inlichtingendienst daar geeft aan de opstandige Taliban. Dat meldde de Britse krant The Daily Telegraph vrijdag.

Uit een intern rapport van de NAVO over de vorige maand gevoerde Operatie Medusa, een bloedige gevecht in de provincie Kandahar, blijkt volgens de krant overduidelijk dat de Pakistaanse inlichtingendienst ISI de Taliban bevoorraadt.

Het is daarom de hoogste tijd dat de Pakistaanse president Pervez Musharraf op het hoogste politieke niveau een ''of je bent voor ons of tegen ons''-boodschap krijgt, vatte een anonieme commandant in de krant de mening van commandanten uit Nederland, Groot-BrittanniŽ, de Verenigde Staten, Denemarken en Canada samen.

Mr. Pregnant

Sommige mensen moeten ver van elke computer worden gehouden, niet om ons te beschermen maar om ze tegen zichzelf te beschermen, dit heerschap wat zich zelf Mr. Pregnant noemt is een van die mensen.

Want zeg nou zelf, dit is toch geen reclame voor jezelf en als hij het hier nou bij had gehouden, dan zou het allemaal nog meevallen, maar helaas, hij heeft het niet bij een keer gehouden, wat te denken van een liedje over plassex, of zijn uitvoering van deze klassieker.

Mocht je echt geen genoeg van deze man kunnen krijgen, dan kun je hier klikken.

Geen contract Takak bij Roda JC

Jasar Takak krijgt geen contract bij Roda JC. Takak was op proef bij de Limburgse club, maar trainer Huub Stevens vindt dat Takak nog niet op het niveau zit, waardoor hij een toevoeging kan zijn voor de club uit Kerkrade.

Hoewel Takak, die eerder speelde voor PSV, RKC Waalwijk, FC Zwolle en NEC, nog wel mocht blijven trainen bij Roda JC, heeft hij al aangegeven dat hij liever op zoek wil naar een andere club.

Uwe Boll zet Bloodrayne in voor vervolg

Uwe Boll, bekend van cinematografische pareltjes als Alone in the Dark, House of the Dead en Bloodrayne, gaat een vervolg maken op die laatste titel. Niet gehinderd door slechte kritieken, lage bioscoopbezoekers-aantallen en/of slechte DVD-verkoopcijfers gaat Uwe stug door.
Over Bloodrayne 2 is vrij weinig bekend, maar een waarschuwing vooraf kan nooit kwaad. Of de oorspronkelijke cast terug zal komen is niet bekend. In deel ťťn gingen Michelle Rodriguez, Ben Kingsley en Michael Madsen dood, maar Uwes logica kennende zal hij daar best iets op kunnen verzinnen.
Of Kristanna Loken de rol van Rayne weer op zich neemt is eveneens afwachten, alsmede of en hoeveel seksscŤnes er dit keer in zitten om de film toch nog van enigszins interessant materiaal te kunnen voorzien.Uwe Boll is momenteel druk bezig om het meesterwerk Postal af te ronden, dus voorbereidingen voor Bloodrayne 2 zullen spoedig beginnen.

Van Mierlo twijfelt over voortbestaan D66

Mede-oprichter Hans van Mierlo van D66 vraagt zich hardop af of de partij nog bestaansrecht heeft. Dat zegt hij vrijdagavond in het tv-programma EenVandaag.

Van Mierlo zegt dat tijdens het D66-partijcongres zaterdag een cruciale vraag voorligt. ''Ga je nog door of zeg je dat het na 40 jaar genoeg is geweest'', aldus Van Mierlo.

Volgens Van Mierlo is D66 de afgelopen regeerperiode haar geloofwaardigheid kwijtgeraakt. De partij had bijvoorbeeld kritischer moeten staan tegenover het integratiebeleid van VVD-minister voor Vreemdelingenzaken Rita Verdonk.

D66 viert vrijdag het 40-jarig bestaan. Tal van partijprominenten zullen spreken. De partij houdt zaterdag een congres waar de leden zich uitspreken over het verkiezingsprogramma. Ook lijsttrekker Alexander Pechtold spreekt dan.Hans van Mierlo

Schop jezelf in elkaar in Virtua Fighter 5

SEGA biedt sinds kort de mogelijkheid om jouw naam in Virtua Fighter 5 opgenomen te zien worden. De naam zal aan een ring-character toegekend worden, en je kunt zelfs ťťn of twee regels aan tekst opgeven wat jouw karakter moet kunnen zeggen voor het gevecht.

SEGA zal uit alle inzendingen een aantal namen kiezen en deze in het spel opnemen.
Je kunt op de Virtua Fighter 5 site je inzending plaatsen.

Zagorakis stopt als international

Theodoros Zagorakis heeft besloten om een punt te zetten achter zijn carriťre als international van Griekenland. De aanvoerder van het nationale team zal nog twee keer uitkomen voor Griekse elftal.

De 34-jarige Zagorakis stopt omdat hij moeite begint te krijgen met het combineren van club en interlandvoetbal. Hij krijgt steeds meer last van pijntjes en dergelijke.

Zagorakis zal nog wel meedoen in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen BosniŽ Herzegovina en Noorwegen. "Dan is de cirkel rond. Ik kan geen twee meloenen onder ťťn arm houden. Ik voel dat ik de nationale ploeg niet meer kan geven wat ik wil", aldus Zagorakis die momenteel bij PAOK Saloniki speelt.

Zijn hoogtepunt als international had hij in 2004. Toen werd hij met Griekenland Europees kampioen, en werd tijdens dat toernooi ook verkozen tot beste speler. In totaal speelde hij 118 interlands waarin hij drie maal wist te scoren.

Google helpt bij oplossen moordzaak

Icoon BuitenlandsDe politie in Texas heeft 24 jaar na de moord op Diane Babcock deze weten op te lossen mede dankzij Google. De dader werd herkend na een zoektocht op de bekende internetzoekmachine.

In 1982 liet de Canadees Jaroslaw 'Jerry' Ambrozuk bewust zijn gehuurde Cessna-vliegtuig neerstorten in een meer gelegen in de staat Montana. Na de crash verdween Ambrozuk spoorloos met de 10.000 pond die zijn vriendin kort daarvoor van haar spaarrekening had opgenomen. Daarbij liet hij zijn 18-jarige vriendin in het wrak achter zonder pogingen te ondernemen haar leven te redden. Ondanks twee uitzendingen van het programma 'America's Most Wanted' kon de politie Ambrozuk niet vinden.

Ambrozuk begon een nieuw leven in een buitenwijk van Dallas onder de valse naam Michael Lee Smith. Dankzij zijn dure auto's en spannende feestjes had Ambrozuk over aandacht in zijn omgeving niet te klagen, desondanks plaatste hij een advertentie op het Internet om nieuwe vrouwen te leren kennen.

Een vrouw die via de geplaatste advertentie in contact kwam met Ambrozuk kwam vrij snel achter zijn echte naam en geboortedatum. Via Google vond zij met deze gegevens een krantenartikel waarin de onopgeloste moordzaak werd beschreven. Naar aanleiding hiervan nam zij contact op met de politie van Texas die Ambrozuk gelijk opzocht en arresteerde. Hij zal onder andere worden aangeklaagd voor dood door schuld.

Met dank aan nlboy voor de submit.

EťnNL wil 4 procent belastingverlaging

Icoon Politiek EťnNL wil de komende jaren een forse lastenverlichting doorvoeren. De partij van Marco Pastors wil het tarief in de eerste belastingschijf met 4 procent verlagen.

Ook wil ze de successiebelasting afschaffen en de winstbelasting voor bedrijven meer verminderen dan het kabinet al van plan is. Verder moet de accijns op benzine omlaag.

Kandidaat-Tweede Kamerlid Sander Simons zei dat vrijdag op BNR Nieuwsradio. Hij onthulde alvast de financiŽle paragraaf van het verkiezingsprogramma dat maandag officieel wordt gepresenteerd.

EťnNL wil zijn omvangrijke lastenverlichting dekken door de ontwikkelingshulp vrijwel af te schaffen en een derde van de rijksambtenaren te ontslaan. Ook zou de Nederlandse bijdrage voor de EU flink omlaag moeten.Bekostigd door bezuinigingen op ontwikkelingshulp, ambtenaren en EU-bijdragen

Einde seizoen Hewitt

De Australische tennisser Lleyton Hewitt moet het seizoen voortijdig beŽindigen. Hewitt heeft te veel last van een blessure aan zijn knie, en zijn artsen hebben hem geadviseerd voorlopig rust te nemen.

Hierdoor kan Hewitt geen poging meer doen om zich te proberen te kwalificeren voor de Masters Cup in Shanghai. Sinds de Davis Cup-ontmoeting met ArgentiniŽ vorige maand heeft Hewitt niet meer getennist. "Het is altijd prettig voor mij om het seizoen in mijn eigen stad te beginnen", aldus Hewitt, die volgend jaar in Adelaide zijn rentree wil maken.

Noord-Korea

De laatste tijd is Noord-Korea nogal veel in het nieuws en meestal niet erg positief. Zo dreigde Noord-Korea in juni nog om de VS te ellimineren en de VS aan te vallen met luchtgevechten, lanceerde ze zeven raketten om te "testen", waren ze niet bereid tot enige concessies, nodigde ze Iran gezellig uit voor het bijwonen van de rakettesten, dreigen ze een nuclairetest te gaan doen. Kortom, ze zijn boos, vooral op Amerika maar ook het andere bemoeizuchtige westen. Eigenlijk weten we momenteel heel erg weinig van Noord-Korea en wat er allemaal gebeurt, want de politiek zorgt ervoor dat er geen of weinig (en dan vooral gekleurde) berichten naar buiten komen. De berichten die naar buiten komen gaan vaak via Zuid-Korea.

Noord-Korea heet eigenlijk Democratische Volksrepubliek Korea, maar is alles behalve democratisch. Het land ligt in Noord Oost AziŽ en grenst aan China, Rusland, Zuid-Korea, de Gele zee en de Japanse Zee. Noord-Korea is een schiereiland.
Noord-Korea bestaat voornamelijk (80%) uit gebergte wat ervoor zorgt dat het verbouwen van voedsel een moeilijke bezigheid is.
Het heeft ongeveer 22 miljoen inwoners, die voornamelijk oorspronkelijk immigranten zijn uit het noord-oosten van AziŽ. De nationale taal is Koreaans.
Noord-Korea is een communistisch land en zoals eerder gezegd geen democratie maar een dictatuur, ook al wil Noord-Korea zelf anders doen geloven. De huidige leider/dictator is Kim Jong-Il die regelmatig massale bijeenkomsten houdt ter vereering van hemzelf, waarbij duizenden volwassenen en kinderen een precieze show houden. Tegenstanders van Kim Jong-Il worden verbannen naar concentratiekampen en vrij reizen is verboden. Wil je een keertje naar Noord-Korea, dan ben je verplicht twee officiŽle gidsen bij je te hebben. Deze gidsen zullen alle mooie en goede dingen laten zien in Noord-Korea en uiteraard vertellen hoe mooi, goed en geweldig dit land is.


Noord-Korea bestaat nog niet zo lang. In 1910 werd Korea bezet door Japan, wat eindigde toen de atoombom op Hiroshima viel en Japan de Tweede Wereldoorlog verloor, samen met alle andere medestanders van Duitsland. Korea werd verdeeld, het zuidelijke deel werd bezet door de VS en het Noordelijke deel door de Sovjet-Unie, wat het communisme verklaart in Noord-Korea. De Sovjet-Unie zorgde netjes voor de leiding in Noord-Korea, die uiteraard enkel communistische leiders kozen.
Op 9 september 1948 werd in Pyongyang (de hoofdstad) de Democratische Volksrepubliek uitgeroepen en werd daarmee zelfstandig, maar bleef nog lange tijd onder de invloed van de Sovjet-Unie.
In juni 1950 besloot Noord-Korea dat Zuid-Korea er toch wel bijhoorde, en viel Zuid-Korea binnen wat resulteerde in een oorlog. In 1953 eindigde deze oorlog in een wapenstilstand tussen Noord-Korea en Zuid-Korea. De oorlog is nooit echt opgelost, maar de wapenstilstand duurt nog steeds voort, alhoewel deze de laatste tijd erg onder spanning staat.
Vanaf 1970 proberen Noord- en Zuid-Korea een betere band met elkaar te krijgen, wat nog geen geweldig succes is, alhoewel er op economisch gebied wel wat vooruitgang is geboekt.
In 1991 werden beide Korea's lid van de Verenigde Naties en in 1992 sloot Noord-Korea zich aan bij de International Atomic Energy Agency, maar al snel schonden ze dit akkoord door het weigeren van inspecties. De geruchtemachine kwam al snel opgang en de Verenigde Staten beweerden dat Noord-Korea minstens ťťn atoomwapen bezat, hetgeen nu echt bevestigd is.
Door het barre gebied en de moeilijkheid voedsel te verbouwen kwam er in de jaren negentig een heftige voedselcrisis die tussen de 2 en 3 miljoen levens zou kosten. Niet alleen de kwalitieit van de grond was de oorzaak hiervan, maar ook het beperken van subsidies door Rusland en China en het strikte overheidsbeleid van Noord-Korea ten aanzien van landbouw, plus het slechte weer. De voedselhulp is enigszins verbeterd, maar nog steeds slecht.


Sinds 2002 is er weer over en weer gekibbel tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten. Zo noemde Bush Kim Jong-Il een dictator en vergeleek Kom Jong-Il Bush weer met Hitler. Noord-Korea probeert nu steeds door middel van dreigingen met wapens als raketten en atoombommen Amerika op afstand te houden, maar de situatie begint steeds verder te escaleren.
Op 4 oktober verklaarde een ambassadeur van de VS nog dat ze niet zouden toestaan dat Noord-Korea kernwapens heeft.

De situatie dreigt ondertussen al een flinke tijd uit de hand te lopen, maar onder andere door de bemiddelende rol van China, lijkt de situatie nog redelijk onder controle, maar de situatie begint wel steeds meer op een herhaling van de Koude Oorlog te lijken.

Federer ontsnapt tegen Suzuki

Roger Federer heeft met veel moeite de halve finales weten te bereiken van het ATP-toernooi in Tokio. Tegen de Japanse publieksfavoriet Takao Suzuki ontsnapte de Zwitserse nummer ťťn van de wereld met 4-6, 7-5 en 7-6(3).

Suzuki is de nummer 1.078 van de wereldranglijst en speelde vanwege een schouderblessure sinds de Australian Open niet meer.

Federer brak de Japanner, die met een wildcard tot het toernooi was toegelaten, pas voor het eerst in de laatste game van de tweede set. Uiteindelijk moest een tiebreak in de derde set de wedstrijd, die ruim twee uur duurde, beslissen.

Door zijn zege op Suzuki zette Federer wel zijn eigen ATP-record scherper, want nog niet eerder haalde een tennisser in een seizoen 1.346 ATP-punten voor de Champions Race.

Lichte blessure Koevermans

Danny Koevermans moest gisteren geblesseerd het trainingsveld van AZ verlaten. Al geruime tijd kampt de aanvaller met een gekneusde teen, en nadat een ploeggenoot op zijn voet ging staan, kreeg hij daar opnieuw last van.

De medische staf van AZ verwacht dat Koevermans het eerstvolgende competitieduel gewoon kan spelen. Zaterdag 14 oktober staat de uitwedstrijd tegen Koevermans' oude werkgever Sparta op het programma.

Akkoord EU en VS over passagiersgegevens

Icoon Vervoer De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben vrijdag een akkoord bereikt over het delen van informatie over vliegtuigpassagiers die naar de VS reizen. Onderhandelaars werden het pas eens na urenlang nachtelijk overleg, maakte een EU-functionaris bekend.

Details die in de overeenkomst zijn geregeld, zoals het doorgeven van adressen en creditcardinformatie, zijn nog niet bekendgemaakt. De Amerikaanse overheid wil over dergelijke privť-gegevens beschikken om terrorisme beter te bestrijden. Beide partijen bereikten daarover al in 2004 een akkoord. Het Europese hof van Justitie oordeelde dat die op verkeerde grondslag was gebaseerd. Daarom waren nieuwe onderhandelingen nodig.

Het akkoord moet nog formeel worden bekrachtigd door de Europese ministers van Justitie. Die komen later op de dag in Luxemburg bijeen.

KLM en Martinair zijn de laatste weken gewoon doorgevlogen naar de VS. Zij hebben daarbij de privacygegevens van hun klanten doorgespeeld naar de Amerikaanse autoriteiten. Als zij dat niet gedaan hadden, dan hadden zij hun landingsrechten kunnen verliezen.Tot drie jaar cel voor racisten na mishandeling

JustitieWegens de zware mishandeling van een 49-jarige Antilliaanse man in Papendrecht in mei van dit jaar, zijn gisteren drie rechts-extremisten veroordeeld tot celstraffen variŽrend van 21 maanden tot 3 jaar. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken terug gelijksoortige straffen.

De hoofddader, de 29-jarige Duitse neonazi Michael K., sloeg samen met de 27-jarige Stefan V. uit Breda op de Antilliaan in en bewerkte hem daarna met een bierflesje. Het slachtoffer hield er een hersenschudding en gebroken ribben aan over. Zijn oogkas werd verbrijzeld en hij mist twee tanden. Bovendien heeft hij mogelijk blijvend oogletsel opgelopen.

Het extreemrechtse trio houdt vol dat ze niets hebben gedaan. Michael K. was eerder al in zijn moederland veroordeeld wegens racisme. Stefan V. zei twee weken terug tegen de rechter dat hij inmiddels afstand heeft genomen van het neonazisme.

"Uitstel in Europa niet erg"

Nu Sony de PS3 naar maart heeft verschoven en ook Nintendo de Wii als laatste in Europa launcht lijkt het erop dat onze positie in de gameswereld niet verbetert. Gelukkig zegt Jamie MacDonald (Sony Europa) dat het ons helemaal niet uitmaakt, want uiteindelijk kopen wij Europeanen toch meer consoles dan Japanners en Amerikanen: European consumers have shown that historically they don't mind [the delays], because they end up buying as many PlayStations, if not more, than the US and Japan. In Europe, it doesn't seem that the release of our platforms after the US and Japan - in the long run - affects how consumers feel.

Met de PlayStation 3 verwacht de goede man hetzelfde, na een jaar of vijf maken die vijf maanden uitstel niet veel uit: If we were sitting here in five years' time, I don't think we'd really think about or notice that PlayStation 3 was four or five months later in Europe. I think in the long run, PlayStation 3 will succeed because of the great product it is and the great software we make for it

Sony vindt het overigens wel vervelend dat de launch nu pas in maart is en ze zullen er alles aan doen om het de beste PlayStation launch ooit te maken: We can truly empathise with everyone who was looking forward to PS3's imminent release. We will however be working tirelessly to ensure that the March 2007 launch is the biggest and best in the company's history

Akkoord over ontwerpresolutie Noord-Korea

Icoon Noord-Korea De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft gisteren een akkoord bereikt over een Japanse ontwerpresolutie tegen Noord-Korea. In de resolutie wordt Noord-Korea gewaarschuwd voor onbenoemde gevolgen als het land een kernproef uitvoert. Het akkoord is bereikt door diplomaten van de VN-landen, maar nog niet officieel bekrachtigd door de regeringen van de landen.

De resolutie dringt er bij Noord-Korea op aan de geplande kernproef te staken en onmiddelijk te gaan onderhandelen. Noord-Korea moet zo snel mogelijk mee doen met het zogeheten zeslandenoverleg, waarin ook Zuid-Korea, Japan, China, de Verenigde Staten en Rusland zijn betrokken.

De ontwerpresolutie bereidt nog geen sancties voor. De VS wilden wel dat er sancties zouden komen tegen Noord-Korea. Eerder op de dag kon de Veiligheidsraad van de VN het niet eens worden over een resolutie. Met name de VS en het Verenigd Koninkrijk wilden een stevige aanpak van Noord-Korea. Ook Japan wilde een harde lijn volgen. Uiteindelijk hebben China en Rusland de strijd gewonnen. China en Rusland delen de bezorgdheid, maar willen een voorzichtigere aanpak.

'Kopieerheffing doorgedrukt'

DigitalConsumenten moeten mogelijk al per 1 januari 2007 een kopieerheffing van maximaal 25 euro op mp3-spelers en videorecorders met een harde schijf betalen. De voorzitter van de Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT) zal in november daartoe een voorstel indienen.

Dat stellen drie brancheorganisaties die lid zijn van deze stichting. Voorzitter Henk Vonhoff wil 25 euro vragen per mp3-speler met een capaciteit groter dan 10 gigabyte en bijvoorbeeld 24 euro voor een harddiskrecorder van 160 gigabyte.

Daarmee drukt Vonhoff de toeslag tegen de zin van de drie brancheorganisaties (Stobi, FIAR en ICT-Office) door, stellen zij. De organisaties vertegenwoordigen onder meer elektronicabedrijven en ict-ondernemingen. Er moet eerst duidelijkheid komen over het Europese standpunt over een kopieerheffing. Als in Nederland een toeslag wordt ingevoerd, zal de consument volgens de branche uitwijken naar het buitenland.

De drie organisaties hebben een brandbrief naar minister van Justitie Hirsch Ballin gestuurd. Hij moet voorkomen dat Vonhoff de heffing doordrukt. Zijn voorganger Donner zei eerder erop te vertrouwen dat SONT een pas op de plaats zou maken in afwachting van een Europees standpunt.

Met dank aan Darth_Punk voor de submit.

Wii productie voor op schema

Het gaat goed met het produceren van Wii's, Nintendo zou op dit moment al zo'n twee miljoen Wii's klaar hebben liggen welke in Q3 geproduceerd zijn. Voor het vierde kwartaal van 2006 zouden nog eens 7 miljoen units geproduceerd kunnen worden. Gepland was dat Nintendo 4 miljoen zou verschepen in 2006.

Waarom Nintendo, ondanks deze goede productie capaciteiten, dan toch na de PS3 launcht in de US en Japan is niet bekend. Maar het heeft waarschijnlijk te maken met de games, deze zijn nog niet allemaal klaar.

Nieuwe RPG voor GBA: Mazes of Fate

De GBA krijgt een nieuwe RPG: Mazes of Fate. Deze game is een first person RPG waarin je vooral ondergronds is doolhoven aan het rondlopen bent.

Een aantal keypunten van de game:

5 chapters of a deep story.
3 preset characters plus the ability to create a custom one.
5 secondary characters that can join your party.
3 different magic schools.
40 magic spells.
19 skills for customizing your characters just as you like.
100+ interactive, dynamic and animated dialogs.
300+ different items.
60+ enemy types.
50+ levels.
25+ hours of play!

Doornbos: "Voelde als vrije dag"

Op een natte Suzuka International Racing Course deed Robert Doornbos het vandaag in de vrije trainingen rustig aan. De Nederlander eindigde de dag uiteindelijk als 25e.

Het grote testwerk voor Red Bull Racing werd vandaag gedaan door derde rijder Michael AmmermŁller, die zich vooral bezighield met het testen van de Michelin banden en het vinden van een goede set-up als uitgangspunt voor de 53 ronden tellende race aanstaande zondag.

"Alsof ik vandaag een vrije dag had! David en ik hebben onze kilometers beperkt en hebben banden gespaard voor de komende dagen. Michael, onze derde rijder, heeft vandaag voornamelijk het werk gedaan en veel data verzameld, waar me morgen mee verder kunnen. We hebben een goed idee waar we staan, dus ik kijk al uit naar morgen!," aldus Doornbos.

Uitslag 2e vrije training GP Japan

Giancarlo Fisichella was de snelste coureur tijdens de tweede vrije training op Suzuka. Op een opdrogende baan werd de Italiaan gevolgd door Felipe Massa en Michael Schumacher.

Uitslag tweede vrije training

poscoureurteamtijdronden
1Giancarlo Fisichella Renault 1:34.3378
2Felipe Massa Ferrari 1:34.40810
3Michael Schumacher Ferrari 1:34.56510
4Fernando Alonso Renault 1:34.8635
5Anthony Davidson Honda 1:34.90623
6Sebastian Vettel BMW Sauber1:34.91230
7Jenson Button Honda 1:35.0026
8Pedro de la Rosa McLaren1:35.0646
9Jarno Trulli Toyota 1:35.34312
10Kimi RšikkŲnen McLaren1:35.3675
11Ralf Schumacher Toyota 1:35.37512
12Michael Ammermuller Red Bull Racing1:35.43325
13Rubens Barrichello Honda 1:35.52810
14Mark Webber Williams1:35.8665
15Nico Rosberg Williams1:36.17610
16Christijan Albers Spyker MF11:36.1804
17Alexander Wurz Williams1:36.23425
18Robert Kubica BMW Sauber1:36.2995
19Franck Montagny Super Aguri1:37.35420
20Vitantonio Liuzzi Scuderia Toro Rosso1:37.44115
21Scott Speed Scuderia Toro Rosso1:37.50116
22David Coulthard Red Bull Racing1:37.5966
23Tiago Monteiro Spyker MF11:37.7029
24Neel Jani Scuderia Toro Rosso1:37.74126
25Robert Doornbos Red Bull Racing1:37.7889
26Takuma Sato Super Aguri1:38.53318
27Nick Heidfeld BMW Sauber1:38.7795
28Sakon Yamamoto Super Aguri1:38.95514
29Adrian Sutil Spyker MF11:43.91414

Montenegro voorlopig lid van UEFA

Tijdens het UEFA-congres in Ljubljana is Montenegro tot voorlopig lid van de UEFA toegelaten. Het Balkanland, dat in juni van dit jaar onafhankelijk werd, kan in januari volgend jaar, tijdens een congres in DŁsseldorf, definitief lid worden.

Montenegro hoopt zich vanaf 2008 te kunnen mengen in de strijd om kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal van 2010.

Voor Gibraltar zit er nog geen voorlopig lidmaatschap in. De UEFA stelde een besluit hierover uit tot december. Eerder wees de UEFA een verzoek van Gibraltar af, omdat het ministaatje door de Verenigde Naties niet als onafhankelijk land wordt beschouwd.

Het internationale tribunaal voor de sport in Lausanne (CAS) dwong de Europese voetbalbond echter om Gibraltar als voorlopig lid toe te laten. Gibraltar ligt in het uiterste zuiden van Spanje en valt onder het Verenigd Koninkrijk.

'Geen bijstand onder de vijfentwintig'

PolitiekVoor jongeren onder de 25 jaar moet de bijstand worden afgeschaft. Zij moeten werken of een opleiding volgen. Dat is een van de adviezen van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) in een rapport dat maandag aan premier Jan Peter Balkenende wordt aangeboden.

In het rapport, 'De verzorgingsstaat herwogen', wordt gekeken naar de gevolgen van de vergrijzing.

De WRR beveelt ook aan van kinderopvang een basisvoorziening te maken, zoals het onderwijs dat ook is. Extra aandacht daarbij verdienen allochtone kinderen, die nu vaak een taalachterstand hebben als ze op school komen.

Het plan om de bijstand voor jongeren af te schaffen, staat ook in het verkiezingsprogramma van de VVD. Alleen wordt daar een leeftijdsgrens van 27 jaar gehanteerd. IdeeŽn over goedkopere of gratis kinderopvang zijn in diverse verkiezingsprogramma's terug te vinden.

Het kabinet buigt zich vrijdag (vandaag) over een reactie op het WRR-rapport.

Stille tocht voor Melanie Sijbers

BinnenlandsMet de broers en zussen van Melanie Sijbers voorop hebben in Geldrop gisteren ongeveer duizend mensen meegelopen in een stille tocht voor het vermoorde meisje. De wandeling van het ouderlijk huis naar het graf van de Geldropse tiener was het laatste eerbetoon van de familie aan het meisje.

Op verzoek van de familie Sijbers droegen de deelnemers fakkels en kaarsen. Familieleden, bekenden en klasgenoten hulden zich in T-shirts bedrukt met het lieveheersbeestje, het symbool tegen zinloos geweld. Deelnemers ontvingen polsbandjes die een school uit de regio ter beschikking had gesteld.

Namens de gemeente Geldrop liep loco-burgemeester Bas van den Tillaar mee in de tocht. Een woordvoerder van de gemeente schatte de opkomst op grofweg duizend deelnemers.

Aan de voet van de bloemenzee op het graf werden de fakkels en kaarsen achtergelaten. Een zus van het slachtoffer die een woordje had aangekondigd, barstte in tranen uit toen ze het publiek wilde bedanken. ''Dit mag nooit meer gebeuren'', rondde een vriendin af.

Melanie Sijbers verdween op 7 september. Twee weken later werd ze dood teruggevonden in de bossen bij Someren. De stiefvader van haar hartsvriendin heeft bij de politie bekend dat hij de 15-jarige scholiere heeft misbruikt en gedood.Voeckler wint Parijs-Bourges

De Fransman Thomas Voeckler heeft gisteren de Franse eendagskoers Parijs-Bourges op zijn naam geschreven. De coureur van Bouygues Telecom had na 194 kilometer koersen een voorsprong van een paar seconden op zijn achtervolgers Aleksander Usov, Stuart O'Grady en Geoffroy Lequatre.

Voor Voeckler was het, na een ritzege in de Vuelta al PaŪs Vasco en een etappe en het eindklassement in de Route du Sud, zijn vierde UCI-zege van het seizoen. Parijs-Bourges was de veertiende en laatste wedstrijd in de strijd om de Coupe de France. De Fransman Loyd Mondory won het eindklassement.

AustraliŽr probeert 500 kilometer achteruit te rijden

Icoon OpmerkelijkEen Australische automobilist is aangeklaagd wegens roekeloos rijgedrag omdat hij 500 kilometer lang achteruit wilde rijden door de afgelegen binnenlanden van AustraliŽ. De politie in West-AustraliŽ betrapte de man op heterdaad toen hij met 56 kilometer per uur achteruit over de snelweg reed.

De man had naar eigen zeggen geen keus, omdat zijn versnellingsbak het had begeven. Desondanks wilde hij van de goudmijn in Kalgoorlie naar Perth rijden - een afstand van zo'n 500 kilometer. Daarbij bereikte hij snelheden tot 80 kilometer per uur, meldde de Australische zender ABC. Helaas voor de man werd hij al na 20 kilometer aangehouden.

De man houdt aan zijn tripje een verwijzing naar de rechtbank over. En een stijve nek.

FC Utrecht te sterk voor Marokko

FC Utrecht heeft de oefenwedstrijd tegen Marokko in de Galgenwaard met 3-2 gewonnen.

Onder andere met Etienne Shew-Atjon, Robin Nelisse en Nassir Maachi in de basis na een blessureperiode, startte Utrecht sterk. Door doelpunten van Rick Kruys en Darl Douglas kwam FC Utrecht op voorsprong, nog voor rust was het Chamakh die de aansluitingstreffer noteerde. Vlak voor rust kopte Leen van Steensel de Utrechters naar een 3-1 voorsprong.

In de tweede helft was Marokko een stuk beter, dankzij Oud-Ajacied Nourdin Boukhari werd het uiteindelijk 3-2. Trainer Foeke Booy vond het een nuttige wedstrijd. "Je speelt zo'n wedstrijd tegen een team van internationaal niveau. Ik ben dan ook tevreden over het resultaat. In de tweede helft zag je met name bij de spelers die terugkomen van een blessure de vermoeidheid toenemen. Dat was voor ons het sein om te gaan wisselen".

Extremisten wilden massamoord op joden in Praag plegen

TerrorismeIslamitische extremisten in de Tsjechische hoofdstad Praag wilden tientallen joden gijzelen en vermoorden. Dat heeft het Tsjechische dagblad Mlada Fronta Dnes vrijdag gemeld op gezag van bronnen in de buurt van de veiligheidsdiensten.

De gegijzelde joden zouden worden vastgehouden in een synagoge in Praag, terwijl de gijzelnemers eisen zouden stellen waarvan ze wisten dat die niet zouden worden ingewilligd. Daarop zouden ze het gebouw met alle mensen erin opblazen. De krant meldde niet of er arrestaties zijn verricht.

De Tsjechische regering zette op 23 september gewapende bewaking in rond tientallen gebouwen in Praag na een tip dat er een aanslag zou worden gepleegd.

De joodse wijk in Praag is een belangrijke toeristische trekpleister, waar jaarlijks veel bezoekers afkomen op de eeuwenoude synagoges en begraafplaatsen. De joodse gemeenschap in het land is tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels uitgeroeid.

Stoitchkov niet bang voor Oranje

Hristov Stoitchkov, de bondscoach van Bulgarije, heeft vertrouwen in een goede afloop voor zijn ploeg in het EK-kwalificatieduel aankomende zaterdag tegen Nederland.

"Volgens mij hoeven we niet bang te zijn voor Robben, Van Persie of Kuijt. Als je onze ploeg bekijkt, zul je zien dat wij Berbatov, Martin Petrov, Stilian Petrov en Bojinov hebben. We hebben dus een getalenteerd team, dat tegen hen op kan. We gaan voor de overwinning maar als het gelijk wordt, zijn we ook niet teleurgesteld. Ook dan blijven we in de race voor kwalificatie voor het EK", aldus de zelfverzekerde voormalige pupil van Johan Cruijff bij Barcelona.

Bettini fietst voor overleden broer


De Italiaanse wereldkampioen op de weg, Paolo Bettini, heeft besloten om aankomend weekeinde in actie te komen in de wielerkoersen Ronde van EmiliŽ en GP Beghelli. Afgelopen maandag verloor Bettini zijn broer Sauro, die overleed aan de gevolgen van een auto-ongeluk.

"Na overleg met mijn verwanten heb ik besloten toch te starten. Ik doe dit voor mijn familie, voor Sauro en uit respect voor de trui die ik mag dragen", aldus Bettini, die ruim anderhalve week geleden in het Oostenrijkse Salzburg de regenboogtrui veroverde.

CD: Bif Naked - Superbeautifulmonster

Als je ooit in Canada bent geweest heb je deze dame vast wel eens op de radio gehoord, Bif Naked is haar naam. De 35-jarige dame is geboren in India maar werd geadopteerd door twee Canadese missionarissen en bracht haar tijd voornamelijk door in het vrij saaie Winnipeg, Manitoba. Tegenwoordig spendeert de volgetatoeerde, afgetrainde veganiste haar meeste tijd in Vancouver. Bif is al een behoorlijk aantal jaren actief in de muziekindustrie en heeft inmiddels een aardig rijtje CD's op haar naam staan. Niet alleen gevuld met muziek maar ook met 'spoken word' albums gevuld met haar poŽzie. Haar laatste aanwinst in de categorie muziek heet Superbeautifulmonster.

FA onderzoekt blote billen-incident

Middenvelder Joey Barton van Manchester City zal toch worden bestraft voor zijn opmerkelijke actie tijdens het competitieduel tegen Everton (1-1).

Na de gelijkmaker toonde Barton zijn blote billen aan het publiek. De politie besloot hem niet te vervolgen maar de Engelse voetbalbond FA wil de middenvelder alsnog bestraffen. Volgens de FA heeft Barton met de actie het imago van het voetbal in diskrediet gebracht. Barton heeft tot vanavond 19.00 uur om te reageren. De zitting zal aankomende dinsdag plaatsvinden.

DVD: Syriana

George Clooney kreeg voor zijn rol in de film 'Syriana' zowel de Oscar als de Golden Globe voor beste bijrol. De film, geschreven en geregisseerd door Stephan Gaghan (die een Oscar kreeg voor Traffic), kent een ijzersterke cast, onder meer met Matt Damon, Jeffrey Wright, Cristopher Plummer en Alexander Siddig (beter bekend als Dr. Julian Bashir uit de serie Star Trek: Deep Space Nine). Sinds kort ligt deze dik twee uur durende film als DVD in de winkels, met een paar leuke extra's.


Van der Schaaf lange tijd uitgeschakeld

Remco van der Schaaf staat de komende zes tot acht weken buitenspel. De middenvelder onderging donderdag een kijkoperatie, die schade aan zijn buitenmeniscus aan het licht bracht.

De aanvoerder van Vitesse raakte op 23 september in het thuisduel tegen Heracles geblesseerd aan zijn knie. Er werd direct daarna een MRI-scan gemaakt, maar daarop was niets te zien. Van der Schaaf bleef echter last houden, waarop een kijkoperatie volgde.

CD: Katie Melua - Piece by Piece Special Edition

quote:
"There are nine million bicycles in Beijing"


Dat is de zin die zo'n beetje iedereen te binnen schiet als de naam Katie Melua valt. Het is ťťn grote hit geweest die de naam van de van oorsprong Georgische Katie Melua in de muziekwereld vestigde. Na dit succes volgde het album Piece by Piece en nu wordt deze uitgebracht als speciale editie. Qua inhoud bijna hetzelfde als het orgineel, maar dan met drie extra nummers en een dvd met beelden van haar Europese tour.

Uitslag 1e vrije training GP Japan

Vanochtend is de eerste vrije training in voorbereiding op de Grand Prix van Japan verreden. Op het circuit van Suzuka zette Anthony Davidson de snelste tijd neer. Door de regen kwamen vooral de vrijdagcoureurs in actie.

Uitslag eerste vrije training Grand Prix Japan:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1A. DavidsonHonda1:45.34918
2N. JaniScuderia Toro Rosso1:46.13821
3S. VettelBMW1:46.58520
4M. AmmermullerRed Bull1:47.16221
5A. SutilSpyker MF11:47.77321
6S. SpeedScuderia Toro Rosso1:47.8147
7C. AlbersSpyker MF11:47.8386
8F. MontagnySuper Aguri1:47.91813
9A. WurzWilliams1:47.91919
10T. SatoSuper Aguri1:48.04211
11S. YamamotoSuper Aguri1:50.4799
12M. WebberWilliamsgeen tijd1
13N. RosbergWilliamsgeen tijd1
14K. RšikkŲnenMcLarengeen tijd1
15V. LiuzziScuderia Toro Rossogeen tijd2
16R. DoornbosRed Bullgeen tijd1
17R. KubicaBMWgeen tijd1
18D. CoulthardRed Bullgeen tijd1
19F. AlonsoRenaultgeen tijd1
20N. HeidfeldBMWgeen tijd1
21G. FisichellaRenaultgeen tijd1
22T. MonteiroSpyker MF1geen tijd4
23P. de la RosaMcLarengeen tijd1
24R. BarrichelloHondageen tijd1
25J. TrulliToyotageen tijd1
26R. SchumacherToyotageen tijd1
27J. ButtonHondageen tijd1
28M. SchumacherFerrarigeen tijd1
29F. MassaFerrarigeen tijd1

Help, wat moet ik stemmen!

Heel veel Nederlanders weten nog niet wat ze aankomende 22 november moeten gaan stemmen. Het is ook knap lastig omdat veel partijen dezelfde standpunten hebben, veel partijen een boel beloven en veel partijen dit prachtig aanprijzen in debatten, folders en videoboodschappen. Gelukkig is er elk jaar weer de stemwijzer waarbij je een fiks aantal vragen moet beantwoorden en gebieden moet kiezen die voor jou erg belangrijk zijn. De stemwijzer komt 17 oktober online, dus over 11 dagen kun je kijken wat jij volgens de stemwijzer moet stemmen. Let wel dat er enkel een aantal partijpunten worden belicht en dat de uitkomst van de stemwijzer toch niet helemaal jouw partij hoeft te zijn, maar vaak geeft het wel een goede indicatie en kan het net even die ene knoop doorhakken!

Seks ingezet in gemeentecampagnes BelgiŽ

Icoon Verkiezingen In BelgiŽ speelt seksuele aantrekkingskracht in reclamefilmpjes een belangrijke rol voor de gemeenteraadsverkiezingen. Eťn filmpje begint met een bezweet hoofd en bovenlichaam van een man in beeld, die kennelijk toewerkt naar een orgasme. Hij schreeuwt de namen van allerlei vrouwen, zoals Anneke, Lien, Sophie, weer Lien, Rebecca, Rebecca en dan nog eens Lieeeeeen. Een nahijgende vrouwenstem vraagt hem daarna "Wie was dat, die Lien?". De man zegt met een tevreden glimlach: "Nummer acht van de socialisten!". Het filmpje eindigt met "Mag zij je ook gelukkig maken? Kies LIEN!".Het gaat om Lien Braeckeveld, een 29-jarige politica uit Gent die achtste staat op de lijst van de SP.A, de socialistische partij van BelgiŽ. Ze maakte voor de lol enkele filmpjes op internet en trok daarmee de aandacht van de Belgische media. Op een ander filmpje speelt ze een soort stripper die moeite heeft met het uitzoeken van kleding. Maar ze is niet de enige met opvallende reclamefilmpjes.Ook de christen-democratische lijsttrekker van Hasselt, Ivo Belet, probeerde aandacht te trekken door seksuele aantrekkingskracht in zijn spotje te betrekken. Belet gaat in zijn filmpje in een oranje regenjack op huisbezoek. Daar komt hij aan bij een vrouw die hevig fan van hem blijkt te zijn. De vrouw ritst haar jurk spontaan open wanneer de lijsttrekker plaatsneemt aan tafel. Overal in het huis is zijn afbeelding te zien: op posters aan de muur, op het servies en op een dildo.

Belet kreeg kritiek op zijn filmpje van de Limburgse Vrouwenraad. "Terwijl wij proberen vrouwen warm te maken voor de politiek, schildert Belet een politiek betrokken vrouw af als iemand die de politicus alleen maar in bed wil krijgen", reageerde de raad verontwaardigd. Belet interesseert het niet en is blij met elke aandacht die hij krijgt. Of dat nu positief of negatief is.Maar ook de premier Guy Verhofstadt en de vice-premier Freya van den Bossche van BelgiŽ proberen suggestief in de spotlights te komen. Beide politici willen dat de VLD en SP.A in Gent blijven samenwerken. Om dat te realiseren gingen ze gezellig samen op de foto op een bankje in het park. In een tekstballonetje zegt Freya van den Bossche "'t is goe geweest, hŤ Guy?". De Belgische premier antwoord "zeg dat wel... nog ne keer, Freya?".Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.