Nieuwe naam en info Yoshi's Island 2

Vanaf vandaag heeft Yoshi's Island 2 een nieuwe naam: Yoshi's Island DS (YIDS). Niet echt schokkend. Naast de nieuwe naam kunnen we ook wat meer dingetjes vertellen over het verhaal en de verschillen tussen de baby's.

Zoals we eerder al gemeld hadden komen we in YIDS niet alleen Baby Mario, maar ook Baby Peach, Baby Wario en Baby DK tegen. Elke baby heeft zijn eigen speciale 'kracht'. Peach kan bijvoorbeeld haar paraplu uitsteken om langer te zweven en Wario heeft een magneet, Mario maakt Yoshi sneller en DK maakt Yoshi sterker.

Uiteraard zijn de krachten van Yoshi niet veranderd. Hij kan nog steeds eieren gooien en vijanden opeten. Ook de mogelijkheid om in andere voertuigen te veranderen is uit Yoshi's Island overgenomen.

Wat betreft het zoeken naar extra's (voor de experts in de game die de game op 100% willen uitspelen) kunnen we flink aan de slag. Buiten de gebruikelijke rode munten, sterren en bloemen hebben we in YIDS ook character munten. Wat deze precies voor doel hebben is nog niet bekend.

Tot slot een klein stukje over het verhaal:

Er verschijnt een mysterieus zwevend kasteel boven het vredige Yoshi's Island. Vrij kort nadat het kasteel aan de horizon is verschenen verdwijnen er kinderen. DK, Mario, Wario en Peach weten te ontkomen, maar Luigi is helaas niet zo lucky en wordt meegenomen. Uiteraard pikken de babies dit niet en gaan ze erop uit om Luigi te redden.