Cosmetisch arts toont borsten wanbetalers

Icoon Opmerkelijk De plastisch chirurg Michael König uit Duitsland heeft een wel erg opmerkelijke actie bedacht om wanbetalers op te sporen. Veel vrouwen lopen na de cosmetische ingreep weg zonder te betalen. Om de wanbetalers alsnog op te sporen heeft de arts foto's van na de operatie doorgespeeld aan de politie.

Maar niet alleen naar de politie: de foto's werden ook naar de Duitse boulevardkrant Bild gestuurd. "Dit zijn de borsten van 'Tanja' (26) uit Würzburg. Ze is van cup 75A naar cup 75C gegaan. Ze ging er direct na de operatie vandoor. Schade: 8000 euro", staat er onder de foto. De arts hoopt dat dit een waarschuwing is voor andere wanbetalers.

Volgens de arts komt het steeds vaker voor dat vrouwen snel na de ingreep vertrekken. De vrouwen kunnen niet opgespoord worden, omdat ze een valse naam opgegeven hebben. De enige manier om ze te achterhalen is het publiceren van foto's. Het kan een idee zijn om voortaan met identiteitspapieren de gegevens van klanten te controleren, maar de arts vindt dat niet gebruikelijk in privéklinieken.

Met dank aan blondmeisje16, Damenace, YubYub en hav0c voor de submit.