Roodkapje is terecht

Icoon MisdaadRoodkapje is weer teruggevonden. Vanochtend werd ze aangetroffen bij bejaardentehuis De Eekhof in Kaatsheuvel. Dat is door een woordvoerder van de Efteling bevestigd.

Gisteren werd ontdekt dat Roodkapje plotseling uit de Efteling verdwenen was. Ze had niemand verteld waar ze heen was. Gisteravond belde een onbekende studentenvereniging de Efteling om te vertellen dat Roodkapje bij hen was. Of dit ook echt zo was, blijft onduidelijk. Wel was duidelijk dat de vereniging geprobeerd heeft een deal te sluiten om het roodbekapte meisje terug te bezorgen. Hier is de Efteling niet op ingegaan.

Onder studenten is het vrij gebruikelijk om onbewaakte voorwerpen van andere verenigingen 'in veiligheid te stellen'. Meestal gebeurt dit bij waardevolle voorwerpen van andere verenigingen die onbewaakt aangetroffen worden. Dit wordt gezien als vriendendienst. Een onbewaakt voorwerp zou immers wel eens gestolen kunnen worden door onverlaten; om dit te voorkomen wordt het dus in veiligheid gesteld. Natuurlijk wordt het voorwerp dan niet teruggegeven zonder passende beloning. Bij de meeste studentenverenigingen is het echter niet gebruikelijk om dit soort praktijken ook buiten de studentenwereld uit te voeren.

De Efteling hoopt vanmiddag Roodkapje nog terug te kunnen brengen naar haar vertrouwde plekje. De politie blijft de zaak voorlopig in onderzoek houden.


Roodkapje is weer terecht.