Booy steunt Gregoor van Dijk

René (Eilanden)
Foeke Booy blijft, ondanks de rode kaart van Gregoor van Dijk tegen Ajax, vierkant achter de aanvoerder van FC Utrecht staan. De coach zal Van Dijk dan ook niet de aanvoerdersband afnemen.

Van Dijk zal een schorsing van vijf wedstrijden moeten uitzitten vanwege zijn rode kaart. In die periode zal reserve-aanvoerder Joost Broerse de honneurs waarnemen.

"Gregoor krijgt van mij het voordeel van de twijfel. Ik heb uitgebreid met hem gesproken. Gregoor ziet in dat hij niet alleen zichzelf, maar vooral de ploeg heeft gedupeerd, maar om hem nu meteen de aanvoerdersband te ontnemen, gaat mij een stap te ver", aldus Booy.

Ondanks de rode kaart die de middenvelder ontving, blijft Booy gecharmeerd van Gregoor van Dijk: "We hebben binnen de groep zo’n type nodig. Daarom hebben we hem ook gehaald. Hij kan niet alleen goed voetballen, maar heeft ondanks zijn jonge leeftijd ook leiderskwaliteiten. Hij moet alleen nog veel leren. Hij heeft onderschat dat in het westen in de publiciteit alles wat meer onder een vergrootglas ligt dan bij zijn vorige club Roda JC. Zijn uitspraken vorige week over het aanpakken van Wesley Sneijder waren onhandig en onverstandig. Dat weet hij zelf ook. Met schade en schande moet hij wijs worden. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij van de gebeurtenissen heeft geleerd. Vergeet niet dat hij pas 24 jaar is. Op die leeftijd mag je fouten maken, als je er maar wat van opsteekt. Daarom blijft Van Dijk mijn eerste aanvoerder."