Van Basten: "Duel Bulgarije erg belangrijk"

Olga (Nuongirl)
Tijdens de persconferentie vandaag wilde bondscoach Marco van Basten niet meer praten over de commotie van de afgelopen dagen.

Voor Van Basten behoort de affaire rond Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy tot de verleden tijd. Na het groepsgesprek met de selectie van Oranje, direct na aankomst in het hotel, en de persconferentie dinsdagavond is voor Van Basten de zaak afgerond.

De blik is nu helemaal gericht op de EK-kwalificatiewedstrijd van aankomende zaterdag tegen Bulgarije. "Ik heb de laatste dagen ook geen belangrijke verschillen gemerkt in de benadering van de spelers. Wij als technische staf proberen het duel te benaderen zoals altijd. Ook nu willen we met goed voetbal resultaat behalen. We hopen op een goede wedstrijd", aldus Van Basten, die zei dat de confrontatie in Sofia zaterdag een belangrijke wordt. "Normaal gesproken moeten we het in deze poule met Roemenië en Bulgarije uitvechten voor een plaats bij de eerste twee in de groep, waardoor we ons plaatsen voor het EK. De Bulgaren hebben een ploeg met gevaarlijke aanvallers en een ervaren middenveld. We hoeven niet bang voor ze te zijn, maar moeten het wel degelijk serieus nemen.”