Amerikaanse ouders ontvoerden bruid

Icoon MisdaadEen Amerikaans echtpaar uit het stadje Provo (Utah) is voor de rechter gedaagd vanwege het ontvoeren van hun eigen dochter. Het koppel wilde op die manier voorkomen dat de 21-jarige vrouw trouwde met een, volgens de ouders, ongeschikte bruidegom.

De bezorgde ouders besloten de dag voor de trouwerij zelf tot actie over te gaan. Onder het voorwendsel gezellig met hun dochter te willen winkelen namen ze haar mee in de auto, om vervolgens zo ver weg te rijden dat ze haar eigen bruiloft miste.

De aanstaande echtgenoot raakte ongerust toen zijn toekomstige eega en haar ouders niet op kwamen dagen bij het geplande diner, de avond voor het huwelijk. Het meisje bevond zich ondertussen in een hotel, ruim 400 kilometer verderop. Op de dag van de bruiloft keerden zij terug naar Provo, maar uiteraard niet voordat de geplande tijd voor de ceremonie al lang en breed verstreken was.

De ouders moeten eind oktober voor de rechtbank verantwoording afleggen voor hun daden. Hen hangt een straf van één tot vijftien jaar cel boven het hoofd. Die straf zullen ze ook nog eens uit moeten zitten met de wetenschap dat het allemaal voor niets is geweest: hun dochter is later alsnog getrouwd met de man van haar dromen.

Met dank aan quo_ voor de submit.