FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 18 september 2006

Scans van Bleach

In de scans die verschenen zijn van het spel Bleach is deels te zien hoe de Wii-controller zijn functie zal innemen. Het is mogelijk om de zwaarden in het spel te besturen met een flinke zwaai van jouw controller. De mensen die dit spel gaan spelen hoeven dus niet te verwachten om er eens rustig bij te gaan zitten.

Het spel zal eind 2006 in de Japanse winkels liggen. Van een US- of een EU-release is nog niets bekend.Man vliegt met dochters paspoort

Icoon OpmerkelijkHet is een 29-jarige Britse zakenman gelukt om ondanks de strenge veiligheidsmaatregelen op de luchthavens in Groot-BrittanniŽ met het paspoort van zijn twee jaar oude dochter naar Nederland te vliegen. Dat schrijft het Britse boulevardblad The Mirror in haar maandageditie.

Het is bij de paspoortcontrole op het vliegveld Luton bij Londen blijkbaar niet opgevallen dat het paspoort andere gegevens bevatte dan die bij het profiel van een 29-jarige man past. Mark Coshever kreeg vlak voor de landing op Schiphol pas door dat hij het verkeerde paspoort had meegenomen "Ik was geschokt dat ik op het paspoort van een kind naar een grote internationale luchthaven heb kunnen vliegen". Hij kreeg, nadat hij het ongelukkige voorval meldde op de luchthaven en zijn persoonsgegevens gecontroleerd waren schriftelijk toestemming om 48 uur in Nederland te blijven.

De verscherpte veiligheidsmaatregelingen zijn vorige maand ingevoerd omdat volgens de Britse autoriteiten enkele passagiers van plan waren vloeibare explosieven aan boord van vliegtuigen op Britse luchthavens te smokkelen. Eerder was het een twaalfjarige ook al gelukt om zonder instapkaart een vliegtuig binnen te komen op de luchthaven Londen-Gatwick.

Ballack drie wedstrijden aan de kant

Michael Ballack van Chelsea heeft van de Engelse voetbalbond FA een schorsing gekregen van drie wedstrijden. De Duitse middenvelder krijgt de straf voor de overtreding die hij afgelopen zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Liverpool beging op Mohamed Sissoko.

Na een onderling duel ging de Duitser op de knie van Sissoko staan, en werd door de scheidsrechter van het veld gestuurd. Meteen na afloop van de wedstrijd verontschuldigde Ballack zich bij Sissoko voor zijn wangedrag. Voor de Duitser was het de eerste rode kaart in zijn carriťre.

[Upd]Week rust voor FarfŠn

Jefferson FarfŠn zal ontbreken bij de komende twee wedstrijden van PSV. Nadat hij gisteren in de wedstrijd tegen Feyenoord een hersenschudding opliep na een botsing met ploeggenoot Patrick Kluivert, moet hij nu een week rust houden.

FarfŠn mist hierdoor het bekerduel met de Kozakken Boys en de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. Tevens is het nog onzeker of hij volgende week inzetbaar is in de Champions League-wedstrijd tegen het Franse Girondins Bordeaux.

Update

Volgens clubarts Cees-Rein van den Hoogenband is de blessure zwaarder dan verwacht en zal FarfŠn twee tot drie weken rust moeten houden.

Punten tweede ronde

De tweede ronde van de FOK!voetbalmanager is weer afgelopen. Hieronder de punten.

Weekwinnaar werd Ferrari412T2 met 101 punten. bmyslave eindigt deze week met 99 punten als tweede, 95 punten voor de nummer drie, HOI_Ohout. sasquatsch eindige met 94 punten als vierde en hardcore_nick sluit de top 5 af.

bmyslave gaat in het algemeen klassement met 203 punten aan de leiding. HOI_Ohout staat met 190 punten tweede. Met 184 punten staat Japiw derde. orchideusstuifmeelsnuiver staat vierde en bdoldersum sluit met 182 punten de top 5 af.

Bij de subleagues ging de weekwinst met 86 punten naar antropogenetica. ouwe eindigt met 82 punten als tweede en een derde plaats is er voor dockummers troch de krusing.

In het algemeen klassement gaat antropogenetica ook aan de leiding met 151 punten. Twijzel Boppe!! staat met 138 punten tweede en 135 punten en een derde plaats is er voor Scribbly.

Ik benadruk nog even dat dit seizoen om de twee competitierondes de punten worden vergeven.

De 2 punten die de users die Danny Buijs vorige ronde in hun team hadden nog kregen, zijn inmiddels in deze ronde bijgewerkt.

Voor de volgende ronde kan je wisselen tot vrijdag 22 september 18:00 uur.

Tarvajšrvi zeker drie weken aan de kant

SC Heerenveen kan voorlopig niet over Niklas Tarvajšrvi beschikken. In de competitiewedstrijd tegen NEC liep de Finse spits een hamstringblessure op. Naar verwachting is hij drie tot vier weken niet inzetbaar.

"Er zijn vezels van zijn hamstring beschadigd", aldus fysiotherapeut Erik ten Voorde over de Fin die gisteren een kwartier voor tijd inviel. Ook verdediger Timmi Johansen viel geblesseerd uit in de wedstrijd tegen de Nijmegenaren, maar zijn blessure valt mee. "Timmi kreeg in de eerste helft een tikje in zijn kuit en had na rust last van kramp. Hij moet wennen aan het hogere niveau, maar heeft geen blessure. Hij is vandaag verzorgd en kan morgen gewoon weer met de groep meetrainen", aldus Ten Voorde.

Scans van Dragon Quest Monsters Joker

In het blad Famitsu zijn weer scans verschenen van Dragon Quest Monsters Joker op de Nintendo DS. In het spel speel je een jonge held die door het verwerven en trainen van allerlei monsters zijn eigen sterke team kan maken, dat hem vervolgens bij kan staan in zijn avonturen.

Het spel wordt op 28 december van dit jaar in Japan verwacht. Van een US- of een EU-release is nog niets bekend.Wat is Dit: Opgave 47 - Uitslag

Een vierde ronde. Toeggeven, het was een lastig voorwerp om te raden. Ik vond het ergens onderin een pennenbakje, kennelijk is het ook lastig in gebruik anders was het nooit daar terecht gekomen. Wat is het nu precies? Een cd-reiniger. En de eerste die dat zag was: Trancer. Gefeliciteerd! De volle zes punten voor jou.
Lange tijd leek het erop dat hij als enige punten zou gaan opstrijken. Maar uiteindelijk besloten twinkles, JtS en Lode in de lift mee te gaan. Voor hen dus 3 punten.

Op dit moment is er alweer een nieuwe Wat is Dit bezig.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De oplossing, een cd-reiniger:

Opgave 48

Belgen vestigen wereldrecord handstand

Icoon OpmerkelijkIn het Belgische plaatsje Wevelgem werd gistermiddag een wel heel bijzonder record gevestigd. Er gingen namelijk zo veel mogelijk mensen tegelijk een handstand doen. Dit deden ze om de stichting "Kom Op Tegen Kanker" te helpen. Het was de bedoeling dat de deelnemers een minuut lang op handen bleven staan en dat hun voeten de muur raakten.

Van de 450 mensen die deelnamen aan het festijn haalden er 399 het. Alles werd officieel door het Guinness Book of World Records geregistreerd en de recordpoging zal dus waarschijnlijk volgend jaar in het boek te bewonderen zijn. De gemeente gaf per geslaagde handstand 1 euro aan de stichting.

Handjevol screens Lost Planet

Developer Capcom heeft wederom weer wat nieuwe screens vrijgegeven van hun spel Lost Planet. In het spel speel je een jongeman genaamd Wayne die last heeft van geheugenverlies. Wayne weet alleen nog maar dat zijn vader vermoord is door vijanden genaamd 'Akrids'. Wayne wil wraak nemen en wordt daarbij vergezeld door meerdere characters.

Het spel wordt eind 2006 in Japan verwacht. Begin jaar 2007 zal Lost Planet in de US en de EU te verkrijgen zijn.Prinsjesdag...

Morgen is het al weer de derde dinsdag in September. Zoals elk jaar haalt iedereen die een beetje meetelt in Den Haag zijn of haar mooiste hoedje uit de kast om daarna samen te genieten van de altijd boeiende en inspirerende troonrede van Bea.

Eigenlijk is dat best wel een mooi moment voor een willekeurige terrorist om daar eens wat aan te doen. Om het makkelijker te maken voor Mohammed X : dit is het Binnenhof en hier in de Ridderzaal zitten ze met zín allenÖ. Een terrorist kan de was doen!

FOK!radio: Jongeren drinken te veel & baggermeet


Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren:
Klik hier.

Het zal je vast niet ontgaan zijn, Nederland is een van de landen met een nogal groot alcoholprobleem. Onze jongeren zuipen het meeste van Europa. Vanavond gaan we hier een discussie over voeren en vragen we vooral om hieraan mee te doen. Hoe denk jij dat we het probleem hier in Nederland het beste op kunnen lossen? Je mag uiteraard ook als jongere komen vertellen hoe vaak en hoe veel jij drinkt, en waarom, uit verveling of stoerdoenerij? Je kunt ons bereiken op de Skype, zie hieronder. We gaan het ook nog even hebben over de baggermeet die volgende week vrijdag plaats zal vinden.

Nikky neemt weer het forum met ons door en Yvonne roddelt met ons. En uiteraard legt Blinky een stelling aan jullie voor.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen, opmerkingen en al je zin en onzin via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal
#fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Zelf ook wat te melden?
Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Nederlandse kritiek valt op bij Amerikaans Congres

Icoon PolitiekHet Nederlandse verzet tegen de manier waarop de VS omgaan met gevangengenomen statenloze terroristen is overgekomen bij het Amerikaanse Congres. In een rapport van het Congres staat te lezen dat Nederland zich in het openbaar het meest kritisch heeft uitgelaten over het Amerikaanse beleid.

Om die reden wenst Nederland ook niet nauw samen te werken met Amerikaanse troepen in Afghanistan, aldus het rapport. "Nederlandse troepen willen operaties met de Amerikanen waar de kans op arrestatie van terroristische verdachten groot is, tot een minimum beperken."

In het rapport staat verder te lezen dat Nederlandse commandanten hun NAVO-partners er herhaaldelijk op hebben gewezen dat er geen doden mogen vallen onder Nederlandse troepen. Zij kregen echter te horen dat dat een "onrealistische benadering" was.

Kritischer is het rapport over de opstelling van de Duitse troepen in Afghanistan. De onderzoeker constateert dat Duitse militairen niet mogen vechten en geen grote patrouilles mogen uitvoeren. Bovendien hebben de Duitsers weinig succes geboekt bij het trainen van nieuwe Afghaanse politie-eenheden. Reden waarom de VS zich genoodzaakt zagen zich meer met de opleiding te gaan bemoeien, aldus het rapport 'NATO in Afghanistan: A test of the transatlantic alliance'.

Nieuw testreglement bekend gemaakt

Het nieuwe testreglement is vandaag bekend gemaakt. De belangrijkste verandering is dat er geen maximaal aantal testdagen per jaar meer zijn, maar per maand. Gevolg is dat het totaal aantal testdagen flink is verminderd.

In december mogen de teams twee keer een driedaagse test afleggen met twee auto’s. In januari en februari gaat het om vijf keer een driedaagse test, wederom met twee bolides. Na de start van het seizoen in maart mag het hele seizoen maar zes keer een driedaagse test worden afgelegd, maar dit maal met maar ťťn auto. Het team van Williams heeft uitgerekend dat hiermee in totaal 25.000 kilometer getest kan worden.

Tijdens de raceweekends zelf zijn er op vrijdag twee sessies van negentig minuten. Deze sessies kunnen zorgen voor nog eens 15.000 testkilometers. Bij elke testsessie mogen acht verschillende banden worden gebruikt.

Tien van de elf teams zijn akkoord gegaan met het nieuwe reglement. Alleen Ferrari heeft voorlopig nog geen goedkeuring gegeven. Het team heeft een eigen testbaan, Fiorano, en hoeft dus geen geld te betalen om een baan af te huren. De FIA heeft daarop besloten om een extra 2.000 door de teams zelf in te vullen kilometers beschikbaar te stellen. Het is nog niet bekend of Ferrari met dit nieuwe voorstel wel akkoord is gegaan.

Bijbelkampdocumentaire doet stof opwaaien

Icoon BuitenlandsDe documentaire Jesus Camp doet in de Verenigde Staten momenteel veel stof opwaaien. In de documentaire wordt een beeld geschetst van de dagelijkse gang van zaken in het Kids on Fire bijbelkamp van pastor Becky Fischer. Zo is onder andere te zien hoe de kinderen spreken in tongen, huilen om 'gered' te worden, bidden voor het beŽindigen van abortus en een portret van de Amerikaanse president George W. Bush aanbidden.

"Ik wil zien dat deze jongeren net zo radicaal hun leven opgeven voor de gospel als de mensen in Palestina, Pakistan en al die andere plaatsen. Omdat, excuseert u mij, het gelijk aan onze zijde is", zo zegt pastor Fischer, de drijvende kracht achter Kids on Fire. Een van de jongeren voegt hieraan toe: "Een boel mensen sterven voor God en ze zijn niet bang. We worden getraind om krijgers te zijn, maar dan op een leukere manier."

Volgens Fischers collega, Heidi Ewing, is het kamp slechts ťťn van de vele manieren waarop evangelische kerken momenteel proberen kinderen en jongeren in het geloof te houden. Liberaal feministe en schrijfster Lauren Sandler, die maanden onder de gelovigen doorbracht voor haar boek Righteous, bevestigt wat Ewing zegt.

"Het is een enorme jongerenbeweging, maar geenszins een positieve ontwikkeling voor de toekomst van ons land. Zelfs de meest gematigde jonge evangelisten hebben een onwrikbare mening over zaken als abortus en het homohuwelijk. Men denkt in absoluten, het is 'wij-tegen-zij'. Als je tegen hen bent ben je niet alleen een zondaar, maar werk je tevens voor de vijand. Die vijand is Satan", aldus Sandler.

Binnen de Amerikaanse christelijke gemeenschap heeft de documentaire de meningen over de toekomst ťn invloed van het geloof nog verder gepolariseerd dan al het geval was. De een zegt dat de documentaire is gemaakt om het prediken van het evangelie te demoniseren, een ander omarmt het gedachtegoed dat op het scherm is te zien en raadt een ieder aan de film te kijken.

Professor Chap Clark van de Fuller Theological Seminary vindt dat de documentaire ťn de jongerenbeweging niet zo negatief gezien moeten worden. Volgens hem helpen jeugdpastors kinderen een gevoel van richting te vinden dat ze noch thuis, noch in de materialistische cultuur terugvinden en draait het evangelie zeer nadrukkelijk niet om politieke indoctrinatie.

De documentaire Jesus Camp is afgelopen weekend in Amerika in premiŤre gegaan.

Celibatair leven

Mijn ouders zijn al heel lang katholiek. Vooral mijn moeder, en ja, ze zijn best streng af en toe. Ik moet elke zondag mee naar de kerk zolang ik nog thuis woon, en natuurlijk zijn er regeltjes die in niet-katholieke gezinnen niet voorkomen. Ikzelf ben niet katholiek.

Toch leer ik er af en toe wel wat van. In ieder geval over katholieken en waarom ze bepaalde dingen doen. Van de zomer toen ik in de Bronx was heb ik gewerkt met franciscaner broeders. Deze leuke kerels, want er waren echt wel heel knappe mannen bij, leven celibatair. Ze doen aan het celibaat.

Met de allerleukste broeder heb ik erg veel gesprekken gevoerd, en hij heeft me veel verteld over broeder-zijn, en ook over het celibaat. Afgelopen weekend was er een bijeenkomst van een katholieke gemeenschap waar mijn ouders bijzitten (en ik mee naartoe moet) en daar werd ook over celibatair leven gepraat.

Niet-katholieken en niet-erg-katholieken hebben vaak erg veel moeite met het idee dat iemand celibatair kan leven. Ze begrijpen en het niet en vinden het gewoon raar. Daarom wil ik hier vertellen wat het precies inhoudt, en misschien begrijpen in ieder geval jullie er alweer iets meer van. Ik wil er wel bij vertellen dat ik de visie van de katholieke kerk uitleg. Ik hoor niet bij de katholieke kerk en sta hier ook niet honderd procent achter. Toch heb ik er erg veel respect voor.

Om het celibaat beter te begrijpen begin je eigenlijk automatisch met het huwelijk. Het huwelijk is volgens de katholieke kerk, een huwelijk tussen een man en een vrouw. Het duurt hun hele leven en scheiden is bijna onmogelijk. Deze ideologie is tot en met halverwege de twintigste standaard geweest in Nederland, en pas de laatste eeuw kwam daar verandering in.

Het huwelijk is heel belangrijk in de katholieke kerk. Elke katholiek, of eigenlijk elk mens, heeft een doel in zijn leven. Dit wordt ook wel een roeping genoemd. Eigenlijk is deze roeping altijd Ďvruchtbaar zijní, iets nalaten in de wereld, en voor de meeste mensen is dit het trouwen met iemand van het andere geslacht en dit huwelijk vol te houden tot de dood hen scheidt en met deze partner kinderen voort te brengen.

Seks hoort in het huwelijk. Ook hier is een mooie uitleg voor. Een man en een vrouw kunnen zich namelijk op twee manieren aan elkaar geven, geestelijk en lichamelijk. Het doel van het huwelijk is dit beide te kunnen doen. Voor het trouwen gebeurt dit al geestelijk, en het lichamelijke komt hierna, als bevestiging van het helemaal geven van jezelf. Je wacht hiermee tot na je huwelijk omdat je jezelf maar ťťn keer echt kunt geven, en je dit doet aan degene waarmee je je hele leven samenblijft.

God heeft seks aan de mens gegeven als het mooiste wat er bestaat. Je geeft jezelf helemaal aan je partner, en bezegelt dit met elke vrijpartij opnieuw. En wat nog mooier is, is dat van de seks kinderen komen. Je roeping is vruchtbaar zijn, en deze kinderen geven het bewijs dat je vruchtbaar bent, en dus vruchtbaar bent voor God, omdat je binnen Zijn huwelijk deze kinderen maakt.

Nu het celibaat. Je hebt verschillende vormen van celibatair leven. Een priester beleeft het natuurlijk op een andere manier dan een broeder of een zuster, maar in principe komt het allemaal op hetzelfde neer.

Als je besluit priester te worden, in te treden in een kloosterorde of op een andere manier voor een levensstijl te kiezen waarin het celibaat Ďgewenstí is, kies je voor God, Jezus en de kerk. Met andere woorden: je geeft jezelf aan God! En eigenlijk doe je dus hetzelfde als een man en een vrouw binnen het huwelijk doen. Ze geven zichzelf helemaal. Bij de Franciscaner zusters in de Bronx werd het zelfs uitgebeeld door middel van een ring. Na een jaar of vijf novice (zuster met jaarcontract) te zijn geweest krijgen ze een ring. Dit zou je kunnen zien als een trouwring. Ze trouwen met Jezus. Geestelijk geven ze zich helemaal aan Hem en lichamelijk ook. En omdat seksualiteit eigenlijk het mooiste is dat je van God hebt gekregen, is er ook niks mooiers dat je aan Hem terug kan geven. Voor de broeders en priesters is dit ongeveer hetzelfde. Ze trouwen alleen niet met Jezus maar met de kerk, want die is vrouwelijk.

Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk om te leven volgens het celibaat. Maar als je echt van iemand houdt geef je je helemaal, lichamelijk en geestelijk, door middel van het huwelijk. Dus als een priester echt van God, Jezus en de kerk houdt, kan hij zich helemaal geven. En geen huwelijk is perfect. Er zijn altijd wel problemen, die meestal wel overkomelijk zijn.

Ik hoop jullie wat geleerd te hebben, en laat alsjeblieft de flauwe grappen en domme opmerkingen achterwege.

Gratis seksshow eindigt voor gluurder in cel

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Vergeet de volgende keer als je aan het seksen bent niet om je gordijnen te sluiten. Een wat oudere man dacht afgelopen week van een gratis seksshow te kunnen genieten in de Groenesteeg in Leiden. Hierbij liet hij het niet alleen bij kijken. Toch heeft hij voor deze actie een prijs moeten betalen: aanhouding door de politie voor schennispleging.

Twee bewoners van de Groenesteeg was het opgevallen dat de man zich verdacht ophield bij het raam van een studentenhuis, dus schakelden zij de politie in. Steeds als iemand voorbijkwam, begon de man aan een fiets te morrelen alsof hij deze probeerde open te maken. Achteraf bleek het raam een stukje open te staan en waren de gordijnen niet volledig gesloten.

Het liefdeskoppel had niets in de gaten van het getuigenverhoor en de aanhouding voor hun raam, dus gingen zij onverminderd door. De politie wachtte netjes tot ze daarmee klaar waren en adviseerde ze de volgende keer de gordijnen te sluiten.

Met dank aan UncleSam voor de submit.

Viso bestuurt derde Spyker in BraziliŽ

GP2-coureur Ernesto Viso zal in de laatste race van het Formule 1-seizoen in BraziliŽ de derde Spyker MF1 besturen. De Venezolaan zou een mondelinge overeenkomst hebben met het Nederlanse team.

Ernesto Viso reed dit seizoen in de GP2Series voor het team van isport en wist twee races te winnen. Het is nog niet bekend wie de derde Spyker zal besturen in de komende twee races, in China en Japan. Colin Kolles, teambaas van Spyker MF1, liet onlangs nog wel weten Adrian Sutil vaker voor het team te willen laten rijden.

Johan Kaartprijs voor Herman Finkers

Icoon CabaretDe Johan Kaartprijs voor het seizoen 2005-2006 is toegekend aan Herman Finkers. De cabaretier neemt de onderscheiding voor blijspel en kluchtkunst woensdag 27 september in schouwburg de Meerse in Hoofddorp in ontvangst, meldde het theater maandag.

Finkers is vooral bekend om zijn cabaretprogramma's waarmee hij meer dan vijftien jaar door het land trekt. Zijn voorliefde voor het (Twents) dialect heeft een groot deel van zijn werk geÔnspireerd, evenals de Twentse soap 'Van Jonge Leu en Oale Groond' die hij samen met Johan Nijenhuis voor RTV Oost maakte. Deze serie wordt komend najaar door de KRO uitgezonden.

Top of Flop: How to Save a Life

De meningen waren vorige week nogal verdeeld, maar als we de reacties gaan tellen, dan kunnen we maar ťťn conclusie trekken: "Dieses Leben" van Juli is een top, dus. Dannytjeuh gaf jullie mening nog als beste weer: "Hele mooie clip. Vind het liedje zelf een beetje herhalend. Maar toch zit het voor de rest van de dag in mijn hoofd. Hoe meer ik het hoor...hoe beter ik het vind."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met The Fray uit Denver, Colorado. The Fray wordt omschreven als een "alternative rock band" en bestaat uit vier heren: Isaac, Joe, Dave en Ben. De laatste CD "How to Save a Life" werd vorig jaar al uitgebracht, maar de gelijknamige single is pas sinds april bezig met een (gestage) opmars in de internationale charts. Volgens de zanger Isaac Slade, gaat het lied over de crack cocaine verslaving van een vriend op een zomerkamp. "How to Save a Life" kreeg de laatste paar weken in de Verenigde Staten nog extra veel airplay omdat ABC deze song gebruikt om een nieuwe reeks afleveringen van de Amerikaanse hitserie "Grey's Anatomy" te promoten.

Roolio vindt het een mooi nummer: "Ik vond het mooi bij die filmpjes passen. Ik vond het eerst een beetje emo-achtig, maar de band is gelukkig geen emo band."

Ik ben het wel met hem mee eens. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Met dank aan Roolio voor de submit.

Plannen voor circuit in Bulgarije

De Bulgaarse krant Darik News meldt dat een aantal Britse investeerders plannen hebben om een Formule 1-circuit aan te leggen aan de Bulgaarse Zwarte Zeekust.

De Britse investeerders zouden al overleg hebben gepleegd met burgemeester Tsonko Tsonev over de aanleg van een circuit nabij Kavarna, zo?n vijfhonderd kilometer ten oosten van de Bulgaarse hoofdstad. De investeerders zijn bereid vijftien miljoen euro te investeren in de bouw van een circuit dat aan alle Formule 1 eisen zal voldoen.

Eerder waren er al plannen voor de aanleg van een circuit in Bulgarije. In 2004 waren er een aantal Nederlandse investeerders die geÔnteresseerd waren in de renovatie van het oude circuit in Sliven, meer in het binnenland van Bulgarije.

Raikkonen wil goed gesprek met Schumacher

Kimi RšikkŲnen zou graag zo snel mogelijk een goed gesprek met Michael Schumacher willen voeren. De Fin wist al geruime tijd van zijn vertrek naar Ferrari, maar kon moeilijk met de Duitser praten om wat meer te weten te komen over het Italiaanse team.

"Tot nu toe was het vrij moeilijk om met hem te kunnen praten, omdat de situatie was zoals die was. Misschien wordt het nu wat makkelijker. Hij heeft besloten te stoppen en wellicht kan ik nu wat met hem praten", aldus RšikkŲnen.

Daarnaast is Raikkonen blij dat Felipe Massa volgend seizoen bij Ferrari zal blijven. "Ik ga er vanuit dat het prima zal gaan tussen mijzelf en Felipe. Ik ken hem al een beetje en het is een aardige vent. Hij is ook al een onderdeel van het team en dat helpt zeker."

Nieuwe Football Manager 2007 pics

Football Manager blijft een wonderlijke game. Voor de een is het niet meer dan een gekleurde spreadsheet, voor de ander betekent het gamen tot in de vroege uurtjes. Ook dit jaar verschijnt de best verkopende manager-game zowel op de PC als op de Xbox 360. De PSP wordt ook aangedaan, zij het natuurlijk met een volledig andere versie. Vernieuwingen zijn vooral te vinden op het gebied van scouting en speler-interactie. Een goede manier om op de hoogte te blijven over deze titel is de blog van SIGames. Natuurlijk kun je ook gewoon terecht op hun website.
Trauma Center: Second Opinion wordt launchgame Wii

Ontwikkelaar Atlus heeft onlangs bevestigd dat hun opkomende titel voor de Wii, Trauma Center: Second Opinion, een launchgame zal worden. In de Verenigde Staten zal de game al op 19 november te koop zijn. Of de game ook voor een Europese release als launchtitel staat is onduidelijk

Trauma Center kwam eerder uit op de Nintendo DS. Met behulp van het touch screen diende je operaties uit te voeren. Dit keer zul je dat met de Wii-mote moeten doen.

Marijnissen ideale lijsttrekker van hoogopgeleiden

Jan Marijnissen van de SP is voor hoogopgeleiden tussen 25 en 40 jaar de ideale lijsttrekker. Hij laat premier Jan Peter Balkenende (CDA) en PvdA-leider Wouter Bos ver achter zich.

Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 3500 lezers van het carriŤreblad Volkskrant Banen, dat maandag is gepubliceerd. Bij het onderzoek, waarbij om het oordeel over alle lijsttrekkers werd gevraagd, ging het niet om de politieke inhoud, maarom persoonlijke eigenschappen als durf, besluitvaardigheid, integriteit en leiderschap.

Marijnissen komt met een 7,2 als winnaar uit de bus, voor Andrť Rouvoet van de ChristenUnie. Bos eindigt met een 6,4 als vijfde. Balkenende bezet de laatste plaats met een 5,9.Een 7,2 voor Marijnissen

Donadoni wil Totti snel terug bij nationale ploeg

De bondscoach van ItaliŽ, Roberto Donadoni, heeft gezegd dat hij wil dat Francesco Totti zo snel mogelijk terugkeert bij het nationale team.

Tijdens een gesprek vandaag, probeerde de bondscoach de spelmaker van AS Roma over te halen om terug te komen op zijn besluit om pas volgend jaar weer voor de Squadra Azzurra te spelen.

In de kwalificatie voor het Europees kampioenschap 2008 gaat het niet erg goed met ItaliŽ. Tegen Litouwen speelde de wereldkampioen met 1-1 gelijk, en tegen Frankrijk gingen de Italianen met 3-1 ten onder. Donadoni zei dat hij Totti hard nodig heeft, en na het gesprek met de middenvelder was hij optimistisch over zijn terugkeer.

De 29-jarige Totti kondigde na het wereldkampioenschap voetbal aan dat hij zich dit jaar niet meer voor de nationale Italiaanse ploeg beschikbaar stelde. Hij wilde meer tijd aan zijn familie besteden.

Hou je ogen voor de gek!

Iedereen kent wel van die grappige plaatjes die je ogen voor de gek houden. Van tekeningen van Escher tot plaatjes waarin kleur en zwart-wit afwisselen met het knipperen van je ogen.
Wat ik zelf nog nooit gezien had was een plaatje waarbij een hoop cirkels en hoofdbewegingen van toepassing waren.

Dat als je dichterbij en verderaf van je scherm gaat het beeld veranderd is duidelijk, maar met wat tactisch geplaatste streepjes en cirkels krijg je toch een heel grappig beeld.

Wilde achtervolging in Amsterdam

Icoon BinnenlandsIn Amsterdam heeft een 36-jarige automobiliste zondagnacht tijdens een wilde achtervolging tientallen verkeersregels overtreden. De politie had de grootste moeite om haar aan te houden, aangezien zij stoptekens negeerde en zelfs op agenten inreed. Bovendien veroorzaakte zij nog twee aanrijdingen met politieauto's.

De vrouw had in Duivendrecht net na middernacht bijna een aanrijding met een politieauto veroorzaakt, waarna de politie haar wilde aanhouden. De vrouw stopte echter niet, maar reed met hoge snelheid richting de binnenstad van Amsterdam, waarop de politie de achtervolging inzette.

Toen ze bij de Nieuwezijds Voorburgwal kwam, ramde ze een politiewagen om vervolgens verder te rijden. Een stuk verderop kwam haar auto tot stilstand. Toen toegesnelde politieagenten haar probeerden te overmeesteren, reed de vrouw plotseling weer verder. Een agent werd daarbij bijna geraakt maar kon nog net op tijd zijn auto induiken. De vrouw raakte die auto nog en reed vervolgens weer verder.

Uiteindelijk werd de vrouw een aantal straten verder door politieauto's klemgereden waarna zij kon worden ingerekend. Zij verzette zich daarbij zo hevig dat de politie haar portierraam moest inslaan en dat er pepperspray aan te pas moest komen om haar te kunnen arresteren. Bij de aanhouding raakte een agent lichtgewond.

Honderden uren film!

Van Vassili_Z kregen wij de volgende link met de titel ďStar wars komt steeds dichterbij verwijzend naar deze link een heel interessant filmpje over een aanval wat lijkt op een laser wapen, je word dus geraakt maar geen kogel te vinden. Het geeft een beeld van wat er in de toekomst mogelijk is.

Maar op Johns site staan nog tientallen docuís , over 9/11 of over Iraq. Bijvoorbeeld de complete film Fahrenheit_911, Loose Change of deze waar een F16 zín eigen konvooi aanvalt, toevallig zit er een BBC journalist bij die alles filmt.

En als je nog niet uitgekeken bent, kun je 250 films kijken, waaronder speelfilms, maar ook cartoons als, Bugs Bunny, Popeye en Wallace and Gromit.

Nog niet genoeg!? Hier staan nog wat live concerten van oa; RHCP, SOAD, Metallica en others, Queen, Dream Theater en Nirvana!

Dit houd jullie wel een paar uur bezig

Amsterdam krijgt 'Radicaliseringsexpert'

Amsterdam krijgt binnenkort een 'anti-radicaliseringsdeskundige'. Hij zal aan het werk gaan in stadsdeel Slotervaart. Op verzoek van het stadsdeel heeft het college van B&W van Amsterdam geld beschikbaar gesteld voor de deskundige.

De expert zal zich speciaal gaat bezighouden met radicalisering en extremisme en zich daarbij vooral richten op de jongeren binnen de Marokkaanse gemeenschap. De deskundige van Marokkaanse komaf zal daarbij nauw samenwerken met PvdA-stadsdeelraadvoorzitter Ahmed Marcouch.

Marcouch, de eerste Marokkaanse en islamitische stadsdeelvoorzitter uit de geschiedenis, is bezorgd over het grote aantal haatdragende en radicale Marokkaanse jongens. Zij spiegelen zich aan lieden als de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B., en terreurverdachte Samir A. De 'anti-radicaliseringsdeskundige' moet nog dit jaar met een actieprogramma komen.

[update] Rotterdamse OV-staking voorbij

Icoon StakingDe Rotterdamse verkeerswethouder Baljeu weigert voorlopig toezeggingen te doen aan het personeel van de Rotterdamse Elektrische Tram (RET). De wilde staking die het personeel voert houdt hierdoor voorlopig aan. De stakers eisen een baangarantie.

Het RET-personeel staakt al sinds maandagochtend uit zorg over hun toekomst. Zij kunnen zich niet vinden in het CAO-bod van de RET-directie. Maandagmiddag is er nieuw overleg tussen de werknemers, de directie en de vakbonden.

De Coolsingel staat momenteel vol met bussen en trams. Slechts twee rijbanen zijn beschikbaar voor het verkeer. Veel trams en bussen in Rotterdam rijden momenteel niet. De metro is grotendeels wel gewoon operatief.

De RET wordt volgend jaar verzelfstandigd en het busvervoer gaat samen met streekvervoerder Connexxion. De werknemers vinden de garanties die zij hebben gekregen op het gebied van werkgelegenheid en over hun inkomen te minimaal.

Update 16.24 uur
De staking in het Rotterdamse openbaar vervoer is voorbij. Komende week vindt overleg met de directie plaats. Als dat niets oplevert, zullen de chauffeurs aanstaande maandag het werk weer neerleggen.

Met dank aan junkiexp voor de submit.

Camper met ster

Eindelijk mijn probleem is opgelost, er staat hier al een tijdje een Mercedes op de oprit, achter mijn megacamper, helaas paste mijn Mercedes niet in de camper, dus ik moest altijd kiezen of de camper, en da's best wel balen.

Ok, er waren wel campers waar je een Smartje of een ander klein gebakje in kon vervoeren, maar ja een Smart da's geen auto, maar een brommobiel, maar gelukkig is er nu de oplossing voor mijn probleem, verrekte handig toch?

Helaas werd ik 5 minuten later wakker, en wat denk je, niets geen megacamper of Mercedes op de oprit....

Met dank aan een onbekend iemand voor de submit

Te weinig groenten in kant- en klaarmaaltijden

GezondheidIn kant- en klaarmaaltijden zitten over het algemeen te weinig groenten en voedingsvezels. Slechts twee procent van de maaltijden voldoet aan alle voedingsrichtlijnen voor een hoofdgerecht.

Dat is maandag gebleken uit onderzoek dat de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) deed naar de samenstelling van de meest verkochte kant- en klaarmaaltijden.

De VWA wilde weten in hoeverre de maaltijden voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad, aangezien steeds meer mensen ze gebruiken. De onderzochte maaltijden bleken verder over het algemeen zout en hadden een hoog gehalte aan vetzuren.

Wapenfabrikant onder vuur om 'groene kogels'

Icoon OpmerkelijkBAE Systems, de grootste wapenfabrikant van Europa, heeft zich met de ontwikkeling van milieubewuste ammunitie de woede van het Britse Campaign Against Arms Trade (CAAT) op de hals gehaald. Onlangs werd bekend dat de fabrikant onder andere loodvrije kogels op de markt wil brengen. De nieuwe koers van BAE Systems zou volgens CAAT weinig meer zijn dan een lachwekkende poging ethische geloofwaardigheid te kweken.

Het hoofd van BAE Systems afdeling voor sociale verantwoordelijkheid, Dr. Debbie Allen, geeft toe dat een 'groen' beleid niet bepaald gebruikelijk is voor een wapenfabrikant, maar benadrukt het belang van milieubewust denken. "Wapens gaan hoe dan ook gebruikt worden. Wij willen ze zo gebruiksveilig mogelijk maken, collaterale schade minimaliseren ťn het milieu zo veel mogelijk ontzien." Volgens Allen schaamt BAE Systems zich dan ook niet voor hun verklaring "lood in ammunitie kan schadelijk zijn voor zowel mens als milieu."

In een interview met de Britse krant The Sunday Times noemt Symon Hill, mediacoŲrdinator van Campaign Against Arms Trade, de groene ammunitieproductie een slechte grap. "BAE Systems is vastberaden zich als ethisch bedrijf te profileren, maar ze maken wapens om mensen mee te vermoorden. Het is dan ook volkomen absurd om te suggereren dat ze milieuvriendelijk zijn."


Ook hulzen kunnen milieuvriendelijk ingezet worden...

Venezuela steunt Iran, laakt VS

De Venezolaanse president Hugo Chavez sprak zondag zijn steun uit voor Iran en zijn nucleaire programma. "Iran maakt geen atoombom. Degenen die veel atoombommen hebben, en ik herhaal, veel, zijn juist de Amerikaanse imperialisten en hun bondgenoten in de wereld", zei Chavez. "Zij zouden het voorbeeld moeten geven voor ze eisen stellen. Ze zouden hun nucleaire arsenaal moeten vernietigen", aldus de leider van het overwegend rooms-katholieke land. Verder prees Chavez de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, omdat hij niet bang is de VS tegen te spreken.

Ahmadinejad benadrukte dat Venezuela en Iran dezelfde belangen en doelen nastreven. "We moeten ons verenigen om deze ideeŽn te kunnen realiseren, met als doel vrede en gerechtigheid tot stand te brengen," aldus de leider van het overwegend islamitische land.

Venezuela in de VN-Veiligheidsraad

Venezuela wil lid worden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Dit is het hoogste orgaan binnen de VN. Daar waar andere lichamen van de VN alleen adviezen kunnen geven, kan de Veiligheidsraad orders geven, die alle landen moeten opvolgen. Deze instelling bestaat uit vijftien leden, waarvan vijf permanente leden die het vetorecht hebben. De overige tien landen worden volgens een regionale verdeelsleutel telkens voor twee jaar door alle leden van de VN gekozen.

Venezuela wil ťťn van hen zijn, en krijgt daarbij steun van Iran en andere landen uit het Midden-Oosten. Die zetel zou Venezuela in staat stellen verweer te bieden aan de Amerikaanse campagne om sancties te treffen tegen Iran. Bij de VN worden volgende maand nieuwe leden voor de Veiligheidsraad gekozen. De VS steunen de kandidatuur van Guatemala, in plaats van die van Venezuela.

Heroes of Mana aangekondigd

Square Enix heeft een nieuw deel in de Mana serie aangekondigd, genaamd Heroes of Mana. Dit deel zal een isometrische strategy RPG worden, met een jonge zwaardvechter in de hoofdrol.

Deze jongeman heet Roger, hij vecht in het leger van Pedan. Spelers moeten allerlei hulpmiddelen verzamelen om monsters te kunnen summonen, die vervolgens vijanden lastig mogen vallen. Natuurlijk zal er weer een flinke storyline achter dit alles schuil gaan.

Op de Tokyo Game Show zal ongetwijfeld meer bekend gemaakt worden over deze game. FOK!games houdt jullie op de hoogte.

Diba weer terug in selectie NAC Breda

Anouar Diba heeft zich vanmorgen weer bij de selectie van NAC Breda gevoegd. Diba was voor tien dagen naar het tweede elftal verbannen nadat hij na een aanvaring met trainer Ernie Brandts werd weggestuurd van de training.

Diba was het niet eens met trainer Ernie Brandts en liet dat ook duidelijk merken. Na de woordenwisseling die daarop volgde, besloot Diba om de training te verlaten. Twee ploeggenoten wisten hem echter op andere gedachten te brengen, maar even later ging het weer mis. Na een tweede woordenwisseling besloot Brandts de vleugelspeler weg te sturen, waarop hij door de clubleiding voor tien dagen geschorst werd.

Hij moet dood!

'Oh nee! Hij zegt iets vervelend en nu voel ik mij beledigd! Dood! Dood moet hij!'

Ik verbaas mij toch iedere dag weer over het aantal idioten in de wereld. Nu is het wel begrijpelijk dat als je niets anders te doen hebt dan de hele dag in een woestijn met je pik zitten spelen tot ergens in de wereld iemand iets beledigends over je geloof zegt, je dan ook een beetje extreem reageert. Je moet tenslotte je enige doel in het leven wel met een beetje enthousiasme vervullen. Maar toch.

Het zal wel iets te maken hebben met de welvaart. In Nederland kan ik toch maar weinig mensen vinden die zich nog ergens druk om maken buiten hun eigen straatje. We hebben zo veel zaken waar wij ons mee bezig kunnen houden dat een beledigingetje op zijn tijd opgaat in de massa: 'heidenen zijn smerige honden die om zeep geholpen moeten worden? Ach ja, heb je mijn nieuwe plasmascherm al gezien?'

Nee, fanatiekelingen met bizarre ideeŽn, al dan niet religieus, moet je toch eerder zoeken onder groepen die weinig tot niets anders hebben dan hun verknipte idealen. Mafketels die zichzelf zo serieus nemen dat iedere vorm van discussie bij voorbaat strandt op het metersdikke bord voor hun kop.

Ik ben in ieder geval blij dat mijn directe omgeving de uitspraken van de paus ongeveer net zo serieus neemt als het gezwam van een politicus in aanloop naar de verkiezingen. Voor je het weet heeft islamitische Farid tijdens ons wekelijks stapavondje ineens mot met katholieke Kees en met wie moet ik dan naar de kroeg?

"Vennegoor is een duikelaar"

Jan Vennegoor of Hesselink wist afgelopen weekend voor het eerst sinds zijn komst naar Celtic niet te scoren. Dunfermline Athletic werd echter wel met 1-0 verslagen, maar na afloop kreeg de spits kritiek over zich heen van verdediger Scott Wilson. Wilson vond dat Vennegoor teveel schwalbes maakte.

Eerder kregen Ruud van Nistelrooij en Arjen Robben deze verwijten in Engeland naar het hoofd geslingerd. Wilson zegt dat Vennegoor een strafschop zou hebben geclaimd, terwijl Wilson niets verkeerd deed. "Hij ging makkelijk neer en ik zou nooit zo'n duik maken. John Hartson (oud-aanvaller van Celtic-red.) zou zoiets nooit doen", aldus Wilson.

Wilson was echter niet alleen negatief over Vennegoor. "In het begin van de wedstrijd liep hij zich een paar keer vrij. Ik dacht bij mezelf: Het lijkt wel of ik tegen Chris Sutton speel. Hij heeft je te pakken als je niet op je voorvoeten staat".

Moslimleiders willen duidelijk pauselijk excuus

De uitleg die paus Benedictus XVI gisteren heeft gegeven over zijn gewraakte uitspraken die de islam in verband brachten met geweld, hebben bij de meerderheid van moslimleiders in de wereld het ongenoegen niet weggenomen. Ze eisen heldere excuses.

De paus betuigde, in tegenstelling tot veel media gisteren min of meer meldden, niet zijn spijt voor zijn gewraakte uitspraak, maar zijn spijt omdat die uitspraak in de islamitische wereld tot woede heeft geleid. Ook gaf hij aan groot respect te hebben voor het islamitische geloof.

In reactie op de uitleg van katholieke kerkvorst sprak een aantal moslimleiders wel over ''een stap in de goede richting''. Maar anderen eisten meer. Spijt is volgens hen niet hetzelfde als echte excuses. ''We willen dat hij erkent dat hij zich heeft vergist en dat de islam een religie van vrede is, van samenwerking en broederschap tussen het Westen en het Oosten'', aldus Mohamed Habib, de tweede man van het machtige Egyptische Moslimbroederschap.

Hamas
Radicale moslims reageerden met dreigementen. Het Verbond van de Jihadisten in Irak richtte zich tot ''alle moslims'' en roept hen op wraak te nemen op ''christenen en joden wier religies vijandig staan tegenover de islam''. De tak van terroristennetwerk al-Qaeda in Irak beloofde via een internetsite ''het kruis te verbrijzelen'' en ''de jihad te voeren tot het westen is verslagen.'' In de Zuid-Iraakse stad Basra werd vanochtend nog geprotesteerd tegen de uitspraken van paus Benedictus XVI. Ze staken een pop in brand die de paus voorstelde en eisten excuses van de kerkvorst.

Aan de andere kant hebben de moslimleiders die excuses eisen van de paus, hun eigen volgelingen gewaarschuwd voor de consequenties van gewelddadige acties, na het platbranden dit weekeinde van kerken in de Palestijnse gebieden en de moord op een katholieke non in SomaliŽ. De Hamas heeft de aanslagen op kerken op de Jordaanoever scherp veroordeeld: ''Alle Palestijnse burgers moeten ophouden met aanvallen op christelijke kerken in de Palestijnse gebieden. De christelijke broeders zijn onderdeel van het Palestijnse volk.'' Een katholieke kerk in Jenin wordt dag en nacht bewaakt door zwaar bewapende strijders van de Islamitische Jihad.

Panis stopt met Formule 1

Het team van Toyota F1 heeft vandaag bekendgemaakt dat de Fransman Olivier Panis heeft besloten aan het einde van dit seizoen een punt te zetten achter zijn loopbaan in de Formule 1.

De 40-jarige Panis, in 1996 winnaar van de Grand Prix van Monaco, stopt na twaalf jaar actief te zijn geweest in de F1. Eerst als racecoureur, daarna bij het team van Toyota als testcoureur. Franck Montagny zal waarschijnlijk zijn landgenoot opvolgen. Daarnaast zal er nog een testcoureur worden gezocht, omdat Ricardo Zonta volgend jaar bij het team van Renault F1 zal gaan testen.

Sexy tasje

Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren. 'Mondegreen', weten jullie wat dat is?

Nee? Ik wist het ook niet, dus heb ik het maar even opgezocht: "Het begrip mondegreen komt er op neer dat men een tekst (meestal van een liedje of een gedicht) verkeerd verstaat; dat wil zeggen: men hoort andere woorden dan er eigenlijk gezongen worden."

Snap je het? Nee? Misschien een voorbeeldje dan. Bekijk deze mondegreen versie van Justin Timberlake's Sexy Back dan maar eens.

Met dank aan anoniempje voor de submit.

Beelden van de Wii-browser in actie

Benieuwd hoe je met je Wii over het internet kunt surfen? Nintendo Japan heeft een paar filmpjes vrijgegeven waarin gedemonstreerd wordt hoe de Opera-browser gebruikt kan worden. Zoals te zien is in de filmpjes kan er ingezoomd worden op webpagina's, waarschijnlijk omdat de resolutie van veel hedendaagse tv's nog te laag is om er fatsoenlijk een internetpagina op te bekijken.

Je kunt de beelden HIER bekijken.

Gameplay video Viva Piñata

Het spel Viva PiŮata bevat allerlei bont gekleurde beesten en het was niet precies bekend wat je nu allemaal kan doen in dit spel. Rare heeft nu een 20 minuten durende gameplay-video vrijgegeven, waarbij een ontwikkelaar commentaar geeft op de manier waarop je Viva PiŮata kunt spelen.

In het filmpje kun je een aantal verschillende PiŮata's zien en de manier waarop je de wereld kunt aanpassen. Je kunt ook een aantal mini-games zien en de manier waarop de PiŮata's zich voortplanten, de zogenaamde Romance-dance. De video kun je hier vinden.

Ophef over toneelstuk Maja Bradaric

TheaterIn Nijmegen is de nodige ophef ontstaan over een toneelstuk over de vermoorde scholiere Maja Bradaric. Het stuk Kwaad Bloed van theatergroep Rotterdams Lef gaat op 14 oktober in premiŤre.

In april volgend jaar staat Kwaad Bloed geprogrammeerd in theater Lux in Nijmegen, maar de leiders van middelbare scholen in de regio Nijmegen verzetten zich daar tegen. Zij zijn bang dat het toneelstuk te veel oud zeer oprakelt.

Gymnasiumleerlinge Maja Bradaric is in 2003 in een auto door vrienden gewurgd. Haar lichaam werd in brand gestoken. Achteraf bleek dat onder meer haar beste vriendin al een poos op de hoogte was van de moordplannen, waarvoor geen enkele aanleiding was. De drie jongens die bij de moord betrokken waren zitten jarenlange celstraffen uit.

Rotterdams Lef, dat veel educatieve voorstellingen maakt, zette vorig jaar al De Vriendenclub van Maja op de planken. Dat stuk is nu uitgebouwd tot een complete voorstelling over ''vriendschap en verraad binnen een groep middelbare scholieren'', aldus een verklaring van de theatergroep. ''We proberen daders en slachtoffers een gezicht te geven in dit bizarre verhaal.''

Begin september was op de Rotterdamse Uitmarkt al een voorproefje van Kwaad Bloed te zien. De reacties waren zeer lovend. Ook de theaterprogrammeurs van Lux zijn enthousiast en zien geen enkele reden om het stuk te schrappen. Volgens hen zet Rotterdams Lef het drama ''bijzonder ingetogen'' neer. De ouders van Bradaric, die nog bijna elke dag bezig zijn met de moord op hun enige kind, hebben geen bezwaar tegen de voorstelling.Maja Bradaric

Luchtvaartmaatschappijen doen laptops in de ban

Eigenaars van laptops van het merk Dell en Apple mogen op internationale vluchten van de luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic hun draagbare computer alleen zonder accu gebruiken. De accu's kunnen namelijk vlam vatten. Naast Virgin eisen ook Qantas en Korean Air dat de accu's uit de laptops van Dell en Apple worden gehaald.

Dell kondigde eerder aan meer dan vier miljoen accu's, geproduceerd door Sony, terug te halen wegens brandgevaar. Apple roept om dezelfde reden 1,8 miljoen accu's terug. Deze zijn ook gemaakt door Sony.

Passagiers van Virgin Atlantic moeten hun laptopaccu inpakken en in hun handbagage stoppen. Elke reiziger mag maximaal twee accu's meenemen. Slechts enkele stoelen aan boord van de Virgin-vliegtuigen beschikken over een stopcontact, waar een laptop op kan worden aangesloten.


Laptop van Dell vliegt in brand

Nederlanders drinken meer wijn en minder bier

Nederlanders zijn in het afgelopen decennium meer wijn en minder bier gaan drinken. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag heeft gepubliceerd.

Vorig jaar dronk de gemiddelde Nederlander 78 liter bier per jaar, ruim 9 procent minder dan in 1995. De consumptie van wijn nam in dezelfde periode juist fors (28 procent) toe tot 21 liter.

Zij oefenen vast
Zij oefenen vast

Middlesbrough met Real akkoord over Woodgate

Middlesbrough heeft met Real Madrid een akkoord bereikt over de transfer van de Engels international, Jonathan Woodgate.

De Engelsman komt dit seizoen al op huurbasis uit voor 'Boro', dat tevens een eerste optie tot koop in het huurcontract heeft bedongen.

Het is echter de vraag of Woodgate daadwerkelijk wil vertrekken bij Real Madrid, waarvoor hij door blessures slechts dertien keer in actie kwam in twee seizoenen.

Given na operatie zes weken aan de kant

Newcastle United zal het voorlopig moeten stellen zonder Shay Given. De sluitpost van de Magpies raakte gisteren geblesseerd in het competitieduel met West Ham United, nadat hij hard in aanvaring kwam met aanvaller Marlon Harewood.

De blessure van Given komt als een grote tegenvaller voor manager Glen Roeder en ook de Ierse bondscoach, die zijn eerste doelman zal moeten missen tijdens de EK-kwalificatieduels van Ierland tegen Cyprus en TsjechiŽ.

MegaDrive collectie voor PSP en PS2

SEGA komt met een verzameldisc van oude Mega Drive games voor de PSP en de PS2. In totaal zullen er 27 games op staan:

Verzameling van 27 Mega Drive games:

1. Alex Kidd In The Enchanted Castle
2. Altered Beast
3. Bonanza Bros.
4. Columns
5. Comix Zone
6. Decap Attack starring Chuck D. Head
7. Ecco the Dolphin
8. Ecco II: The Tides of Time
9. Ecco Jr.
10. Kid Chameleon
11. Flicky
12. Gain Ground
13. Golden Axe I
14. Golden Axe II
15. Golden Axe III
16. Phantasy Star II
17. Phantasy Star III: Generations of Doom
18. Phantasy Star IV: The End of the Millenium
19. Ristar
20. Shinobi III: Return of the Ninja Master
21. Sonic the Hedgehog
22. Sonic the Hedgehog 2
23. Super Thunder Blade
24. Sword of Vermilion
25. VectorMan
26. VectorMan 2
27. Virtua Fighter 2

Positie Henk Timmer onder druk

De afgelopen weken bleek Henk Timmer geen al te solide keeper voor Feyenoord te zijn. Zowel in de UEFA Cup-wedstrijd afgelopen donderdag tegen Lokomotiv Sofia als gisteren in de wedstrijd tegen PSV verdween een vrije trap van grote afstand op merkwaardige wijze in het doel.

De trainer van de Rotterdammers, Erwin Koeman, zal daarom vandaag een gesprek aangaan met de keeper. "We gaan eens praten en dan zien we het wel richting de bekerwedstrijd tegen BV Veendam", aldus Koeman tegenover het Algemeen Dagblad.

De Rotterdammers beschikken over vier keepers in de A-selectie. Patrick Lodewijks, dit jaar bankzitter, was vorig seizoen eerste keus. Sherif Ekramy en Maikel Aerts zitten op de tribune, laatstgenoemde mag vertrekken uit De Kuip.

Wat is Dit: Opgave 48 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Let op: Opgave 47 loopt ook nog.
Succes!

[TTT] Doe hier smileys na.

Een oud idee, nieuw leven ingeblazen. Trek, met eventueel wat accesoires, een zo gek mogelijke bek die dan enigzins op een smilie lijkt en neem een foto. Oh. En post die foto dan in Doe hier smileys na.

Freecell kwam naast het idee voor dit topic ook met een video van een bewegende smilie wat natuurlijk extra idioot grappig is.

Met een speciale vermeldig voor Freecell met en Jogy met .

Absoluut geen -topic, aldus Friek_.

Bengals-Browns ware veldslag

In de NFL stond dit weekeinde de tweede speelronde op het programma. Na de broederstrijd tussen de Mannings vorige week was het nu tijd voor de broederstrijd tussen de teams uit Ohio: de Cleveland Browns tegen de Cincinnati Bengals in het Paul Brown Stadium in Cincinnati.

De Browns proberen al sinds het begin te bewijzen dat ze niet voor niets in 1999 terugkeerden in de NFL. Het wil de spelers van Randy Lerner, de kersverse eigenaar van Aston Villa, echter niet lukken, in tegenstelling tot staatgenoot Cincinnati. Vorig jaar keerden de Bengals na vijftien jaar afwezigheid terug in de playoffs. In de eerste ronde werd echter van de uiteindelijke kampioen Pittsburgh verloren.

Zonder receiver TJ Houshmandzadeh en left tackle Levi Jones begonnen de Bengals aan de wedstrijd na in de eerste week met de Kansas City Chiefs te hebben afgerekend. De Browns dolven thuis het onderspit tegen de New Orleans Saints.

Twee en een halve minuut. Zo lang duurde het totdat de Browns hun eerste touchdown tegen kregen. Quarterback Carson Palmer bediende receiver Kelley Washington over 22 yards om een drive over 75 yards in slechts vijf plays af te sluiten. Het zou een voorteken zijn voor wat er op het scorefront nog komen ging. Het afstoppen van de Browns nog voordat ze over de middellijn kwamen kostte de Bengals hun eerste starter van de wedstrijd. Linebacker David Pollack werd van het veld gereden met een nog onbekende blessure aan zijn nek na een tackle op Reuben Droughns.

De Browns leken een opsteker te hebben aan de uitschakeling van Pollack, en onderschepten de eerstvolgende pass van Palmer nog binnen de eigen red zone. Vier yards was echter alles wat Browns-quarterback Charlie Frye bijeen wist te schrapen, en de Browns moesten genoegen nemen met een field goal. Kicker Phil Dawson leverde vervolgens voor Cleveland een bijna perfecte kickoff af, die helaas voor hem net in de endzone belandde. Returner Kenny Watson nam echter toch het risico en liep de bal terug tot aan zijn eigen zestien-yard lijn. Twee overtredingen wierpen de Bengals nog terug tot op vier yards van hun eigen endzone, maar het hielp de Browns geenszins. Nog geen zes minuten later stond Palmer op de drempel van de Browns' endzone en na een mislukte poging plukte Chad Johnson de bal uit de lucht voor een touchdown. Om hem uit de wedstrijd te halen was meer nodig dan de harde landing die volgde.

Het tweede kwart zag minder scores. Alleen kicker Shayne Graham voegde drie punten toe aan het totaal van de Bengals, en Rich Brahams knie en Dexter Jacksons enkel voegden twee punten toe aan de todo-lijst van de medische staf van de ploeg uit Cincinnati.

In het derde bedrijf wisten beide ploegen geen vuist te maken. De Browns leken zich wel te verbeteren door iets meer dan 100 yards te winnen, maar tot scoren kwam men niet. De tweede fase van balbezit moest door een fumble worden opgegeven. Aan Cincinnati-zijde ging de tweede drive met terreinverlies verloren. De derde liep echter wel goed, en kort na het begin van het vierde kwart legde Graham voor de tweede keer aan vanaf 37 yards. Opnieuw waren drie punten het resultaat.

Vervolgens leverde Frye zijn langste pass van de wedstrijd en zijn carriŤre tot dan toe af. 75 Yards door de lucht waren echter niet direct voldoende voor de touchdown. Droughns moest de laatste yard erbij sprokkelen voor de Browns' eerste van de wedstrijd. In korte successie, met een interceptie op een pass van Frye ertussenin, scoorde de Bengals' Rudi Johnson echter twee touchdowns, wat de overwinning veilig stelde. Chad Johnson verliet alsnog de wedstrijd nadat hij was geraakt door een losgeraakte Browns-helm. Na afloop was hij niet in staat de pers te woord te staan. De laatste play van de wedstrijd leverde voor de Browns nog een touchdown op. Een interceptie van een pass van Palmer gaf de Browns nog een laatste kans om te scoren en Frye liep zelf de twee benodigde yards voor de eindstand van 34-17.

Het is voor de derde keer sinds de herstart van de Browns dat zij de eerste twee wedstrijden van het seizoen verliezen. Op 26 november krijgen zij de kans op revanche. Komende zondag staan echter thuis de Baltimore Ravens op het programma, terwijl de Bengals het op maandagavond tegen de Pittsburgh Steelers opnemen.

[F3] Ho Pin Tung pakt Duitse titel

Ho Pin Tung heeft de Duitse Formule 3-titel op zijn naam geschreven. De Chinese Nederlander had aan een derde plaats gisteren genoeg, maar wist na een knappe inhaalrace de race winnend af te sluiten.

Ook de andere twee podiumplaatsen werden door Nederlanders bezet. Ferdinand Kool eindigde als tweede en Renger van der Zande passeerde als derde de finish.

Tung was als zesde aan de race begonnen, en vond al snel aansluiting bij teamgenoot Ferdinand Kool. Na een safety-car in de veertiende ronde sloeg Tung toe. Nadat hij eerst Kool passeerde, was even later Renger van der Zande het slachtoffer van Tung. In de allerlaatste ronde passeerde Tung ook nog eens Harald Schlegelmilch, die even later ook door de twee andere Nederlanders voorbij werd gereden.

"Super! gestart als zesde en als eerste gefinished. Het was een geweldige race. Gisteren kwamen we op het rechte stuk wat snelheid tekort maar mijn crew heeft het ťťn en ander aan de auto veranderd wat voor verbetering zorgde. Het moeilijkste was nog om mijn teamgenoot in te halen want die heeft natuurlijk exact dezelfde auto tot zijn beschikking. In de allerlaatste ronde kon ik door een slipstream ook nog Schlegelmilch inhalen, hij probeerde me te blokken en we raakten elkaar zelfs nog lichtjes. Het is geweldig om het kampioenschap in stijl te winnen met een overwinning!", aldus een dolgelukkig Ho Pin na afloop van de tweede race gisteren. De eerste race zaterdag werd gewonnen door de AustraliŽr Nathan Anthunes.


Ho Pin Tung, winnaar Duitse Formule 3

Na Jos Verstappen, in 1993, en Christijan Albers (1999) is Tung de derde "Nederlander" die een F3 kampioenschap in Duitsland op zijn naam schrijft. Voor Tung was de winst gisteren zijn zevende overwinning dit seizoen.

Massale zoektocht naar vrouw die thuis zit

Icoon OpmerkelijkDe Kustwacht en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij hebben zondagavond en -nacht met vijf boten en een helikopter gezocht naar een vrouw die overboord zou zijn geslagen op het IJmeer. Vandaag bleek dat de 53-jarige vrouw gewoon thuis zat in Amsterdam.

De hulpdiensten rukten massaal uit na een melding dat een vrouw van een plezierjacht was gevallen. Ze bleek echter van boord te zijn gesprongen. Daarna zwom ze naar wal en pakte daar de auto. Ze zat met haar echtgenoot op het jacht. Volgens de politie waren er "wat spanningen".

FOK!sport zoekt nieuwe crewleden

FOK!sport is aan het groeien. Er staan leuke dingen op stapel, en daarom zijn we op zoek naar nieuwe sportcrew.

Als FOK!sportcrew zorg je op regelmatige basis voor de nieuwsberichten op FOK!sport. Daarnaast ben je onderdeel van de sportcrew. Je werkt in een gezellig team en kan achter de schermen meedenken over het reilen en zeilen van FOK!sport. Het maakt daarbij niet uit welke sport je volgt: voetbal, Formule 1, wielrennen, schaatsen of basketbal. Mocht je een sport die hier niet bij staat intensief volgen, laat dan zeker wat van je horen want ook die bijdrage wordt gewaardeerd.

Lijkt je het wel wat om mee te werken aan FOK!sport en heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal? Stuur dan voor dinsdag 26 september een mailtje naar sport@fok.nl o.v.v. Sollicitatie FOK!sport met de volgende dingen:

-Je nickname op FOK!
-Je leeftijd
-Een herschreven versie van een recent sportbericht met vermelding van de bron.

FOK!sportcrew

Iraanse is eerste vrouwelijke ruimtetoerist

Het zal de conservatief religieuze elite in Teheran niet meevallen, maar de eerste IraniŽr in de ruimte is een vrouw. Sterker nog: de 40-jarige Iraans-Amerikaanse zakenvrouw Anousheh Ansari is de eerste vrouwelijke ruimtetoerist ter wereld.

Ansari is vanochtend naar het internationale ruimtestation ISS vertrokken. Ze vertrok vanaf de lanceerbasis Bajkonoer in Kazachstan aan boord van een Sojoez-raket. Ansari heeft naar verluidt twintig miljoen dollar betaald voor haar tripje naar het ISS, dat ze maakt in het gezelschap van een Amerikaans en een Russisch bemanningslid.

Ansari, die haar geboorteland in 1984 verliet, zei voor haar vertrek dat ze een voorbeeld wil stellen voor haar landgenoten. "Ik denk dat mijn vlucht een straaltje hoop geeft aan jonge IraniŽrs, hen helpt vooruit te kijken naar iets positiefs. Want alles wat zij horen is deprimerend, verhalen over oorlog en over bloedvergieten", aldus Ansari.

Ansari moest een Iraanse vlag van haar ruimtepak verwijderen. Ook heeft zij de Russische en Amerikaanse autoriteiten plechtig moeten beloven dat zij politieke boodschappen achterwege zal laten.

Anousheh Ansari
Anousheh Ansari

Google mag geen Belgische krantenberichten meer tonen

Icoon InternetDe internetzoekmachine Google mag vanaf vandaag geen berichten uit de Belgische Frans- en Duitstalige kranten meer plaatsen op zijn websites. Dat heeft de rechtbank van Brussel begin deze maand al besloten in een kort geding, dat de Belgische dagbladuitgevers hadden aangespannen.

De Vlaamse krant De Morgen maakte maandag melding van de uitspraak. Vanaf maandag moet Google een dwangsom van 1 miljoen euro per dag betalen, als de zoekmachine toch nog berichten uit kranten als Le Soir of La Libre Belgique publiceert. Ze waren maandag overigens al verwijderd van de sites.

Volgens de rechtbank schendt Google het auteursrecht door zonder toestemming berichten door te plaatsen. De uitspraak kan op termijn gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van gratis nieuws via Google.

Spectaculaire ontdekking vissoorten en koralen

Amerikaanse wetenschappers hebben voor de kust van de Indonesische provincie Papua tientallen nieuwe vissoorten en koralen ontdekt. Het gaat onder meer om twee nieuwe soorten haaien waarvan er een op zijn vinnen over de zeebodem 'loopt'.

Volgens de onderzoekers kent het dunbevolkte kustgebied een ongekende diversiteit aan vissen, weekdieren en koralen. In amper zes weken tijd vonden de wetenschappers meer dan vijftig nieuwe soorten. Ze verwachten de komende tijd nog meer nieuwe ontdekkingen te doen.

Volgens onderzoeksleider Mark Erdmann leven er in het betreffende gebied bijna vijftig procent meer soorten koralen dan in het beroemde Great Barrier Reef bij AustraliŽ. Ook gaat het om het grootste broedgebied van reuzeschildpadden in de Stille Oceaan.

Erdmann noemt de vondst van de 'soortenfabriek' onovertroffen en verbijsterend. Hij roept de wereld op het gebied bij Papua te beschermen tegen schadelijke menselijke activiteiten, zoals het vissen met dynamiet.

Ontdekte haai
Een haai die met zijn vinnen over de zeebodem 'loopt'

Campagne tegen slordigheid met pinnen

Icoon BinnenlandsConsumenten moeten hun pinpas voorzichtiger gebruiken. Currence, de toezichthouder en producteigenaar van pin en chipknip, begint met dat doel nog dit jaar een campagne. De campagne om fraude met de pinpas te voorkomen heeft nog geen definitieve vorm. Een woordvoerder van Currence heeft dit gezegd.

Uit onderzoek van Currence blijkt dat vijftig procent van de Nederlanders onzorgvuldig pint. Het slordigst zijn mannen uit de Randstad met een inkomen van anderhalf keer modaal. "Mensen geven te makkelijk hun pinpas mee aan anderen of schermen hun pincode niet af tijdens het pinnen." Volgens de woordvoerder is het van groot belang de pinpas en -code gescheiden te houden.

De campagne is een voorzorgsmaatregel, zegt de woordvoerder. Fraude met 'pinpas-skimming', waarbij pasgegevens worden gekopieerd, is volgens hem tot op heden ongeveer honderd keer voorgekomen.

Currence lanceerde in mei in samenwerking met banken een nieuwe betaalkaart waarmee fraude onmogelijk wordt gemaakt. Daarbij vervangt een chip de magneetstrip van de pas. "De banken hebben een begin gemaakt met deze pas, maar voordat je achttien miljoen passen hebt vervangen ben je nog wel even bezig. Daarom hameren we er steeds op voorzichtig te zijn. Je kunt fraude voorkomen door mensen bewust te maken van het gevaar."

Standen MLB per 18 september

Weer vier teams uit de race om de playoffs. Dat is de hoofdconclusie die na afgelopen week getrokken kan worden. Overige zaken zijn het ogenschijnlijke instorten van de Detroit Tigers en de op handen zijnde divisietitel van de New York Mets.

American League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York Yankees1499059.6047-3L2
Boston Red Sox1508169.5406-4W2
Toronto Blue Jays1497970.5307-3W4
Baltimore Orioles≤1496485.4303-7W1
Tampa Bay Devil Rays≤1495792.3832-8L7
Central DivisionPWLPCTL10STRK
Detroit Tigers1498960.5974-6L1
Minnesota Twins1498861.5918-2W2
Chicago White Sox1498465.5644-6L3
Cleveland Indians≤1486979.4663-7L2
Kansas City Royals≤1505892.3876-4L1
West DivisionPWLPCTL10STRK
Oakland Athletics1488662.5817-3W4
Los Angeles Angels1508070.5335-5L2
Texas Rangers1507674.5074-6W2
Seattle Mariners≤1497178.4775-5W1
National League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York Mets1489058.6084-6L3
Philadelphia Phillies1497772.5177-3W3
Florida Marlins1497475.4974-6L2
Atlanta Braves1497277.4836-4W2
Washington Nationals1496584.4364-6W2
Central DivisionPWLPCTL10STRK
St. Louis Cardinals1477968.5375-5W2
Cincinnati Reds1497376.4904-6L2
Houston Astros1487177.4804-6L3
Milwaukee Brewers1496782.4503-7L2
Pittsburgh Pirates≤1506387.4207-3W3
Chicago Cubs≤1506189.4075-5W2
West DivisionPWLPCTL10STRK
San Diego Padres1487870.5276-4W2
Los Angeles Dodgers1497871.5234-6L2
San Francisco Giants1487474.5005-5L2
Arizona Diamondbacks1497178.4776-4L1
Colorado Rockies1496980.4636-4W1

Situatie playoffs
American League
1.New York YankeesĻ
2.Detroit TigersĻ
3.Oakland AthleticsĻ
4.Minnesota Twins
5.Chicago White Sox
6.Boston Red Sox
National League
1.New York MetsĻ
2.St. Louis CardinalsĻ
3.San Diego PadresĻ
4.Los Angeles Dodgers
5.Philadelphia Phillies
6.San Francisco Giants

Ļ Divisieleider
≤ GeŽlimineerd

DVD: Loose Change Second Edition

11 September jongstleden was het vijf jaar geleden dat de Verenigde Staten in rep en roer waren door toedoen van de aanslagen op het WTC en het Pentagon. Als schuldige werd Osama bin Laden aangewezen en deze heeft dat ook in latere videobeelden erkend. Er zijn echter heel veel vragen over de aanslagen die onbeantwoord blijven tot op de dag van vandaag. Vragen die makkelijk te beantwoorden zijn door de Amerikaanse regering en vragen waarvan de informatie iets moeilijker te bemachtigen zou zijn. Bijna de helft van de Amerikaanse bevolking vertrouwt de verklaringen die de regering naar voren bracht in het 9/11 Commission Report niet. En zo ook de makers van Loose Change.

Jonge Servische linksbuiten op proef bij AZ

Vanaf vandaag heeft AZ de ServiŽr Miralem Sulejmani voor een maand op proef. De 17-jarige linksbuiten van Partizan Belgrado zal starten bij Jong AZ. Mocht hij daar een goede indruk achterlaten, dan zal hij zich daarna aansluiten bij de A-selectie.

Na het vertrek van Stijn Huysegems en Kenneth Perez zijn de Alkmaarders op zoek naar een aanvaller die op de linkerflank kan spelen. In eigen land geldt Sulejmani als een toptalent. Een aantal grote clubs hebben al interesse getoond in de linksbuiten, die vorig seizoen zijn debuut maakte in het eerste elftal van Partizan.

Som tweede in Athene

Tijdens de World Cup in Athene is Bram Som gisteravond tweede geworden op de 800 meter. De Nederlandse atleet, die Europa vertegenwoordigde in de intercontinentale afsluiting van het seizoen, finishte in een tijd van 1.45,13.

De race werd gewonnen door de Aziaat Kamel Youssef Saad (1.44,98), de Afrikaan Mulaudzi Mbulaeni eindigde een honderdste achter Som als derde.

Liu Xiang leed een opvallende nederlaag op de 110 meter horden. De Chinese wereldrecordhouder moest zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Allen Johnson, die als enige met een tijd van 12,96 onder de dertien seconden bleef. De 23-jarige Liu eindigde met een tijd van 13,03 als tweede.

Janssen drie weken aan de kant

Theo Janssen zal de komende drie weken niet kunnen spelen voor Vitesse. In de competitiewedstrijd tegen NAC Breda liep de middenvelder een hamstringblessure op .

Na een uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis is geconstateerd dat er een scheurtje in het gewricht zit. "Ik had last van die enkel, maar dat was verdoofd met een spuitje. Het ging wel lekker, ik kwam veel aan de bal. En opeens ging het mis met mijn hamstring", aldus Janssen.

Obilivion launch titel PS3?

Volgens het blad OPM zou er een nieuwe launch-titel voor de PS3 aangekondigd worden in november en de naam zou vijf woorden lang zijn. Tijdens een podcast van 1Up is er nu 'per ongeluk' gezegd dat het om de game The Elder Scrolls IV: Oblivion gaat en dat zijn inderdaad vijf woorden.

Het is nog niet officieel aangekondigd en om welke launch het gaat is ook niet bekend, maar waarschijnlijk bedoelen ze de US/Japan launch. Het is nu wachten tot november of dit gerucht echt waar blijkt te zijn.

Met dank aan SToRM81 voor het melden van dit nieuws in het PS3-topic

[TTT] [Nijntje] The Fok!-Battle

Op het forum is het eigenlijk al sinds het begin van FOK! oorlog tussen de mods en de users. Voor de users zijn wij mods de bron van alle kwaad en de mods zien de users op hun beurt als het onkruid in hun achtertuin.
Lookbehind heeft een recente grote veldslag tussen de twee kampen verfilmd met Nijntje in de hoofdrol.

Allereerst een introductie van de hoofdrolspelers van beide legers waarin een duidelijk beeld van de sterke en zwakke punten van elk van de aanvoerders ontstaat.

Na deze introductie begint het werkelijke spektakel, een historisch epos over een veldslag die zijn gelijke in verfilming enkel vindt in het openingsgevecht van Gladiator en zijn gelijke in bloederigheid vindt in de landingscène van Saving Private Ryan. Een verhaal over macht, moed en de voorbeeldfunctie".
The FOK!-battle - Part 1.

Eerste penistransplantatie succesvol

Icoon OpmerkelijkEen Chinees was onlangs de eerste man in de geschiedenis die een penistransplantatie kreeg. De 44-jarige man had bij een ongeval zijn geslachtsdeel bijna geheel verloren. Van een overleden landgenoot kreeg hij een nieuwe aangenaaid.

De vijftien uur durende operatie verliep prima. De bloedtoevoer was goed en hij kon ook weer urineren. Volgens experts is deze operatie baanbrekend op het gebied van transplantaties. Ook waren er geen lichamelijke afstotingsverschijnselen.

Toch hebben de chirurgen de getransplanteerde penis na twee weken weer moeten verwijderen. Zowel de man als zijn vrouw kon namelijk niet leven met het idee dat hij met de penis van een andere, overleden man in zijn broek liep. Dergelijke verschijnselen zijn van meerdere gevallen bekend, zeker als het om transplantaties gaat van organen die uiterlijk zichtbaar zijn. Hoe de man nu de handelingen uitvoert die mannen normaliter met hun penis doen, is niet bekend.

Uitslagen Frankrijk speelronde 6

In de Franse competitie, wist Olympique Lyon, na de overwinning op Real Madrid in de Champions League, ook de competitiewedstrijd tegen Lorient te winnen.

Lorient werd met 0-3 verslagen. Al na zes minuten werd het 0-1 door een treffer van Tiago. Na een uur spelen was het vervolgens Fred die de voorsprong wist te vergroten door een voorzet van Francois Clerc binnen te koppen. En drie minuten later strafte Florent Malouda een blunder van de thuisploeg af en bepaalde de eindstand op 0-3.

De tweede Franse club die in de Champions League uitkomt, Lille, ging op eigen veld onderuit tegen Toulouse. Toulouse won met 0-3 dankzij tweemaal Fabinho en Emana. Door de winst klimt Toulouse naar de derde plaats. Lille heeft een punt minder.

Uitslagen zesde speeldag:

ThuisUit:Eindstand
SedanLe Mans1-2
Lille OSCToulouse FC1-3
ValenciennesFC Nantes1-0
TroyesOlympique Nice2-0
FC LorientOlympique Lyon1-3
AS MonacoParis St. Germain1-2
Saint-EtienneAJ Auxerre2-3
AS NancyStade Rennes0-0
FC SochauxRC Lens0-3
Olympique MarseilleGirond. Bordeaux2-1

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon61615 - 4
2Ol. Marseille61612 - 2
3AS Nancy6117 - 4
4Toulouse FC6119 - 7
5Le Mans6119 - 8
6Lille OSC61011 - 6
7RC Lens61010 - 8
8St. Etienne61011 - 10
9Gir. Bordeaux698 - 9
10Fc Lorient689 - 9
11Valenciennes687 - 8
12FC Sochaux688 – 10
13AJ Auxerre687 - 9
14PSG678 - 10
15Troyes656 - 8
16Stade Rennes655 - 9
17AS Monaco646 - 9
18Sedan636 - 10
19FC Nantes635 - 10
20Ol. Nice614 – 12

Topscorers:

NaamAantal
Odemwingle (Lille OSC)5
Dindane (RC Lens)5
Pagis (Ol. Marseille)4
Is. Bangoura (Le Mans)4
Savidan (Valenciennes)4
Pauleta (PSG)4

Programma zevende speeldag:

Datum:Thuis:Uit:
za 23/9Ol. NiceValenciennes
za 23/9NantesOl. Marseille
za 23/9AJ AuxerreSedan
za 23/9RC LensAS Monaco
za 23/9BordeauxTroyes
za 23/9Ol. LyonLille
za 23/9RennesSaint Etienne
za 23/9PSGNancy
za 23/9ToulouseLorient
za 23/9Le MansSochaux

Bellen op de fiets blijft toegestaan

Icoon VervoerMinister Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft besloten dat bellen op de fiets toegestaan blijft. Het gaat hier natuurlijk over telefoneren; het bellen met een fietsbel was nooit in het geding. De minister had laten onderzoeken of telefoneren verboden moest worden, maar ze ziet daarvan af. Dat laat ze weten in een brief aan de Tweede Kamer

Volgens Peijs is het absoluut zo dat fietsers tijdens het bellen minder goed opletten, maar dat leidt niet of nauwelijks tot meer ongelukken. Daar staat tegenover dat het erg lastig en kostbaar is om uitgebreid te controleren of fietsers echt aan het bellen zijn, of bijvoorbeeld een headset gebruiken.

De minister heeft wel andere maatregelen aangekondigd. Binnenkort start een campagne over hoe te handelen als je met je auto te water raakt. Ook drugsgebruik in het verkeer gaat harder aangepakt worden. En een niet onbelangrijk voorstel voor jonge FOK!'ers: er ligt een voorstel dat jongeren eerst een voorlopig rijbewijs gaan krijgen, waarmee ze alleen onder begeleiding de weg op mogen. Pas na een periode begeleid rijden, mogen ze het alleen proberen.

CD: Mates of State - Bring It Back

Wat krijg je als je al het goede, lieve en schattige op ťťn hoop gooit. Cartoonfanaten zouden The Powerpuff Girls zeggen, maar op het muzikale vlak voldoet Mates of State behoorlijk aan de beschrijving. Al die te vrolijke poppy deuntjes die ze op hun vorige drie albums voortbrachten, kan haast niet goed zijn voor een mens. Vooral het laatste album van Kori Gardner (keyboards/zang) en Jason Hammel(drums/zang), Team Boo, was zo mierzoet dat een diabetespatiŽnt er maar beter uit de buurt van kon blijven. Liedjes over verliefdheid, blijdschap en alles dat maar rooskleurig is. Ik durf er eerlijk als man voor uit te komen, ik vind Mates of State geweldig.


Name that bitch! (score)

Jullie hadden na de de ronde van dit weekend natuurlijk nog een tussenstandje tegoed.

Na vele mislukte pogingen had Skankingrudi het uiteindelijk als eerste goed. Hij krijgt 2 punten. Verder nog veel mensen met ťťn punt. Vanaf dondermeester uiteraard geen punten meer dankzij luigibandini, die dus een linkje naar de foto in zijn reactie had gezet.

1 Pandaman 5
2 Skankingrudi 2
3 Tokamak 2
4 HvS 2
5 Ilske 2
6 Icefire1971 2
7 LordNemesis 2
8 M.e.g.a.t.r.o.n. 1
9 B 1
10 Simsfan88 1
11 Kabuto_Raiger 1
12 KaMo 1
13 MoHaa 1
14 deliberator 1
15 BasOne 1
16 iwan-dj 1
17 singlemetkids 1
18 Dondermeester 1

The rules The prizes The game

Duizenden betogers voor Darfur in New York

Icoon BuitenlandsDuizenden inwoners van New York hebben zondag betoogd tegen de humanitaire crisis in de Sudanese provincie Darfur. De demonstranten eisten dat de Verenigde Naties direct een vredesmacht naar de door etnisch geweld verscheurde regio stuurt. Het besluit hiertoe is al genomen, maar de regering van het Afrikaanse land weigert VN-troepen toe te laten.

Volgens de organisatoren waren zeker 30.000 mensen op de been in Central Park. Onder hen was oud-minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright. "We zijn allemaal hier omdat we het zat zijn dat in Darfur niets gebeurt, terwijl we toekijken bij een volkerenmoord", zei de voormalige bewindsvrouw. Maandag komt de Algemene Vergadering van de VN bijeen. Darfur staat ook op de agenda.

Afghaanse ex-minister wil Annan opvolgen

Icoon BuitenlandsDe voormalige Afghaanse minister van FinanciŽn Ashraf Ghani stelt zich kandidaat voor de post van secretaris-generaal van de Verenigde Naties. In totaal hebben zich nu zeven gegadigden gemeld voor de opvolging van Kofi Annan, wiens ambtstermijn eind dit jaar afloopt.

Volgens Financial Times zal Ghani zijn kandidatuur later op maandag officieel bekendmaken. Hij was minister van FinanciŽn van juni 2002 tot december 2004, nadat hij in 2001 na 24 jaar afwezigheid was teruggekeerd naar Afghanistan. Na zijn ministerschap werd hij hoofd van de universiteit van Kabul. Ghani werkte eerder als speciaal adviseur voor de VN en bij de Wereldbank.

Vorige week bleek uit een informele peiling onder de vijftien leden van de VN-Veiligheidsraad dat de Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ban Ki-moon de meeste kans maakt om Annan op te volgen. De andere kandidaten zijn Shasi Tharoor uit India, Surakiart Sathirathai uit Thailand, prins Zeid al-Hussein uit JordaniŽ en Jayantha Dhanapala uit Sri Lanka.

Verdachten vliegtuigcomplot voor Britse rechter

Icoon TerrorismeDertien personen die verdacht worden van het beramen van een complot om een aantal vliegtuigen van Groot-BrittanniŽ naar de Verenigde Staten op te blazen, moeten vandaag in Londen voor de rechter verschijnen. Ze behoren tot de 25 verdachten die de Britse politie in de vroege ochtend van 10 augustus oppakte.

Van de dertien verdachten die maandag moeten voorkomen, worden er elf beschuldigd van samenzwering tot moord en terrorisme. De andere twee worden van mindere vergrijpen verdacht. Vier anderen zijn aangeklaagd voor onder meer het achterhouden van informatie over een op handen zijnde aanslag. De overige acht arrestanten zijn inmiddels op vrije voeten.

De vermeende terroristen zouden van plan zijn geweest vloeibare explosieven aan boord van vliegtuigen te smokkelen en die in de lucht tot ontploffing te brengen. De ontdekking van het vermeende complot leidde wereldwijd tot verscherpte veiligheidsmaatregelen in de luchtvaart.

Wonder Showzen

Wonder Showzen is een ietwat aparte serie van MTV, moeilijk te omschrijven als je er nog nooit van hebt gehoord, dus daarom laat ik dat aan iemand anders over:
quote:
The show's format is that of educational PBS children's television shows such as Sesame Street or The Electric Company (e.g. use of stock footage, puppetry, and clips of children being interviewed). However, Wonder Showzen parodies the format in a very adult-oriented manner.
Kortom het lijkt op Sesamstraat maar is het niet....

Op YouTube zijn vele filmpjes te vinden van dit geweldige programma, maar deze drie zijn toch wel erg leuk, de ietwat verknipte blik van Wonder Showzen op China,vervolgens brengen ze een gezellig bezoekje aan een Hot dog fabriek, en gaan ze kijken op een boerderij.

En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan, mocht je meer willen zien (en dat kan), dan moet je even hier klikken

Met dank aan ikwilookwatzeggen voor de submit

Trans-DnjestriŽ stemt over onafhankelijkheid

Icoon Buitenlands De bevolking van Trans-DnjestriŽ stemde gisteren in een referendum over onafhankelijkheid. Zo'n 390.000 kiezers staan geregistreerd en waarschijnlijk zullen zij voor onafhankelijkheid stemmen en hopen dat de regio aansluiting zoekt bij Rusland. De Europese Unie, MoldaviŽ, De OVSE en de Verenigde Staten zullen de uitslag van het referendum echter niet erkennen.

Rusland moedigt het referendum aan en stelt dat het land zelfbeschikkingsrecht verdient. Rusland beticht het Westen ervan een dubbele moraal te hebben. 34 procent van de inwoners van het land zijn MoldaviŽrs, 29% zijn Russen en ook 29% zijn OekraÔners.

Feitelijk heeft het land al een eigen regering, maar officieel behoort het land tot MoldaviŽ. De regering wordt niet internationaal erkend, omdat het een soort dictatuur is. Nieuwsprogramma's zijn eenzijdig en verwoorden alleen de mening van de staat. Bovendien wordt de regering ervan verdacht de mensenrechten te schenden en politieke tegenstanders zonder proces gevangen te nemen. Burgers worden gemarteld, van vrijheid van meningsuiting, godsdienst- of politieke vrijheid is geen sprake.

Het land ademt een sfeer uit van de tijd van de Sovjetunie. Zo herinneren bordjes de voorbijgangers eraan dat "brood de belangrijkste behoefte voor iedereen" is, en dat "kunst toebehoort aan het volk". Ook zijn belangrijke straten in het gebied genoemd naar sovjet-helden als Karl Marx en Lenin en is er in de luidsprekers van de steden muziek uit de sovjet-tijd te horen. De kleur van de vlag is rood en er staan een gele hamer en sikkel op.

Het land heeft vaak ruzie met MoldaviŽ. Zo wilde het land scholen sluiten die les gaven in het Roemeens met Latijns schrift. Leraren en ouders die protesteerden werden gearresteerd. MoldaviŽ besloot hierop het land te isoleren door middel van een blokkade. Er wonen immers meer MoldaviŽrs in het gebied dan Russen. Trans-DnjestriŽ reageerde daar weer op door de stroomtoevoer naar MoldaviŽ af te sluiten, om zo het buurland economisch plat te leggen. Vaak viel de stroom uit in MoldaviŽ, maar sinds januari 2005 haalt MoldaviŽ een groot deel van haar stroom uit RoemeniŽ.

Trans-DnjestriŽ was een autonoom gebied in de Sovjetunie, tot Stalin zich de Moldavische gebieden van RoemeniŽ toe-eigende en beide landen samenvoegden tot de Sovjetrepubliek MoldaviŽ. De Rusland-gezinde inwoners van het gebied waren bang dat MoldaviŽ na het vallen van de Sovjetunie weer deel zou gaan uitmaken van RoemeniŽ. Er brak een burgeroorlog uit in het gebied die aan 1500 mensen het leven kostte. Sindsdien zijn er Russische militairen in het gebied gestationeerd, die de orde handhaven.Vlag, wapen en kaart van Trans-DnjestriŽ

Nieuwe scans opvolgers Phoenix Wright

In het Japanse blad Famitsu zijn wat scans verschenen van de opvolgers van de bekende advocaten game Phoenix Wright: Ace Attorney. De games dragen de namen Phoenix Wright: Ace Attorney Justice for All en Gyakuten Saiban 4 (in het westen bekend als Phoenix Wright 4). Phoenix Wright: Ace Attorney Justice for All is een remake van Gyakuten Saiban 2 voor de GBA, Gyakuten Saiban 4 is een nieuw deel in de serie. Opmerkelijk is dat Phoenix Wright niet de hoofdpersoon van Gyakuten Saiban 4 zal zijn, hij wordt vervangen door advocaat Housuke Odoroki. Op de eerste scan zijn enkel beelden van Gyakuten Saiban 4 te bekennen, op de tweede scan staan ook wat nieuwe screens van Phoenix Wright: Ace Attorney Justice for All.


Phoenix Wright: Ace Attorney Justice for All moet 26 oktober uitkomen in japan, Europa is in het begin van 2007 aan de beurt. Gyakuten Saiban 4 zal pas in de lente van 2007 in Japan verschijnen.

Centrumrechts wint in Zweden

Icoon Verkiezingen De centrumrechtse coalitie van de conversatieve oppositieleider Fredrik Reinfeldt heeft voor een menigte jubelende aanhangers de overwinning van de Zweedse verkiezingen opgeŽist. De Zweedse sociaal-democraten onder leiding van de huidige premier GŲran Persson komen hierdoor waarschijnlijk in de oppositiebankjes terecht. Reinfeldt zal de nieuwe minister-president van Zweden worden.

Volgens een exit-poll van de publieke televisiezender SVT heeft 49,7 procent op de centrumrechtse coalitie van Reinfeldt gestemd. 45,6 procent heeft op de linkse coalitie van Persson gestemd. Op basis van recente stemuitslagen zou dit verschil inmiddels wel kleiner zijn geworden.

De sociaal-democratische partij van Persson heeft sinds 1932 op twee maal na alle verkiezingen gewonnen. De Zweden kiezen ditkeer voor een centrumrechtse coalitie, die de Zweedse welvaartsstaat wil hervormen. Persson ziet niets in deze plannen en stelt dat de rechtse partijen het unieke sociale model van Zweden om zeep willen helpen. Dit Zweedse model van hoge belastingen en een hoge mate van sociale zekerheid dient als voorbeeld voor veel sociaal-democraten in andere landen. In Nederland zijn onder andere Wouter Bos en Femke Halsema aanhanger van dit model.Frederick Reinfeldt, de nieuwe premier van Zweden

Uitslagen BelgiŽ speelronde 6

Uitslagen en standen Jupiler League na de zesde speelronde. Anderlecht wist de leiding in de competitie te nemen. Directe concurrent Racing Genk liet dure punten liggen. Anderlecht zelf won.

Anderlecht heeft ook het zesde duel in de Belgische competitie gewonnen. In de thuiswedstrijd tegen Lokeren werd met 2-0 gewonnen. Doelpunten van Frutos en Hassan zorgden voor de overwinning. Lokeren leed zijn eerste nederlaag van het seizoen.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren beide ploegen nog ongeslagen. Een goede wedstrijd werd de confrontatie derhalve niet. Vooral voor rust bleken zowel Lokeren als Anderlecht nauwelijks in staat om een goede aanval te produceren.

Kort voor rust viel het eerste doelpunt dan toch en kon de lijstaanvoerder gaan rusten met een voorsprong. In de tweede helft ging het aan de kant van Anderlecht beter en won het uiteindelijk nog met 2-0. Kort na de pauze was de eindstand bereikt.

Medekoploper Racing Genk wist de uitwedstrijd tegen Roeselare niet winnend af te sluiten. In de eerste helft kwamen de Genkse gasten op een 1-0 voorsprong die de tweede helft uitgebouwd werd tot 0-2. Roeselare deed nog iets terug in 63e minuut maar kon een derde tegendoelpunt kort daarna niet voorkomen. Nog geen minuut na de 1-3 stond het alweer 2-3 via Kpaka. Uiteindelijk besliste Roeselare de wedstrijd op 3-3

Door het gelijke spel blijft Racing Genk in de het spoor van Anderlecht, maar verloor het wel twee belangrijke punten.

Uitslagen vierde speelronde

ThuisUitEindstand
Anderlecht Lokeren2-0
Bergen Moeskroen1-0
G. BeerschotWesterlo0-0
Cercle Brugge Lierse 2-1
BeverenCharleroi2-2
Standard Brussels2-1
Sint-TruidenClub Brugge2-3
AA Gent Zulte Waregem1-1
Roeselare Racing Genk3-3

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Anderlecht 651013-616
2Racing Genk642012-414
3Westerlo632110-611
4Charleroi63219-711
5Club Brugge631212-610
6Brussels63127-610
7G. Beerschot63125-510
8Lokeren62317-69
9Standard 62229-88
10Bergen 62225-48
11Moeskroen62229-98
12Cercle Brugge 62136-77
13Roeselare 613212-136
14Zulte Waregem61236-95
15AA Gent 61236-145
16Sint-Truiden61148-124
17Beveren61145-114
18Lierse 60153-111


Programma

DatumThuisUit
22/9CharleroiAnderlecht
23/9Standard Cercle Brugge
23/9Racing GenkBeveren
23/9Lierse AA Gent
23/9Club BruggeG. Beerschot
23/9MoeskroenSint-Truiden
23/9LokerenBergen
23/9BrusselsWesterlo
24/9Zulte WaregemRoeselare


Topscores

0
#NaamClubDoelpunten
1TchitťAnderlecht6
2CustovicMoeskroen6
3OgunsotoWesterlo5
4BosnjakRacing Genk4

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
©FOK.nl e.a.