Man vliegt met dochters paspoort

Icoon OpmerkelijkHet is een 29-jarige Britse zakenman gelukt om ondanks de strenge veiligheidsmaatregelen op de luchthavens in Groot-BrittanniŽ met het paspoort van zijn twee jaar oude dochter naar Nederland te vliegen. Dat schrijft het Britse boulevardblad The Mirror in haar maandageditie.

Het is bij de paspoortcontrole op het vliegveld Luton bij Londen blijkbaar niet opgevallen dat het paspoort andere gegevens bevatte dan die bij het profiel van een 29-jarige man past. Mark Coshever kreeg vlak voor de landing op Schiphol pas door dat hij het verkeerde paspoort had meegenomen "Ik was geschokt dat ik op het paspoort van een kind naar een grote internationale luchthaven heb kunnen vliegen". Hij kreeg, nadat hij het ongelukkige voorval meldde op de luchthaven en zijn persoonsgegevens gecontroleerd waren schriftelijk toestemming om 48 uur in Nederland te blijven.

De verscherpte veiligheidsmaatregelingen zijn vorige maand ingevoerd omdat volgens de Britse autoriteiten enkele passagiers van plan waren vloeibare explosieven aan boord van vliegtuigen op Britse luchthavens te smokkelen. Eerder was het een twaalfjarige ook al gelukt om zonder instapkaart een vliegtuig binnen te komen op de luchthaven Londen-Gatwick.