Top of Flop: How to Save a Life

Constantijn (FdBeer)
De meningen waren vorige week nogal verdeeld, maar als we de reacties gaan tellen, dan kunnen we maar één conclusie trekken: "Dieses Leben" van Juli is een top, dus. Dannytjeuh gaf jullie mening nog als beste weer: "Hele mooie clip. Vind het liedje zelf een beetje herhalend. Maar toch zit het voor de rest van de dag in mijn hoofd. Hoe meer ik het hoor...hoe beter ik het vind."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met The Fray uit Denver, Colorado. The Fray wordt omschreven als een "alternative rock band" en bestaat uit vier heren: Isaac, Joe, Dave en Ben. De laatste CD "How to Save a Life" werd vorig jaar al uitgebracht, maar de gelijknamige single is pas sinds april bezig met een (gestage) opmars in de internationale charts. Volgens de zanger Isaac Slade, gaat het lied over de crack cocaine verslaving van een vriend op een zomerkamp. "How to Save a Life" kreeg de laatste paar weken in de Verenigde Staten nog extra veel airplay omdat ABC deze song gebruikt om een nieuwe reeks afleveringen van de Amerikaanse hitserie "Grey's Anatomy" te promoten.

Roolio vindt het een mooi nummer: "Ik vond het mooi bij die filmpjes passen. Ik vond het eerst een beetje emo-achtig, maar de band is gelukkig geen emo band."

Ik ben het wel met hem mee eens. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Met dank aan Roolio voor de submit.