Uitslagen België speelronde 6

Uitslagen en standen Jupiler League na de zesde speelronde. Anderlecht wist de leiding in de competitie te nemen. Directe concurrent Racing Genk liet dure punten liggen. Anderlecht zelf won.

Anderlecht heeft ook het zesde duel in de Belgische competitie gewonnen. In de thuiswedstrijd tegen Lokeren werd met 2-0 gewonnen. Doelpunten van Frutos en Hassan zorgden voor de overwinning. Lokeren leed zijn eerste nederlaag van het seizoen.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren beide ploegen nog ongeslagen. Een goede wedstrijd werd de confrontatie derhalve niet. Vooral voor rust bleken zowel Lokeren als Anderlecht nauwelijks in staat om een goede aanval te produceren.

Kort voor rust viel het eerste doelpunt dan toch en kon de lijstaanvoerder gaan rusten met een voorsprong. In de tweede helft ging het aan de kant van Anderlecht beter en won het uiteindelijk nog met 2-0. Kort na de pauze was de eindstand bereikt.

Medekoploper Racing Genk wist de uitwedstrijd tegen Roeselare niet winnend af te sluiten. In de eerste helft kwamen de Genkse gasten op een 1-0 voorsprong die de tweede helft uitgebouwd werd tot 0-2. Roeselare deed nog iets terug in 63e minuut maar kon een derde tegendoelpunt kort daarna niet voorkomen. Nog geen minuut na de 1-3 stond het alweer 2-3 via Kpaka. Uiteindelijk besliste Roeselare de wedstrijd op 3-3

Door het gelijke spel blijft Racing Genk in de het spoor van Anderlecht, maar verloor het wel twee belangrijke punten.