Nieuw testreglement bekend gemaakt

Het nieuwe testreglement is vandaag bekend gemaakt. De belangrijkste verandering is dat er geen maximaal aantal testdagen per jaar meer zijn, maar per maand. Gevolg is dat het totaal aantal testdagen flink is verminderd.

In december mogen de teams twee keer een driedaagse test afleggen met twee auto’s. In januari en februari gaat het om vijf keer een driedaagse test, wederom met twee bolides. Na de start van het seizoen in maart mag het hele seizoen maar zes keer een driedaagse test worden afgelegd, maar dit maal met maar ťťn auto. Het team van Williams heeft uitgerekend dat hiermee in totaal 25.000 kilometer getest kan worden.

Tijdens de raceweekends zelf zijn er op vrijdag twee sessies van negentig minuten. Deze sessies kunnen zorgen voor nog eens 15.000 testkilometers. Bij elke testsessie mogen acht verschillende banden worden gebruikt.

Tien van de elf teams zijn akkoord gegaan met het nieuwe reglement. Alleen Ferrari heeft voorlopig nog geen goedkeuring gegeven. Het team heeft een eigen testbaan, Fiorano, en hoeft dus geen geld te betalen om een baan af te huren. De FIA heeft daarop besloten om een extra 2.000 door de teams zelf in te vullen kilometers beschikbaar te stellen. Het is nog niet bekend of Ferrari met dit nieuwe voorstel wel akkoord is gegaan.