[F3] Ho Pin Tung pakt Duitse titel

Olga (Nuongirl)
Ho Pin Tung heeft de Duitse Formule 3-titel op zijn naam geschreven. De Chinese Nederlander had aan een derde plaats gisteren genoeg, maar wist na een knappe inhaalrace de race winnend af te sluiten.

Ook de andere twee podiumplaatsen werden door Nederlanders bezet. Ferdinand Kool eindigde als tweede en Renger van der Zande passeerde als derde de finish.

Tung was als zesde aan de race begonnen, en vond al snel aansluiting bij teamgenoot Ferdinand Kool. Na een safety-car in de veertiende ronde sloeg Tung toe. Nadat hij eerst Kool passeerde, was even later Renger van der Zande het slachtoffer van Tung. In de allerlaatste ronde passeerde Tung ook nog eens Harald Schlegelmilch, die even later ook door de twee andere Nederlanders voorbij werd gereden.

"Super! gestart als zesde en als eerste gefinished. Het was een geweldige race. Gisteren kwamen we op het rechte stuk wat snelheid tekort maar mijn crew heeft het één en ander aan de auto veranderd wat voor verbetering zorgde. Het moeilijkste was nog om mijn teamgenoot in te halen want die heeft natuurlijk exact dezelfde auto tot zijn beschikking. In de allerlaatste ronde kon ik door een slipstream ook nog Schlegelmilch inhalen, hij probeerde me te blokken en we raakten elkaar zelfs nog lichtjes. Het is geweldig om het kampioenschap in stijl te winnen met een overwinning!", aldus een dolgelukkig Ho Pin na afloop van de tweede race gisteren. De eerste race zaterdag werd gewonnen door de Australiër Nathan Anthunes.


Ho Pin Tung, winnaar Duitse Formule 3

Na Jos Verstappen, in 1993, en Christijan Albers (1999) is Tung de derde "Nederlander" die een F3 kampioenschap in Duitsland op zijn naam schrijft. Voor Tung was de winst gisteren zijn zevende overwinning dit seizoen.