[update] Rotterdamse OV-staking voorbij

Daniël (stanthegunman)
Icoon StakingDe Rotterdamse verkeerswethouder Baljeu weigert voorlopig toezeggingen te doen aan het personeel van de Rotterdamse Elektrische Tram (RET). De wilde staking die het personeel voert houdt hierdoor voorlopig aan. De stakers eisen een baangarantie.

Het RET-personeel staakt al sinds maandagochtend uit zorg over hun toekomst. Zij kunnen zich niet vinden in het CAO-bod van de RET-directie. Maandagmiddag is er nieuw overleg tussen de werknemers, de directie en de vakbonden.

De Coolsingel staat momenteel vol met bussen en trams. Slechts twee rijbanen zijn beschikbaar voor het verkeer. Veel trams en bussen in Rotterdam rijden momenteel niet. De metro is grotendeels wel gewoon operatief.

De RET wordt volgend jaar verzelfstandigd en het busvervoer gaat samen met streekvervoerder Connexxion. De werknemers vinden de garanties die zij hebben gekregen op het gebied van werkgelegenheid en over hun inkomen te minimaal.

Update 16.24 uur
De staking in het Rotterdamse openbaar vervoer is voorbij. Komende week vindt overleg met de directie plaats. Als dat niets oplevert, zullen de chauffeurs aanstaande maandag het werk weer neerleggen.

Met dank aan junkiexp voor de submit.