Wilde achtervolging in Amsterdam

Icoon BinnenlandsIn Amsterdam heeft een 36-jarige automobiliste zondagnacht tijdens een wilde achtervolging tientallen verkeersregels overtreden. De politie had de grootste moeite om haar aan te houden, aangezien zij stoptekens negeerde en zelfs op agenten inreed. Bovendien veroorzaakte zij nog twee aanrijdingen met politieauto's.

De vrouw had in Duivendrecht net na middernacht bijna een aanrijding met een politieauto veroorzaakt, waarna de politie haar wilde aanhouden. De vrouw stopte echter niet, maar reed met hoge snelheid richting de binnenstad van Amsterdam, waarop de politie de achtervolging inzette.

Toen ze bij de Nieuwezijds Voorburgwal kwam, ramde ze een politiewagen om vervolgens verder te rijden. Een stuk verderop kwam haar auto tot stilstand. Toen toegesnelde politieagenten haar probeerden te overmeesteren, reed de vrouw plotseling weer verder. Een agent werd daarbij bijna geraakt maar kon nog net op tijd zijn auto induiken. De vrouw raakte die auto nog en reed vervolgens weer verder.

Uiteindelijk werd de vrouw een aantal straten verder door politieauto's klemgereden waarna zij kon worden ingerekend. Zij verzette zich daarbij zo hevig dat de politie haar portierraam moest inslaan en dat er pepperspray aan te pas moest komen om haar te kunnen arresteren. Bij de aanhouding raakte een agent lichtgewond.