Duizend ratten in ťťn huis

Icoon OpmerkelijkIn de Amerikaanse stad Petaluma hield een 67-jarige man ongeveer duizend ratten in zijn huis. Een paar honderd had hij in kooien en de rest van deze beestjes liep vrij rond in zijn huis. In de keuken was het een feest voor de beesten en in het bed van de man hadden ook de vlooien, die huisden op de gasten, in alle rust gezorgd voor nakomelingen aangezien de man het niet echt nodig vond het bed regelmatig te verschonen.

De man verklaarde voor de rechtbank dat hij was begonnen met een paar ratten. Hij had niet verwacht dat deze beesten zich zo snel konden voortplanten. Op de vraag waarom hij niet eerder aan de bel had getrokken kon de 67-jarige Roger Dier geen antwoord geven. Nadat omwonenden begonnen te klagen kwam Saverio DiTomaso, de eigenaar van het huis, een kijkje nemen. Hij schrok van wat hij daar aantrof "De ratten stoven door het huis, zaten in de kruipruimtes en tussen het plafond en bovengelegen vloer. Ik wilde hem toen nog niet aangeven omdat Dier het niet eenvoudig had in het leven." De rekeningen van de bejaarde stapelden zich op en ook de huur werd vaak te laat betaald.

Ook had de man zeven katten die zowel rond als in het huis tussen de ratten liepen. Waarom de katten niet achter de ratten aangingen is volgens Nancee Tavares van de lokale dierenbescherming eenvoudig uit te leggen. "Zie het als iemand die in een chocoladefabriek werkt, na een tijdje smullen, kun je geen chocola meer zien of ruiken." Er wordt naar een goed tehuis voor de beestjes gezocht. Ratten zijn meestal vriendelijk en intelligent. De ratten die ziek waren hebben ze in laten slapen.