Britse miljonairsdochter moordde om ervaring op te doen

De Britse miljonairsdochter Kemi Adeyoola (18) is gisteren in Londen tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op haar 84-jarige buurvrouw. Volgens de rechter moordde het meisje om ervaring op te doen. Het slachtoffer werd met veertien messteken om het leven gebracht.

De rechter noemde Adeyoola een koelbloedige moordenaar. Volgens de aanklagers zou ze uiteindelijk een rijke vrouw uit de weg hebben willen ruimen. De rechter sloot niet uit dat Adeyoola ervaring wilde opdoen voor een boek. Tijdens een gevangenisstraf voor winkeldiefstal, die ze kort voor de moord uitzat, legde de toen 17-jarige haar plannen vast op papier. De achttien pagina's lezen als een handleiding voor het plegen van een moord. Adeyoola zei tijdens de rechtszaak dat het slechts ging om een blauwdruk voor een politieroman.

Levenslange gevangenisstraf is in Engeland, anders dan in Nederland, niet automatisch levenslang. Het bestaat uit een vaste straf van een x aantal jaar (in dit geval door de rechter vastgesteld op 20 jaar). Daarna kŠn een verdachte onder voorwaarde vrijkomen. Daar moet dan door een commissie over worden beslist. De vader van het meisje heeft zijn dochter tijdens het proces overigens onterfd. Haar gescheiden ouders willen niets meer met hun dochter te maken hebben.

Met dank aan babbelbox voor de submit.