Brazilië: Ronaldinho scoort al jaar niet meer

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Ronaldinho voor het laatst een doelpunt maakte voor Brazilië. Sindsdien heeft hij daarna niet meer een doelpunt weten te maken.

Zijn laatste treffer vond plaats tijdens de Confederations Cup tegen Argentinië. Daarna speelde Ronaldinho negen interlands, waar de Braziliaanse spelmaker niet tot scoren kwam. Op het WK was hij zelfs maar zelden dicht bij een doelpunt. Bij het nationale team heeft Ronaldinho ook een andere rol dan bij Barcelona, waar hij als vrije linksbuiten speelt. Hij moet meer oog hebben voor de balans op het middenveld aangezien Ronaldo en Adriano een Kaká zich überhaupt niet bezighouden met verdedigen.

"Ik probeer iedere wedstrijd dichter bij het strafschopgebied te komen", vertelt Ronaldinho. "Ik ga dat tegen Frankrijk weer doen. Ik moet aansluiten bij de aanvallers en op de flanken ruimte zoeken voor mijn dribbels. Maar mijn goaltje komt eraan!" Aanvoerder Cafú adviseerde zijn collega niet in de put te gaan zitten: "Als hij dat wel doet, krijgt hij met mij te maken. Zijn vrolijkheid inspireert ons en is aanstekelijk."