Landis: "Ik kan opvolger Armstrong worden"

"Ik kan de opvolger worden van Lance. Mijn hoop daarop is gerechtvaardigd. Al plaats ik geen geweer tegen mijn slaap als de realiteit anders uitvalt." Deze uitspraak deed Floyd Landis voor aanvang van de Tour.

De Amerikaan kent een sterk voorseizoen en denkt momenteel een goede Tourfavoriet te zijn. Vorig jaar eindigde hij enigzins teleurstellend op een negende plek in het algemeen klassement. Maar dit keer vindt Landis dat hij een goede kans maakt op de eindzege: "Ik voel me veel minder gespannen. Nu is er meer druk van buiten uit, maar toen legde ik mezelf meer stress op. Ik ben sterker geworden, net als mijn team."

Floyd Landis denkt vooral winst te kunnen pakken bij de tijdritten. "Met meer dan 100 kilometer tijdrijden lijkt het erop dat de Tour tegen de klok kan gewonnen worden. Heb je echter één slechte dag in de bergen, dan ben je de voorsprong zo kwijt." In de winter heeft de Amerikaan hier aan hard gewerkt om zich te verbeteren in deze discipline. Zo heeft hij bijvoorbeeld zijn tijdritpositie iets veranderd. Landis verklaart dat nu hij hoger op zijn fiets zit, hij harder trappen en daardoor weer de broodnodige tijdwinst kan halen.