Kalou daagt Verdonk voor de rechter

Foreverblue had ons via de nieuws-submit te melden:

Salomon Kalou stapt naar de rechter in de strijd om zijn versnelde naturalisatie. De jonge voetballer van Feyenoord daagt minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie. Dit heeft advocaat Jan de Visser van de aanvaller vandaag gemeld.

De soap rond Kalou duurt al een tijdje voort. Onder meer Johan Cruijff, Marco van Basten, Hilbrand Nawijn en Erica Terpstra spraken zich uit voor een versnelde naturalisatie van de Ivoriaan. Ook PvdA-leider Wouter Bos pleitte er tijdens de Algemene Beschouwingen afgelopen week voor om Kalou versneld Nederlander te maken. Verdonk wil hier echter niets van weten en ziet niet in waarom de 20-jarige Kalou een verrijking voor het Nederlands voetbal zou zijn. Ze zegt daarover advies te hebben gekregen van "vakministers".

De Visser zal aanstaande maandag gelijk naar de Rotterdamse rechtbank gaan om beroep aan te tekenen tegen de te late reactie van Verdonk op een bezwaarschift. De minister had voor 6 september moeten reageren op een bewaarschrift van het kamp-Kalou op een eerdere afwijzing van naturalisatie. Zij heeft dit echter nagelaten. De advocaat overweegt Van Basten en Cruijff, die eerder een brief aan Verdonk stuurden en daarin betoogden dat Kalou van grote waarde is voor het Nederlands voetbal, op te roepen als getuige-deskundigen.