Belgische meisjes gewurgd en misbruikt

Icoon MisdaadDe vermoorde meisjes Nathalie en Stacy zijn gewurgd, de 10-jarige Nathalie is daarnaast nog 'zeer zwaar' seksueel misbruikt. Dit zou blijken uit de autopsie, zo melden de Belgische media. De in verregaande staat van ontbinding verkerende lichamen werden gisteren in Luik aangetroffen onder een riooldeksel naast een spoorlijn. Waarschijnlijk zijn de meisjes al in de nacht van de verdwijning, van 9 op 10 juni, gewurgd. Nathalie wordt aanstaande zaterdag begraven, Stacy op maandag.

Steeds meer sporen wijzen in de richting van hoofdverdachte Abdallah A. Vandaag besloot de rechter dat zijn voorarrest nog met zeker 6 weken verlengd wordt. De meermalen veroordeelde kinderverkrachter bevond zich op het moment van de verdwijning op de plek waar de meisjes voor het laatst zijn gezien. Ook verbleef de verdachte regelmatig in de buurt van de spoorlijn. Abdallah had bij zijn arrestatie opvallende schrammen op zijn knieŽn en armen. De vindplaats van de kinderlijkjes was begroeid met braamstruiken.

Nieuwe tip
Vandaag is nog een nieuwe tip binnengekomen in de richting van A. Een getuige zou hebben gezien dat hij de meisjes enkele uren voor hun verdwijning lastigviel.