'Niets mis met Indonesisch sekshuwelijk'

Jusuf KallaVolgens de Indonesische vice-president Jusuf Kalla is er niets mis met de sekshuwelijken die Arabische mannen tegen betaling aangaan met Indonesische vrouwen. Die huwelijken duren een paar uur tot een paar dagen, waarna men na uitgebreid gesekst te hebben, weer gaat scheiden. Kalla liet zich dit tussen neus en lippen ontvallen op een bijeenkomst over het aantrekken van Arabische toeristen naar IndonesiŽ.

Volgens de vice-president zijn de bliksemhuwelijken een manier om het toerisme te bevorderen. Veel Arabische toeristen komen naar de stad Puncak bij Jakarta om een zo'n kort huwelijk aan te gaan met een Indonesische schone. ''En wat dan nog als dan de man naar huis gaat en de dame krijgt een klein huis, dat is goed, toch?'', aldus Kalla.

Op de bliksemhuwelijken is veel kritiek van onder meer vrouwenorganisaties. De verbintenissen zouden namelijk niet door de staat erkend worden, maar tegen betaling door islamitische geestelijken worden voltrokken. Ze noemen het een vorm van gelegaliseerde prostitutie. Hierdoor worden volgens hun arme gezinnen aangemoedigd hun dochters te verkopen in ruil voor seks. De meeste 'bruidegoms' zijn overigens geen Arabieren, maar gewoon IndonesiŽrs.