Rosberg in de verdediging

Olga (Nuongirl)
Williams F1-coureur Nico Rosberg is in de verdediging geschoten na zijn ongeval tijdens de Grand Prix van Canada van afgelopen weekend.

Rosberg wist zich als zesde te kwalificeren, maar zag zijn plek in de punten in rook opgaan nadat hij aanraking kwam met de McLaren-bolide van Juan Pablo Montoya. De Colombiaan gaf zijn Duitse collega de schuld van het ongeval omdat Rosberg niet genoeg ruimte zou hebben gegeven toen de Montoya binnendoor kwam in de derde bocht van de tweede ronde.

De Colombiaan kreeg al gauw van veel mensen gelijk, maar Rosberg zegt dat de actie van Montoya ‘te ambitieus’ en 'onmogelijk' was. "Montoya deed een inhaalpoging aan de binnenkant van de derde bocht; hij kwam zeer snel en erg dichtbij. Ik was echter niet van plan de deur wagenwijd open te zetten om hem er door te laten – de wagen voelde zo goed – dus ik dook de bocht in en had het gevoel dat ik hem genoeg ruimte gaf… totdat ik een botsing voelde. De lijn en de snelheid waarmee hij aan kwam zetten betekende dat het moeilijk voor ons zou worden om de bocht door te gaan met twee wagens, hoeveel ruimte ik hem ook zou geven," aldus Rosberg.