Kovalainen wil racen

Joris (RenikNL)
Renault -testcoureur Heikki Kovalainen vind dat hij klaar is om te gaan racen. De jonge Fin ziet het niet zitten om volgend seizoen opnieuw te moeten testen.

Vooralsnog is er voor het volgende seizoen bij Renault nog één racezitje vrij. Kovalainen maakt grote kans om deze plaats op te vullen. Het grootste gevaar voor de Fin is zijn landgenoot Kimi Räikkönen. Volgens de laatste geruchten zou Raikkonen willen overstappen naar Renault.

Teambaas van Renault, Flavio Briatore, heeft altijd gezegd dat Kovalainen eerst veel moet testen, maar dat het doel is te gaan racen voor Renault F1. "We willen hem zoveel mogelijk testkilometers laten maken zodat hij daarna klaar is voor zijn Formule 1-debuut. We hebben veel in hem geïnvesteerd en het zou zonde zijn als die investering niet wordt uitbetaald. Het is nagenoeg zeker dat hij in 2007 voor Renault rijdt en er is nog een kleine kans dat we hem bij een ander team laten rijden," aldus Briatore.

Het laatste gerucht is nu dat Kovalainen een racestoeltje zal krijgen bij het team dat klantenmotoren af gaat nemen van Renault. Het team van Red Bull lijkt het meeste interesse te tonen in het afnemen van de Franse krachtbronnen.