Vijf man vast in zaak doodgemartelde peuter

MisdaadIn de zaak naar de in januari in Den Haag overleden 1,5 jaar oude peuter, zitten nu vijf verdachten vast. Het kind werd op 28 januari geradbraakt het Juliana Kinderziekenhuis binnengebracht, alwaar het korte tijd later overleed. Volgens de ouders was hun dochtertje Mehak van de trap gevallen, maar daar geloofden de artsen helemaal niets van, ook al omdat bij sectie zowel oude als nieuwe verwondingen aan het licht kwamen, waaronder veel ernstige botbreuken. De ouders werden daarom al snel door de politie aangehouden voor verhoor.

Naast vader Lalit (24) en de 22-jarige moeder Rani zitten er twee mensen vast die verdacht worden van het medeplegen aan zware mishandeling met de dood tot gevolg. Een vijfde verdachte, een vrouw, zit vast op verdenking van het plegen van meineed. Hoofdverdachte is, naast de ouders, de 41-jarige Ranu. Deze vrouw zou het ouderpaar - dat illegaal in Nederland verbleef en bij haar inwoonde - hebben aangezet tot een onorthodoxe behandeling van hun dochtertje.

Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat de 1,5 jarige Mehak gedood is na exorcisme. Zij zou bezeten zijn geweest van de duivel en zijn geschopt, geslagen en uitgehongerd met de bedoeling die duivel uit te bannen. De ouders zouden onder invloed hebben verkeerd van een Indiase gebedsgenezeres.