Klinsmann :"Wij pakken de titel"

Olga (Nuongirl)
De bondscoach van Duitsland, Jurgen Klinsmann, is zeer overtuigd van het spel en kunnen van zijn team. In een interview met het blad Kicker liet Klinsmann er geen gras over groeien op de vraag wie er wereldkampioen wordt: "Wij."

"Ach, ik heb altijd wel geweten dat die kritiek op zou houden", aldus de reactie van Klinsmann op het feit dat de kritiek is omgeslagen in euforie. "We wisten dat we nog twintig tot dertig procent meer uit de spelers konden halen, daarom zijn we in de voobereiding op dit toernooi naar Sardinië geweest. Door de conditietrainingen die we daar gedaan hebben, kan elke speler in onze selectie nu het beste in zichzelf naar boven halen."

Over de wedstrijd tegen Argentinië is Klinsmann duidelijk. "Voor een voetballand als Duitsland kan een kwartfinale geen maatstaaf zijn. We willen daarom ook per sé Argentinië verslaan en ons plaatsen voor de halve finale. Vorig jaar speelden we tijdens de Confederations Cup al tegen Argentinië, toen werd het 2-2. Van deze wedstrijd hebben we geleerd en hopelijk kunnen we ze ditmaal verslaan."