Roda haalt opvolger Cziommer

Olga (Nuongirl)

Roda JC heeft een opvolger gevonden voor Simon Cziommer, die naar AZ is vertrokken. De Roemeen Alin Stoica zal zich maandag in Kerkrade melden.

"Dit is een speler met heel veel mogelijkheden, waar we aanvallend gezien nog heel veel plezier aan kunnen beleven. Ik vind hem echt een supertalent, die de regisseur van ons nieuwe elftal zou kunnen worden. Een echte nummer tien, die de rol van Cziommer zou kunnen overnemen," aldus de directeur van de Limburgers, Huub Narinx.

Roda JC neemt wel een risico met Stoica, hij speelde de afgelopen seizoenen weinig wedstrijden. Afgelopen jaar kwam de middenvelder bij Politechnica Timisoara slechts vier keer in actie. Om die reden zal Stoica een contract voor één jaar tekenen.

"Dit omdat hij de laatste jaren niet echt top heeft gepresteerd, zelfs een beetje in de vergetelheid is geraakt. Het is dus nog even afwachten wat hij nog voor een niveau aan kan. Maar ik heb er desondanks meer dan genoeg vertrouwen in", aldus Narinx.

Stoica maakte vooral naam in België, vanaf 1997 verdedigde hij daar zeven jaar lang de kleuren van Anderlecht en Club Brugge. Voor het nationale Roemeense elftal speelde de 26-jarige middenvelder zestien interlands.