FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 27 februari 2006

De Roy zet brief advocaat Oranjes on-line

Edwin de Roy van Zuydewijn heeft een brief on-line gezet die de advocaat van prinses Margarita en haar moeder Irene naar hem heeft gestuurd, zo heeft hij vanavond in het tv-programma Barend en van Dorp laten weten. In de brief wordt hem gesommeerd om bepaalde zaken niet te gebruiken in een boek dat hij over zijn affaire met de Oranjes aan het schrijven is, en die naar De Roy's zeggen de monarchie op haar grondvesten zal doen schudden. Het gaat over een in het geniep gemaakte bandopname van een bezoek van Margarita aan koningin Beatrix, die in het bezit is van De Roy.

In de brief staat onder meer: ''Cliënte (Margarita) heeft eenmaal een gesprek opgenomen met haar tante koningin Beatrix (op 19-1-2002). Openbaarmaking van dat gesprek is een inbreuk op haar persoonlijke levenssfeer en die van haar gesprekspartner, en om die reden onrechtmatig.'' Ook staat in de brief dat De Roy moet bevestigen dat Margarita geen DNA-materiaal heeft afgestaan. Iets wat De Roy wél beweert en waarmee hij wil aantonen dat het koningshuis onwettig zou zijn.

Advocaat mr. G.J. Kemper heeft De Roy gedreigd met een kort geding achter gesloten deuren als hij de brief openbaar maakt. In Barend en van Dorp liet De Roy telefonisch weten daar niet van wakker te liggen. Vandaar dat hij hem op zijn weblog Hypocrietofniet.nl heeft gezet. Bovendien bepaalt een rechter volgens De Roy of een zaak achter gesloten deuren dient, en niet een advocaat.

De Roy wilde in Barend en van Dorp niet reageren op geruchten dat het koningshuis hem 2 miljoen euro zou hebben geboden om de zaak te schikken. Wel zei hij nog steeds te hopen op een hereniging met Margarita.

-
Rechtstreekse link naar de brief (.pdf bestand) en reactie De Roy. (zie verder De Roy's weblog).

Pérez stapt op bij Real Madrid

Florentino Pérez neemt ontslag als voorzitter van Real Madrid. Per direct zal de Spanjaard zijn plaats opgeven en opstappen, na zes jaar zijn taken te hebben uitgevoerd.

De 58-jarige voorzitter wordt vervangen door ex-vice-voorzitter Fernando Martin. Sinds Pérez aan het roer stond bij de Primera Division club is Real Madrid tweemaal landskampioen geweest en heeft de huidige Spaanse nummer drie één keer de Champions League veroverd. Daarop volgde de Europese Supercup en de Intercontinentale Cup. Ook pakte de Koninklijke tweemaal de Spaanse Super Cup.

In 2000 nam Pérez de baan over van Lorenzo Sanz, en herstelde het Galactico-tijdperk. Gedurende de vijf en een half jaar dat hij voorzitter was werden grote namen als Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham en Michael Owen aangetrokken.

"Ik denk dat de club een andere weg in moet slaan, en daarom heb ik besloten mijn ontslag in te dienen," vertelde Pérez.

Na een matige seizoensstart leek Real Madrid weer op volle kracht te zijn gekomen na de winterstop. Na het 6-1 debacle in Zaragoza en het Champions League verlies, thuis tegen Arsenal (0-1) zat Pérez opnieuw op hete kolen. Gisteren werd opnieuw slordig puntverlies geleden, doordat Los Galactico's met 2-1 onderuit gingen bij Real Mallorca.

Sinds 2003 heeft Real Madrid geen prijs meer gewonnen. Eerder werd bekend dat Real Madrid wel de grootste omzet maakte van alle clubs, zelfs zonder het pakken van titels.

Pérez werd in juli 2004 nog herkozen als voorzitter. Nog geen twee jaar later geeft hij er de brui aan.

Key of Heaven komt naar Europa

Volgens het spel Key of Heaven bestond de wereld driehonderd jaar geleden uit negen continenten verspreid over de oceaan. Het centrum van deze wereld was Ohka, een continent met Oosterse invloeden. Ohka werd geregeerd door vijf Bumon, verschillende martial arts groepen met een eigen vechtstijl.

Sema, een ander continent in de wereld werd geleid door de 'Demonische Generaal' besloot de Bumon aan te vallen. Het gevolg hiervan was een groot gevecht dat enkel kon eindigen met behulp van een mysterieuze sleutel.

In het spel kun je je eigen martial arts stijl ontwerpen door ruim 150 verschillende mogelijkheden te combineren. Je ontworpen stijl kun je vervolgens met behulp van WiFi aan anderen laten zien. Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling om zo sterk te worden dat je met behulp van de Key de Demonische Generaal kunt verslaan.

Vandaag zijn er enkele nieuwe screens verschenen van dit spel die je hieronder kunt bekijken. In Amerika is Key of Heaven in november verschenen onder de naam Kingdom of Paradise.


Man in brommobiel van Sneek naar Nijmegen

Icoon OpmerkelijkEen 58-jarige gehandicapte inwoner van Sneek heeft wel heel veel moeite gedaan om in Nijmegen te komen. De man was namelijk in zijn brommobiel al anderhalve dag onderweg van Sneek naar Nijmegen om aldaar carnaval mee te vieren. De politie heeft de man zondagavond in ontredderde staat van de weg gehaald.

Voorbijgangers alarmeerden de politie dat zij een bromscooter zagen spookrijden op de A73 (Nijmegen-Venlo). De 58-jarige bestuurder van het invalidenwagentje zei tegen de agenten dat hij zaterdagmorgen om negen uur uit Sneek was vertrokken. Hij had zin gekregen om in de regio Nijmegen carnaval mee te gaan vieren.

Nadat bekenden in zijn woonplaats werden nagevraagd, bleek de man al te worden gemist. De Fries is vandaag met zijn brommobiel naar Sneek teruggekeerd.

Met dank aan babbelbox en Bar-Le-Duc voor de submit.

Gamefront: Konami presenteert WE10 binnen twee weken

Volgens onze collega's van Gamefront zal Konami Winning Eleven 10 binnen enkele dagen gaan presenteren. Konami heeft nog niets bevestigd en nog geen reactie gegeven. Winning Eleven is de Japanse versie van de game die wij hier kennen onder de naam Pro Evolution Soccer.

Waar de ogen vooral naartoe gaan is een eventuele next-gen versie van de voetbalreeks van Konami. Zal de game aangekondigd worden voor de Xbox 360, en misschien ook voor de PS3??

De tijd zal het leren.

Rover: Vaste klanten NS even belangrijk als sporters

Icoon VervoerDe woordvoerder van reizigersvereniging Rover kon zijn lachen niet inhouden toen hij hoorde dat de Nederlandse Spoorwegen (NS) een reservetrein moest inzetten om de tijdige aankomst van de Olympische sporters te kunnen garanderen in Zwolle. "De NS heeft kennelijk geen vertrouwen in de eigen treinen" aldus de Rover-woordvoerder vandaag.

De NS zorgde ervoor dat de Olympische atleten met een speciale, extra luxe, hogesnelheidstrein van het Franse Chambery naar Zwolle konden worden vervoerd. Om te zorgen dat de trein geen vertraging op zou lopen, waren er op strategische plaatsen langs de route diesellocomotieven geplaatst om de trein over te kunnen nemen in geval van calamiteiten. Op een gedeelte van het traject heeft er zelfs een extra hogesnelheidstrein achter de Olympische trein aangereden, die bij problemen ingezet kon worden.

De Rover-woordvoerder vindt dat de NS ook in zijn gewone dienstregeling reservetreinen zou moeten inzetten. "De vaste klanten van de NS zijn net zo belangrijk als de Olympische atleten". Onlangs heeft de belangenvereniging aan de NS gevraagd om bij station Uitgeest een reservetrein te plaatsen om het verkeer daar beter aan te kunnen. "Maar dat was totaal niet mogelijk. En nu kan er wel even een reservetrein ingezet worden", aldus de woordvoerder.

Aankomst
De Olympische sporters werden maandagavond om 19.10 uur door vele honderden supporters ontvangen op het station van Zwolle, waar een oranje loper voor hen was uitgelegd. De Olympiërs werden op het station verwelkomd door de Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer. Hij sprak op het podium op het stationsplein en zei dat de passie voor de Winterspelen ook in Nederland gevoeld werd. "Het hele land leefde met jullie mee", aldus Meijer.

Niet aanwezig in de trein was Gretha Smit, die op de Spelen uitkwam in de ploegenachtervolging. Naar verluidt is de schaatster in Turijn achtergebleven omdat haar zus Marianne daar met onbekend letsel in het ziekenhuis ligt. De Amerikaanse schaatser Joey Cheek, goed voor goud op de 500 meter en zilver op de 1.000 meter, ging opvallend genoeg wel mee met de trein. Hij reisde mee op uitnodiging van Erben Wennemars. Alle Nederlandse Olympiërs werden gehuldigd en konden niet veel later naar huis afreizen.

De speciale hogesnelheidstrein voor de Olympische sporters
De speciale hogesnelheidstrein voor de Olympische sporters


Met dank aan geldropse_polleke voor de submit.

Revolution krijgt touch sensitivity

Een EA vertegenwoordiger heeft in een interview verklaard dat de Revolution zogenaamde touch sensitivity heeft. Dit zou betekenen dat de speciale controller ook gevoelig zal zijn voor druk. Of dit ook echt waar is, en hoe dit toegepast gaat worden in de game kon de vertegenwoordiger niet vertellen.quote
“The beauty of the new Revolution controller is that the possibilities for new game ideas are limitless. I'm sure that Nintendo already has a number of phenomenal design concepts built around 3D Pointing or Touch Sensitivity for their 1st party games. Our developers are inspired and excited by the new controller's features.”

Midway en THQ gaan Europa in

THQ en Midway, twee grote Amerikaanse ontwikkelaars, gaan studio's openen in Europa. De studio's erkennen hiermee de importantie van de Europese markt, die ook voor hen steeds belangrijker wordt.

Midway zal een vestiging in Parijs openen, terwijl THQ naar het Deense Kopenhagen trekt om zich daar te vestigen. THQ verwacht in de loop der tijd 25 mensen aan te gaan nemen, waar zij het kantoor eerst met 11 man gaan bevrouwen (of 11 vrouwen gaan bemannen).

Te verwachten valt dat steeds meer developers zich in Europa zullen gaan vestigen door de steeds belangrijkere rol van de markt aldaar.

Ivoorkust misschien niet naar WK Voetbal

Icoon WK 2006De kans bestaat dat Ivoorkust dit jaar, ondanks dat het land zich geplaatst heeft, niet mee zal doen aan het WK Voetbal in Duitsland. Dat heeft voorzitter Jacques Angouma van de Ivoriaanse voetbalbond verklaard. De reden is de burgeroorlog die al jaren woedt in het Afrikaanse land, dat in de groep van Nederland is ingedeeld.

Het noorden van Ivoorkust is in handen van de rebellen, terwijl het zuiden onder leiding van de regering staat. Angouma is deze oorlog zat en dreigt de voetbalploeg deze zomer niet naar Duitsland te sturen als er voor die tijd nog geen vrede is. "Zonder vrede geen glorie", aldus Angouma. "We willen dat succes van onze ploeg de inwoners van Ivoorkust verenigt, om een echte toenadering te bewerkstelligen. Maar helaas is er geen licht aan de horizon. (...) Zonder vrede heeft het geen enkele zin om aan het WK in Duitsland deel te nemen."

Ivoorkust heeft zich voor het eerst geplaatst voor het WK en is in de poulefase in Duitsland gekoppeld aan het Nederlands Elftal, Servië/Montenegro en Argentinië. Op de afgelopen Afrika Cup verloor het land in de finale van Egypte en eindigde het als tweede. Onder meer Arouna Koné (PSV), Bonaventure Kalou (Paris St-Germain en vroeger Feyenoord) en Didier Drogba (Chelsea) spelen voor de Ivoriaanse ploeg.


Met dank aan Ted voor de submit.

Thalys vestigt snelheidsrecord in Nederland

Icoon VervoerEen hogesnelheidstrein van het Thalys-type heeft gisteren een snelheidsrecord gevestigd tijdens een testrit op een traject tussen Rotterdam en de Belgische grens. Het treinstel reed 331,1 kilometer per uur op het gloednieuwe spoor van de HSL-Zuid. Vorige maand haalde een locomotief al 250 kilometer per uur op hetzelfde traject.

De testritten die twee weken geleden zijn gestart vormen een nieuwe fase in de aanleg van de hogesnelheidslijn. Met deze testritten moet worden onderzocht of het spoor op de juiste manier is aangelegd en of het nieuwe Europese beveiligingssysteem ERTMS zijn werk goed doet. Op 2 maart zal de laatste testrit op het Nederlandse deel van het spoor plaatsvinden. Vanaf dat moment starten de testritten in België.

De HSL-Zuid is één van de projecten in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De nieuwe spoorlijn tussen Amsterdam en Parijs is een onderdeel van het Trans Europese Netwerk van hogesnelheidslijnen.

Het is de bedoeling dat vanaf april 2007 het vervoer op de lijn daadwerkelijk gaat plaatsvinden, als er echt treinen gaan rijden op het traject. Minister Karla Peijs van Verkeer (CDA) maakte aan het einde van afgelopen jaar bekend dat door verscheidene problemen in de aanvoer van onderdelen de bouw van de treinstellen voor de HSL-Zuid minimaal tien maanden vertraging oploopt.

De Thalys op het gloednieuwe HSL-spoor
De Thalys op het gloednieuwe HSL-spoor

EA sluit deal met 20th Century Fox

De giganten van EA hebben een deal gesloten met 20th Century Fox over het gebruiken van de filmlicenties voor games. EA staat bekend om het binnenhalen van grote licenties als die van the Godfather en James Bond. Deze deal lijkt vooral te gaan om de next-gen rechten voor the Simpsons.

Er is sterk benadrukt dat het project niet gerushed wordt; de mensen achter de Simpsons zullen namelijk zelf gaan meewerken aan de game om tot een goed resultaat te komen. De games zullen worden ontwikkeld in de Redwood Shores Studio, maar onder andere ook James Bond: From Russia with Love vandaan komt. Er is nog niets bekend over releasedata.

78 miljoen euro gestolen bij Britse bankroof

Icoon MisdaadEen groep overvallers heeft vorige week 53 miljoen pond (78 miljoen euro) buitgemaakt bij de overval op een gelddepot van Securitas in de Britse plaats Tonbridge, zo heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Het betreft de grootste roofoverval uit de geschiedenis van Groot-Brittannië.

Vorige week werd nog gezegd dat er zeker 25 miljoen pond was buitgemaakt bij de roof. Er was echter enige tijd onduidelijkheid over de exacte hoeveelheid geld die was gestolen, een boekhoudkundig onderzoek heeft nu uitsluitsel gegeven. De politie heeft in de afgelopen 24 uur nog eens vijf mensen aangehouden in de zaak, van hen zitten er nog vier vast. Eerder werden al zes mensen opgepakt, zij zijn allen op borgtocht vrijgelaten.

Sex Pistols bedanken voor Hall of Fame

Icoon MuziekDe Britse punkband Sex Pistols heeft afgelopen week bedankt voor opname in de bekende Rock & Roll Hall of Fame. John Lydon, onder de naam Johnny Rotten ook bekend als voorman van de band, maakte dit duidelijk in een statement op zijn website.

In de handgeschreven verklaring vergelijkt Rotten de rock & roll en de Hall of Fame met een pisvlek. "We zijn niet jullie apen. We komen niet." Het bedrag van 25.000 dollar om een mooi tafeltje bij de ceremonie te hebben is belachelijk voor een non-profit organisatie als de Hall of Fame, aldus Rotten. De complete brief is hier te lezen.

In de Rock and Roll Hall of Fame wordt de geschiedenis van invloedrijke musici, producers en anderen vastgelegd. Artiesten maken 25 jaar na de release van hun eerste album kans op een plek in de Hall of Fame. Ze worden met een ceremonie in New York verwelkomd en krijgen een eigen tentoonstelling.

Voor 2006 staan, naast de Pistols, ook Blondie, Black Sabbath en Lynyrd Skynyrd op de nominatie voor opname in de Hall of Fame.

Sony ontkent berichten GT4 Online en GoW 2

Vorige week verscheen het bericht dat een rapport uitgelekt was waarin stond dat GT4 Online dit jaar en God of War 2 in februari 2007 zouden verschijnen. Snel nadat het originele bericht op Eurogamer verscheen werd dit echter weggehaald.

Sony woordvoerder Ryan Bowling heeft intussen officieel laten weten dat de berichten over GT4 en God of War 2 onjuist zijn. De eveneens in het originele bericht verschenen melding over Killzone voor de PSP was echter wel waar en dit is intussen ook officieel bekend. Meer details over de productlijn van Sony zullen in de nabije toekomst bekendgemaakt worden, maar de liefhebbers van genoemde titels zullen het spreekwoord "Waar rook is, is vuur" graag in het achterhoofd houden.Trudy Muller lyrisch over Revolution

Senior Manager of Corporate Communications van EA Canada Trudy Muller heeft in een interview gezegd dat de Revolution de grote massa zeker zal kunnen bekoren. Ook geeft zij aan dat door de functies de mogelijkheden van de controller onbegrensd zijn en men dus veel nieuwe dingen kan verwachten, die zeker ook non-gamers zullen aanspreken.

De rest van het interview valt te lezen via PS3news.ca

Crossbeam kondigt drie games aan voor Nintendo Revolution

Crossbeam Studios heeft drie nieuwe titels voor de Nintendo Revolution aangekondigd. Het gaat hier om de volgende games: Orb, Thorn en Darkness. Orb schijnt het langst van allemaal in ontwikkeling te zijn en we kunnen een demo van deze game verwachten op de aankomende E3. Deze demo zal op een PC draaien, dus niet op de Revolution zelf.
Orb en Thorn zijn beide action-adventures. Over Darkness is nog weinig bekend.

Meer info is te vinden op de website van CrossBeam

28 Far East of Eden: Ziria screenshots

Far East of Eden: Ziria is de volgende titel in de Far East of Eden serie. Eerdere delen van deze (in Japan) succesvolle serie zijn uitgekomen op onder andere de Neo Geo, de Sega Saturn, de Super Nintendo, de PlayStation 2 en de GameCube. Wat al deze eerdere delen met elkaar gemeen hebben is dat ze nooit in Europa zijn uitgebracht, maar daar komt met deze versie misschien wel verandering in aangezien Microsoft de publisher is. Ziria moet eind volgende maand in de Japanse winkels liggen.

Deze flinke berg aan screenshots illustreren duidelijk wat dit nu een Japanse RPG maakt. Kleurige graphics met een Japanse stijl met daar bovenop een turn-based vechtsysteem, zoals dat al jaren bestaat.
'Iran wil nucleaire programma uitbreiden'

Icoon AlgemeenDe International Atomic Energy Agency (IAEA), ook wel de waakhond van de Verenigde Naties genoemd, liet vandaag weten dat Iran vastbesloten lijkt zijn uraniumverrijkingprogramma uit te breiden. Dit stuit velen tegen de borst omdat Iran hiermee nucleaire wapens zou kunnen maken.

Als Iran zijn medewerking aan andere landen niet drastisch verhoogt, kan de IAEA naar eigen zeggen niet inschatten in hoeverre er heimelijke activiteiten plaatsvinden die te maken hebben met het produceren van nucleaire wapens.

Het (voorheen) vertrouwelijke verslag van de IAEA waar dit instaat, zal een belangrijke rol spelen in de internationale discussie waarin besloten wordt hoe te handelen in deze kwestie. De Verenigde Naties veiligheidsraad, die de macht heeft politieke en economische sancties aan Iran op te leggen, is reeds eerder over de kwestie ingelicht.


De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad

[update] Ghost Recon: Advanced War mogelijk uitgesteld

De geruchten gingen al langer de ronde maar Ghost Recon is toch echt uitgesteld naar 17 maart. Verschillende sites hebben deze datum nu als launch-datum staan voor deze game. Dit geldt overigens alleen voor de Xbox en de Xbox 360 versies. Ondanks de vertraging komen deze versies nog steeds eerder uit dan de PS2-versie en de PC-versie. Deze staan beide nog steeds op 31 maart. Het wachten duurt dus nog ongeveer een weekje langer.

Update
Ubisoft heeft (op hun officiële fora) nog geen reactie gegeven op deze geruchten. Het blijft dus nog even onduidelijk wanneer de game zal gaan uitkomen bij ons.

Met dank aan jorienvdherik voor het melden van dit nieuws in het Ghost Recon-topic op het forum

Famitsu's most wanted

De lezers van het Japanse tijdschrift Famitsu hebben weer gestemd over de games waar zij het meest op wachten. De top 3 wordt aangevoerd door Final Fantasy XII, Biohazard 5 (Resident Evil 5) en Metal Gear Solid 4.

Pos.GamePlatformDeveloperStemmen
1Final Fantasy XIIPS2Square Enix4.166
2Biohazard 5PS3Capcom1.654
3Metal Gear Solid 4PS3Konami1.489
4Sengoku Musou 2PS2KOEI1.473
5Mother 3GBANintendo1.447
6Final Fantasy IIINDSSquare Enix1.012
7Valkyrie Profile 2 - SilmeriaPS2Square Enix853
8Kimi KissPS2Enterbrain769
9Blue DragonXbox 360Microsoft663
10Seiken Densetsu 4PS2Square Enix578
11Genso Suikoden VPS2Konami562
12The Legend of ZeldaGCNintendo546
13Xenosaga Episode IIIPS2Namco504
14OkamiPS2Capcom500
15TenkabitoPS2Sega493
16 Devil Summoner: Kuzunoha RaidouPS2Atlus472
17 Dragon Quest: Shounen Yangus no Fushigi na DaiboukenPS2Square Enix419
18Seiken Densetsu DS: Children of ManaNDSSquare Enix398
19Gyakuten Saiban 4NDSCapcom376
20 Ace Combat Zero: The Belkan WarPS2Namco345

Nostalgie

Ik was mijn verzameling BK pannen aan het schoonmaken en daar schoten ineens allerlei herinneringen door mijn hoofd heen.

Het brengen van de maaltijd naar mijn opa, in die tijd was er nog geen Tafeltje Dekje, er werd soep in een BK pan gedaan, een prakje in een ander en dan nog de jus. De pannetjes worden opgestapeld en er wordt een grijs geblokte handdoek om heen gebonden, daarna moet ik, of een van mijn broers of zussen, met de fiets naar opa.

Daar aangekomen, wordt de handdoek eraf gehaald en blijkt het voedsel door elkaar gehutseld te zijn, dus is het een eenpansgerecht geworden. Als dank mogen we van opa uit het snoepblik een chocoladeflik nemen, de chocolade is oud en wit beslagen, maar toch lekker.

Nu kan ik mijn herinneringen niet meer stoppen, ik moet denken aan de tijd dat ik voetbalplaatjes verzamel, plaatjes die je in de boeken van Pantini moet plakken, want je had geen stickers. Dus boek op tafel, een pot witte gluton lijm en je vinger, voorzichtig worden de plaatjes ingesmeerd en schots en scheef worden ze ingeplakt. En dan moeten ze geruild worden en dat is best moeilijk, want de jongens doen zo vreemd, een meisje en voetbal, dat is in die tijd nog niet zo geaccepteerd.

Ook de bijzondere zaterdagavond komt voorbij in mijn gedachten. Eerst badderen en aankleden voor de kachel, daarna met een bakje chips of doppinda's voor de tv, we kijken naar 1 van de acht en de Johny en Rijk show's en daarbij drinken we champagnepils van Exota.

IK ben klaar met het schoonmaken en zet de pannen weer op hun plek en tegelijkertijd worden mijn herinneringen weer opgeborgen.

Maar als ik as woensdag voetbal ga kijken bij mijn ouders, dan toch even vragen of ik toch het voetbalboek met plaatjes mag hebben van het aankomende WK voetbal.
Samen met mijn moeder weer de plaatjes plakken, stickers deze keer, maar wel met een bakje chips en champagnepils.

'Financiële instorting Palestina in 2 weken'

Icoon AlgemeenInternationaal gezant James Wolfensohn heeft bemiddelaars uit het Midden Oosten verteld dat Palestina op het randje van een financiële ondergang staat. Hij verwacht dat de staat binnen twee weken in geldnood zal komen. De oorzaak zou de Israëlische afsnijding van belastingoverdrachten zijn sinds Hamas de verkiezingen gewonnen heeft.

Zelfs als de Palestijnse regering deze maand door noodmiddelen uit de Europese Unie standhoudt, zou er volgens Wolfensohn toch geweld en chaos uitbreken. Om dit te voorkomen moet men volgens hem een lange termijn financieringsplan opstellen voor een toekomstige islamitische regering.

Vorige maand dreigden enkele landen hun financiële steun aan Palestina stop te zetten, omdat ze de controversiële partij Hamas in de regering niet dulden. Hamas roept op tot de vernietiging van Israël, behalve als het land voldoet aan enkele door de partij gestelde voorwaarden.

Wolfensohn zegt dat Palestina volgende week zestig tot tachtig miljoen dollar nodig heeft om salarissen te betalen aan 140 duizend werknemers. Eén op de vier Palestijnen is afhankelijk van deze lonen. Hij waarschuwt dat onbetaalde salarissen kunnen leiden tot verstrekkende gevolgen voor de Palestijnse economie maar ook voor de veiligheid en stabiliteit van Israël.


Palestijnen zonder salaris zoeken in vuilnis naar eten

FOK!radio: modje in carnavalspak live

FOK!RadioHet is weer maandagavond, dus tijd voor FOK!radio. Tune nu in en hoor: Bier. Daar draait het deze dagen om bij het jaarlijkse carnavalsfeest dat zich vooral onder de grote riolen rivieren aan het afspelen is. Eén van de mensen die op dit moment in de drank gedompeld zit is moderator Tha_T. Toch komt deze Maastrichtenaar vanuit het feestgedruis naar Utrecht om bij ons te komen babbelen. En dat hij letterlijk uit het feest geplukt is kun je ook zien, want hij komt in complete carnavals-uitdossing. De uitzending begint om 20:00 uur.

En we gaan het hebben over een mod die wel heel snel zwart werd. Als je zaterdagavond laat online was heb je er iets van kunnen zien, maar inmiddels zijn de sporen alweer een beetje weg. Waarom werd MMaRsu heel snel van blauw naar zwart gezet? We gaan het vragen aan admin Yvonne die zal vertellen wat er nou precies aan de hand was/is. Uiteraard gaan we de oud-GAM-mod zelf ook om een reactie vragen.

Daarnaast hebben we iets nieuws. Je kunt ons voortaan zelf bellen op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor Gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761! Dan laten wij het weer in de uitzending horen.

En we gaan natuurlijk weer met Yvonne babbelen. Ze gaat namelijk weer met ons roddelen. Ook Nikky gaan we weer bellen voor de 'week van Nikky'. Blinky legt weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

PSP firmware V3.0 foto's?

Op het PlayStation forum zijn foto's verschenen waarvan de maker beweert dat ze van de 3.0 versie firmware zijn van de PSP. Op de foto's is te zien dat er een heel nieuwe categorie is verschenen in het menu met applicaties. Er zijn ook een aantal applicaties aan die categorie toegevoegd. Zo is er een "Alarm Clock", "Organiser", "Paint", "Music Store" en "Word" toegevoegd. Verder is er ook te zien dat de PSP goed kan samenwerken met de PS3 aangezien er op de handheld zichtbaar is hoeveel ruimte de console nog op de hardeschijf vrij heeft. Of dit ook echte screenshots zijn is nog onbekend aangezien het ook een creatieve programmeur zou kunnen zjin die het programma als homebrew draait.Engelse songlist Singstar Rocks

Nadat we gisteren al een aantal nummers wisten te melden die er in de PS2 game Singstar Rocks! zouden komen, is vandaag de volledige Engelse lijst bekend gemaakt. Of er voor de Nederlandse markt een speciale versie zal komen is nog onbekend. Het spel staat nog steeds gepland de lente van dit jaar.


Bloc Party - Banquet
Blur - Song 2
Bowling for Soup - 1985
Coldplay - Speed Of Sound
Deep Purple - Smoke on the water
Franz Ferdinand - Do You Want To
Gwen Stefani - What Are You Waiting For?
Hard Fi - Hard To Beat
Hole - Celebrity Skin
Jet - Are You Gonna Be My Girl
Kasabian - Club Foot
Keane - Everybodys Changing
Kings of Leon - The Bucket
KT Tunstall - Black horse and the Cherry Tree
Maximo Park - Apply Some Pressure
Nirvana - Come As You Are
Queen - Don't Stop Me Now
Queens of the Stone Age - Go With the Flow
Razorlight - Somewhere Else
Snow Patrol - Run
Stereophonics - Dakota
The Bravery - An Honest Mistake
The Cardigans - My Favourite Game
The Hives - Hate To Say I Told You So
The Killers - Somebody Told Me
The Offspring - Self-Esteem
The Rolling Stones - Paint It, Black
The Scorpions - Wind of Change
The Undertones - Teenage Kicks
Thin Lizzy - The Boys are Back In Town

StarROMs stopt met verkoop ROMs

De website StarROMs heeft aangekondigd dat het gaat stoppen met de verkoop van arcade ROMs. Op deze site werden vanaf oktober 2003 op legale wijze ROMs verspreid onder zijn gebruikers. Het grootste deel van de games bestaat uit arcade-games die speelbaar waren via MAME. Waarom de site stopt is verder niet bekend. Ook is er niet bekend wat er gebeurt met de verkochte licenties aan de gebruikers, en of deze nog langer geldig zijn.Lokaal debat tussen landelijke kopstukken

Icoon VerkiezingenWie dacht dat bij gemeenteraadsverkiezingen de spotlights vooral op lokale politici staan, komt bij actualiteitenrubriek Twee Vandaag bedrogen uit. In het kader van de verkiezingen op 7 maart organiseert het televisieprogramma donderdag samen met de Economische faculteitsvereniging van de Erasmus Universiteit Rotterdam een debat tussen de fractievoorzitters van zes politieke partijen uit de Tweede Kamer.

Niet de lokale helden als Marco Pastors, Ahmed Aboutaleb, Lilian Marijnissen en Hester Maij, maar de onvermijdelijke Wouter Bos, Jozias van Aartsen, Maxime Verhagen, Jan Marijnissen, Femke Halsema en Lousewies van der Laan zullen dus met elkaar de degens kruisen. Wel zullen daarbij lokale thema's een hoofdrol spelen, zoals armoedebeleid, wonen en hangjongeren. Hoe echter de lokale partijen, met dertig procent van de stemmen in 2002 een niet te verwaarlozen factor, over deze zaken denken, doet er kennelijk voor Twee Vandaag niet zo toe. Het debat wordt live uitgezonden op Nederland 2 en staat onder leiding van Ferdinand Fransen en Karel van der Graaf.

Totti international af na WK

Francesco Totti stopt waarschijnlijk na het WK als international van Italië. Dat maakte de 29-jarige aanvaller vandaag zelf bekend.

De aanvoerder van AS Roma is op het moment bezig met de revalidatie van zijn gebroken enkel. Daarom is het nog niet eens zeker of hij wel eens meegaat met de Azurri.

"Ik wil graag naar het WK, omdat het mijn laatste optreden in het nationale tenue zal zijn. Het laatste WK en het afgelopen EK gingen niet zoals ik gepland had, maar in Duitsland zal ik dat recht zetten."

Totti doelt daarmee op de uitschakeling in en tegen Korea in 2002, waarbij hij van het veld gestuurd werd. In 2004 kreeg hij tijdens het WK een schorsing van vier duels opgelegd vanwege spugen naar Christian Poulsen in de wedstrijd tegen Denemarken, dat later ten koste van Italië door zou gaan.

Ivoorkust misschien niet naar WK

De kans bestaat dat Ivoorkust dit jaar, ondanks dat het land geplaatst zich geplaatst heeft, niet mee zal doen aan het WK. Dat heeft voorzitter Jacques Angouma van de Ivoriaanse voetbalbond verklaard.

Sinds 2002 woedt er een burgeroorlog in Ivoorkust. Het noorden van het land is in handen van de rebellen, terwijl het zuiden onder leiding van de regering staat. Angouma is deze oorlog zat en dreigt de voetbalploeg deze zomer niet naar Duitsland te sturen als er voor die tijd nog geen vrede is. "Zonder vrede geen glorie", aldus Angouma. "Zonder vrede heeft het geen enkele zin om aan het WK in Duitsland deel te nemen."

Ivoorkust is op het WK in Duitsland in de eerste ronde gekoppeld aan het Nederlands Elftal, Servië/Montenegro en Argentinië.

Politieradar gejat tijdens controle

PolitieVanochtend heeft een brutale dief toegeslagen op de Provincialeweg in het Noordbrabantse Oud Gastel. Onder de neus van de politie stal hij de door agenten opgestelde radarapparatuur weg.

Politiemensen hadden de radar neergezet voor een snelheidscontrole. Van een afstand hielden ze het langsrijdende verkeer in de gaten. Agenten zagen wel dat er een auto stopte bij de radar, maar toen ze daar naar toe gingen was het al te laat: de dief had de kostbare apparatuur reeds ingeladen en stoof er vandoor.

FOK! Prijswinnaars week 8

Afgelopen week kon je weer kansmaken op een aantal leuke prijzen. Hoofdprijs van de week was een parachutesprong met een gratis GSM van Gratismobiel.nl
De winnaar van deze geweldige prijs is geworden:

Sjengdanny


Ook gaven we vorige week maar liefst zes singles van Marco V. weg. De volgende FOK!kers krijgen de single thuisgestuurd:

qo_ob
Yggy
naar
petre86
Nosh
koolaTot slot gaven we ook nog eens vijf keer een prijzenpakket weg van Yellowcard, bestaande uit een CD en een muts of T-shirt. Of je een T-shirt of muts hebt gewonnen zul je zien als je prijs wordt thuisbezorgd. De winnaars zijn:


Ricard0j
The_Voice_Within
gordeldier
Zaphod82
lindalemAlle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

'Fusie CCWS en IRL mogelijk'

Er bestaat wellicht een kans dat de ChampCar World Series (CCWS) en de Indy Racing League (IRL) weer gaan fuseren tot één kampioenschap. De twee series ontstonden in 1996, toen de toenmalige Championship Auto Racing Teams (CART) werd gesplitst.

Kevin Kalkhoven, baas van de CCWS, bevestigde dat hij de laatste maanden een aantal ontmoetingen heeft gehad met Tony George. Hij ontkent dat er afspraken zijn gemaakt over het combineren van de twee series, maar het woord van Kalkhoven wordt niet altijd even serieus genomen. Zo zei hij eerder dat hij geen plannen had om motorfabrikant Cosworth over te nemen. Een week later bevestigde hij diezelfde overname.

Er wordt nu gesuggereerd dat George en Kalkhoven wel degelijk principe-afspraken hebben gemaakt voor een fusie. Teameigenaren uit beide series en partners als Honda en Bridgestone zouden hier al van op de hoogte zijn gebracht. Het eigendom van de nieuwe serie zou gelijk worden verdeeld onder Kalkhoven en George en de raceklasse zou onafhankelijk van de Indianapolis Motor Speedway opereren, wat een herhaling van de breuk in 1996 zou moeten voorkomen.

In 1996 besloot Tony George, de baas van de Indianapolis Motor Speedway, om zijn eigen raceklasse, de Indy Racing League, te starten, met daarin opgenomen de Indianapolis 500. Hij nam een paar grote namen uit de CART mee, maar wist met enkel ovalraces niet het publiek naar zich toe te trekken als hij vooraf had verwacht. Later steeg de populariteit van de IRL en stapten steeds meer coureurs over uit de CART, wat tot het faillissement van deze serie leidde in 2003. De CART maakte vervolgens een doorstart als CCWS.

NOS blijft schaatsen uitzenden

Icoon SchaatsenDe internationale schaatsunie (ISU) heeft de NOS de rechten gegeven voor het uitzenden van de wereldbekerwedstrijden schaatsen op televisie. In het Olympische Turijn werden vandaag de contracten hiervoor getekend. In totaal gaat het om negen wedstrijden per jaar, die de NOS bijna allemaal live zal uitzenden.

"Schaatsen is in Nederland een enorm grote sport, waar massaal naar gekeken wordt", reageert directielid Jan de Jong van de publieke omroep. "Het is een prettig gevoel dat wij tot en met de Winterspelen van 2010 in Vancouver de verrichtingen van onze schaatsers op de voet blijven volgen."

'Pas tevreden bij eerste plaats WK'

Bondscoach Marco van Basten is pas tevreden als Oranje het WK, dat over drieëenhalve maand begint, wint. Dit zei hij vandaag in een persconferentie.

Van Basten en zijn assistent John van 't Schip hebben hun spelers vandaag bij elkaar geroepen in aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Ecuador. Het is het laatste wapenfeit voordat de voorbereiding op het WK begint.

"Als je echt tevreden wilt zijn, moet je eerste worden. Het is moeilijk te zeggen waarmee we anders tevreden kunnen zijn. Uiteindelijk zal er altijd een gevoel van onvrede heersen als je het toernooi niet wint." sprak Van Basten vandaag, nadat hem gevraagd werd met welk resultaat hij tevreden zou zijn op het WK.

Van Basten praatte verder over de invloed van de media op het spel van Oranje. Volgens hem is het Nederlands elftal daar in 1990 op het WK aan tenonder gegaan. Hij wil dat zijn spelers te veel contact met de pers vermijden. "De jongens moeten zich echt met voetballen blijven bemoeien. Voor je het weet staat weet ik veel welk televisieprogramma of bedrijf in het spelershotel. Dat zijn dingen die nu allemaal spelen. Dat was vroeger minder. Ik vind dat voetbal de hoofdmoot moet zijn."

Ook zei de bondscoach dat hij er al zo goed als uit is welke selectie er mee gaat naar het wereldkampioenschap. Vijftien voetballers van de huidige selectie gaan mee naar Duitsland. "Niet precies vijftien natuurlijk, maar ik kan wel zeggen dat een groot gedeelte van deze groep mee naar het WK gaat." Ook sluit Van Basten niet uit dat eventuele oudgedienden nog bij de selectie komen, zoals Davids, Seedorf en Bouma. "Als Seedorf de komende twee maanden elke wedstrijd twee doelpunten maakt en hij speelt de sterren van de hemel dan kan hij erbij komen. Wij selecteren op voetbal en als een speler ons de komende twee maanden overtuigt dat wij met hem als team en selectie sterker worden, dan maakt-ie ook een kans om erbij te komen. We hebben nog van niemand afscheid genomen."

[Update] Gratis Xbox-live testweekend op 1 april

Nee, het is echt geen 1 april grap. Microsoft lijkt binnenkort haar belofte van gratis Xbox Live weekenden waar te gaan maken.

In het weekend van 1 april zal het voor de niet-betalende Silver members mogelijk zijn 72 uur lang voor niks gebruik te maken van Xbox Live. Kijk dus niet raar op als in je dat weekend een massa aan "noobsies" het Xbox Live veld ziet betreden.

Momenteel hebben Silver members alleen beschikking over enkele online features als het downloaden van trailers en demo's van de Xbox Live Marketplace. Het Gold lidmaatschap, wat 50 dollar per jaar kost, stelt de leden in staat ook hun games online te spelen.

Update 27-02 16:30:

Zoals in de reacties hieronder te lezen valt is dit weekend alleen gratis voor Xbox Live Silver members die in de USA wonen. Een woordvoerder van Microsoft heeft dit bevestigd tegen Gamesindustry.biz. Er zijn nog geen plannen voor een gratis weekend voor de Europese Xbox Live Silver members.

Spelersbus PSV met verf besmeurd

Icoon VoetbalIn Alkmaar is in de nacht van zaterdag op zondag de spelersbus van PSV beklad. Met witte verf werd de bus onder handen genomen. Ook werden er meerdere krassen geconstateerd.

De Eindhovense club moest gisteren tegen AZ spelen. Ondanks het advies zaterdag van het hotel, waar het team overnachtte, om de bus te verplaatsen, lieten ze hem toch staan. Er is aangifte gedaan van vernieling.


Met dank aan Hocbar voor de submit.

Gezinsmoordenaar H. psychisch in orde

JustitieDe 34-jarige Richard H. uit Zoetermeer, die heeft bekend in april 2005 zijn vrouw en twee kinderen te hebben vermoord, is volgens deskundigen volledig toerekeningsvatbaar. Dat bleek vandaag bij een voortzetting van de rechtszaak tegen hem.

Deskundigen van het Pieter Baan Centrum (PBC) hebben, overigens tegen hun eigen verwachting in, géén ernstige psychische stoornis kunnen ontdekken bij H. De kans op een zeer lange gevangenisstraf (maximaal levenslang) is voor H. met dit advies behoorlijk toegenomen.

H. sloeg in april zijn vrouw Claudia (31) dood met een honkbalknuppel en wurgde zijn twee dochtertjes Marieke (5) en Charlotte (3). Daarna begroef hij ze in een Brabants bos en meldde na enige tijd bij de politie hun vermissing.

Tijdens de verhoren gaf hij verschillende verklaringen voor zijn daden. Meest logische is dat hij zijn Poolse vriendin, die hij via internet had leren kennen, wilde ontmoeten en dat zijn gezin hem daarbij in de weg stond.

De rechtszaak tegen hem zal binnenkort worden voortgezet.


Richard H., niet 'gek'.

Onbekende vrouw aangetroffen op R'dam CS

Icoon AlgemeenOp het Rotterdam Centraal Station is gistermiddag een onbekende jonge verstandelijk gehandicapte vrouw door de politie aangetroffen. De politie is nu op zoek naar de identiteit van de vrouw. Ze is tijdelijk in een gezinsvervangend tehuis geplaatst.

De vrouw is ongeveer 1.65m. lang, heeft kort zwart haar en draagt een bril. Ze was zondag gekleed in een oranje-rose fleecetrui met daaronder een oranjebruin hemd. De politie vraagt diegenen die weten om wie het gaat, contact op te nemen door te bellen met 0900 - 8844.


Met dank aan sentinel_at_home voor de submit.

[GEZ] Een pluimveehond

Icoon AlgemeenIn Tsjechië worden ze al gebruikt om vogelgriep op te sporen en nu willen de douane en ministerie van Landbouw het ook in Nederland gaan introduceren: de pluimveehond. Om te voorkomen dat reizigers op luchthavens risicoproducten als vlees, veren of vogels de grens mee overnemen.

Het enige probleem is, dat de Tsjechische hond het als enige kan. De betreffende hond was eerst een drugshond maar is 'omgeschoold'. Tsjechië doet binnenkort verslag van hun ervaringen met de hond. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Veerman dat hij 'hoopt dat deze honden binnen afzienbare tijd kunnen worden ingezet'.

Het, toch nog, tweede probleem is ook dat het omscholen van de honden ook nog eens een extra probleem met zich meebrengt. De drugs- en tabakshonden zijn juist getraind om niet op vlees te reageren. "Elke hond heeft van nature de impuls om te reageren op vlees. Bij het trainen ligt de nadruk op het negeren daarvan. Het is lastig om dat terug te draaien", aldus een woordvoerder van de douane. Het trainen duurt ongeveer negen weken en mocht het lukken, denkt de douane dat de honden ook ingezet kunnen worden bij het opsporen van bedreigde dier- of plantensoorten.

SOCOM: U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo screens en info

Als succesvolle games-serie op de PlayStation 2 kon een uitstapje naar de PSP voor de SOCOM franchise natuurlijk niet uitblijven. SOCOM: U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo zal dan ook de eerste SOCOM-game zijn exclusief voor de PSP.

SOCOM: U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo biedt de gamer veertien geheel nieuwe single-player levels, maar ook aan multi-player opties is gedacht. Het zal mogelijk zijn om clans te vormen en het op te nemen tegen je vrienden (of vijanden) met behulp van Wi-Fi. SOCOM voor de PSP zal daarnaast tevens kunnen communiceren met SOCOM 3 voor de PS2 door een USB-verbinding.

SOCOM: U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo zal op 5 april exclusief voor de PSP verschijnen.

Schotten gaan 92% whisky stoken

In Schotland gaat een stokerij een extreem zware whisky stoken. Waar normale whisky gemiddeld tussen de 40% en 50% alcohol bevat, moet deze variant uitkomen op 92%.

De drank zal worden gefabriceerd in stokerij Bruichladdich op het Schotse eiland Islay. Gebruikt wordt een recept uit 1695. In plaats van twee keer moet deze whisky vier keer worden gedistilleerd. Pas over twaalf jaar is hij gereed voor consumptie.

Het 17de-eeuwse recept meldt dat de drank ''alle ledematen verlamt''. Voor een volwassen man kunnen meer dan 2 glaasjes voldoende zijn om de 'adem te laten stokken'.

Met dank aan Astranomic voor de submit.

Banken in actie tegen 'plofkraak'

Icoon EconomieDe banken gaan hun geldautomaten verbouwen om de zogenoemde plofkraken tegen te gaan. Criminelen blazen steeds vaker geldautomaten op met gas. Dat wordt in de apparaten gepompt en van afstand tot ontploffing gebracht. Het geld dwarrelt daarna op straat. De techniek voor de kraak komt uit Frankrijk.

Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) krijgen de automaten een ventilatierooster, zodat criminelen er geen gas in kunnen pompen dat ze tot ontploffing brengen. Ook wordt bekeken of bij een kraak de bankbiljetten met inktpatronen onbruikbaar gemaakt kunnen worden. Dat gebeurt al bij geldkoffers.

In Apeldoorn werd afgelopen weekeinde nog een geldautomaat opgeblazen. Hoeveel geld daarbij werd buitgemaakt, is onbekend. De politie vond 1800 euro terug op straat en in de automaat zat nog 22.000 euro.

Wereldbeker schaatsen tot 2010 bij NOS

De internationale schaatsunie ISU heeft maandag gezegd dat de wereldbekerwedstrijden schaatsen tot 2010 bij de NOS te zien zullen zijn.

De wereldbekercyclus bestaat uit een reeks van negen wedstrijden. Dit schaatsseizoen zijn er twee wereldbekerwedstrijden in Heerenveen, waaronder de finale die aankomend weekend plaats zal vinden.

"Schaatsen is in Nederland een enorm grote sport waar massaal naar gekeken wordt. Het is onderdeel geworden van onze cultuur. Schaatsen is mede daardoor een zeer belangrijke schakel in het brede sportaanbod van de NOS," aldus Jan de Jong, lid van de directie van de NOS, die namens de omroep met de ISU onderhandelde.

LocoRoco rolt zich door nieuwe screens

De bewering dat alleen Nintendo kleurrijke kinderlijke games maakt gaat nu niet meer op. Sony is namelijk bezig aan LocoRoco, een kleurrijke game met gele rollende wezentjes. Deze game werd enige tijd geleden al aangekondigd, maar vandaag zijn er een aantal nieuwe screens verschenen van het spel, dat voorlopig enkel zal verschijnen voor de PSP.

De wezentjes in LocoRoco zingen, rollen en huppelen zich een weg naar hun doel door allerlei verschillende levels en niveaus. Ze hebben een eigen taaltje en worden aangestuurd door de grond te kantelen met de [L]- en [R]knoppen van de PSP. Zo moet je zorgen dat de beestjes uit de weg blijven van scherpe voorwerpen en vijanden. Ondertussen moeten ze ook zo veel mogelijk fruit eten, daar worden ze namelijk groter en dikker van en dat levert meer punten op. Als ze door het vele eten te dik zijn om door nauwe passages te kunnen, kun je ze met een druk op een knop opsplitsen in kleinere versies zodat die verborgen kamers en feesttafels op kunnen sporen. Vervolgens kunnen de kleine LocoRocootjes zich weer samenvoegen tot een grote LocoRoco om de reis weer voort te zetten.

Basisschoolsommen te moeilijk voor Beckham

Icoon ShockingHet is maar goed dat David Beckham voetbaltalent heeft, want van zijn rekentalent moet hij het duidelijk niet hebben. De 30-jarige voetballer van Real Madrid blijkt namelijk niet in staat de rekensommen die zijn zesjarige zoontje Brooklyn als huiswerk meekreeg, af te maken.

David BeckhamBeckham, die volgens de Britse media zijn intelligentie toch al niet mee heeft, gaf aan dat hij niet anders kon dan eega Victoria bellen om de opdrachten voor zijn zoontje af te kunnen maken.

De 30-jarige voetballer onthulde dit alles gisteren in een interview met de krant Mail on Sunday. "Hun huiswerk is tegenwoordig zo ontzettend moeilijk. Ik had zoiets van: 'o mijn God, ik kan dit helemaal niet'." De opdrachten lijken volgens de voetballer geenszins op de wiskunde die vroeger op school werd "ondergewezen" .


Met dank aan FdBeer voor de submit.

'Nieuwe Jezus Christus leeft in VS'

'Nieuwe Jezus'De uit Puerto Rico afkomstige predikant José Luis De Jesus Miranda, die woonachtig is in de Verenigde Staten, is naar eigen zeggen de nieuwe Jezus Christus. Volgens de krant Miami New Times heeft hij wereldwijd inmiddels zo'n 100.000 volgelingen. In Miami richtte Miranda de gemeenschap Groeien in de genade op, die circa 500 leden telt. In Latijns-Amerika heeft hij inmiddels 300 groepen volgelingen.

De Miranda zegt dat in 1976 twee hemelse wezens hem een marmeren zaal binnenleidden waar een geest hem veranderde. Daardoor zou hij één met Jezus Christus zijn geworden. In eerste instantie noemde Miranda zich ''de andere''. Vanaf 2004 beweert hij Jezus te zijn.

De 'nieuwe' Jezus heeft niet te klagen aan inkomsten. Hij maakt tv-programma's die 2 miljoen kijkers trekken. Zijn volgelingen geven tot 80% van hun inkomen aan de gemeenschap. Ze noemen Miranda 'Papa' en dragen T-shirts met daarop zijn foto en de woorden ''God is gekomen''.

Tot afgrijzen van veel christelijk gelovigen adviseert Miranda zijn aanhangers te leven zoals ze zelf willen, ''omdat er geen zonde is en de duivel dood is.'' Kerken worden volgens hem geleid door ''dienaren van de duivel.'' Hij roept zijn volgelingen op tegen kerkelijke organisaties te protesteren. Onlangs verstoorden zijn aanhangers tegelijkertijd in 22 staten in de VS kerkdiensten.

[Update] Origami campagne is voor Tablet-PC van Microsoft

Een tijdje terug werd er een website gelanceerd met de naam Origami en die website was geregistreerd door Microsoft. Zoals nu blijkt is dit een teaser voor een soort van Tablet-PC van Microsoft, en dus geen game-handheld. Het bedrijf Digital Kitchen heeft een reclame-filmpje op hun website staan waarin de Tablet-PC wordt gepresenteerd.

Ga naar de website van Digital Kitchen, klik op CLICK HERE TO ENTER THE MAIN SITE, klik daarna op het woord ENTER in de banner, vervolgens klik je op WORK, daarna Brandtheatre en als laatste op het Origami project. Daar kun je het filmpje bekijken.Update 27-02 14:30:

Het reclameburo heeft het filmpje intussen van hun site afgehaald, maar het filmpje is via deze website nog wel te bekijken.

Gratis demo's downloaden voor je PSP in Japan

Sony gaat in Japan gratis demo's aanbieden aan PSP-bezitters. Hiervoor zullen ze alleen wel naar één van de 150 café's of videowinkels moeten komen waar een PlayStation Spot staat. Vanaf de PlayStation Spot kan een PSP via een draadloos netwerk een demo downloaden. Deze demo wordt van de PSP verwijderd zodra deze uitgezet wordt. Sony zal aan de hand van het aantal gedownloade demo's eventueel de marketing voor het spel aanpassen. Of deze service ook nog buiten Japan beschikbaar zal komen is nog niet bekend.

Landelijke antiterreurcampagne van start

Icoon TerrorismeDe landelijke antiterreurcampagne 'Nederland tegen terrorisme' is vandaag begonnen. Mensen wordt gevraagd extra alert te zijn en daarmee de kans op een aanslag te verkleinen. De campagne wordt gepromoot door middel van spotjes op radio en televisie, een huis-aan-huisfolder en een website. Via deze media wordt duidelijk gemaakt wat de overheid doet aan het bestrijden van terrorisme en wat burgers zelf kunnen doen.

Ministers Donner van Justitie en Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding Joustra gaven het startsein voor de campagne, die alleen dit jaar al 4,8 miljoen euro zal kosten. De initiatiefnemer van het project, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, werkt samen met de vier grote gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, de NS en Schiphol. De campagne laat zien dat iedere dag ruim 200.000 professionals - onder andere medewerkers van politie, justitie, marechaussee, de NS en de inlichtingendiensten - werken aan het veiliger maken van Nederland, door de kans op een aanslag te beperken. Burgers krijgen het advies te letten op hun eigendommen, alert te zijn op plaatsen waar veel mensen bij elkaar zijn en verdachte situaties te melden bij de politie.

De dreiging die Nederland op dit moment ondervindt van terrorisme is niet de aanleiding voor de campagne. Het is meer een antwoord op de toegenomen stroom vragen over terrorisme. In 2004 wilde 34 procent van de bevolking meer weten over terroristische dreigingen. Het kabinet vond een voorlichtingscampagne toen nog niet nodig. Vorig jaar augustus bleek dat het percentage mensen met vragen was gestegen naar 41 procent. Hierop besloot de regering alsnog een campagne te ontwikkelen.

Op dit moment kent Nederland een 'substantieel' dreigingsniveau. Dit houdt in dat de kans zeer reëel is dat zich een terroristische aanslag in Nederland voor zal doen.

Nederland tegen terrorisme
Het logo van de campagne

Website Bomberman Act:Zero online

De officiële website van Bomberman Act: Zero is nu online en op de website kun je een viertal screenshots vinden en ook een filmpje van de Tokio Game Show. Het spel zal op 25 mei uitkomen in Japan en er is nog geen Europese datum bekend. De website is grotendeels in het Japans, maar zoveel tekst staat er niet op. Wel is te zien dat het spel ook via Xbox Live speelbaar is en dat is waarschijnlijk online multiplayer aangezien ze het hebben over World Battle.Multi-input Touch Screen

quote:
This is the way of the (close) future. Check out this video of a multi-input touch screen that hopefully will make its way into consumer computer market soon. A standard touch screen allows one input at a time. This allows multiple people to use it and allows for Minority Report like features. The current method method of interacting with a computer is so inefficient and un-intuitive, touch screens such as this are the way forward. I can easily imagine one of these embedded in my desk, it would be even better than dual monitors and a mouse in each hand.
En die toekomst is het "Multi-input touch screen".
Mirror.

Met dank aan MMaverick en Jelleee voor de submit.

Optocht Beek afgelast na dodelijk ongeval

Icoon AlgemeenDe carnavalsoptocht in het Gelderse Beek gaat vandaag niet door. Gisteravond kwam een lid van carnavalsvereniging 'de Dösvlegels' om het leven bij een ongeluk. Hierop werden alle carnavalsactiviteiten afgelast.

Het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Beek, werd bij de bewaakte overweg aan de Bievankweg in Didam geschept door een trein en was op slag dood. De carnavalsvereniging heeft alle wagens die mee zouden doen aan de optocht ingelicht. Bovendien worden bezoekers van de optocht bij het binnenkomen van het dorp gewaarschuwd dat de Rosenmontag-optocht niet door zal gaan en worden vlaggetjes en andere decoraties uit het dorp verwijderd.

Dode bij gewapende overval Nederweert

Icoon AlgemeenAfgelopen nacht is een 40-jarige man vermoord tijdens een gewapende overval op zijn woonhuis in de Populierenstraat te Nederweert. Dit is vandaag bekend gemaakt door de politie.

Verscheidene gewapende overvallers drongen rond 5.00 uur de woning van de man binnen. Zij bedreigden daarbij het slachtoffer en zijn 38-jarige vrouw, eigenaren van discotheek Carte Blanche aan de Oelemarkt in Weert. Het echtpaar was vlak voor de overval plaatsvond, thuisgekomen. De man raakte zwaar gewond en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De politie trof een brandende auto aan in de buurt van het huis. Onderzocht wordt, of de auto iets met de zaak te maken heeft. Er zijn vijftien rechercheurs op de zaak gezet. Ook zijn duikers bezig met het zoeken naar mogelijke aanwijzingen in de Zuid-Willemsvaart. Het is nog niet bekend of er iets is buitgemaakt tijdens de overval.

Van Basten: "Jan zal moeten kiezen"

Bondscoach Marco van Basten dacht een aantal maanden geleden in Jan Kromkamp, na de overstap van Kromkamp van Villareal naar Liverpool, de nieuwe rechtsback van het Nederlands voetbalelftal te hebben gevonden. Maar inmiddels speelt hij ook in Engeland niet vaak.

"Het is wel vervelend dat Kromkamp, die in principe een goede speler is, de foute keuzes maakt in zijn carrière," aldus Van Basten. De bondscoach is erg duidelijk in zijn mening over het verval van de verdediger. "Het is jammer dat iemand op die manier zijn eigen kansen vergooit en ook ons daar niet mee helpt. Jan is nou typisch een geval dat meer met randzaken bezig is. Tenminste, zo komt het op ons over. Staat veel in kranten en in columns en zo, maar hij vergeet dat hij bij de basis moet zijn."

"Jan moet keuzes maken. A, een club vinden waar hij veel speelt en B, waar hij goed kan verdienen. Daarin heeft hij niet goed gekozen. Anders kun je het niet uitleggen. Als je bij Villarreal niet veel speelt en je bij Liverpool hetzelfde overkomt, dan denk ik dat je niet verstandig bent. Ik heb daar geen invloed op. Het is zijn keuze om te gaan en te staan waar hij wil. Maar als hij mij om raad had willen vragen, dan had dat altijd gekund."

Vrouwen leven korter door huwelijk

Icoon GezondheidAls je als vrouw denkt dat je 'gelukkigste dag' ècht je gelukkigste dag is, dan heb je het mis. Uit een Europese studie blijkt dat getrouwde mannen het langer uithouden op deze aarde, maar dat een getrouwde vrouw gemiddeld meer dan een jaar korter leeft. Als redenen worden passief roken, te veel seks en stress gezien als factoren die een vrouw eerder laten overlijden, aldus de Britse krant The Independent.

De studie werd onder 100.000 Europeanen gehouden en stond onder leiding van de Duitse Magdeburg-universiteit. Uit de studie blijkt dat mannen gemiddeld 1,7 jaar langer leven. Vrouwen hebben het zwaar en leveren gemiddeld 1,4 jaar in. Het onderzoeksteam vermoedt dat het huwelijk zwaarder is voor een vrouw, omdat zij meet taken moet uitvoeren en combineren, vooral als ze daarbij ook nog een baan buiten de deur heeft. Dit alles veroorzaakt stress die weer doorwerkt op de gezondheid. Alleenstaande vrouwen zonder kinderen blijken deze stress trouwens veel minder te hebben.

Daarbij komt dat alleenstaande vrouwen minder roken dan alleenstaande mannen. Als een vrouw trouwt met een roker zal ze dus de rest van haar leven passief meeroken. Als laatste vermoeden de onderzoekers dat veelvuldig de liefde bedrijven schadelijk is voor de levensverwachting van vrouwen, vanwege de hormonale schommelingen die het inhoudt.
Voortaan dus een bijsluiter bij de huwelijksakte.


Met dank aan Bas028 voor de submit.

Holbewoonsters waren eerste blondines

Habba habbaDe populariteit van blondines is niet van de afgelopen jaren of decennia. Nee, blonde vrouwen zijn al vele duizenden jaren zeer gewild bij het mannelijk volk. The Times meldt vandaag dat holenvrouwen de eerste blondines op aarde waren. Vrouwen uit Noord-Europa kregen blond haar en blauwe ogen aan het einde van de laatste ijstijd door de competitie die er was om het krijgen van een man.

Ongeveer 10.000 tot 11.000 jaar geleden kregen vrouwen voor het eerst blonde haren. Destijds was het nog een genetische mutatie die niet veel voorkwam. Mannen waren in die tijd vaak op jacht en overleden veelvuldig tijdens deze tochten. Blondines, die in die tijd toch al schaars waren, profiteerden daarvan omdat de overgebleven mannen het liefste blonde kinderen wilden. Zo kwam de 'afwijkende haarkleur' steeds vaker voor. De conclusies van het onderzoek worden door een Japanse studie bevestigd. Deze studie onderzocht het ontstaan van de genetische mutatie en dateerde deze terug naar ongeveer 11.000 jaar geleden.

De toekomst van blondines staat overigens niet vast. Een studie van de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO liet zien dat natuurlijke blondines waarschijnlijk binnen 200 jaar uitsterven, omdat te weinig mensen het gen dragen. Volgens de studie zou de laatste natuurlijke blondine in 2202 in Finland geboren worden.


Met dank aan Esposa voor de submit.

Mosley: "Oliecrisis kan F1 bedreigen"

FIA-president Max Mosley vreest dat de Formule 1 het slachtoffer zou kunnen worden als er een wereldwijde oliecrisis ontstaat. Hij denkt dat de sport in dat geval wel eens opgeheven zou kunnen worden.

Formule 1-teams verbruiken per seizoen in raceweekends en tests zo'n 200.000 liter aan brandstof. Mosley denkt dat de sport daarom een halt zal worden toegeroepen als de olie schaars begint te worden.

"Ergens in de komende jaren krijgen we ongetwijfeld een grote oliecrisis," legt Mosley uit. "Als dat gebeurt, zullen politici begrijpen dat er serieus met olie moet worden omgesprongen en de Formule 1 zal worden gestopt. We zullen altijd politici aan onze kant hebben staan, maar we moeten ze bewapenen met goede argumenten."

Vanwege de bekendheid van de sport, zou de Formule 1 een makkelijke zondebok kunnen worden. Mosley: "Als je de Rally van North Wales verbiedt, zullen alleen de Welsh dat opmerken. Als je de Formule 1 verbiedt, krijg je als politicus direct media-aandacht. Het is een werkelijk gevaar." Mosley vindt dat er snel moet worden nagedacht over alternatieve energiebronnen om de sport in leven te houden.

TMF in een nieuw jasje

Icoon TelevisieDe vormgeving van muziekzender TMF gaat op de schop. Vanaf maandag 6 maart komt er een nieuwe 'light switch' op de zender. "Interactiviteit en innovatie staan vanaf het begin van de zender al hoog in het vaandel. Deze concepten zijn geïntegreerd in een nieuwe vrije, speelse, vriendelijke en creatieve vorm", zegt het station.

De kijker kan de zender zelf vormgeven door middel van een toolbox bestaande uit een basisvormgeving. De kijker kan uit de toolbox muziek kiezen, lyrics als communicatiemiddel inzetten en het filmpje samenstellen met een persoonlijke noot. "TMF wordt een playground van jong Nederland waar jongeren zichzelf kunnen laten zien en andere mensen kunnen ontmoeten", aldus marketing manager Huib van Bockel.

Uiteindelijk wil TMF weer dichterbij de doelgroep komen te staan. Het reclamebureau van TMF, Watson & Lewis, is sinds augustus betrokken bij de herpositionering. "Het idee is dat de zender zich meer gaat focussen op de Nederlandse identiteit, dit zal terugkeren in onder andere de programmanamen, het gebruik van voice-over, maar ook in nieuwe programma's zoals 'Kweekvijver' en 'Ik Ben Geweldig'", aldus Gemma Broekhuis van Watson & Lewis.

Wat is Dit opgave 5 ronde 1

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 3 punten voor! (alleen de eerste 10 meelifters krijgen 3 punten)
Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan ben je uitgesloten van deelname voor dit kwartaal.

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De tussenstand voor Wat is Dit van het eerste kwartaal is hier te vinden.

De opgave

Uitslag Auto Club 500

De Auto Club 500 op de superspeedway California Speedway is gewonnen door Matt Kenseth. Hij kreeg hulp door het uitvallen van zijn belangrijkste rivalen tijdens deze tweede race van het NASCAR-seizoen.

De coureurs op de eerste startrij, Kurt Busch en Greg Biffle maakten een goede start en wisselden het eerst deel van de race de koppositie af. Pas na de eerste reeks pitstops mengde Tony Stewart zich als derde man in de strijd om de leiding.

Het spektakel in de race bleef lang uit. In ronde 214 moest Stewart langzaam terug rijden naar de pits met een rokende motor. Hij moest opgeven en een safety car werd op de baan gestuurd omdat zijn wagen vloeistof had gelekt. In ronde 225 viel ook het doek voor de twee andere leiders: Kurt Busch werd in een spin getikt door achterblijver J.J. Yeley en Greg Biffle moest opgeven met een opgeblazen motor.

Na een gele vlag-situatie voor vloeistof op de baan, werd de race met één ronde verlengd, zodat de finish niet achter de safety car zou worden gegeven. Matt Kenseth kreeg Jimmie Johnson, de winnaar van de Daytona 500, op zijn hielen, maar wist de leiding met succes te verdedigen en zo de race te winnen. Kenseth ontvangt door de overwinning meer dan 324 duizend dollar aan prijzengeld.

In het klassement voor de Nextel Cup behoudt Jimmie Johnson zijn eerste plaats, met 355 punten. Casey Mears staat nog steeds tweede, op 39 punten achterstand. Kenseth stijgt twaalf plaatsen, naar positie drie in het klassement.

posstartcoureurwagenpunten + bonusronden
131Matt Kenseth Ford180 + 5251
23Jimmie Johnson Chevrolet170251
322Carl Edwards Ford165251
413Kasey Kahne Dodge160 + 5251
56Jeff Burton Chevrolet155251
625Jamie McMurray Ford150251
720Casey Mears Dodge146251
84J.J. Yeley (R)Chevrolet142 + 5251
910Mark Martin Ford138 + 5251
107Kyle Busch Chevrolet134251
1118Dale Earnhardt Jr. Chevrolet130 + 5251
125Denny Hamlin (R)Chevrolet127251
139Jeff Gordon Chevrolet124 + 5251
1432Clint Bowyer (R)Chevrolet121251
1523Martin Truex Jr. (R)Chevrolet118251
161Kurt Busch Dodge115 + 5251
1719Dale Jarrett Ford112251
1828Brian Vickers Chevrolet109250
1914Scott Riggs Dodge106250
2011Ryan Newman Dodge103250
2129Reed Sorenson (R)Dodge100250
2221Jeremy Mayfield Dodge97250
2316Elliott Sadler Ford94250
2426Jeff Green Chevrolet91250
2539Kyle Petty Dodge88250
2634Robby Gordon Chevrolet85249
278Joe Nemechek Chevrolet82249
2841Ken Schrader Ford79249
2915Kevin Harvick Chevrolet76249
3024Dave Blaney Dodge73249
3127Bobby Labonte Dodge70249
3217Sterling Marlin Chevrolet67249
3340David Stremme (R)Dodge64248
3443Terry Labonte Chevrolet61248
3537Kevin Lepage Ford58248
3633Michael Waltrip Dodge55247
3742Brent Sherman (R)Dodge52247
3835Mike Garvey Chevrolet49247
3938Scott Wimmer Chevrolet46246
4030Stanton Barrett Chevrolet43242
4136Kenny Wallace Chevrolet40237
DNF2Greg Biffle Ford37 + 10229
DNF12Tony Stewart Chevrolet34 + 5214

DNF = did not finish; (R) = rookie; 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Top 10 puntenklassement

poscoureurpuntenachterstandracespoleswins
1Jimmie Johnson3550201
2Casey Mears316-39200
3Matt Kenseth308-47201
4Kasey Kahne295-60200
5Dale Earnhardt Jr.287-68200
6Mark Martin275-80200
7Ryan Newman273-82200
8Clint Bowyer (R)271-84200
9Brian Vickers260-95200
10Elliott Sadler259-96200

Uitslagen Spanje speelronde 25


In Spanje is afgelopen weekend de 25e speelronde afgerond. Koploper FC Barcelona deed de beste zaken, de rest van de top verspeelde slordig punten.

De Catalaanse ploeg ging onder leiding van Frank Rijkaard richting Zaragoza. Waar Real Madrid nog met 6-1 klop kreeg in Zaragoza, had ook Barça het erg lastig. Het duel werd overschaduwd door het gedrag van de Zaragoza-aanhang, die vrijwel de gehele wedstrijd Barcelona-sterspeler Samuel Eto'o uitfloten en oerwoudgeluiden maakten. De Kameroenees wilde daarom een kwartier voor tijd van het veld stappen, nog bij een doelpunteloze stand, maar zijn medespelers konden hem tot bedaren brengen. Toen Albert Celades tien minuten voor het einde mocht gaan douchen kwam Barça pas los. Ronaldinho maakte de 0-1 vanaf elf meter en Henrik Larsson scoorde de beslisser op aangeven van Eto'o.

Nummer twee Valencia moest dus aanhaken, en kreeg middenmoter Getafe op bezoek. Ook Los Ches hadden het erg lastig tegen het stugge ploegje uit de buitenwijken van Madrid. Toen Anibal Matellán halverwege de tweede helft zijn tweede geel kreeg ging Valencia beter spelen, en leidde dat uiteindelijk naar de openingstreffer. David Navarro scoort voor Valencia, maar het zou niet genoeg blijken. Twee minuten voor tijd maakte Nano er 1-1 van. De winst lag binnen handbereik, Valencia pakt hem niet.

Real Madrid ging op bezoek bij angstgegner Real Mallorca. De afgelopen jaren liepen Los Galactico's veel puntverlies op op het vakantie-eiland. Ook dit weekend was het weer raak. De eerste helft was Real nog wel beter, en kwam het op een 0-1 voorsprong door Sergio Ramos, op aangeven van David Beckham. Begin tweede helft beging diezelfde Ramos een overtreding en gaf zo een strafschop weg. Leonardo Pisculichi verzilverde het buitenkansje probleemloos. Vanaf dat moment ging Mallorca beter spelen, en pakte zowaar nog de drie punten. Juan Fernando Arango eiste de titel matchwinner voor zich op na zijn late goal.

Een kans voor nummer vier Osasuna om De Koninklijke voorbij te gaan. Daarvoor moest het wel thuis winnen van Deportivo la Coruña. De thuisploeg had het heft lange tijd in handen, en dat leidde ook naar de 1-0 van Romeo. In het tweede bedrijf kwam Deportivo beter in de wedstrijd, waarschijnlijk na harde woorden van coach Caparrós. Sergio en Diego Tristán waren de doelpuntenmakers, en besloten de eindstand op 1-2.

Espanyol boekte een megazege op Sevilla, voor de wedstrijd nog de minst gepasseerde ploeg van de Liga. De tweede club uit Barcelona scoorde maar liefst vijf maal, tegenover nul van Sevilla. Daardoor kon Celta de vijfde plaats overnemen, door Cádiz met 2-0 opzij te zetten. Ook Atlético madrid maakte een vijfklapper, tegen hekkensluiter Málaga. Het was de zesde overwinning op rij voor de Rojiblanco's.

Uitslagen:

Atlético Madrid - Málaga 5-0
Real Zaragoza - FC Barcelona 0-2
Athletic de Bilbao - Villarreal 1-1
Celta de Vigo - Cádiz 2-0
Deportivo Alavés - Real Racing 2-2
Espanyol - Sevilla 5-0
Real Betis - Real Sociedad 2-0
Valencia - Getafe 1-1
Real Mallorca - Real Madrid 2-1
Osasuna - Deportivo la Coruña 1-2

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Barcelona255860 - 21
2.Valencia255037 - 21
3.Real Madrid254848 - 25
4.Osasuna254633 - 27
5.Celta de Vigo254227 - 25
6.Sevilla254132 - 26
7.Deportivo la Coruña254034 - 27
8.Villarreal253933 - 23
9.Atlético Madrid253835 - 23
10. Real Zaragoza253333 - 34
11.Getafe253133 - 33
12.Real Racing252823 - 29
13.Espanyol252725 - 39
14.Real Betis252523 - 37
15.Real Sociedad252533 - 48
16.Real Mallorca252526 - 41
17.Athletic de Bilbao252327 - 35
18.Deportivo Alavés252326 - 41
19.Cádiz252218 - 35
20.Málaga252028 - 44

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Samuel Eto'oBarcelona18
2.David VillaValencia15
3.RonaldinhoBarcelona13
4.Diego MilitoReal Zaragoza12
5.Diego TristánDeportivo la Coruña10
=.Fernando TorresAtlético Madrid10
=.RonaldoReal Madrid10
8.Maxi RodriguezAtlético Madrid9
=.Juan Roman RiquelmeVillarreal9
10. Juan ArangoReal Mallorca8

Medunjanin en Luyckx langer bij AZ

AZ-spelers Haris Medunjanin en Kees Luyckx hebben beiden hun contract bij bij de Alkmaarse club verlengd.

Het contract van de 20-jarige Medunjanin liep tot medio 2007 en is nu verbeterd en in zijn contract is een optie tot 1 juli 2009 opgenomen. Leeftijdsgenoot Kees Luyckx verlengde zijn contract tot 2008 met een optie tot 2010.

Sinds vorig jaar maakt Medunjanin deel uit van de A-selectie van AZ. Tot nu toe speelde hij vijf wedstrijden voor het eerste van de Alkmaarse club. Ook maakt hij deel uit van de Nederlandse Olympische selectie.

Luyckx, die net als Medunjanin afkomstig is van de jeugdopleiding van AZ, is sinds kort toegevoegd aan de A-selectie. Hij speelde nog geen wedstrijden in het eerste tot nu toe.

FOK!weblog in eindronde Beste Weblog Award

De finale is begonnen! In de drie publiekscategorieën van de Dutch Bloggies zijn de stemmen uitgebracht. Nu is het zaak dat de komende week uit de drie weblogs die in elke van die categorieën de meeste stemmen hebben verzameld de uiteindelijke favorieten worden gekozen. Wie gaat er met de eer van een Dutch Bloggie, uitgeloofd door het publiek, vandoor?

De FOK!weblog is in de eind ronde van de Muscom Beste Weblog Award gekomen door jullie steun. Hiervoor zijn wij jullie heel erg dankbaar. Mochten jullie nog niet geheel stem-moe zijn, dan kunnen jullie nog 1 keer op de FOK!weblog stemmen om ons zodoende het laatste duwtje te geven richting de award. Mocht je willen stemmen, dan kan je dat hier doen.

Mocht je gestemd hebben dan willen we je hiervoor heel erg bedanken en heb je de smaak van het stemmen te pakken, vergeet dan niet de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart.

FOK!weblog voor Muscom Beste Weblog Award

De finale is begonnen! In de drie publiekscategorieën van de Dutch Bloggies zijn de stemmen uitgebracht. Nu is het zaak dat de komende week uit de drie weblogs die in elke van die categorieën de meeste stemmen hebben verzameld de uiteindelijke favorieten worden gekozen. Wie gaat er met de eer van een Dutch Bloggie, uitgeloofd door het publiek, vandoor?

De FOK!weblog is in de eind ronde van de Muscom Beste Weblog Award gekomen door jullie steun. Hiervoor zijn wij jullie heel erg dankbaar. Mochten jullie nog niet geheel stem-moe zijn, dan kunnen jullie nog 1 keer op de FOK!weblog stemmen om ons zodoende het laatste duwtje te geven richting de award. Mocht je willen stemmen, dan kan je dat hier doen.

Mocht je gestemd hebben dan willen we je hiervoor heel erg bedanken en heb je de smaak van het stemmen te pakken, vergeet dan niet de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart.

Vandalen vernielen spoorwegovergangen

Icoon VervoerOnbekenden hebben gisteravond en vannacht een aantal spoorwegovergangen tussen Anna-Paulowna en Heerhugowaard vernield. Bij vijf overwegen werden noodstroom-accu's vernield en kabels doorgeknipt. Twee installaties die 's avonds nog waren hersteld, werden enkele uren later opnieuw kapotgemaakt.

Omdat alle overgangen op het traject aan elkaar zijn gekoppeld, zijn ook de 22 andere spoorwegovergangen op de lijn verstoord. Alle spoorbomen zijn gesloten en de treinen rijden stapvoets, waardoor er tussen Alkmaar en Den Helder vertragingen optreden. ProRail kan nog niet zeggen hoe lang de herstelwerkzaamheden gaan duren.

'Rokers leven al zo kort, dus wees aardig'

Icoon GezondheidDe Belgische overheid heeft een nieuwe anti-rook campagne gelanceerd die specifiek is gericht op de Belgische jongeren tussen de twaalf en achttien jaar. De campagne is opgezet om hen ervan te overtuigen niet te beginnen met roken. Om dat doel te bereiken richt de campagne zich in de eerste plaats tot niet-rokers met de slogan "Wees aardig voor rokers. Hun leven is al zo kort". Twee VJ's van de Belgische TMF zijn het gezicht van de campagne.

Aan de hand van spots op televisie en in bioscopen en advertenties in tijdschriften wordt niet-rokers verzocht om daarom 'uitzonderlijk vriendelijk te zijn' tegen rokers. Deze ironisch bedoelde boodschap moet de rokende jongere confronteren met de harde realiteit: blijf roken en je leeft minder lang dan niet-rokers.

Ter ondersteuning van de campagne is er ook een website opgericht, waar rokers een 'buddy' kunnen kiezen om hen te helpen bij het stoppen met roken.

Met dank aan RRRobert voor het herschrijven van dit bericht via de submit.

FRS stopt voorlopig met 2e hands games

Free Record Shop heeft aangegeven per direct te stoppen met de in- en verkoop van 2e hands games. De games die er nu nog liggen zullen nog worden verkocht.

De reden is niet duidelijk. De in- en verkoop van tweede-hands games was juist een groot succes. Men vermoedt dat FRS voor dit besluit heeft gekozen onder druk van de gamesindustrie... Dit is echter pure speculatie.

Binnenkort zal er meer bekend worden over de keuze van een van de grootste gameverkopers in Nederland.

Midway stopt dynamische reclame in games

Ontwikkelaar Midway heeft een contract gesloten met Double Fusion om dynamische reclame in games mogelijk te maken. Dynamische reclame wordt up-to-date gehouden via het internet en zorgt ervoor dat gamers steeds nieuwe reclameboodschappen zien. Op deze manier wil de ontwikkelaar de productiekosten opvangen doordat zij reclamegelden ontvangen.

Waarschijnlijk zal de dynamische reclame worden toegepast op auto's en snoepautomaten. Ook zullen tv's in games streaming media gaan uitzenden. Of we vanaf nu levensgrote billboards kunnen verwachten met steeds andere reclame erop is nog onbekend. De technologie zal worden toegepast op de Xbox 360 en de PS3.

Voetballers Togo willen Keshi terug

Enkele internationals van Togo, dat aankomende zomer debutant is op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland, hebben zich sterk gemaakt voor een terugkeer van Stephen Keshi als bondscoach.

De Nigeriaan, die het Afrikaanse land naar de eindronde had geloodst, moest het veld ruimen vanwege de tegenvallende verrichtingen bij de strijd om de Afrika Cup. De bond verving hem door de 67-jarige Duitser Otto Pfister.

"Niet te geloven zo'n beslissing vier maanden voor het WK. De nieuwe trainer heeft maar twee weken de tijd om met ons te werken. Pfister kan in zo'n kort tijdsbestek onmogelijk een sterk team formeren," aldus doelman Kossi Agassa van FC Metz. "Keshi moet zijn werk kunnen voortzetten. We hebben veel aan hem te danken," valt ploeggenoot Cherif Touré Agassa bij.

Punten Ronde 26


Maandagochtend, dus het is weer tijd voor de voetbalpunten van alweer de 26e ronde van de FOK!voetbalmanager.

zakjapannertje werd deze week rondewinnaar met 57 punten. Hengster eindigde als tweede met 50 punten en een gedeelde derde plaats was er voor sjarreltje en tom_groningen die beiden 49 punten hadden. bitcknoop eindigde met 47 punten deze ronde als vijfde.

BassieD blijft nog steeds aan de leiding gaan in het algemeen klassement, hij heeft nu 1266 punten. Toinecents heeft 1220 punten en staar daarmee tweede. MSNMGH is derde gebleven en heeft 1197 punten, vijf punten meer dan de nummer vier, Benniben19. Tha_Partymaster staat met 1188 punten vijfde.

MHEKEBDETH pakte de overwinning deze week bij de subleagues met 41 punten. Ariaens eindigde met 38 punten als tweede en Queev pakte met 35 punten de derde plaats.

In het algemeen klassement bij de subleagues is de leiding nog steeds in handen van Tha League. Scribbly staat tweede met 1102 punten en de derde plaats is voor II Mondo met 1083 punten.

Foutje ontdekt? Stuur dit via de Feedback naar FOK!sport. Op deze manier wordt dat het snelst behandeld.

Voor de volgende ronde kan worden gewisseld tot vrijdag 3 maart 18:00 uur.

Uitslagen Portugal Speelronde 24

Koemans Benfica is in de Portugese competitie terug in de titelrace na de kleine zege op het FC Porto van coach Co Adriaanse. FC Porto blijft wel aan de leiding gaan.

In een even rommelige als spannende confrontatie kon zowel Benfica als FC Porto geen stempel op de wedstrijd drukken. Het aantal kansen was in de eerste helft op één hand te tellen.

Vítor Baía, De ervaren goalie die zijn plaats dankt aan de blessure van eerste keus Helton, ging pijnlijk in de fout. Hij verkeek zich volledig op een vrije trap van Laurent Robert, waardoor die de 1-0 scoorde. Adriaanse moest met lede ogen aanzien hoe zijn ploeg geen grip op de wedstrijd kreeg. De koppositie kwam nog niet in gevaar, maar Sporting Lissabon is inmiddels Porto op twee punten genaderd.

Sporting Lissabon heeft de druk op koploper FC Porto opgevoerd door vrij eenvoudig Académica Coimbra te verslaan. Sporting kende weinig problemen in de uitwedstrijd tegen Académica Coimbra. Dat liep al bijna vanaf het begin van de wedstrijd achter de feiten aan na een vroege goal van João Moutinho. Via Liédson en Nani bouwde Sporting de voorsprong uit naar 3-0.

Uitslagen

Académica Coimbra - Sporting Lissabon 0-3
Nacional Madeira - Vitória Guimarães 1-1
Gil Vicente - Boavista 0-1
Vitória Setúbal - Penafiel 2-0
Paços Ferreira - União Leiria 1-1
Benfica - FC Porto 1-0
Marítimo Funchal - Estrela Amadora 1-0
Belenenses - Naval 2-3

Stand na 24 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1 Porto245135 - 14
2Sporting P.244939 - 22
3Benfica244638 - 21
4Sporting Braga234424 - 13
5Boavisata FC244434 - 20
6CD Nacional244330 - 18
7Vit. Setubal243921 - 18
8União Leiria243232 - 33

Brabant de slimste regio in de EU

Icoon WetenschapDe provincie Noord-Brabant is de meest innovatieve regio van de Europese Unie. Dat blijkt uit uitgebreid onderzoek van de hoeveelheid nieuwe patenten door statestiekenbureau Eurostat. Vanuit de Nederlandse provincie komen jaarlijks 2100 patentaanvragen binnen bij het Europees Patentbureau (EPO), dat zijn er 900 per miljoen actieve werknemers.

Vooral door electronicaconcern Philips laten de Nederlanders wetenschappelijke centra rond Parijs. Stockholm en Stuttgart ver achter zich. Van alle Europese patentaanvragen op het gebied van natuurkunde en elektronica is ongeveer acht procent afkomstig uit Noord-Brabant.

CD: GEM - Escapades

Ken je die reclame waarin je Erben Wennemars weg ziet schieten op het ijs? De reclame die tijdens de Olympische Spelen heel vaak voorbij kwam. Juist ja, die met dat heerlijke muziekje eronder. Velen zullen op Internet al gezocht hebben van wie dat nummer was, maar voor degenen die nog steeds hun hersenpan horen kraken elke keer als het nummer voorbij komt: het is GEM met Good to know you.

Olympische Spelen een van de schoonste

Icoon SchaatsenDe Olympische Spelen in Turijn waren een van de schoonste uit de geschiedenis. Ondanks alle ophef over de nachtelijke inval bij de Oostenrijkse langlaufers en biatleten was er maar één dopinggeval. De Russische Olga Pyleva werd betrapt op het gebruik van stimulerende middelen. Ze won zilver bij de biathlon, maar moest haar medaille weer inleveren.

In totaal zijn er in ruim twee weken tijd meer dan achthonderd urinetesten en een kleine vierhonderd bloedtesten afgenomen. Vier jaar geleden in Salt Lake City waren er zeven dopinggevallen.

IOC-voorzitter Jacques Rogge zei gisteren tijdens de slotceremonie dat de strijd tegen doping zal worden voortgezet.
___
Meer Olympisch nieuws lees je op de Winterspelensite van FOK!

Uitslagen Frankrijk Speelronde 28

In de Franse competitie leed koploper Olympique Lyon een verrassende nederlaag. De thuiswedstrijd tegen Stade Rennes ging met 1-4 verloren.

'Man of the Match' bij Stade Rennes was de Nigeriaanse aanvaller John Utaka. Drie van de vier goals werden door hem gescoord.

Niet alle achtervolgers maakten gebruik van het verrassende verlies van de koploper. De nummer twee, Girondins Bordeaux, speelde met 3-3 gelijk tegen FC Metz. Marouane Chamakh scoorde tweemaal, maar moest door een domme overtreding met een rode kaart het veld vroegtijdig verlaten. AJ Auxerre maakte meer goed van de grote achterstand op Lyon, Toulouse werd met 2-0 verslagen.

AS Monaco, dat bezig is aan een slecht seizoen, zakte in de Franse competitie verder weg na de 1-0 nederlaag tegen Lille. De overwinning dankte Lille aan invaller Peter Odemwingie, die een half uur voor het einde het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Ook moest Lille het bijna de gehele tweede helft met één manminder doen nadat Jean Makoun op een grove overtreding op Jaroslav Plasil met rood het veld moest verlaten.

Uitslagen

AS Nancy - FC Sochaux 0-3
Le Mans - Saint-Etienne 0-1
FC Nantes - Paris Saint-Germain 0-0
AJ Auxerre - Toulouse 2-0
Girondins Bordeaux - FC Metz 3-3
Olympique Lyon - Stade Rennes 1-4
AS Monaco - Lille 0-1
Ol. Marseille - Olympique Nice 1-0
RC Lens - AC Ajaccio 1-0
RC Strasbourg - Troyes 2-0

Stand na 28 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon275944 - 21
2Bordeaux285329 - 15
3Lille284737 - 19
4AJ Auxerre284635 - 27
5Ol. Marseille284327 - 28
6Le Mans284227 - 20
7RC Lens284135 - 26
8Paris SG284131 - 26
9Ol. Nice283922 - 22
10AS Nancy273827 - 22
11Stade Rennes283833 - 42
12AS Monaco273726 - 23
13St. Etienne283724 - 27
14FC Nantes283529 - 29
15Toulouse FC283426 - 32
16Sochaux283323 - 28
17Troyes282723 - 35
18Strassbourg282322 - 36
19Ajaccio AC282116 - 34
20Metz271919 - 43

Grote verliezen door de vogelgriep

Icoon AlgemeenDe Nederlandse pluimveehouders lijden grote verliezen door de uitbraak van de vogelgriep. De ziekte is nog niet in Nederland geconstateerd, maar in het buitenland eten steeds minder mensen kip en kipproducten. Het productschap Vee, Vlees en Eieren maakt zich dan ook zorgen. De consumptie is in Duitsland met ruim twintig procent gedaald en in Italië zelfs met zo'n 70 procent. De markt is volgens het productschap ingestort.

Nederland is juist erg afhankelijk van de buitenlandse markt, want tweederde van het aantal kippen is bestemd voor de export. De prijs die pluimveehouders voor hun dieren krijgen is flink gedaald en veel vlees moet worden opgeslagen in vrieshuizen. Die zitten al tot de nok toe vol.

Volgens het productschap hebben Nederlandse pluimveebedrijven sinds de vorige uitbraak van de vogelgriep nog geen winst gemaakt. De organisatie wil daarom compensatie van de Europese Unie voor de sector.

De Goeden en de Kwaden

Toen ik nog jong was waren de oorlogen zo simpel. Je had altijd Goed en Kwaad, en het was ook altijd duidelijk wie wie was. Je leerde over de Tweede Wereldoorlog, die toch duidelijk gevoerd werd tussen de Geallieerden en de Nazi's. Goeden en Kwaden. De Koude Oorlog kon ik nog best bevatten, wij rijk en vrij, zij arm en onderdrukt. Niet moeilijk om te zien wie dan de Goeden zijn. Toegegeven, van de Falklandoorlog snapte ik toen ook al geen reet, maar de Engelsen waren onze vriendjes en die Exocet raketten klonken heel gemeen.

'George Michael gearresteerd in Londen'

Icoon ShowbizzGeorge Michael is zaterdag in Londen gearresteerd wegens drugsbezit, zo meldt het Britse tabloid The Sun. De zanger zou zijn ingestort achter het stuur van zijn auto, hetgeen werd gezien door een andere automobilist. Deze belde vervolgens de politie, die even later ter plaatse was.

Een woordvoerder van de Londense politie wilde de arrestatie van Michael niet bevestigen. Wel zei hij dat een man van 42 jaar - toevallig ook de leeftijd van Michael - gearresteerd is op verdenking van het bezit van drugs uit de C-categorie, waar onder meer cannabis, kalmeermiddelen en sommige pijnstillers onder vallen. Hiervoor kan iemand een celstraf van maximaal twee jaar en een flinke boete krijgen. Volgens The Sun had Michael cannabis en GHB gebruikt.

De 42-jarige man werd onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Hij is inmiddels op borgtocht vrijgekomen, eind maart moet hij zich opnieuw melden op het politiebureau. De manager en publicist van Michael konden niet worden bereikt voor commentaar. In 1998 werd de zanger al eens opgepakt nadat hij in een openbaar toilet in Los Angeles onzedelijk gedrag had vertoond.


George Michael

Imam zet Aboutaleb 'uit de islam'

De Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb is door de Haagse imam Fouez geëxcommuniceerd. Volgens de imam, werkzaam in een omstreden moskee uit de Hofstad, is Aboutaleb 'geen echte moslim' omdat hij sommige spotprenten over de islamitische profeet Mohammed wel grappig vond.

De PvdA-wethouder herhaalde zaterdag op een discussiebijeenkomst over de Deense spotprentenkwestie in de Amsterdamse Melkweg, dat hij de humor van de meeste cartoons wel kon inzien. De As-Soennah moskee in Den Haag, van waaruit de excommunicatie van Aboutaleb afkomstig is, deed onlangs nog aangifte tegen het tv-programma NOVA. Reden was een uitzending die NOVA wijdde aan de Deense spotprenten. Volgens het moskeebestuur was de toon van dat programma onnodig kwetsend en provocerend voor moslims.

Ahmed Aboutaleb
Aboutaleb, 'geen echte moslim'

Fransen demonstreren na gruwelijke dood jood

Honderdduizenden mensen hebben zondag in Frankrijk meegelopen in verschillende protestmarsen tegen racisme en antisemitisme. Aanleiding voor de demonstraties was de gruwelijke moord op de joodse man Ilan Halimi. Deze Parijzenaar werd in januari ontvoerd, vervolgens wekenlang toegetakeld en op 15 februari zo goed als dood aangetroffen op een spoorlijn. De moord geldt nu al een van de gruwelijkste in de Franse criminele geschiedenis.

De grootste demonstratie was in Parijs; de politie meent dat 33.000 mensen deel hebben genomen aan de demonstratie in de Franse hoofdstad. Een van de organisatoren schatte het aantal demonstranten zelfs op tweehonderdduizend. Bij de demonstratie in Parijs waren zes ministers, onder wie de minister van Binnenlandse Zaken Nicolas Sarkozy, aanwezig. Ook oud-premier Lionel Jospin, kardinaal Lustiger (oud-aartsbisschop van Parijs) en leden van verschillende politieke partijen liepen mee. Er was tevens veel politie op de been.

Vertegenwoordigers van de rechts-extremistische partij Front National probeerden eveneens met de demonstratie mee te lopen, waarna anderen zich onder luid boegeroep van hen afscheidden. In andere Franse steden als Marseille, Lyon, Straatsburg en Bordeaux waren zondag kleinere demonstraties.De 23-jarige Halimi was voor zijn ontvoering tijdens zijn werk in een telefoonzaak verleid door een jonge blondine. Hij sprak af haar later nog eens te ontmoeten, maar toen hij op de afgesproken plek aankwam, werd hij ontvoerd. Vervolgens werd hij wekenlang verbrand, geslagen en met messen in zijn lijf gestoken. Uiteindelijk werd hij - naakt, vastgebonden en met zware brandwonden op zijn hele lichaam - voor dood achtergelaten op een spoorlijn in Saint Geniève des Bois, dertig kilometer ten zuiden van Parijs, alwaar de politie hem op 15 februari aantrof. De daden van de ontvoerders doen denken aan enkele scènes uit de Franse film L'Appât.


Ilan Halimi

Na de vondst van Halimi kondigde de Franse politie een groot onderzoek aan, inmiddels zijn er veertien arrestaties verricht. Uit verklaringen is gebleken dat Halimi ontvoerd werd omdat zijn familie veel geld zou hebben. "Ze geloofden, en ik citeer, 'dat joden geld hebben'", aldus minister Sarkozy. "Dat heet antisemitisme." De ontvoerders eisten in eerste instantie 450.000 euro van de familie van Halimi voor de vrijlating van de man, later werd dit bedrag verlaagd.

Volgens Sarkozy heeft de bende sinds december 2005 minstens zes verschillende personen willen ontvoeren. Dit zouden volgens de politie ook niet-joden zijn geweest. De bende bestond uit personen van verschillende etnische en religieuze achtergronden. De jongste arrestant is zeventien jaar oud. De 25-jarige Fransman Youssef Fofana is hoofdverdachte in de zaak. Hij is opgepakt in Ivoorkust en heeft inmiddels bekend. De man geldt als de bendeleider en noemt zichzelf 'Brein van de Barbaren'. De Franse politie heeft om zijn uitlevering gevraagd.


Youssef Fofana

Boek: Slaapproblemen overwinnen voor dummies

Slapen, iedereen doet het regelmatig. De ene meer dan de andere, maar iedereen slaapt. Vroege vogels, nachtuilen, middagmensen, elk soort vertoeft een bepaald aantal uur van de dag in bed. Slapen is heerlijk, nodig en belangrijk. Slapen is heel belangrijk wil je een dag goed en fit doorkomen. Er zijn mensen die zonder moeite in slaap komen. Die zijn in slaap zodra hun hoofd het kussen raakt.
Anderen tobben uren met hun slaap, ze slapen licht of slecht en draaien en woelen door hun bed heen. Het plafond kunnen ze uittekenen, en de wijzer van hun klok volgen ze het klokje rond. Soms zelfs meerdere keren. Voor deze laatste groep is er nu een fantastisch boek. Slaapproblemen overwinnen voor Dummies.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.