Pérez stapt op bij Real Madrid

Maikel (WeebI)
Florentino Pérez neemt ontslag als voorzitter van Real Madrid. Per direct zal de Spanjaard zijn plaats opgeven en opstappen, na zes jaar zijn taken te hebben uitgevoerd.

De 58-jarige voorzitter wordt vervangen door ex-vice-voorzitter Fernando Martin. Sinds Pérez aan het roer stond bij de Primera Division club is Real Madrid tweemaal landskampioen geweest en heeft de huidige Spaanse nummer drie één keer de Champions League veroverd. Daarop volgde de Europese Supercup en de Intercontinentale Cup. Ook pakte de Koninklijke tweemaal de Spaanse Super Cup.

In 2000 nam Pérez de baan over van Lorenzo Sanz, en herstelde het Galactico-tijdperk. Gedurende de vijf en een half jaar dat hij voorzitter was werden grote namen als Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham en Michael Owen aangetrokken.

"Ik denk dat de club een andere weg in moet slaan, en daarom heb ik besloten mijn ontslag in te dienen," vertelde Pérez.

Na een matige seizoensstart leek Real Madrid weer op volle kracht te zijn gekomen na de winterstop. Na het 6-1 debacle in Zaragoza en het Champions League verlies, thuis tegen Arsenal (0-1) zat Pérez opnieuw op hete kolen. Gisteren werd opnieuw slordig puntverlies geleden, doordat Los Galactico's met 2-1 onderuit gingen bij Real Mallorca.

Sinds 2003 heeft Real Madrid geen prijs meer gewonnen. Eerder werd bekend dat Real Madrid wel de grootste omzet maakte van alle clubs, zelfs zonder het pakken van titels.

Pérez werd in juli 2004 nog herkozen als voorzitter. Nog geen twee jaar later geeft hij er de brui aan.