'George Michael gearresteerd in Londen'

Jorrit (Flem)
Icoon ShowbizzGeorge Michael is zaterdag in Londen gearresteerd wegens drugsbezit, zo meldt het Britse tabloid The Sun. De zanger zou zijn ingestort achter het stuur van zijn auto, hetgeen werd gezien door een andere automobilist. Deze belde vervolgens de politie, die even later ter plaatse was.

Een woordvoerder van de Londense politie wilde de arrestatie van Michael niet bevestigen. Wel zei hij dat een man van 42 jaar - toevallig ook de leeftijd van Michael - gearresteerd is op verdenking van het bezit van drugs uit de C-categorie, waar onder meer cannabis, kalmeermiddelen en sommige pijnstillers onder vallen. Hiervoor kan iemand een celstraf van maximaal twee jaar en een flinke boete krijgen. Volgens The Sun had Michael cannabis en GHB gebruikt.

De 42-jarige man werd onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Hij is inmiddels op borgtocht vrijgekomen, eind maart moet hij zich opnieuw melden op het politiebureau. De manager en publicist van Michael konden niet worden bereikt voor commentaar. In 1998 werd de zanger al eens opgepakt nadat hij in een openbaar toilet in Los Angeles onzedelijk gedrag had vertoond.


George Michael