Vrouwen leven korter door huwelijk

Icoon GezondheidAls je als vrouw denkt dat je 'gelukkigste dag' Ťcht je gelukkigste dag is, dan heb je het mis. Uit een Europese studie blijkt dat getrouwde mannen het langer uithouden op deze aarde, maar dat een getrouwde vrouw gemiddeld meer dan een jaar korter leeft. Als redenen worden passief roken, te veel seks en stress gezien als factoren die een vrouw eerder laten overlijden, aldus de Britse krant The Independent.

De studie werd onder 100.000 Europeanen gehouden en stond onder leiding van de Duitse Magdeburg-universiteit. Uit de studie blijkt dat mannen gemiddeld 1,7 jaar langer leven. Vrouwen hebben het zwaar en leveren gemiddeld 1,4 jaar in. Het onderzoeksteam vermoedt dat het huwelijk zwaarder is voor een vrouw, omdat zij meet taken moet uitvoeren en combineren, vooral als ze daarbij ook nog een baan buiten de deur heeft. Dit alles veroorzaakt stress die weer doorwerkt op de gezondheid. Alleenstaande vrouwen zonder kinderen blijken deze stress trouwens veel minder te hebben.

Daarbij komt dat alleenstaande vrouwen minder roken dan alleenstaande mannen. Als een vrouw trouwt met een roker zal ze dus de rest van haar leven passief meeroken. Als laatste vermoeden de onderzoekers dat veelvuldig de liefde bedrijven schadelijk is voor de levensverwachting van vrouwen, vanwege de hormonale schommelingen die het inhoudt.
Voortaan dus een bijsluiter bij de huwelijksakte.


Met dank aan Bas028 voor de submit.