'Nieuwe Jezus Christus leeft in VS'

'Nieuwe Jezus'De uit Puerto Rico afkomstige predikant Josť Luis De Jesus Miranda, die woonachtig is in de Verenigde Staten, is naar eigen zeggen de nieuwe Jezus Christus. Volgens de krant Miami New Times heeft hij wereldwijd inmiddels zo'n 100.000 volgelingen. In Miami richtte Miranda de gemeenschap Groeien in de genade op, die circa 500 leden telt. In Latijns-Amerika heeft hij inmiddels 300 groepen volgelingen.

De Miranda zegt dat in 1976 twee hemelse wezens hem een marmeren zaal binnenleidden waar een geest hem veranderde. Daardoor zou hij ťťn met Jezus Christus zijn geworden. In eerste instantie noemde Miranda zich ''de andere''. Vanaf 2004 beweert hij Jezus te zijn.

De 'nieuwe' Jezus heeft niet te klagen aan inkomsten. Hij maakt tv-programma's die 2 miljoen kijkers trekken. Zijn volgelingen geven tot 80% van hun inkomen aan de gemeenschap. Ze noemen Miranda 'Papa' en dragen T-shirts met daarop zijn foto en de woorden ''God is gekomen''.

Tot afgrijzen van veel christelijk gelovigen adviseert Miranda zijn aanhangers te leven zoals ze zelf willen, ''omdat er geen zonde is en de duivel dood is.'' Kerken worden volgens hem geleid door ''dienaren van de duivel.'' Hij roept zijn volgelingen op tegen kerkelijke organisaties te protesteren. Onlangs verstoorden zijn aanhangers tegelijkertijd in 22 staten in de VS kerkdiensten.