Van Basten: "Jan zal moeten kiezen"

Olga (Nuongirl)
Bondscoach Marco van Basten dacht een aantal maanden geleden in Jan Kromkamp, na de overstap van Kromkamp van Villareal naar Liverpool, de nieuwe rechtsback van het Nederlands voetbalelftal te hebben gevonden. Maar inmiddels speelt hij ook in Engeland niet vaak.

"Het is wel vervelend dat Kromkamp, die in principe een goede speler is, de foute keuzes maakt in zijn carrière," aldus Van Basten. De bondscoach is erg duidelijk in zijn mening over het verval van de verdediger. "Het is jammer dat iemand op die manier zijn eigen kansen vergooit en ook ons daar niet mee helpt. Jan is nou typisch een geval dat meer met randzaken bezig is. Tenminste, zo komt het op ons over. Staat veel in kranten en in columns en zo, maar hij vergeet dat hij bij de basis moet zijn."

"Jan moet keuzes maken. A, een club vinden waar hij veel speelt en B, waar hij goed kan verdienen. Daarin heeft hij niet goed gekozen. Anders kun je het niet uitleggen. Als je bij Villarreal niet veel speelt en je bij Liverpool hetzelfde overkomt, dan denk ik dat je niet verstandig bent. Ik heb daar geen invloed op. Het is zijn keuze om te gaan en te staan waar hij wil. Maar als hij mij om raad had willen vragen, dan had dat altijd gekund."