Sex Pistols bedanken voor Hall of Fame

Peter Breuls
Icoon MuziekDe Britse punkband Sex Pistols heeft afgelopen week bedankt voor opname in de bekende Rock & Roll Hall of Fame. John Lydon, onder de naam Johnny Rotten ook bekend als voorman van de band, maakte dit duidelijk in een statement op zijn website.

In de handgeschreven verklaring vergelijkt Rotten de rock & roll en de Hall of Fame met een pisvlek. "We zijn niet jullie apen. We komen niet." Het bedrag van 25.000 dollar om een mooi tafeltje bij de ceremonie te hebben is belachelijk voor een non-profit organisatie als de Hall of Fame, aldus Rotten. De complete brief is hier te lezen.

In de Rock and Roll Hall of Fame wordt de geschiedenis van invloedrijke musici, producers en anderen vastgelegd. Artiesten maken 25 jaar na de release van hun eerste album kans op een plek in de Hall of Fame. Ze worden met een ceremonie in New York verwelkomd en krijgen een eigen tentoonstelling.

Voor 2006 staan, naast de Pistols, ook Blondie, Black Sabbath en Lynyrd Skynyrd op de nominatie voor opname in de Hall of Fame.