Boek: Slaapproblemen overwinnen voor dummies

Tanja (FEE_sT)
Slapen, iedereen doet het regelmatig. De ene meer dan de andere, maar iedereen slaapt. Vroege vogels, nachtuilen, middagmensen, elk soort vertoeft een bepaald aantal uur van de dag in bed. Slapen is heerlijk, nodig en belangrijk. Slapen is heel belangrijk wil je een dag goed en fit doorkomen. Er zijn mensen die zonder moeite in slaap komen. Die zijn in slaap zodra hun hoofd het kussen raakt.
Anderen tobben uren met hun slaap, ze slapen licht of slecht en draaien en woelen door hun bed heen. Het plafond kunnen ze uittekenen, en de wijzer van hun klok volgen ze het klokje rond. Soms zelfs meerdere keren. Voor deze laatste groep is er nu een fantastisch boek. Slaapproblemen overwinnen voor Dummies.





Zoals genoemd is slapen belangrijk. Iedereen moet slapen, maar niet elk mens kan het zomaar. Soms is een slaapprobleem van korte duur, andere keren is het chronisch.
De schrijvers van dit boek, Max Hirschkowitz & Patricia B.Smith, hebben alle veelvoorkomende slaapproblemen op een rijtje gezet. Per onderdeel worden een aantal problemen en, belangrijker nog, oplossingen geboden.

Het boek begint met een verduidelijking. Een korte inhoud waarin wordt uitgelegd wat waar in dit boek te vinden is, welke delen overgeslagen kunnen worden, en welke delen zeker niet gemist mogen worden. Zo bevat het boek buiten de gewone informatie onder meer: quizen, technische informatie en tips.

'Slaapproblemen overwinnen voor dummies' bestaat uit zeventien hoofdstukken welke zijn opgedeeld in vijf belangrijke delen. Elk deel is los van elkaar te lezen, zonder de draad kwijt te raken.
In de afzonderlijke hoofstukken wordt dieper ingegaan op slapen, niet slapen, het diagnosticeren van het slaapprobleem en eventuele oplossingen.

Nu weet iedereen dat je moet slapen in een omgeving die prettig is, maar de schrijvers hebben zeker niet nagelaten om werkelijk alles wat van invloed op de slaap kan zijn onder de loep te nemen. Sterker nog, ze dwingen de lezer op een vriendelijke manier zelf hun leven en gewoonten te onderzoeken, om zo tot een eenvoudige oplossing, en vooral een goede, rustige slaap te komen.

Behalve dat het een behulpzaam boek is, is het ook een leerzaam boek. Door het hele boek te lezen, zelfs wanneer je geen slaapproblemen hebt, weet je zoveel meer, waar je weer anderen mee kunt helpen.
Het is natuurlijk niet de bedoeling om een goeroe van dit boek te maken. Het lezen van dit boek zal zeker een aantal kleine problemen rondom het slapen oplossen, maar zoals ook de auteurs adviseren: Tob niet te lang aan, maar schakel indien nodig een arts in.



Uitgever: Pearson Education Benelux B.V.ISBN: 90 430 1201 7 Pagina's: 343 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!