'Fusie CCWS en IRL mogelijk'

Er bestaat wellicht een kans dat de ChampCar World Series (CCWS) en de Indy Racing League (IRL) weer gaan fuseren tot één kampioenschap. De twee series ontstonden in 1996, toen de toenmalige Championship Auto Racing Teams (CART) werd gesplitst.

Kevin Kalkhoven, baas van de CCWS, bevestigde dat hij de laatste maanden een aantal ontmoetingen heeft gehad met Tony George. Hij ontkent dat er afspraken zijn gemaakt over het combineren van de twee series, maar het woord van Kalkhoven wordt niet altijd even serieus genomen. Zo zei hij eerder dat hij geen plannen had om motorfabrikant Cosworth over te nemen. Een week later bevestigde hij diezelfde overname.

Er wordt nu gesuggereerd dat George en Kalkhoven wel degelijk principe-afspraken hebben gemaakt voor een fusie. Teameigenaren uit beide series en partners als Honda en Bridgestone zouden hier al van op de hoogte zijn gebracht. Het eigendom van de nieuwe serie zou gelijk worden verdeeld onder Kalkhoven en George en de raceklasse zou onafhankelijk van de Indianapolis Motor Speedway opereren, wat een herhaling van de breuk in 1996 zou moeten voorkomen.

In 1996 besloot Tony George, de baas van de Indianapolis Motor Speedway, om zijn eigen raceklasse, de Indy Racing League, te starten, met daarin opgenomen de Indianapolis 500. Hij nam een paar grote namen uit de CART mee, maar wist met enkel ovalraces niet het publiek naar zich toe te trekken als hij vooraf had verwacht. Later steeg de populariteit van de IRL en stapten steeds meer coureurs over uit de CART, wat tot het faillissement van deze serie leidde in 2003. De CART maakte vervolgens een doorstart als CCWS.