Mosley: "Oliecrisis kan F1 bedreigen"

Wouter (ziggyziggyziggy)
FIA-president Max Mosley vreest dat de Formule 1 het slachtoffer zou kunnen worden als er een wereldwijde oliecrisis ontstaat. Hij denkt dat de sport in dat geval wel eens opgeheven zou kunnen worden.

Formule 1-teams verbruiken per seizoen in raceweekends en tests zo'n 200.000 liter aan brandstof. Mosley denkt dat de sport daarom een halt zal worden toegeroepen als de olie schaars begint te worden.

"Ergens in de komende jaren krijgen we ongetwijfeld een grote oliecrisis," legt Mosley uit. "Als dat gebeurt, zullen politici begrijpen dat er serieus met olie moet worden omgesprongen en de Formule 1 zal worden gestopt. We zullen altijd politici aan onze kant hebben staan, maar we moeten ze bewapenen met goede argumenten."

Vanwege de bekendheid van de sport, zou de Formule 1 een makkelijke zondebok kunnen worden. Mosley: "Als je de Rally van North Wales verbiedt, zullen alleen de Welsh dat opmerken. Als je de Formule 1 verbiedt, krijg je als politicus direct media-aandacht. Het is een werkelijk gevaar." Mosley vindt dat er snel moet worden nagedacht over alternatieve energiebronnen om de sport in leven te houden.