De Roy zet brief advocaat Oranjes on-line

Rob (R@b)
Edwin de Roy van Zuydewijn heeft een brief on-line gezet die de advocaat van prinses Margarita en haar moeder Irene naar hem heeft gestuurd, zo heeft hij vanavond in het tv-programma Barend en van Dorp laten weten. In de brief wordt hem gesommeerd om bepaalde zaken niet te gebruiken in een boek dat hij over zijn affaire met de Oranjes aan het schrijven is, en die naar De Roy's zeggen de monarchie op haar grondvesten zal doen schudden. Het gaat over een in het geniep gemaakte bandopname van een bezoek van Margarita aan koningin Beatrix, die in het bezit is van De Roy.

In de brief staat onder meer: ''Cliënte (Margarita) heeft eenmaal een gesprek opgenomen met haar tante koningin Beatrix (op 19-1-2002). Openbaarmaking van dat gesprek is een inbreuk op haar persoonlijke levenssfeer en die van haar gesprekspartner, en om die reden onrechtmatig.'' Ook staat in de brief dat De Roy moet bevestigen dat Margarita geen DNA-materiaal heeft afgestaan. Iets wat De Roy wél beweert en waarmee hij wil aantonen dat het koningshuis onwettig zou zijn.

Advocaat mr. G.J. Kemper heeft De Roy gedreigd met een kort geding achter gesloten deuren als hij de brief openbaar maakt. In Barend en van Dorp liet De Roy telefonisch weten daar niet van wakker te liggen. Vandaar dat hij hem op zijn weblog Hypocrietofniet.nl heeft gezet. Bovendien bepaalt een rechter volgens De Roy of een zaak achter gesloten deuren dient, en niet een advocaat.

De Roy wilde in Barend en van Dorp niet reageren op geruchten dat het koningshuis hem 2 miljoen euro zou hebben geboden om de zaak te schikken. Wel zei hij nog steeds te hopen op een hereniging met Margarita.

-
Rechtstreekse link naar de brief (.pdf bestand) en reactie De Roy. (zie verder De Roy's weblog).