FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 21 januari 2006

Kerstboom als medicijn tegen vogelgriep

Icoon EpidemieMisschien krijgt je kerstboom, die je waarschijnlijk al lang aan de straat hebt gezet, een tweede leven. De naalden van kerstbomen bevatten namelijk een hoge concentratie shikiminezuur, het hoofdingrediënt van Tamiflu, dat tegen de symptomen van vogelgriep wordt ingezet. Shikiminezuur wordt normaliter uit steranijs gehaald; een keukenkruid dat voornamelijk in China groeit.

Een medisch bedrijf in Canada is begonnen met het verwerken van duizenden kerstbomen om de grondstof uit de naalden te halen. Een ander Canadees bedrijf verwerkt kerstbomen om de naalden te doneren aan het bedrijf dat de grondstof eruit kan verwerken. Er wordt gekeken of de grondstof, niet het medicijn zelf dat gepatenteerd is, kan worden verkocht aan ontwikkelingslanden die niet onder het patent vallen.

Vele landen zijn bezig met het inslaan van de grondstoffen voor Tamiflu als voorbereiding voor een mogelijke vogelgrieppandemie. Tot nu toe zijn door de wereldgezondheidsorganisatie WHO 190 gevallen van vogelgriep vastgesteld, waarvan 80 gevallen met dodelijke afloop. In China waren er negen gevallen waarvan zes fataal, in Turkije zijn volgens de overheid ongeveer 20 gevallen gemeld, waarvan minstens vier met dodelijke afloop.

Tamiflu
Tamiflu is een geneesmiddel dat de ziekteverschijnselen en de ziekteduur van de vogelgriep beperkt. Het is gepatenteerd door het Zwitserse Roche. Het is nog niet bekend of Tamiflu daadwerkelijk helpt tegen de gevreesde H5N1-variant van het vogelgriepvirus. Mocht het virus muteren, dan is Tamiflu waarschijnlijk zinloos.

Drie Xbox 360 fabrikanten vanaf februari

Volgens Microsoft zal er vanaf februari een derde fabrikant worden toegevoegd aan het huidige rijtje fabrikanten. Hierdoor hoopt de softwaregigant de tekorten weg te kunnen werken. Naast Flextronics en Wistron zal de Xbox 360 ook bij Celestica van de lopende band komen rollen. Op de korte termijn zal dit weinig effect hebben op de voorraden, maar Microsoft hoopt nog steeds in juni 4,5 miljoen consoles verkocht te hebben.

Audina sneuvelt in zicht finale

Mia Audina is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de eindstrijd van de All England in Birmingham. Onze landgenote verloor in drie sets van Xie Xingfang, de Chinese nummer twee van de plaatsingslijst.

Het duel der giganten begon uitstekend voor Audina: ze won de eerste game met 13-11. In het tweede bedrijf werd de voormalige Indonesische echter volledig kansloos gelaten door Xie Xingfang, die in augustus de wereldtitel veroverde. De Chinese liet geen punt liggen in die tweede game. Dat kwam mede omdat Audina zich spaarde. Wegens ziekte is ze fysiek nog niet in staat twee games achtereen op volle kracht te spelen. In de beslissende game kon Audina lang bijblijven, maar uiteindelijk zegevierde Xingfang met 11-7.

Audina was niet teleurgesteld door de nederlaag: ” Ik ben nog steeds verkouden en wat grieperig en heb last van hoofdpijn. Ik moet tevreden zijn met de resultaten hier. Eerder deze week herkende ik op de baan weer het gevoel van voor Athene. Dat is lang weg geweest.”

Uitslagen Eredivisie 21/01/2006

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Erdivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

SC Heerenveen - Sparta 0-0

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 20.500
Geel: Bruggink, Pranjic (Heerenveen), De Fauw, Schenkel (Sparta)

Opstellingen

SC Heerenveen : Vandenbussche, Bakkati, Hansson, Seip, J. Drost, Bosvelt, Kissi, Pranjic, Yildirim, Bruggink (Tarvajarvi/74), Samaras.

Sparta : Ponk, De Fauw, Schenkel, Gudde, Gudelj, v. Bueren, v.d. Bergh (Bouaouzan/50), Obodai, Oost, v. Tornhout, Rose.
-------------------------------------------------------
AZ - FC Groningen 1-1
16' Salmon 0-1
60' Arveladze 1-1

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 8.476
Geel: Perez (AZ)

Opstellingen

AZ : Timmer, Steinsson, Jaliens, J. Mathijsen, De Cler, Landzaat, Perez (Huysegems/79), Molhoek, Meerdink (Ikedia/59), Arveladze, v. Galen (Koevermans/59).

FC Groningen : Roorda, Matthijs, Sankoh, v.d. Linden, Florén, Buijs, Lindgren, v.d. Laak (Silva/85), Levtsjenko, Nevland (Cornelisse/66), Salmon.
--------------------------------------------------------
RBC Roosendaal - Heracles 1-2
25' Hirayama 0-1
45'+2Nurmela 0-2
59' Daelemans 1-2

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 4.100
Geel: De Lange, Kpaka (RBC), Sluijter, Maas, Calincov, Tamerus (Heracles).

Opstellingen

RBC : Volders, Loran, Molenaar (Fortez Rodriguez/46), Roumani, Fleur, Smolders (Marcelino/35), Acuña, De Lange (Lammens/62), Sillah, Kpaka, Daelemans.

Heracles : Pieckenhagen, Jansen, Reekers, Smit, Looms, Tanghe, Maas, Quansah, Nurmela (De Vries/89), Hirayama (Tamerus/67), Sluijter (Calincov/74).
---------------------------------------------------------
Vitesse - Willem II 2-1
24' Dembele 0-1
87' Benson 1-1
89' Benson 2-1

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 19.000.
Geel: Junker, Benson (Vitesse), Janse, Assou-Ekotto (Willem II)
Bijzonderheden In de 67e minuut mist van der Schaaf van Vitesse een penalty.

Opstellingen

Vitesse : Wapenaar, Swerts, Knol, Dingsdag, Fränkel, v.d. Schaaf, Knopper, T. Janssen, De Mul (Benson/65), Junker, Rojer (Hersi/46).

Willem II : Peersman, Janse, v. Nieuwstadt, v. Mosselveld, Valencia, Agustien, Victoria, Assou-Ekotto, Wilmet (Fehér/72), Dembele, Hadouir (Bobson/78).

De stand kun je hier vinden.

Sterke rentree Anni Friesinger

Anni Friesinger heeft vandaag een bemoedigende comeback gemaakt. De Duitse kwam in Erfurt tot een snelle 1.57,83 op de 1.500 meter.

Friesinger was daarmee twee seconden sneller dan Claudia Pechstein veertien dagen geleden op dezelfde baan tijdens de Duitse allroundkampioenschappen. Helen van Goozen nam vandaag ook deel aan het trainingsritje en moest liefst vijf seconden toegeven op de olympische kampioen van Salt Lake City.

”Ik ben lichamelijk topfit. Ik heb alleen te weinig gevoel op het ijs, dat is verloren gegaan tijdens mijn absentie. Ik hoop dat ik straks in Turijn pijnvrij kan trainen”, zei Friesinger na afloop. Coach Markus Eicher was content: ”Het doel was een gelijkmatige race te schaatsen. Dat is haar zeer goed gelukt.”

Begin dit jaar raakte Friesinger op bizarre wijze geblesseerd: tijdens een training in Inzell stak ze zich met de schaats in haar onderbeen. Door dit ongelukje moest Friesinger het EK allround en WK sprint laten schieten. Komende week wil Friesinger zich tijdens wereldbekerwedstrijden in Collalbo opnieuw meten met de wereldtop.

Afrika Cup: Zeges Kameroen, Ivoorkust

Zowel Kameroen als Ivoorkust heeft haar eerste duel op de Afrika Cup in winst omgezet. Respectievelijk Angola en Marokko waren het slachtoffer. WK-deelnemer Togo kon het niet bolwerken tegen DR Congo.

In poule A, door kenners omgedoopt tot groep des doods, stonden vanmiddag Marokko en Ivoorkust tegenover elkaar. Ivoorkust won met 1-0 dankzij een omstreden strafschop van Didier Drogba. De aanvaller van Chelsea werd net buiten het zestienmetergebied gevloerd, maar de scheidsrechter legde de bal op de stip. Marokko was zeker niet de onderliggende partij en kreeg via Youssef Hadji en Marouane Chamakh de nodige kansen. Zelfs het houtwerk werd enkele malen geraakt.

De Olifanten kregen in de slotfase kansen op de 2-0, vooral door enkele flitsende uitbraken. Met de zege evenaart Ivoorkust het puntenaantal van Egypte, dat gisteren eenvoudig Libië versloeg. Ivoorkust – tijdens het WK opponent van het Nederlands elftal – begon met Koné op de bank. De PSV’er viel een kwartier voor tijd wel in voor Kalou. Feyenoorder Boussaboun mocht de laatste zeven minuten opdraven als invaller.

Kameroen speelde tegen WK-deelnemer Angola en won met 3-1. Samuel Eto’o was de grote held aan de kant van de Ontembare Leeuwen. De Pichichi van de Primera Division tekende voor alledrie de treffers. Zijn eerste na 21 minuten was de mooiste: een benutte vrije trap van zo’n 25 meter. Op het halfuur herstelde Angola het evenwicht. Flavio zette een strafschop om, nadat Akwa onderuit werd geschoffeld.

Nog voor de pauze liet Eto’o zich nogmaals gelden. De aanvaller van FC Barcelona kopte een loepzuivere voorzet van Roudolphe Douala achter Ricardo Ferreira. In het tweede bedrijf had Angola het meeste balbezit, maar waren de kansen voor de viervoudig winnaar. Makoun, Boya en Webo faalden echter. Dankzij een raak afstandsschot van andermaal Eto’o kreeg Kameroen een kwartier voor tijd zekerheid.

DR Congo gaat samen met Kameroen aan de leiding in poule B. De equipe van Claude Leroy versloeg verrassend eenvoudig Togo, dat Senegal van het WK hield. Het werd 2-0 voor de Simba’s. Lomana Lua Lua was de matchwinnaar met een assist en een goal. Vlak voor rust wist hij knap Tresor Mputu te bereiken, die de bal over de keeper lifte. In de tweede helft scoorde Lua Lua dankzij een fout van doelman Kossi Agassa. DR Congo verzuimde de marge naar een hoger niveau te tillen.


Uitslagen zaterdag 21 januari:

Poule A:

Marokko – Ivoorkust 0-1
39. Drogba 0-1

Stand Poule A:

#Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1.Egypte133 - 0
2.Ivoorkust131 - 0
3.Marokko100 - 1
4.Libië100 - 3


Poule B:

Kameroen – Angola 3-1
21. Eto’o 1-0, 30. Flavio (pen) 1-1, 38. Eto’o 2-1, 77. Eto’o 3-1

Togo – DR Congo 0-2
43. Mputu 0-1, 64. Lua Lua 0-2

#Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1.Kameroen133 - 1
2.DR Congo132 - 0
3.Angola101 - 3
4.Togo100 - 2

Programma morgen:

Poule C:
Tunesië – Zambia
Zuid-Afrika – Guinee


Topscorers:

#Speler:Land:Goals:
1.Samuel Eto’oKameroen3
2.Abo TrekaEgypte1
2.Ahmed HassanEgypte1
2.Didier DrogbaIvoorkust1
2.FlavioAngola1
2.Lomana Lua LuaDR Congo1
2.MidoEgypte1
2.Tresor MputuDR Congo1

Walvis in de Theems toch overleden

static had ons via de nieuws-submit te melden:

walvis in de TheemsDe walvis die sinds gisteren in de rivier de Theems bij Londen rondzwom, is, ondanks een reddingspoging, overleden. Het dier was eerder vandaag door reddingswerkers gevangen en op een opblaasbaar vlot gemanoeuvreerd, waar hij door dierenartsen kon worden onderzocht. Terwijl hij op een boot richting de Noordzee werd getransporteerd, overleed de vijf meter lange noordelijke butskop echter.

Vermoedelijk werden de verwondingen en de stress het dier uiteindelijk te veel. Volgens deskundigen was de walvis gewond aan kop en staart, waardoor het gedesoriënteerd zou zijn geraakt. De enorme aandacht van media en publiek in Londen zou het dier verder hebben uitgeput en gestresst. Het was voor het eerst dat een butskop in de Theems is waargenomen.

Deens prinsje heeft eindelijk een naam

Icoon AlgemeenHij was al drie maanden oud, maar niemand wist nog hoe hij heette. De eerste zoon, en daarmee toekomstig troonopvolger, van de Deense kroonprins Frederik (37) en prinses Mary (33) is vandaag gedoopt. Tijdens de plechtigheid werd bekend dat de jongen de namen Christian Valdemar Henri John heeft gekregen.

De roepnaam Christian verraste overigens niemand, aangezien mannelijke troonopvolgers in Denemarken afwisselend Frederik en Christian genoemd worden. Of de kleine prins zelf daar erg content mee was, is de vraag. Vrijwel de gehele preek huilde Christian.

Voor een aantal gasten was het overigens geen simpele opgave geweest de doopplechtigheid in kasteel Christiansborg in Kopenhagen bij te wonen. De Noorse kroonprins Haakon wilde samen met zijn zuster Märtha Louise en hun beide partners het vliegtuig nemen naar buurland Denemarken, maar de vlucht werd gecanceld wegens een zware sneeuwstorm. Dan maar de nachttrein, dacht het Noorse viertal, maar ook de trein kreeg te maken met het winterse weer en strandde onderweg. In een busje wist het gezelschap uiteindelijk toch op tijd in Kopenhagen te arriveren.

Mini Nintendo DS

Nu iedereen zich bezig houdt met het nieuwe design van de Nintendo DS heeft een Japanse producent een orginele opbergmogelijkheid bedacht. Het is een mini versie van de Nintendo DS, waar je maarliefst twee Nintendo DS cartridges in kan opbergen. Het houdertje zal van eigenaar verwisselen voor zo'n 819 yen, wat omgerekend zo'n €6,50 is. Of dit miniatuur handheldje ook buiten Japan verkocht zal worden is nog maar de vraag.



EA's hamsterweken in de VS

EA heeft aangekondigd dat het de prijzen van actuele games gaat verlagen. Zo gaan de '06 sporttitels zoals FIFA '06 en Madden '06 voortaan $29,99 kosten in plaats van $39,99. Ook Need for Speed: Most Wanted komt dichter bij de budgetbak in de buurt. De game gaat voortaan met een prijskaartje van $39,99 in plaats van $49,99 over de toonbank. Medal of Honour: European Assault krijgt maarliefst een korting van $20, van $39,99 voor $19,99.

In totaal worden er 48 titels in prijs verlaagd. De reden voor deze strategie zijn de tegenvallende verkoopcijfers van de afgelopen tijd. Analisten voorzien ook dat niet alleen oudere titels maar ook de nieuwste titels zoals The Godfather bij de launch niet $49,99 gaan kosten, maar $39,99.

Ook Mau-Asam naar Turijn

Liesbeth Mau-Asam heeft zich verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen. Onze landgenote eindigde op de 500 meter tijdens het EK shorttrack als vijfde, wat genoeg was voor het tonen van vormbehoud.

Mau-Asam slaagde er niet zich te kwalificeren voor de finale in Krynica Zdroj, maar van de verliezende halve finalisten had ze de snelste tijd. Om te voldoen aan de kwalificatie-eis moest de 23-jarige bij de eerste zes eindigen. Cees Juffermans had zich gisteren al verzekerd van een olympisch optreden op de 1.500 meter. Niels Kerstholt wist zich begin december te kwalificeren op de 1.000 meter.

Bos wint spannende 1.000 meter

Voor de zevende maal heeft Jan Bos een 1.000 meter op zijn naam geschreven tijdens een WK Sprint. In het Thialf in Heerenveen was de Nederlander tweehonderste sneller dan de nummer twee, de Amerikaan Joey Cheek.

Bos reed een tijd van 1,09.23, Cheek 1.09,25. Een gedeelde derde plaats was er voor de Rus Dorofejev en de Zuid-Koreaan Lee. De andere Nederlanders stelden wat teleur. Nijenhuis, van Velde en Groothuis eindigden als respectievelijk negende, tiende en elfde.

De Rus Dorofejev leidt het klassement na de eerste dag, met een kleine voorsprong op de Amerikaan Cheek. Ook Bos, die derde staat, heeft nog kans op de wereldtitel. Gerard van Velde staat zesde, Nijenhuis op ruim een seconde zevende en Stefan Groothuis staat op een zestiende plaats

Uitslag 1e 1.000 meter mannen:

#NaamTijdVerschil
1J. Bos (NED)1.09,23xxxx
2J. Cheek (VS)1.09,250.02
3K-H. Lee (Zko) 1.09.270.04
3D. Dorofeyev (Rus)1.09,270.04
5S. Davis (USA) 1.09,300.07
9B. Nijenhuis (Ned)1.10,160.93
10G. van Velde(Ned)1.10,251,02
11S. Groothuis (Ned)1.10,331,10

Klassement na eerste dag:

#NaamPuntenVerschil 500m
1D. Dorofeyev (Rus)69.745xxxx
2J. Cheek (VS)69.8150.07
3J. Bos (Ned)69.8450.10
4K. Lee (ZKo)70.2750.53
5C. FitzRandolph (VS)70.4750,73
6G. van Velde (Ned)70.6850.94
7B. Nijenhuis (Ned)70.8301,13
16S. Groothuis (Ned)71.4251,68

Dievegges plegen diefstal met behulp van rok

Icoon Politie Twee vrouwen uit Lelystad zijn in Den Helder aangehouden toen ze voor ruim 1800 euro aan cosmetica wilden stelen uit een warenhuis. De vrouwen droegen een speciaal geprepareerd schort onder hun rok om de spullen in op te bergen.

De dievegges van 34 en 36 jaar oud hadden al 173 producten ter waarde van 1865 euro onder hun rok verstopt, variërend van lippenstift tot parfum. Een beveiligingsmedewerker betrapte de vrouwen en waarschuwde daarop de politie.

'Migrant moet Nederlands spreken op straat'

Rita VerdonkMinister Rita Verdonk (Integratie) ziet wel wat in de Rotterdam-code. In zeven gedragsregels is daarin vastgelegd hoe burgers zich in de dagelijkse omgang horen te gedragen. Uitgangspunten moeten de Nederlandse waarden en normen zijn, zoals het spreken van de Nederlandse taal op straat, niet discrimineren en gelijkheid tussen man en vrouw.

Tijdens een VVD-congres over integratie uitte de minister de wens om met een aantal deskundigen van gedachten te gaan wisselen over 'wat belangrijk is, wat de Nederlandse identiteit is'. Verdonk stelde daarbij dat allochtonen vaak niet weten wat van hen verwacht wordt. "Ze spreken mij daarop aan. Wij moeten daar duidelijker in durven te zijn. Het blijft nu te abstract", aldus Verdonk. De VVD-politica streeft naar een code voor integratie en burgerschap, die voor heel Nederland zou moeten gelden.

'Niet liberaal'
De Amsterdamse wethouder Laetitia Griffith, partijgenote van Verdonk, stelde in een reactie zich niet te kunnen vinden in een dergelijke code. Ze viel met name over het Nederlands spreken op straat, een voorstel dat in haar ogen niet liberaal is. "Als ik met mijn vriendin op straat lekker Surinaams loop te keuvelen, moet ik dat zelf weten. Ik veroorzaak geen overlast", stelde de politica van Surinaamse afkomst. Wel stelde ze het belangrijk te vinden dat er in winkels en scholen Nederlands wordt gesproken. Een code als die in Rotterdam is echter slechts een papiertje, zo meent Griffith, "het gaat erom gedrag tussen de oren te krijgen".

Britse verzwijgt loterijprijs voor gezin

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Opmerkelijk Een Britse vrouw heeft al drie jaar 2,5 miljoen euro op haar rekening staan, maar verzwijgt dit voor zowel haar man als haar kinderen. Dit vertelde de vrouw anoniem in een radio-uitzending van de BBC.

De vrouw won drie jaar geleden de loterij, maar zwijgt hierover uit angst dat haar hele leven op z'n kop wordt gezet. Ze vertelde dat ze erg blij was met de prijs, maar dat ze ook bang was dat haar kinderen te verwend zouden worden en haar man zou stoppen met werken.

De mysterieuze vrouw is blij dat ze alle rekeningen kan betalen en geld heeft voor een extraatje zo nu en dan. Het thuisfront vertelt ze dan dat ze een bonus heeft gekregen of wat geld had gespaard.

'Staatssecretaris moet van rotschilderijen afblijven'

Icoon KunstStaatssecretaris Medy van der Laan (Cultuur) moet van 'onze saaie rotschilderijen' afblijven. Dat stelde museum-directeur Sjarel Ex van Boijmans van Beuningen in Rotterdam in een nieuwjaarstoespraak. Ex refereerde aan een uitspraak van de D66-politica waarin ze stelde dat er meer spanning moet komen in de Nederlandse musea.

Van der Laan wil dat de vaste toelage van de Nederlandse rijksmusea met 80 miljoen euro wordt verlaagd, een bedrag dat vervolgens verdeeld wordt onder de musea met de beste ideeën. "Dat stoffige, saaie imago van speuren in een vitrine moet verdwijnen. Als er niks gebeurt, lopen de bezoekers weg", stelde de staatssecretaris.

Ex verklaarde deze opinie onbegrijpelijk te vinden. "Beauty is in the eye of the beholder. Ik beloof u voor 2006 geen enkele saaie vitrine in Boijmans. En bovendien heel veel schilderijen aan de muur, soms ook heel saaie schilderijen. Een schilderij kan namelijk soms niet saai genoeg zijn", zei Ex vandaag.

Stargate SG-1: The Alliance geannuleerd

Het ziet er naar uit dat Stargate SG-1: The Alliance niet meer in de winkels komt te liggen. Verschillende bronnen binnen ontwikkelaar Perception zeggen dat de ontwikkeling stil is gelegd en dat het ontwikkelteam is ontslagen. De Australische ontwikkelaar was onlangs nog op zoek naar een uitgever. Waarschijnlijk zal volgende week de officiële aankondiging van dit bericht volgen. De annulering van het spel geldt voor alle platformen waar de game op zou uitkomen, namelijk de PC, Xbox en PlayStation 2.



Nieuwe treinen te hoog voor perrons

Icoon VervoerNieuw bestelde treinen van vervoerder Arriva zijn te hoog voor de perrons van de stations die moeten worden aangedaan. De oorzaak hiervan is dat spoorwegbeheerder ProRail foute perronhoogtes aan het vervoersbedrijf heeft doorgegeven. Op basis van deze gegevens bepaalde Arriva de hoogte van de treinstellen.

Arriva verzorgt vervoer in de noordelijke provincies in Nederland. Aangezien het nieuwe materieel vanaf het najaar al operationeel moet zijn is het te laat de treinstellen nog aan te passen. Het vervoerbedrijf eist daarom dat voor die tijd de perrons worden verhoogd.

Simionato sterkste op 1.000 meter, Timmer tweede

Chiara Simionato heeft de eerste 1.000 meter gewonnen op het WK sprint in Heerenveen. De Italiaanse was eenhonderste van een seconde sneller dan Marianne Timmer, die als tweede eindigde.

De Italiaanse klokte een tijd van 1.16,95, Timmer 1.16,96. De Russische Svetlana Zhurova, pakte met 1.17,20 de derde plaats. Annette Gerritsen verraste door als vierde te eindigen. De andere twee Nederlandse deelneemsters, Marieke Wijsman en Sanne van der Star eindigden als respectievelijk 18e en 19e.

Zhurova gaat na de eerste dag ook aan de leiding in het algemeen klassement. Maar het verschil met de nummer twee, Marianne Timmer, is niet onoverbrugbaar, slechts 0,12 seconden. De Chinese Manli Wang staat derde.

Uitslag 1e 1.000 meter vrouwen:

#NaamTijdVerschil
1C. Simionato (Ita)1.16,95xxxx
2M. Timmer (NED)1.16,960.01
3S. Zhurova (Rus)1.17,200.24
4A. Gerritsen (NED)1.17,270.27
5J. Rodriguez (Usa)1.17,490.54
18M. Wijsman(Ned)1.18,941,99
19S. van der Star1.19,122,17

Klassement na eerste dag:

#NaampuntenVerschil 500m.
1S. Zhurova (Rus)76.950xxxx
2M. Timmer (NED)77.0700.12
3M. Wang (Chn)77.1700.22
4C. Simionato (Ita)77.3150.37
5S. Yoshii (Jpn)77.5200.57
9A. Gerritsen(Ned)77.7150,77
17S. van der Star78.6001,65
18M. Wijsman (NED)78.9301,98

'Hockenheim wordt 'Schu-ring'

Volgens de Duitse krant Bild zouden de rechten van de naam van het circuit Hockenheim te koop zijn. De geruchten gaan nu dat Michael Schumacher een bod gaat uitbrengen.

Dat de zevenvoudig wereldkampioen geld over heeft voor het circuit betekent voor de fans van de baan goed nieuws. Het zou wel het einde van een de Grand Prix op de Nürburgring betekenen, nu de geruchten gaan voor één Duitse race per jaar. In een interview ontkent 'Schumi' nog dat hij plannen voor het kopen heeft: "Ik denk dat de naam 'Bild-ring' ook best goed klinkt."

Heroes of Might & Magic V open beta

Aanstaande maandag begint de open beta van Heroes of Might & Magic V. De beta begint om 19:00 Nederlandse tijd. Tijdens de beta zal het alleen mogelijk zijn om de multiplayer versie te spelen. Gelukkig zijn wel alle factions te spelen en zullen de meeste gametypes ook te spelen zijn.



Tijdens de beta zal er een "open beta multiplayer tournament" georganiseerd worden waar je onder andere een Heroes of Might & Magic V deluxe edition kan winnen. Wil je meedoen hou dan de website in de gaten.

Bos derde, Wotherspoon valt

Dmitry Dorofeyev heeft verrassend de eerste 500 meter op het WK sprint op zijn naam geschreven. Jan Bos reed zich zeer knap naar plaats drie, terwijl Jeremy Wotherspoon zichzelf uitschakelde met een vroege val.

Dorofeyev ontpopt zich met zijn zege als een grote titelpretendent. De lange Rus kwam tot een zeer snelle 35,11, na een opening van 9,68. Joey Cheek en Jan Bos wierpen zich ook op als kandidaat-winnaar. Bos mocht als eerste het ijs betreden en met zijn 35,23 leidde hij lange tijd de dans. Cheek was nog 0,04 sneller dan Bos. De grote verliezer was Jeremy Wotherspoon. De Canadees viel meteen na het startschot, reed de race nog wel uit, maar is kansloos voor de eindzege.

Ook de Aziatische sprintkanonnen stelden teleur, met name wereldrecordhouder Joji Kato. De Japanner werd zevende in 35,40. Dat was één plaatsje beter dan de voormalige keizer van de sprint, Hiroyasu Shimizu. De Zuid-Koreaan Kang-Seok Lee was met een vierde stek de dissonant onder de tegenvallende Aziaten.

Waar Bos uitmuntend presteerde, bleven de andere Nederlanders wat achter. Gerard van Velde voldeed nog met een tijd van 35,56, wat een negende plaats opleverde. Beorn Nijenhuis en Stefan Groothuis hadden af te rekenen met problemen. Groothuis bleef in de laatste bocht maar net op de been en finishte als dertigste (in 36,26), terwijl Nijenhuis ten onrechte werd teruggefloten na een valse start en mede daardoor zichzelf terugvindt op de zeventiende plek (35,75).

Uitslag 1e 500 meter mannen:

#NaamTijdVerschil
1D. Dorofeyev (Rus)35,11xxxx
2J. Cheek (VS)35,190.08
3J. Bos (Ned)35,230.12
4K. Lee (ZKo)35,280.17
5C. FitzRandolph (VS)35,290.18
9G. van Velde (Ned)35,560.45
17B. Nijenhuis (Ned)35,750.64
30S. Groothuis (Ned)36,261.15

Rams kiezen voor Linehan

De St. Louis Rams hebben de knoop doorgehakt over de opvolger van de ontslagen Mike Martz. Volgend jaar zal Scott Linehan de touwtjes in handen hebben aan de zijlijn in het Edward Jones Dome.

Linehan heeft nog geen ervaring als hoofdcoach, en is zelfs pas vier jaar actief in de NFL. Na een carrière als quarterback bij de universiteit van Idaho bleef Linehan veertien jaar aan de school verbonden als assistent-coach. Hij begon in de NFL als aanvalscoördinator bij de Minnesota Vikings, en verhuisde vorig seizoen naar de Miami Dolphins om in diezelfde hoedanigheid de kwakkelende aanval van de Fins te verbeteren. De controverse rond running backs Ricky Williams en Ronnie Brown werd succesvol het hoofd geboden door een rouleringssysteem, en quarterback Gus Frerotte had een recordseizoen met achttien touchdown passes. Receiver Chris Chambers werd verkozen om in de all-star wedstrijd in Honolulu te spelen.

Linehan is inmiddels de zesde die volgend jaar zijn debuut als hoofdcoach in de NFL zal maken. Voor de Rams was hij een van drie finalisten voor de baan, naast verdedigingscoördinator Ron Rivera van de Chicago Bears en aanvalscoördinator Cam Cameron van de San Diego Chargers. Beiden zouden ook debutanten worden.

Als opvolger van Linehan bij de Dolphins wordt de naam van Martz genoemd. Voordat deze in 2000 de taak van hoofdcoach bij de Rams overnam van Dick Vermeil was hij daar als aanvalscoördinator verantwoordelijk voor het creëren van The Greatest Show on Turf, de schier onverslaanbare aanvalsformatie van de ploeg uit het midden-westen.

Walchhofer wint Hahnenkamm-afdaling

Michael Walchhofer heeft de fameuze Hahnenkamm-afdaling in Kitzbühel gewonnen. De Oostenrijker troefde Marco Büchel en Daron Rhalves af.

Het parcours van de Streif was ingekort wegens de mist. De skiërs hoefden daardoor niet de lastige Mausefalle te trotseren. Walchhofer was op ieder tussenpunt de snelste, maar zag aan het einde bijna nog de zege naar de Liechtensteiner Marco Büchel gaan: het verschil was slechts 0,05. Daron Rhalves deed op 0,28 van Walchhofer ook goed mee. ”Ik wilde heel graag winnen. Misschien dat mijn boosheid mij heeft geholpen”, zei de winnaar, die gisteren op de Super G nog ontgoochelde.

Hermann Maier won gisteren die Super G, maar kon vandaag met een achttiende plaats niet imponeren. Een andere protagonist, Bode Miller, kwam ook niet op het podium en werd vierde. Favoriet Fritz Strobl viel bijna en was daardoor kansloos voor een topnotering. In de training was de Oostenrijker nog de snelste.

Hoog opgeleide gelooft vaak in geesten

Icoon X-factorAmerikaanse hoger opgeleiden geloven vaker in spoken, geesten, en andere onverklaarbare en paranormale verschijnselen dan aanvankelijk werd gedacht. In tegenstelling tot de verwachtingen van wetenschappers kwam uit een enquête onder 439 studenten naar voren dat de hogere en eindejaarsstudenten meer geloofden in haunted houses, helderzienden, telepathie en andere twijfelachtige zaken dan andere studenten.

Eén op de vier studenten zegt in onverklaarbare zaken te geloven, tegenover 31 procent van de hogere studenten en 34 procent van de eindejaarsstudenten. De wetenschappers die dit onderzoek hebben gedaan, concluderen dat hoe hoger de studie is, de waarschijnlijkheid van geloof in geesten en paranormale verschijnselen stijgt.

Gemiddeld genomen hebben studenten minder vaak gezegd te geloven dan de algemene bevolking. Dikwijls hebben zij wel gezegd er niet zeker van te zijn, en een minderheid heeft duidelijk gemaakt zich absoluut niet met zulke zaken in te laten.

Sony verwijdert games van website

Sony heeft onlangs op haar eigen website een lijst met zes spellen geplaatst die in ontwikkeling zijn voor de PlayStation 3 en tegen het einde van 2006 uit zouden moeten komen. Deze games zijn nu echter verwijderd. Sony zegt zelf dat de spellen nog steeds in ontwikkeling zijn, maar dat de data waarop ze uit moeten komen voorlopig nog onbekend blijven. Dit kan alles te maken hebben met de onzekere lanceerdatum van de PlayStation 3, waar al maanden onduidelijkheid over heerst.

Driemaal zilver Nederlandse baanwielrenners

De eerste dag van de wereldbeker baanwielrennen in het Amerikaanse Los Angeles heeft drie zilveren medailles voor Nederland opgeleverd.

In de finale van de achtervolging bij de mannen moest Jens Mouris zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Sergio Escobar Roure. Teun Mulder won op de keirin zijn heat maar in de finale verloor hij van de Australiër Shane John Kelly. Op de 1 km tijdrit was de Australiër Ben Kerstens de beste, Tim Veldt moest ruim een seconde toegeven.

Bij de vrouwen wist sprintster Willy niet op het podium te komen. Nadat ze in halve finale verloor van de Wit-Russische Tsjilinskaja, moest ze in de strijd om het brons buigen voor de Chinese Shuang Guo.

Nintendo DS een miljoen keer verkocht in de UK

Nintendo UK heeft bekend gemaakt dat de Nintendo DS inmiddels een miljoen keer is verkocht in het Verenigd Koninkrijk. Veel winkels geven aan geen voorraad meer te hebben. Nieuwe voorraden zullen volgende week geleverd worden.

Sinds de komst van de Nintendo DS in Europa in maart 2005 zijn er al 3.5 miljoen stuks van verkocht op dit continent. In december 2005 zijn er wereldwijd al 13 miljoen stuks in handen van de consumenten terecht gekomen. Games als Nintendogs, die in Europa 1.6 miljoen keer is verkocht, en Mario Kart DS ( 800.000 stuks), hebben er mede voor gezorgd dat de handheld zo goed heeft verkocht.

Nieuwe updates voor CS:S en DoD:S op komst

Valve heeft laten weten dat er momenteel gewerkt wordt aan twee nieuwe player models voor Counter-Strike: Source. Zowel de terroristen als de speciale eenheden krijgen een nieuwe model om uit te kiezen. Valve zal ook een nieuwe map voor Day of Defeat: Source vrijgeven. Dit keer is Kalt de map waar we op kunnen wachten. Tevens zal Day of Defeat: Source binnenkort ook te koop zijn in de winkel.



Londense walvis gevangen door reddingsteam

Barcelona en rena hadden ons via de nieuws-submit te melden:

walvis in de TheemsReddingswerkers zijn erin geslaagd om de walvis, die sinds gisteren in de Engelse rivier de Theems rondzwemt, te vangen. De Noordelijke Butskop van zes meter ligt inmiddels op een opblaasbaar vlot, en wordt natgehouden om te voorkomen dat hij uitdroogt. Dierenartsen onderzoeken de gezondheid van het dier.

Het is de bedoeling dat het zoogdier later vandaag naar de kust wordt gesleept, om daar op open zee te worden vrijgelaten. De walvis is gevangen in de buurt van de wijk Chelsea, ten westen van het centrum van Londen. De butskop zou verschillende wonden hebben, onder andere aan hoofd en staart. Hierdoor zou het gedesoriënteerd zijn geraakt. Dierenbeschermers waren bang dat het dier zich op de ondiepe rivier verder zou verwonden en zou uitputten, waardoor het dier afgemaakt zou moeten worden.

Het dier trekt een enorme aandacht van de media en het publiek. Te veel meent de dierenbescherming. Door de drukte en lawaai van verschillende boten en zelfs een helikopter van een nieuwszender zou de walvis veel stress hebben opgelopen. "Het dier heeft ruimte nodig, het moet zich kunnen ontspannen. Dit is totaal verkeerd", zei een expert tegen de Britse omroep BBC. Het is voor het eerst dat een butskop in de rivier is waargenomen. De walvisachtige uit de familie van de spitssnuitdolfijnen is doorgaans alleen te vinden in de noordelijke Atlantische Oceaan.



Uitslagen Dag 6 Australian Open

Op dag 6 van de Australian Open waren er een aantal verrassingen, maar het vrouwenenkelspel moest ook afscheid nemen van Michaella Krajicek.

De Nederlandse gooide in de partij tegen de Francaise Amelie Mauresmo na de eerste set de handdoek in de ring. Mauresmo had de eerste set met 6-2 gewonnen. Krajicek bleek niet te zijn bestand tegen de extreme hitte in Melbourne. Toen de Nederlandse opgaf maakte de wedstrijdleiding bekend dat de heat policy van kracht werd. Daarin staat dat er geen nieuwe wedstrijden van start mogen gaan bij 35 graden Celsius of hoger.

Krajicek gaf tekst en uitleg na een cooling down in de vorm van een ijsbad. "Mijn ogen brandden, Daardoor zag ik de bal haast niet meer. Ook moest ik bijna braken. Dat wilde ik voor zijn."

Martina Hingis bereikte wel de achtste finales. De Zwitserse, die het toernooi al driemaal op haar naam schreef, versloeg de Tsjechische Iveta Benesova met 6-4 en 6-1. Kim Clijsters plaatste zich overtuigend voor de vierde ronde. De Belgische nummer twee van de plaatsingslijst gunde de Italiaanse Roberta Vinci slechts twee games: 6-1, 6-2. Ook Samantha Stosur haalde de laatste zestien. De Australische rekende in drie sets af met Sybille Bammer, het werd 7-5, 4-6, 6-3.

Bij de mannen werd de als zesde geplaatste Guillermo Coria uitgeschakeld. De Fransman Sebastien Grosjean was met 6-2 6-2 3-6 en 6-4 te sterk voor de Argentijn. Grosjean dankte zijn zege vooral aan Coria’s abominabele service: de Fransman kreeg liefst 26 breakkansen, waarvan hij er negen benutte. Grosjean zal het in de achtste finales moeten opnemen tegen zijn landgenoot Paul-Henri Mathieu. Die versloeg in drie sets de Peruaan Luis Horna.

De Argentijn Juan-Ignacio Chela had het vrij eenvoudig tegen de Belg Kristof Vliegen. Vliegen grossierde in de afzwaaiers en wist ook al geen raad met breakpoints, van de acht die hij er kreeg wist hij er maar eentje te benutten. Ook Nicolas Kiefer plaatste zich voor de volgende ronde. De Duitser was met 6-3 6-2 5-7 en 6-2 te sterk voor de Spanjaard Juan-Carlos Ferrero.

De nummer één van de plaatsingslijst Roger Federer plaatste zich zonder al te veel problemen voor de vierde ronde. De Zwitser was met 6-3 6-4 6-3 te sterk voor de Rus Max Mirnyi. In de achtste finale speelt de favoriet voor de titel tegen de Duitser Tommy Haas.

Uitslagen derde ronde

Mannen

T. Haas (Dui) - P. Luczak (Aus) 4-6 6-3 6-4 6-4
S. Grosjean (Fra/25) - G. Coria (Arg/6) 6-2 6-2 3-6 6-4
M. Kiefer (Dui/21) - J.C. Ferrero (Spa/15) 6-3 6-2 5-7 6-2
D. Hrbaty (Svk/12) - I. Andreev (Rus/23) 1-6 6-4 6-3 2-6 6-4
J. Ignacio Chela (Arg) - K. Vliegen (Bel) 6-1 6-4 6-4
P-H. Mathieu (Fra) - L. Horna (Per) 7-6 7-6 6-1
R. Federer (Zwi/1) - M. Mirnyi (Wru/30) 6-3 6-4 6-3
N. Healey (Aus) - N. Davydenko (Rus/5) 2-6 7-5 4-6 5-7

Vrouwen

M. Hingis (Zwi) - I. Benesova 6-4 6-1
A. Mauresmo (Fra/3) - M. Krajicek (NED) 6-2 Opg
F. Schiavone (Ita/15) - M. Sanchez Lorenzo (Spa) 6-0 6-0
P. Schnyder (Zwi/7) - A. Nakamura (Jpn) 6-2 6-3
A. Myskina (Rus/12) - S. Arvidsson (Zwe) 6-3 6-1
N. Vaidisova (Tsj/16) - F. Pennetta (Ita/20) 6-4 6-2
S. Stosur (Aus) - S. Bammer (Oos) 7-5 4-6 6-3
R. Vinci (Ita) - K. Clijsters (Bel/2) 1-6 2-6

Timmer doet goede zaken op WK sprint

Manli Wang heeft de eerste 500 meter tijdens het WK sprint in Thialf gewonnen. De Chinese bleef Jenny Wolf en Svetlana Zhurova nipt voor. Marianne Timmer deed goede zaken.

Manli Wang kwam tot een tijd van 38,31 en was daarmee iets sneller dan Jenny Wolf (38,33) en Svetlana Zhurova (38,35). De jonge Zuid-Koreaanse Sang-Hwa Lee zat met 38,37 vlak achter de top drie. Marianne Timmer finishte als vijfde in 38,59 en legt daarmee de basis voor een goed klassement. De wereldkampioene van 2005, Jennifer Rodriguez, kwam niet verder dan een twaalfde stek op 0,37 van Timmer. Gezien haar goede 1.000 meter deed ook Chiara Simionato uitstekende zaken: de Italiaanse werd tiende in 38,84.

De overige Nederlanders voldeden aan de verwachtingen. Sanne van der Star kwam al vroeg in actie en voerde lange tijd het tussenklassement aan. Uiteindelijk legde ze beslag op plaats veertien. Daarmee bleef ze Annette Gerritsen een plekje voor. Als Van der Star over twee 500 meters in de top zestien eindigt, mag ze afreizen naar de Olympische Spelen. Marieke Wijsman eindigde als twintigste van de 37 deelnemers.


Uitslag 1e 500 meter vrouwen:

#NaamTijdVerschil
1M. Wang (Chi)38,31xxxx
2J. Wolf (Dui)38,330.02
3S. Zhurova (Rus)38,350.04
4S. Lee (ZKo)38,370.06
5M. Timmer (Ned)38,590.28
14S. van der Star (Ned)39,040.73
15A. Gerritsen (Ned)39,080.77
20M. Wijsman (Ned)39,461.15

Federer door zonder setverlies

De nummer één van de plaatsingslijst Roger Federer heeft zonder al te veel problemen de vierde ronde van de Australian Open bereikt. De Zwitser was met 6-3 6-4 6-3 te sterk voor de Rus Max Mirnyi.

De partij tussen de als eerste geplaatste Federer en de als dertigste geplaatste Mirnyi werd in de Rod Laver Arena op de late avond in Australië gespeeld. In de eerste set was Federer de sterkste dankzij één break: 6-3. In de tweede set had Federer maar liefst negen kansen op een break. Daarvan wist de nummer één van de wereld er slechts één te verzilveren. Omdat Federer slechts één ongedwongen fout maakte in de tweede set won hij deze set met 6-4.

In set drie was het opnieuw Federer die aan het langste eind trok. In de vierde game maakte de Zwitser de beslissende break. Op 5-3 en Mirnyi aan service maakte Federer het op zijn derde matchpoint af. Opvallend was het totaal aantal van slechts tien ongedwongen fouten in een kleine twee uur tennis van Federer. In de achtste finale speelt de favoriet voor de titel tegen de Duitser Tommy Haas.

Topbestuurders verdienden kapitalen met opties

EconomieDe topbestuurders van grote Nederlandse bedrijven hebben weer aardig geboerd afgelopen jaar. Dit danken zij aan de opties in het eigen bedrijf, die weer helemaal terug zijn als beloning voor de topmannen. In 2005 konden zij op deze wijze 34 miljoen euro incasseren, bijna drie keer zo veel als in 2004. Gemiddeld streek een topbestuurder 510.000 euro op.

Topman Raj Raithatha van Versatel was de grootste incasseerder. Hij verdiende dankzij de opties 14,4 miljoen euro. Bestuurders kregen afgelopen jaar buiten de opties ook meer aandelen van hun eigen bedrijf. De waarde van de toegezegde aandelen bedroeg vorig jaar 61 miljoen euro; een verdubbeling ten opzichte van 2004.

Beleggersactivist Paul Frentrop noemt met name de ontwikkelingen rondom de opties zorgwekkend: ''Als je alle componenten van de beloning van de topbestuurders optelt, schrik je. Optiewinst lijkt op manna uit de hemel, maar moet worden betaald door de andere aandeelhouders.''

Kort kind heeft vaak lagere intelligentie

Icoon WetenschapKinderen die klein zijn voor hun leeftijd hebben vaak een lagere intelligentie dan langere leeftijdsgenoten. Uit een onderzoek blijkt dat bepaalde omstandigheden in de leefomgeving de lengte en psychische ontwikkeling van het kind negatief kunnen beïnvloeden.

Wetenschapper Scott Montgomery zegt dat men nog niet weet welke factoren invloed hebben, hoewel veel stress thuis een goede mogelijkheid is. "Spanningen in de kindertijd kunnen de groei opmerkelijk afremmen", aldus Montgomery. Hiermee doelt hij op scheidingen en frequente ruzies in het gezin.

Net zoals stress op lange termijn het groeihormoon remt, kunnen ook bepaalde hersenfuncties zoals het geheugen en leervermogen door spanningen in huis worden aangetast. Dit wil niet zeggen dat elk kind met een klein gestalte een intelligentieprobleem heeft, benadrukt Montgomery. Sommigen zijn nu eenmaal korter dan gemiddeld, vooral als hun ouders dat ook zijn. "Kinderen kunnen ook klein zijn wegens genetische eigenschappen. Dit zal hun intelligentie niet beïnvloeden."

Russische kou rukt op naar het westen

svenski had ons via de nieuws-submit te melden:

Bang voor de Russen hoeven we niet meer te zijn, maar de Russische kou komt wel onze kant op. Grote delen van Scandinavië worden geteisterd door flinke sneeuwstormen en ook in Polen is het bar koud.

Poolse meteorologen verwachten dat het de komende dagen in sommige gebieden wel 36 graden Celsius kan vriezen. Op de grens tussen Estland en Rusland werden vanmorgen al temperaturen van -33 gemeten. Deze koudegolf zal in de nacht van zondag op maandag het oosten van Duitsland bereiken. Zelfs in lager gelegen gebieden worden temperaturen van -20 verwacht.

Sneeuwstormen en kou legden gisteren al een groot deel van het verkeer in Scandinavië plat. Treinen konden niet meer rijden, veerboten bleven liggen en veel vluchten moesten worden geannuleerd. De luchthaven van Kopenhagen werd gesloten nadat de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS eerder alle vluchten van en naar het vliegveld had geschrapt. De ijsafzetting kon volgens een woordvoerder niet meer van de vliegtuigen verwijderd worden.

Stage lopen in de gamesindustrie?

Zou je ook wel graag willen werken in de gamesindustrie, maar heb je geen idee hoe je daarin terecht komt? Wellicht is onderstaande oproep dan interessant voor jou, want Lighthouse Interactive is op zoek naar allerhande soorten stagiairs. Let er dus op dat ze niet enkel programmeurs zoeken, maar dat ze mensen zoeken die een media-, marketing-, communicatie-, of IT-opleiding volgen.

Een stage in de gamesindustrie? Dat kan!

Zij die per se niet willen werken in de gamesindustrie zijn op één hand te tellen. Zij die daadwerkelijk een baan vinden in deze dynamische sector waarschijnlijk ook...

Toch is het mogelijk, want Lighthouse Interactive, een nieuwe publisher van Hollandse bodem, heeft op korte termijn enkele stageplekken beschikbaar! Grijp daarom vandaag nog die kans en meld je nu aan. Wie weet zet jij straks de eerste stappen in de wereld van games, lifestyle en entertainment...

Wie is Lighthouse Interactive?

Lighthouse Interactive is een relatief nieuwe speler in de gamesindustrie en bestaat sinds juli 2005. Deze internationale uitgeverij, met kantoren in Haarlem en Vancouver, heeft ondanks haar prille bestaan al enkele toonaangevende titels in haar line-up, waarvan de adventure Keepsake en 4X Strategy game Sword of the Stars slechts enkele voorbeelden zijn.

De complete line-up van Lighthouse moet nog verschijnen in het schap van de plaatselijke softwareboer, maar als stagiair geniet je uiteraard bepaalde privileges. Daar kan natuurlijk geen hands-on preview tegenop! Meld je daarom vandaag nog aan.

Wat we vragen:

- Affiniteit met (PC) games!
- Basiskennis PC hardware.
- Denken op MBO of HBO niveau.
- Een studierichting Media/Marketing/Communicatie/IT is een grote pré.
- Zelfstandig en onderzoekend te werk kunnen gaan.
- Goede communicatieve eigenschappen.
- Goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal.
- Minimaal 4 dagen per week fulltime beschikbaar voor een periode van 4 tot 6 maanden.
- Woonachtig in de gemeente Haarlemmermeer of bereidheid dagelijks te reizen naar Haarlem.

Wat hebben we te bieden?

Veel! Je maakt immers deel uit van een snel groeiende organisatie die als doel heeft om erg rap een toonaangevende game-publisher van West-Europa te worden! Maar voor het gemak sommen we het even op:

- Internationaal georiënteerde werkomgeving
- Afstemming op jouw studierichting
- Mix werk en hobby!
- Een prima stagevergoeding
- Flexibele werktijden

Geïnteresseerd? Mail dan snel je CV en motivatie naar: info@lighthouse-interactive.com

Meer informatie over Lighthouse Interactive, of onze games, kun je vinden op de website

Douglas voorlopig uitgeschakeld

FC Utrecht zal het voorlopig zonder Darl Douglas moeten doen. De aanvaller viel afgelopen weekend in de wedstrijd tegen ADO Den Haag uit met een blessure. Een MRI-scan heeft inmiddels uitgewezen dat er een scheurtje in zijn meniscus zit.

"Je hoopt altijd nog dat het meevalt, maar dit is wel een bevestiging van het vermoeden dat we al hadden", aldus Frank van Hellemondt, clubarts bij de Utrechtse formatie. Het is nog niet duidelijk hoe lang Douglas niet kan spelen. Van Hellemondt verwacht dat het herstel wel een aantal weken in beslag kan gaan nemen.

Komende week zal de 26-jarige speler beginnen met de revalidatie. Verder zal ook er ook nog worden bekeken of het nodig is dat Douglas alsnog onder het mes gaat.

Boek stijgt met stip dankzij Bin Laden

OpmerkelijkDe kritische Amerikaanse schrijver William Blum zal bijzonder blij zijn met de geluidsopname van Osama bin Laden die deze week werd uitgezonden. In de audioboodschap uit Bin Laden niet alleen dreigende taal jegens de VS, maar raadt hij ook iedereen aan om het boek 'Rogue State, a guide to the World's only Superpower' (Schurkenstaat, een gids naar de enige supermacht ter wereld) te lezen.

Dankzij Bin Ladens aanbeveling schoot het boek omhoog op de verkooplijst van internetwinkel Amazon. In de hitlijst der boeken van het bedrijf steeg het met superstip van plaats 209.000 naar 28.

Blum schrijft in het boek kritisch over het anti-terrorismebeleid van de VS.


Aanbevolen door Bin Laden

Dure &-campagne van Verdonk omstreden

Voorbeeld &-campagneEen tien miljoen euro kostende campagne van minister Rita Verdonk van integratie is omstreden. Publicist Mohammed Benzakour en cabaretier Najib Amhali weigerden mee te werken. De campagne om integratie te verbeteren draait om het teken &, dat overal op moet gaan duiken.

Benzakour zegt er weinig voor te voelen zich voor het karretje laten spannen van een minister waarin hij niet gelooft. "Zo'n campagne draagt niets bij. Die potsierlijke clipjes op MTV zijn volstrekt onbegrijpelijk. Je hoort een draaiorgel en Marokkaanse muziek en als het afgelopen is, heb je geen idee waar het over gaat. Het is weggegooid geld", zegt de van oorsprong Marokkaan. Voormalig tennisser Richard Kraijcek, de band Di-rect en de rappers Ali B. en Brace werken wel mee. Benzakour hoopt dat het daarbij blijft. "Ik roep op tot een boycot. Het is beter dat die tien miljoen euro worden gebruikt voor banen of een paar voetbalveldjes."

In de campagne is een centrale rol weggelegd voor de website EN.nl. Hierop zijn onder meer speciale &-T-shirts te winnen voor degenen die 'een goed &-voorbeeld' weten op te geven. Als voorbeelden zijn er afbeeldingen te zien van een blanke borstkas waarop de naam 'Rashida' is getatoeëerd, en een donkere schone die een gouden ketting met de naam Tjeerd draagt. Ook op muziekzender MTV, op internetsites voor jongeren (waaronder FOK!) en bij popconcerten duikt de & op.

UFC Compilatie

In mijn vorige blog konden jullie kijken naar een compilatie filmpje van afgelopen K1 wedstrijden waaronder de wedstrijd tussen Ernesto Hoost en huidige K1-kampioen Sem Schilt.
Nu heb ik een compilatie van de UFC. Er zitten zeker harde stukken tussen, dus als je niet van vechtfilmpjes houdt of UFC-wedstrijden dan raad ik het je niet aan om te kijken.

Voor de mensen die willen kijken kunnen hier klikken.

Developer van Postal reageert op Jack Thompson

De developer van Postal, Running With Scissors, heeft in een statement gereageerd op de beschuldigingen van Jack Thompson. Laatstgenoemde beschuldigde de developer van de schuld aan een moord in Moskou door een jongen die beïnvloed zou zijn geweest door Postal 2. In het statement schrijft Running With Scissors dat games als uitlaatklep voor aggressie moeten dienen, niet als inspiratie voor aggressie. De CEO van Running With Scissors heeft ook nog wat tegen de pers gezegd, speciaal gericht op Jack Thompson.
"[...]
In this case, the hypocrisy and irresponsible anti-game zealotry has never been more obvious. Mr. Thompson ignores the fact that the assailant was enthralled by a racist book that espouses anti-Semitic hatred.

Throughout our company's history, we've diligently avoided behavior that might be seen as exploiting a real life tragedy. We extend our sincere sympathies to the victims and their families. Despite our renegade image, we have ALWAYS maintained that violence belongs in videogames, NOT on the streets. Real life violence is reprehensible and unacceptable. We wish no ill upon anyone, not even Mr. Thompson, despite his despicable, self-serving campaign to spread misinformation and hateful invective about Running With Scissors and POSTAL, in particular and the entire videogame industry in general.

Running With Scissors believes that videogames serve as an outlet for aggressive tendencies, not as their instigator. POSTAL is a social parody in the form of a videogame. If games turned players into murderers we'd be up to our necks in corpses. The independent POSTAL franchise has been a convenient scapegoat for misinformation and outright fabrications by "journalists" and politicians throughout its history.

Unlike other violent videogames on the market, POSTAL makes no attempt to defend or justify violence committed by the player. Points aren't awarded for shooting someone in the face. There are no missions based on slaughtering innocent bystanders. You play in a detailed environment and are given simple tasks such as buying milk and cashing a paycheck. As in the real world, the player may find weapons in that environment if they seek them. And, just as in the real world, the choice of what to do with those weapons is yours. Misuse results in severe consequences, in POSTAL you're always held accountable. In our opinion that makes POSTAL 2 the most politically correct game ever made.
[...]"


Jezus

Jezus in de moderne wereld. Hoe zou Jezus het zijn vergaan als hij in de huidige wereld had rondgelopen. Zou de mensen hem net zo belangrijk vinden als toen? Of zal hij worden nagekeken en uitgelachen? Helaas zullen we de antwoorden hierop nooit krijgen...

Toch zijn er van die mensen die proberen een film hiervan te maken. Helaas loopt het met deze Jezus net zo slecht af als met de Jezus uit de oudheid. Maar hij zal wel minder pijn hebben gehad toen hij stierf.

Met dank aan pakpapier voor de submit

Dubbelslag ABN Amro in VOR

ABN Amro is vanochtend als eerste gefinisht in de tweede leg van de Volvo Ocean Race. Binnen enkele uren wordt de nummer twee, ABN Amro 2, ook in de haven verwacht. Door deze prestatie behoudt ABN Amro 1 de eerste plek in het klassement en pakt ABN Amro 2 de tweede plek.

Een aantal dagen terug kregen de boten de kust van Australië al in zicht. Tussen een eiland en de kust moesten de boten doorzeilen om zo bonuspunten te pakken. Bij deze doorgang hadden de beide ABN Amro-boten de eerste twee plaatsen in handen. De door ABN Amro opgebouwde grote voorsprong was toen echter al grotendeels verdwenen.

Met name ABN Amro 2 zat op de hielen, maar ook movistar was een stuk dichterbij gekomen. Pirates of the Caribbean hadden veel achterstand opgelopen door opnieuw problemen met de boot.

Ook ABN Amro 2 liep tegen problemen op toen woensdag brand uitbrak aan boord van de boot. Door kortsluiting in de communicatieapparatuur was er een brandje dat snel kon worden geblust. Ondanks de rookontwikkeling aan boord leverde dit geen grote vertraging op, maar wel wat doorgebrande bedrading.

Brasil 1 kreeg het zwaarder te verduren. Midden op zee, zo'n 1300 zeemijl verwijderd van Eclipse Eiland, brak de mast in drie stukken. De boot moest eerder al terug naar Zuid-Afrika door problemen aan de kiel. Na deze nieuwe problemen zal de boot met behulp van een reservemast en onder assistentie van een visboot doorvaren naar Freemantle, een plaats aan de westkust van Australië. Daar wordt de boot donderdag verwacht.

Vanochtend was het voor ABN Amro feest. Omgeven door pleziervaarders kwam ABN Amro 1 als eerste binnen in Melbourne en heeft zo stevig de eerste plek in het klassement te pakken. Met ABN Amro 2,dat nog maar 31 zeemijl te gaan heeft en 70 zeemijl voorsprong heeft op movistar, op de tweede plaats, wordt het hoogstwaarschijnlijk een één-twee voor ABN Amro. In het klassement pakt ABN Amro 2 na deze leg ook de tweede plaats in het klassement stevig in handen.


ABN Amro 1 in actie vanaf de voorkant bezien

Staatsloterij onderzocht Postcodeloterij

Icoon ShockingAccountantsbureau KPMG heeft in 2001 een grootscheeps onderzoek gedaan naar de Postcodeloterij om misstanden naar boven te brengen. In opdracht van de Staatsloterij werd een rapport uitgebracht van duizenden pagina's lang. Toen dat niet het gewenste resultaat had, werd een particulier recherchebureau ingeschakeld.

Het bureau zette detectives in die in het geheim de directeuren Boudewijn Poelman, Simon Jelsma, Herman de Jong en Frank Leeman van de Postcodeloterij filmden en hun financiële handel en wandel onderzochten. Vooral Poelman viel op. Hij wordt in het rapport getypeerd als een voormalig 'links activist'. Daarnaast werden niet-openbare dossiers bekeken en stichtingen en bv's in kaart gebracht, evenals hun vermogen. Ook onroerend goed en auto's zijn geteld en beschreven.

De Staatsloterij, voor honderd procent eigendom van de Staat, wilde de Postcodeloterij in diskrediet brengen. De instelling zelf wil dat echter niet bevestigen. De toenmalige leiding van de Staatsloterij heeft een zwijgplicht, de huidige top wil er niets over kwijt.

Voorzitter van de raad van commissarissen van de Staatsloterij Korthals Altes weet wel van het bestaan van de onderzoeken, maar zegt destijds niet op de hoogte te zijn geweest van opdrachten en inhoud. "Ik heb me ervan gedistantieerd. De raad vond het niet gepast." Wouter Bos (PvdA) was destijds als staatssecretaris van Financiën politiek verantwoordelijk voor de loterij.

Acer nieuwe sponsor Ferrari

Ferrari heeft bevestigd dat ze een sponsorovereenkomst met Acer hebben afgesloten. Sinds 2003 was Acer al partner van Ferrari, maar er is vanaf nu dus ook sprake van sponsoring.

De twee hebben overeenstemming bereikt voor een driejarig contract. Acer was als sponsor al eerder actief in de Formule 1. In 2001 sponsorde het bedrijf het team van Prost, dat toen met motoren van Ferrari rondreed. Ondanks de bevestiging hangen er nog genoeg onduidelijkheden in de lucht rond de overeenkomst. Zo heeft de Scuderia nog niet meegedeeld in welke hoedanigheid de logo’s op de auto zullen verschijnen. Tevens is het nog niet duidelijk of Acer processorfabrikant AMD opvolgt. Naar verwachting zullen de onduidelijkheden op 24 januari worden opgelost, als het team zijn nieuwe bolide presenteert.

Ajax zoekt nieuwe doelman

Ajax gaat op zoek naar een nieuwe keeper. Gisteren maakte Bogdan Lobont zijn vertrek bekend, Hans Vonk kreeg eerder al te horen dat zijn contract niet zou worden verlengd.

Voor volgend seizoen zou Ajax de beschikking hebben over twee keepers, de jonge Kenneth Vermeer en de huidige eerste doelman Maarten Stekelenburg. De Amsterdamse club denkt hiermee één keeper te weinig te hebben en gaat zodoende op zoek naar een nieuwe doelman. De club had Sander Westerveld al gepolst, maar deze wilde niet als tweede doelman achter Stekelenburg plaats nemen op de bank.

'Dreiging Bin Laden komt Bush goed uit'

pseudo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TerrorismeHet zou de Amerikaanse president Bush eigenlijk prima zijn uitgekomen dat Osama Bin Laden afgelopen week weer dreigde met nieuwe aanslagen in de VS. Om de Amerikanen te 'beschermen' kan het afluisteren van burgers en de controversiële Patriot Act weer goed verdedigd worden. Bush lag juist om deze twee redenen onder vuur. Critici kan nu weer de mond gesnoerd worden.

Vice-president Cheney, die zelden interviews geeft, was plotseling beschikbaar om te onderstrepen dat het beleid sinds de aanvallen van 11 september 2001 nieuwe aanslagen heeft voorkomen. "Dat is de reden waarom we vier en een half jaar niet zijn aangevallen. Het is geen kwestie van dom geluk", aldus Cheney. Meteen is ook de staat van paraatheid verhoogd en de FBI heeft opdracht gekregen overal in het land naar aanwijzingen te zoeken voor voorbereidingen op aanslagen.

Sommige complottheoriën gaan er zelfs al vanuit dat Bush allang wist van de plannen voor de aanslagen van 11 september 2001. Hij zou ze hebben laten gebeuren om zo draagvlak te krijgen voor een oorlog in Afghanistan en Irak en voor het uitvoeren van verdere beperkende maatregelen van zijn burgers. Dat is echter nooit bewezen.

Prijs je rijk!

Goed nieuws voor mensen die zich zorgen maken over hun loonstrookje van januari en dan met name voor de mensen die denken dat ze er misschien door de nieuwe zorgverzekering op achteruit gaan. Minister Remkes gaat namelijk onderzoeken hoe door de nieuwe zorverzekering veroorzaakte inkomensachteruitgang kan worden gecompenseerd. Dat is toch prachtig nieuws hè, echt geweldig dat ze gelijk een bestemming zoeken voor die meevaller van 2,5 miljard.

Eh, de oplettende lezer vraagt zich misschien af waarom minister Remkes dit gaat uitzoeken, maar dat komt omdat in eerste instantie ff wordt gekeken hoe de inkomensachteruitgang van Tweede Kamerleden kan worden gecompenseerd. Tja, je moet ergens beginnen dus dan maar eerst de eigen zakken vullen...

Kuthoer, anyone?

Politie verbaasd over berichtgeving scholiere

Janssen had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie is verbaasd over de berichtgeving rond de Winterwijkse scholiere Taida Pasic. Gisteren berichtte ook FOK! over het 18-jarige meisje uit Kosovo, dat door de vreemdelingenpolitie uit de klas zou zijn gehaald en overgebracht naar een uitzettingscentrum. In een persverklaring stelt de politie dat het meisje niet in de klas is gearresteerd.

Een medewerker van de vreemdelingenpolitie is woensdagochtend naar de school gegaan, en heeft daar gesproken met een docent. Deze laatste zou Pasic vervolgens uit de klas hebben gehaald en in een gesprek waarbij de docent ook aanwezig was is de Kosovaarse uitgelegd dat ze zich aan het begin van de middag diende te melden op het politiebureau in Winterswijk. Op het bureau werd haar de afgewezen beschikking van de Immigratie en Naturalisatiedienst uitgereikt.

Volgens de politie heeft voorafgaand aan de afwijzing een lang traject van juridische beslissingen gelopen. Pasic, die als vluchteling sinds 1999 in Nederland verbleef en bij de beste leerlingen van haar klas behoorde, wist dat ze bij een negatieve beschikking Nederland diende te verlaten, aldus de verklaring van de politie. Om de terugkeer te effectueren, is Pasic woensdagmiddag direct in een uitzettingscentrum geplaatst. De vreemdelingenpolitie en vluchtelingenwerk zeggen dat ze alles in het werk willen stellen om het meisje in het voormalig Joegoslavië het Nederlandse staatsexamen te laten doen.


Klasgenoten protesteren tegen de uitzetting van Taida

Audina naar laatste vier in Birmingham

Mia Audina heeft zich geplaatst voor de halve finales van het prestigieuze All England toernooi in Birmingham. Onze 26-jarige landgenote rekende in drie games af met Wang Chen.

Audina kon pas na ruim een uur de triomf begroeten. Het werd 9-11, 11-7 en 11-7 voor de zilveren medaillewinnares van de laatste Olympische Spelen. Vandaag stuit de van oorsprong Indonesische op de Chinese Xie Xingfang, die als tweede is geplaatst. Audina is de laatste weken op dreef. Enkele weken geleden haalde ze nog de halve finale op het Zwitserse Open.

Kinderen vinden vader minder belangrijk

Bijna eenderde van de vaders brengt nauwelijks tijd door met hun kroost. Gevolg is dat kinderen hun vader minder belangrijk gaan vinden dan hun moeder. Dit blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van het dagblad Trouw.

Vijf jaar geleden vond de helft van de ondervraagde kinderen tussen de tien en achttien jaar beide ouders even belangrijk. Nu vindt slechts 43 procent dat. Ruim de helft van de kinderen vindt hun moeder het belangrijkst. Het percentage kinderen dat alleen hun vader noemde daalde van vijf naar vier. Vooral meisjes vinden hun vader minder belangrijk.

Vaders brengen volgens de onderzoekers weinig tijd met hun kinderen door als dat op een doordeweekse dag minder dan een half uur is. Dat percentage is ten opzichte van eind 2000 gestegen van 27 naar 31.

Veel boetes bij verkeerscontrole

Icoon PolitieBij een grote verkeerscontrole op de A12 bij Duiven heeft de politie ruim 80 bonnen voor diverse overtredingen uitgeschreven. De boetes waren onder meer voor snelheidsovertredingen en technische gebreken aan de voertuigen.

De agenten arresteerden tijdens de controle, die in de nacht van vrijdag op zaterdag werd gehouden, ook meerdere mensen onder verdenking van diefstal en voor drugsbezit.

Grote brand in Venlo legt bedrijf in de as

Icoon AlgemeenEen bedrijfspand met bovenwoning in Venlo is in de nacht van vrijdag op zaterdag door een zeer grote brand totaal verwoest. De eigenaar van het pand lag op het moment van de brand in de bovenwoning te slapen en moest met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis worden gebracht.

Werkplaats, stalling en woning brandden volledig uit. In het pand stonden een onbekend aantal auto's, ook deze zijn verloren. Woningen die aan het bedrijfspand grensden moesten worden ontruimd.

De brand brak rond half twee uit in een werkplaats met auto's aan De Sloot in Venlo-Zuid. De brandweer rukte met groot materiaal uit en de korpsen van Venlo, Tegelen, Belfeld en Baarlo werkten samen. Rond half vier gaf de brandweer het sein brand meester.

Miljoenenbedrag voor domein sex.com

Icoon InternetHet domein sex.com is deze week voor een miljoenenbedrag van eigenaar gewisseld. Het Amerikaanse bedrijf Escom legde 14 miljoen dollar op tafel om het domein over te nemen van de zakenman Gary Kremen.

Kremen wist het domein al in 1994 te registreren. De uitgangspositie was toen al dat hij de zeer aantrekkelijke domeinnaam later wilde verkopen voor een groot geldbedrag. Kremen raakte echter eerst in een langdurig juridisch gevecht verwikkeld toen was gebleken dat iemand anders de domeinnaam gekaapt had en er een fortuin mee verdiende.

De rechter oordeelde dat de onrechtmatige eigenaar 65 miljoen dollar moest betalen aan Kremen, maar de betrokkene verdween zonder ooit te betalen. Onlangs werd de man, de 57-jarige Stephen Cohen, in Mexico gearresteerd.

Winnaar FOK! Fotowedstrijd 2005 bekend

In het FOK!subforum Fotografie (FOT) is begin januari de wedstrijd 'De mooiste foto van 2005' van start gegaan. Alle foto's zijn inmiddels ingeleverd, de stemronde is voorbij en de stemmen zijn geteld! De winnende foto is dit jaar gemaakt door ChatChewbacca. Zijn winterlandschap viel bij veel mensen in de smaak.

ChatChewbacca heeft met zijn foto een jaarabonnement op het tijdschrift Zoom.nl gewonnen. Zoom.nl is hèt tijdschrift over digitale fotografie en video, met informatie over hoe je nog meer plezier kunt beleven aan je digitale camera. Abonnees ontvangen tevens gratis de Zoom.nl dvd, boordevol praktische software en handig cursus- en oefenmateriaal. ChatChewbacca; namens de hele crew gefeliciteerd!


De winnende foto
-
Kijk hier voor de volledige uitslag van de fotowedstrijd.

Grosjean verslaat Coria in viersetter

Guillermo Coria is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finales van de Australian Open. Sébastien Grosjean was met 6-2, 6-2, 3-6 en 6-4 te sterk.

Grosjean dankte zijn zege vooral aan Coria’s abominabele service: de Fransman kreeg liefst 26 breakkansen, waarvan hij er negen benutte. Na twee korte sets (6-2 en 6-2) leek het pleit snel beslecht in het voordeel van Grosjean. El Mago verzette zich echter knap en kon het duel nog rekken. Een heuse opstanding bleef uit, omdat de Argentijn last kreeg van zijn linkerhand.

”Hij serveerde niet super”, zei Grosjean met gevoel voor understatement. ”Zelfs op zijn eerste opslag kon ik veel druk zetten.” Grosjean stuit in de volgende ronde op zijn landgenoot Paul-Henri Mathieu, die zich met 7-6 (2), 7-6 (7) en 6-1 ontdeed van Luis Horna.

Boukhari verdient geen fluitconcert


Het gaat slecht met Ajax. Bar slecht, kun je wel zeggen. De ploeg stevent af op het slechtste seizoen in jaren, terwijl men als titelfavoriet begonnen was. De ontevreden spelers hopen zich op, evenals het aantal transfervrije vertrekken en het aantal transferverzoeken. Danny Blind rommelt ondertussen maar aan, geeft niemand zekerheid en koopt in een jaar meer spitsen dan menig andere club in drie seizoenen. Dan zoeken de fans - althans, zij die zich zo noemen - een zondebok. Dat lijkt nu Nourdin Boukhari te worden. En dat is niet terecht.

Krajicek door opgave uit toernooi

Michaëlla Krajicek heeft op trieste wijze de Australian Open moeten verlaten. Na 6-2 voor Amélie Mauresmo in de eerste set had ze teveel last van de hitte en moest opgeven.

De als derde geplaatste Française begon sterk, terwijl Krajicek wat last leek te hebben van zenuwen in de grote Rod Laver Arena. Mauresmo brak twee keer door de service van het net 17-jarige talent en kwam zo 4-0 voor. Krajicek kwam toen wat beter in haar spel en brak zelfs door de service van Mauresmo. Ook in de games daarna had Krajicek kansjes om een break te kunnen forceren. Toch was het Mauresmo die zonder al te veel problemen de eerste set won met 6-2.

Na het benutte setpunt door Mauresmo vroeg Krajicek een blessurebehandeling aan. Het was niet direct een blessure, Krajicek had heel veel last van de warmte. Het was in de volle zon meer dan 35 graden op het Centre Court. Ze had zoveel last van de warmte dat ze huilend op moest geven. "Mijn ogen brandden, daardoor zag ik de bal bijna niet meer. Ook moest ik bijna braken, dat wilde ik voor zijn", was de uitleg van Krajicek. Mauresmo speelt in de vierde ronde tegen Vaidisova.

Austr. Open: Krajicek geeft in 3e ronde op

Icoon TennisMichaela Krajicek is er niet in geslaagd door te dringen tot de vierde ronde van de Australian Open. Krajicek speelde tegen Mauresmo en verloor de eerste set met 6-2.

Aan het einde van deze set werd duidelijk dat Krajicek zich niet goed voelde. Ze vroeg om medische behandeling, begon te huilen en een paar minuten later werd duidelijk dat ze de wedstrijd had opgegeven. Wat de precieze reden van het opgeven is, is op dit moment nog niet bekend. De temperatuur op het court was bijzonder hoog en het is waarschijnlijk dat de warmte haar tol heeft geëist.

-
Kijk voor meer sportnieuws en uitslagen op de Australian Open op FOK!Sport!

Hingis makkelijk naar 4e ronde

Martina Hingis heeft zonder al te veel problemen de vierde ronde van de Australian Open bereikt. De Zwitserse voormalige nummer één van de wereld rekende via 6-4 6-1 af met Iveta Benesova uit Tsjechië.

De eerste break in de wedstrijd was voor Benesova, die in de derde ronde verrassend Mary Pierce had geklopt. Martina Hingis liet zich niet van de wijs brengen en brak meteen terug. Bij een stand van 4-4 op de service van Benesova sloeg de Tjechische een dubbele fout op breakpoint tegen. Hingis serveerde vervolgens makkelijk haar eigen game uit en won daarmee de set met 6-4.

In de tweede set was de drievoudig winnares van de Australian Open duidelijk de betere. Hingis kwam eenvoudig met 4-0 voor, Benesova kon nog één game pakken: 6-1. In de vierde ronde speelt Hingis tegen de winnares van het duel tussen Stosur en Bammer.

Gelekte Xbox 360 Oblivion screens

Op de officiële fora waren korte tijd een aantal gelekte screens te zien van The Elder Scrolls IV: Oblivion. Zoals het goede moderators betaamt zijn de links weer snel verwijderd, maar de link naar de pics is bewaard gebleven. De screens zien er niet uit als de gangbare high-res zo-zie-je-het-toch-nooit-op-je-tv-scherm-screenshots die we normaal voorgeschoteld krijgen, dus enjoy:






De game staat gepland voor release op 24 maart 2006.

Grote update Xbox Live dashboard & games?

Volgens een interne bron is Microsoft op dit moment bezig met het afmaken van een gigantische update voor de Xbox 360, waarmee alle bekende problemen met de games en de console opgelost zouden moeten zijn. Dit meldt de website Xboxic. De patch zal een eind maken aan alle bekende lock-ups in de games, alle ontbrekende en niet-haalbare achievements en hij zal een boel nieuwe functionaliteiten gaan bieden in het Dashboard.

De update zal zo snel mogelijk uitgebracht worden via een centrale dashboard update. Er zal tegelijkertijd - of iets later - een webcam accessoire uitgebracht worden, omdat de dashboardaanpassing de ondersteuning voor een webcam mogelijk zal maken. Of het ook mogelijk zal zijn om op de achtergrond content te downloaden, is nog niet bekend.

De bovenstaande informatie is onderhevig aan verandering totdat er officiële bevestiging is gekomen.

Schilderijen verwijderd na bedreiging

Het Weense museum Belvedere heeft vijf kunstwerken van de Oostenrijkse schilder Gustav Klimt van de muur gehaald na een bedreiging. Per e-mail liet iemand weten dat hij de schilderijen zou vernielen om zo te verhinderen dat ze naar Amerika verscheept zouden worden.

Een Oostenrijkse rechter bepaalde maandag dat de kunstwerken toebehoren aan de in Amerika woonachtige Maria Altmann. De bejaarde vrouw is de erfgename van de rechtmatige eigenaren van de kunstwerken. De joodse familie Bloch-Bauer raakte de schilderijen in de Tweede Wereldoorlog kwijt toen ze moesten vluchten. De nazi's namen de werken af en hingen ze in het museum.

Degene die de dreigmail schreef is inmiddels opgepakt. De man bekende de e-mail, die nog op zijn computer stond, in beschonken toestand verstuurd te hebben. Het is niet bekend of het museum de kunstwerken weer aan de muur zal hangen voordat ze definitief weg zullen gaan.


Maria Altmann naast een fotokopie van een schilderij van Klimt. De vrouw op het werk is haar tante Adele Bloch-Bauer.

Winnaar FOK! Fotowedstrijd 2005 bekend

Icoon Sitenews - ForumIn het FOK!subforum Fotografie (FOT) is begin januari de wedstrijd 'De mooiste foto van 2005' van start gegaan. Alle foto's zijn inmiddels ingeleverd, de stemronde is voorbij en de stemmen zijn geteld! De winnende foto is dit jaar gemaakt door ChatChewbacca. Zijn winterlandschap viel bij veel mensen in de smaak.

ChatChewbacca heeft met zijn foto een jaarabonnement op het tijdschrift Zoom.nl gewonnen. Zoom.nl is hèt tijdschrift over digitale fotografie en video, met informatie over hoe je nog meer plezier kunt beleven aan je digitale camera. Abonnees ontvangen tevens gratis de Zoom.nl dvd, boordevol praktische software en handig cursus- en oefenmateriaal. ChatChewbacca; namens de hele crew gefeliciteerd!


De winnende foto

-
Kijk hier voor de volledige uitslag van de fotowedstrijd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.