Federer door zonder setverlies

Ambrosius
De nummer één van de plaatsingslijst Roger Federer heeft zonder al te veel problemen de vierde ronde van de Australian Open bereikt. De Zwitser was met 6-3 6-4 6-3 te sterk voor de Rus Max Mirnyi.

De partij tussen de als eerste geplaatste Federer en de als dertigste geplaatste Mirnyi werd in de Rod Laver Arena op de late avond in Australië gespeeld. In de eerste set was Federer de sterkste dankzij één break: 6-3. In de tweede set had Federer maar liefst negen kansen op een break. Daarvan wist de nummer één van de wereld er slechts één te verzilveren. Omdat Federer slechts één ongedwongen fout maakte in de tweede set won hij deze set met 6-4.

In set drie was het opnieuw Federer die aan het langste eind trok. In de vierde game maakte de Zwitser de beslissende break. Op 5-3 en Mirnyi aan service maakte Federer het op zijn derde matchpoint af. Opvallend was het totaal aantal van slechts tien ongedwongen fouten in een kleine twee uur tennis van Federer. In de achtste finale speelt de favoriet voor de titel tegen de Duitser Tommy Haas.