Krajicek door opgave uit toernooi

Michaëlla Krajicek heeft op trieste wijze de Australian Open moeten verlaten. Na 6-2 voor Amélie Mauresmo in de eerste set had ze teveel last van de hitte en moest opgeven.

De als derde geplaatste Française begon sterk, terwijl Krajicek wat last leek te hebben van zenuwen in de grote Rod Laver Arena. Mauresmo brak twee keer door de service van het net 17-jarige talent en kwam zo 4-0 voor. Krajicek kwam toen wat beter in haar spel en brak zelfs door de service van Mauresmo. Ook in de games daarna had Krajicek kansjes om een break te kunnen forceren. Toch was het Mauresmo die zonder al te veel problemen de eerste set won met 6-2.

Na het benutte setpunt door Mauresmo vroeg Krajicek een blessurebehandeling aan. Het was niet direct een blessure, Krajicek had heel veel last van de warmte. Het was in de volle zon meer dan 35 graden op het Centre Court. Ze had zoveel last van de warmte dat ze huilend op moest geven. "Mijn ogen brandden, daardoor zag ik de bal bijna niet meer. Ook moest ik bijna braken, dat wilde ik voor zijn", was de uitleg van Krajicek. Mauresmo speelt in de vierde ronde tegen Vaidisova.