Rams kiezen voor Linehan

Corné (Curchulain)
De St. Louis Rams hebben de knoop doorgehakt over de opvolger van de ontslagen Mike Martz. Volgend jaar zal Scott Linehan de touwtjes in handen hebben aan de zijlijn in het Edward Jones Dome.

Linehan heeft nog geen ervaring als hoofdcoach, en is zelfs pas vier jaar actief in de NFL. Na een carrière als quarterback bij de universiteit van Idaho bleef Linehan veertien jaar aan de school verbonden als assistent-coach. Hij begon in de NFL als aanvalscoördinator bij de Minnesota Vikings, en verhuisde vorig seizoen naar de Miami Dolphins om in diezelfde hoedanigheid de kwakkelende aanval van de Fins te verbeteren. De controverse rond running backs Ricky Williams en Ronnie Brown werd succesvol het hoofd geboden door een rouleringssysteem, en quarterback Gus Frerotte had een recordseizoen met achttien touchdown passes. Receiver Chris Chambers werd verkozen om in de all-star wedstrijd in Honolulu te spelen.

Linehan is inmiddels de zesde die volgend jaar zijn debuut als hoofdcoach in de NFL zal maken. Voor de Rams was hij een van drie finalisten voor de baan, naast verdedigingscoördinator Ron Rivera van de Chicago Bears en aanvalscoördinator Cam Cameron van de San Diego Chargers. Beiden zouden ook debutanten worden.

Als opvolger van Linehan bij de Dolphins wordt de naam van Martz genoemd. Voordat deze in 2000 de taak van hoofdcoach bij de Rams overnam van Dick Vermeil was hij daar als aanvalscoördinator verantwoordelijk voor het creëren van The Greatest Show on Turf, de schier onverslaanbare aanvalsformatie van de ploeg uit het midden-westen.