'Dreiging Bin Laden komt Bush goed uit'

pseudo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TerrorismeHet zou de Amerikaanse president Bush eigenlijk prima zijn uitgekomen dat Osama Bin Laden afgelopen week weer dreigde met nieuwe aanslagen in de VS. Om de Amerikanen te 'beschermen' kan het afluisteren van burgers en de controversiële Patriot Act weer goed verdedigd worden. Bush lag juist om deze twee redenen onder vuur. Critici kan nu weer de mond gesnoerd worden.

Vice-president Cheney, die zelden interviews geeft, was plotseling beschikbaar om te onderstrepen dat het beleid sinds de aanvallen van 11 september 2001 nieuwe aanslagen heeft voorkomen. "Dat is de reden waarom we vier en een half jaar niet zijn aangevallen. Het is geen kwestie van dom geluk", aldus Cheney. Meteen is ook de staat van paraatheid verhoogd en de FBI heeft opdracht gekregen overal in het land naar aanwijzingen te zoeken voor voorbereidingen op aanslagen.

Sommige complottheoriën gaan er zelfs al vanuit dat Bush allang wist van de plannen voor de aanslagen van 11 september 2001. Hij zou ze hebben laten gebeuren om zo draagvlak te krijgen voor een oorlog in Afghanistan en Irak en voor het uitvoeren van verdere beperkende maatregelen van zijn burgers. Dat is echter nooit bewezen.