Politie verbaasd over berichtgeving scholiere

Janssen had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie is verbaasd over de berichtgeving rond de Winterwijkse scholiere Taida Pasic. Gisteren berichtte ook FOK! over het 18-jarige meisje uit Kosovo, dat door de vreemdelingenpolitie uit de klas zou zijn gehaald en overgebracht naar een uitzettingscentrum. In een persverklaring stelt de politie dat het meisje niet in de klas is gearresteerd.

Een medewerker van de vreemdelingenpolitie is woensdagochtend naar de school gegaan, en heeft daar gesproken met een docent. Deze laatste zou Pasic vervolgens uit de klas hebben gehaald en in een gesprek waarbij de docent ook aanwezig was is de Kosovaarse uitgelegd dat ze zich aan het begin van de middag diende te melden op het politiebureau in Winterswijk. Op het bureau werd haar de afgewezen beschikking van de Immigratie en Naturalisatiedienst uitgereikt.

Volgens de politie heeft voorafgaand aan de afwijzing een lang traject van juridische beslissingen gelopen. Pasic, die als vluchteling sinds 1999 in Nederland verbleef en bij de beste leerlingen van haar klas behoorde, wist dat ze bij een negatieve beschikking Nederland diende te verlaten, aldus de verklaring van de politie. Om de terugkeer te effectueren, is Pasic woensdagmiddag direct in een uitzettingscentrum geplaatst. De vreemdelingenpolitie en vluchtelingenwerk zeggen dat ze alles in het werk willen stellen om het meisje in het voormalig Joegoslavië het Nederlandse staatsexamen te laten doen.


Klasgenoten protesteren tegen de uitzetting van Taida