FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 22 januari 2006

Aston Martin van 007 brengt 1,5 miljoen op

De Aston Martin DB5 uit 1965 waarin James Bond reed in de films Goldfinger en Thunderball is bij de veiling in Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona voor ruim 1,5 miljoen euro verkocht. De verkoopprijs werd eerder nog op meer dan 2 miljoen euro geschat.

De koper van de bijzonder Aston Martin is een Europese verzamelaar. De man krijgt wel wat terug voor zijn geld. De auto is uitgerust met ingebouwde Browning-machinegeweren, messen om banden van achtervolgende auto's te kunnen vernielen, een apparaat om olie op de weg te spuiten en een optrekbaar kogelvrij scherm achterin. Verdere heeft de wagen drie ronddraaiende nummerborden en de Britse registraties 007JB en JB007. Overigens is wel de schietstoel vervangen door een gewone stoel. Voor de veiling werden de snufjes nog gedemonstreerd door de woordvoerder van het veilinghuis.

De auto was door de vorige eigenaar in 1970 gekocht voor ongeveer 7500 euro. Er waren ongeveer 1500 belangstellenden op de veiling bij RM Auctions afgekomen.

Aston Martin

Bevallen vrouw komt zonder ledematen thuis

RRRobert had ons, vertaald en wel, via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen vrouw uit Florida kwam na een bevalling in het ziekenhuis met een gezonde zoon, maar zonder ledematen thuis. Na de bevalling waren er complicaties opgetreden, zo werd haar verteld. Twaalf dagen later werd ze daarom overgebracht naar een ander ziekenhuis, waar ze een operatie moest ondergaan. Hierna zou ze huiswaarts kunnen keren.

De schrik kwam pas toen Claudia Mejia na de operatie, waarvan haar vooraf niet was verteld wat die inhield, wakker werd op de uitslaapkamer: haar beide armen en benen bleken tot stompjes te zijn ingekort. Het operatieteam had al haar ledematen geamputeerd, omdat ze volgens het ziekenhuis leed aan een acute streptokokken-infectie, een vleesetende bacterie die zich in haar ledematen zou hebben genesteld. Haar lichaam zou in een toxische shock hebben verkeerd als gevolg van deze besmetting.

Meija, die tevens moeder is van een zoon van zeven jaar oud, was verbijsterd over het feit dat er niet met haar was overlegd voor de ingrijpende operatie. Door de ziekenhuisdirectie werd haar echter verteld dat ze het hospitaal maar moest aanklagen indien ze details wilde horen. Inmiddels heeft ze samen met haar man een advocatenteam in de arm genomen.

Claudia Meija

Zwaargewonde bij schietpartij in Deventer

Troubadour had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenEen 21-jarige man uit Deventer is zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een schietpartij in zijn woonplaats. Er werd meerdere keren op de man geschoten terwijl deze in zijn auto reed. Het slachtoffer is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis, aldus de politie.

Ook een 46-jarige man uit Deventer werd door dezelfde schutter beschoten. De kogels misten echter doel en de man kwam er zonder ook maar gewond te raken vanaf. De politie heeft twee mannen, die ervan worden verdacht de schoten te hebben gelost, aangehouden. Volgens de politie ligt de oorzaak van de schietpartij in de relationele sfeer.

Marechaussee onderschept 40 kilo cocaïne

Icoon AlgemeenDe Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen vrijdag op Schiphol twee koffers met ieder twintig kilo cocaïne onderschept. De koffers werden gevonden in een bagagekelder van de luchthaven. De Marechaussee zegt te vermoeden dat er medewerkers van de luchthaven betrokken zijn bij deze drugssmokkel. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

De veertig kilogram pure, onversneden cocaïne zat in twee grote metaalkleurige koffers. Volgens een woordvoerder worden deze koffers wel vaker gebruikt voor smokkelwaar. Smokkelaars zouden volgens de zegsman denken dat die koffers niet gescand kunnen worden, maar dat is niet waar.

Adje en carnaval

Adje werd wereldberoemd in Nederland door zijn samenspel met Paul de Leeuw in het programma Mooi weer De Leeuw. Door sommigen al snel ontmaskert als acteur Arijan van Bavel, door anderen lange tijd omarmt als het typetje dat Arijan speelde. Hij mocht keer op keer terugkomen in het programma en zette daar vaak hilarische scene's neer. Bij zang viel hij echter al snel door de mand.

Arijan van Bavel maakt deel uit van De Zingende Decoupeerzaag, een carnavalsgroep uit Budel. Met zijn populariteit in zijn achterzak (hij won de Barend en Van Dorp Trofee) kon hij mooi zijn carnavalskraker Boem is ho, tuut tuut promoten. Inmiddels al doorgedrongen tot nummer 27 in de single top 100 en met carnaval op komt zal dat waarschijnlijk alleen nog maar meer gaan worden. Een eendagsvlieg die het bijzonder slim heeft aangepakt, al zal hij nooit meer ergens serieus aan de bak kunnen als niet zijnde Adje...

Buiten bovenstaande te downloaden nummer vind je hier en hier fanpages, schijnt dit zijn eigen webspace te zijn (alleen voor IE geschikt) en staat hier nog een mooi overzicht van vanalles waar Adje mee gescoord heeft. Ik vraag me af hoe lang het duurt voor we hem onder de categorie Schnappi das kleine Krokodil kunnen scharen.

O, en vinden jullie hem niet ook sprekend op Napoleon Dynamite lijken?

Uitslagen Italië Speelronde 21

De Italiaanse top-drie heeft geen steken laten vallen. Juventus, Internazionale en AC Milan konden een overwinning bijschrijven.

Juventus heeft zich redelijk hersteld van het puntenverlies midweeks tegen Chievo Verona. In Delle Alpi werd Empoli met 2-1 verslagen. Zlatan Ibrahimovic moest de confrontatie wegens een schorsing missen. De underdog kwam al na drie minuten op voorsprong: Sergio Almiron schoot een vrije trap achter Gianluigi Buffon.

Juventus domineerde na de onverwachte tegenvaller, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Desondanks scoorde de Oude Dame snel tegen, via een kopbal van verdediger Cannavaro. Diezelfde Cannavaro was ook verantwoordelijk voor de winnende goal, zo’n kwartier voor tijd.

AC Milan haalde een op papier eenvoudige zege bij Siena: 0-3. Jaap Stam verscheen aan de aftrap, maar hij raakte geblesseerd en liet zich na 25 minuten vervangen door Simic. Op dat moment had Kaká de Europese grootmacht al op voorsprong geschoten. Vlak na rust ontsnapte Milan: Chiesa raakte de paal. Dat moment was het startsein voor een groot offensief van Siena. Een tegenstoot van Milan gooide het duel echter op slot: Shevchenko fungeerde als eindstation. Zo’n vijf minuten voor tijd legde uitblinker Kaká de eindstand vast.

Internazionale kwam zaterdag al in actie. De Nerazzuri rekenen in het eigen San Siro eenvoudig af met Palermo: 3-0. Inter speelde zonder Obafemi Martins, die deelneemt aan de Afrika Cup. Daardoor was er een plaatsje in de basis voor Julio Ricardo Cruz, een van de zes Argentijnen in de startopstelling van de thuisclub. Inter was gedurende het duel de betere ploeg, maar kon alleen scoren uit dode spelmomenten.

Na een halfuur belandde een scherpe corner van Luis Figo op het hoofd van Esteban Cambiasso, die daarmee voor de 1-0 zorgde. Een klein kwartier voor het einde leverde eenzelfde soort situatie de 2-0 op; nu was Ivan Cordoba de gevierde man. Vlak hierna legde Figo de eindstand vast: zijn vrije trap werd door niemand aangeraakt en verdween in het doel. Inter handhaaft zich door de zege op de tweede plaats.

AS Roma zette haar zegereeks voort. Zelfs zonder Francesco Totti wonnen de Romeinen bij Udinese: 1-4. Roma profiteerde optimaal van de vroege rode kaart van Pinzi. Met een man meer zorgden Mancini en De Rossi voor de 0-2, waarna Di Natale de spanning nog even terugbracht. Mancini zorgde voor de 1-3 en Cristian Chivu maakte de vierde treffer voor de club uit de hoofdstad.

Uitslagen 21e speeldag:
Lazio Roma – Cagliari 1-1
Internazionale – Palermo 3-0
Ascoli – Lecce 2-0
Juventus – Empoli 2-1
Livorno – Treviso 1-1
Parma – Chievo Verona 2-1
Reggina – Sampdoria 2-1
Siena – AC Milan 0-3
Udinese – AS Roma 1-4
Fiorentina – Messina 2-0


Stand na 21 speeldagen:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 2156 44-12
2 Internazionale214843-16
3 AC Milan214647-22
4 Fiorentina 214338-22
5 Livorno2137 24-20
6 AS Roma21 3636-22
7 Sampdoria213134-28
8 Chievo Verona213126-25
9 Lazio Roma213028-26
10 Palermo212629-32
11 Udinese212523-32
12 Ascoli212322-26
13 Reggina 212221-32
14 Siena212125-36
15 Cagliari211920-33
16 Empoli211923-37
17 Messina211818-29
18 Parma211824-38
19 Treviso211313-29
20 Lecce211315-36


Topscorers:

#Speler:Club:Goals:
1.Luca ToniFiorentina21
2.David TrezeguetJuventus15
3.AdrianoInternazionale12
3.Alberto GilardinoAC Milan12
5.Francesco TottiAS Roma11

Nieuwe details bekend van Efteling-attractie

scroob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenTijdens een persconferentie heeft attractiepark de Efteling nieuwe informatie prijsgegeven over haar nieuwe attractie. Op 16 april opent de veelbelovende attractie 'De Vliegende Hollander'.

Het pretpark opent op 1 april weer voor bezoekers. De Vliegende Hollander is de nieuwe, grootste en duurste attractie ooit. De attractie combineert diverse attractietypen met elkaar, aangezien het ondermeer een walk-through, darkride, achtbaan, watercoaster en een splash bevat. Dit alles speelt zich in een thematisch jasje af, zowel binnen als buiten. Bezoekers van de rit begeven zich terug in de tijd, naar de Gouden Eeuw, waarin de Verenigde Oost-Indische Compagnie floreerde.

De nieuwe attractie is bijna helemaal bedacht en ontwikkeld door de Efteling zelf. Een ritje in de attractie brengt de bezoekers naar een hoogte van 22,5 meter en laat hen met snelheden van ruim 70 kilometer per uur naar beneden razen. Attractiegangers ervaren G-krachten verschillend van drie keer het eigen gewicht tot bijna gewichtloosheid. De nieuwe attractie heeft bijna twintig miljoen euro gekost. Tijdens de bouw van de attractie is één bouwvakker overleden.

De Vliegende Hollander
De Vliegende Hollander is een spookschip dat in de buurt van Kaap de Goede Hoop rond zou varen. Hardnekkige geruchten doen steeds de ronde dat De Vliegende Hollander uit Terneuzen afkomstig zou zijn.

Mooie beelden

Ten eerste een filmpje. De beelden komen van webcams bij het Panamakanaal. Mooi om te zien hoe boten in en uit de sluizen varen in versneld tempo.
En dan een site met prachtige beelden van sneeuw. En dan niet de fraaie landschapsfoto's zoals de winnaar van de de Fok!Fotowedstrijd maar gedetailleerde foto's van sneeuwkristallen.
Tot slot nog een vette grafische shizzle. Op deze site kun je allemaal psychedelische animaties bekijken.

'Koppensnellers' levert kijkers in

Jack SpijkermanHet aantal kijkers van het Talpa-programma 'Koppensnellers' is gisteren met bijna eenderde afgenomen. Keken er vorige week nog 1,2 miljoen mensen naar het nieuwe programma van presentator Jack Spijkerman, gisteren waren dat er nog maar 877.000. De concurrentie op RTL 4 deed het ook iets slechter. 'Idols' scoorde ruim 1,6 miljoen kijkers. Vorige week waren dat er 1,8 miljoen. Te zien was gisteren dat deelnemer Christon het programma moest verlaten.

De publieke omroep deed het gisteren iets beter. Het tweede deel van een cabaretvoorstelling van Herman Finkers op Nederland 3 trok ongeveer evenveel kijkers als vorige week. Nederland 2 was de absolute topper. De publieke zender zat de hele middag boven de miljoen kijkers vanwege de WK sprint schaatsen. Rond kwart over vijf werd de piek gehaald met ruim 1,8 miljoen kijkers. In de avond deed het BNN-programma 'De Lama's' het goed met bijna 1,1 miljoen kijkers.

Op Nederland 1 was TV Toppers met Jos Brink goed voor precies een miljoen kijkers en deed het Achtuur Journaal het traditiegetrouw goed met bijna 1,7 miljoen kijkers.

Röntgenapparaat valt op patiënte

Icoon ShockingEen 84-jarige Duitse is gisteren overleden nadat in het ziekenhuis een röntgenapparaat boven op haar viel. De vrouw lag voor een onderzoek onder het apparaat toen het gevaarte op haar borstkas belandde.

Na het ongeluk konden de aanwezige artsen en verplegers weinig voor haar doen. De vrouw stierf ter plekke. Het is nog niet duidelijk of het apparaat naar beneden viel door een technisch mankement of door een bedieningsfout.

Red Bull geeft automobilist vleugels

Red BullIn Engeland is afgelopen vrijdag een man tot vier maanden cel veroordeeld wegens gevaarlijk rijgedrag. Peter Edwards (48) 'vloog' na twintig blikjes Red Bull gedronken te hebben over de wegen, achtervolgd door de politie. De man had kort daarvoor de aandacht van de agenten getrokken, doordat hij over de weg slingerde en rechtdoor over een rotonde reed.

Tijdens de achtervolging, over een afstand van 80 kilometer, zagen agenten hoe de man zijn shirt uittrok, terwijl hij met hoge snelheid de politiewagens voor probeerde te blijven. Bij een inhaalmanoeuvre kon hij even later nog net een frontale botsing met een vrachtwagen vermijden. De man kon uiteindelijk met behulp van spijkermatten worden gestopt. Hij verklaarde de Red Bull te hebben gedronken om wakker te blijven nadat hij 's nachts een aantal familieleden naar een feest had gebracht. Daarbij had hij te kampen met depressies na een recent overlijden van zijn moeder.

Behalve de celstraf diende de man zijn rijbewijs in te leveren, en mag hij, ook als hij dat papiertje opnieuw weet te halen, gedurende vier jaar niet met een auto op de openbare weg komen.

Afrika Cup: Tunesië start uitstekend

Titelverdediger Tunesië is uitstekend begonnen aan de Afrika Cup. Onder leiding van Francileudo dos Santos boekte het team van Roger Lemerre een soepele 4-1 overwinning op Zambia. Guinee dompelde in het andere duel Zuid-Afrika in rouw door met 2-0 te zegevieren.

Tunesië startte met Hatem Trabelsi in de basis. De Ajacied stond onbedoeld aan de basis van de onverwachte voorsprong van Zambia. Een miscommunicatie tussen Trabelsi en keeper Ali Boumnijel stelde James Chamanga in staat de underdog op voorsprong te schieten. De ploeg van voormalig PSV-speler Kalusha Bwalya hield Tunesië gedurende lange tijd af van de eigen goal en kende in doelman George Kolala dé uitblinker.

Kolala was echter kansloos op een bekeken kopbal van Francileudo dos Santos, de geboren Braziliaan van Toulouse. Na de gelijkmaker bleef Zambia met flair voetballen en Chamanga en Collins Mbesuma kregen mogelijkheden. Dankzij middenvelder Riad Bouazizi kwam de favoriet aan de leiding, waarna Santos de marge opvoerde naar eerst 3-1 en in blessuretijd 4-1. Even daarvoor had de spits enkele loepzuivere kansen om zeep geholpen.

Het andere duel uit poule C leverde een verrassende zege op voor Guinee. Zuid-Afrika bleek niet opgewassen tegen FC Bangoura, vanwege vijf spelers met die naam in de selectie, en verloor met 2-0. Zuid-Afrika is niet meer het team van weleer. De kwalificatie voor het WK werd dan ook gemist. Vanavond liet Bafana Bafana zien dat de absentie in Duitsland geen toeval is: Guinee kwam de zege ruimschoots toe.

Pas in het laatste kwartier sloeg Guinee toe. Sambegou Bangoura scoorde op aangeven van Ibrahima Bangoura. Vlak voor het eindsignaal tekende Ousmane Bangoura voor de bevrijdende 2-0. Zuid-Afrika vergat enkele keren te profiteren van blunders van doelman Naby Diarso. Zo wilde Sibusiso Zuma per se scoren uit een omhaal, in plaats van de bal rustig binnen te tikken.


Uitslagen zondag 22 januari:

Poule C:

Tunesië – Zambia 4-1
9. Chamanga 0-1, 36. Dos Santos 1-1, 52. Bouazizi 2-1, 83. Dos Santos 3-1, 90. Dos Santos 4-1

Zuid-Afrika – Guinee 0-2
79. S. Bangoura 0-1, 88. O. Bangoura 0-2

Stand Poule C:

#Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1.Tunesië134 - 1
2.Guinee132 - 0
3.Zuid-Afrika100 - 2
4.Zambia101 - 4

Programma morgen:

Poule D:
Nigeria – Ghana
Zimbabwe - Senegal


Topscorers:

#Speler:Land:Goals:
1.Samuel Eto’oKameroen3
1.Francileudo dos SantosTunesië3

Uitslagen Engeland speelronde 23

Voor het eerst dit seizoen liet Chelsea in een thuiswedstrijd punten liggen. Achtervolger Liverpool kon echter niet profiteren, want het verloor van Manchester United.

Tegen middenmotor Charlton Athletic speelde Chelsea voor het eerst dit seizoen gelijk in een thuiswedstrijd. Ondanks dat de thuisploeg al na 19 minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Eidur Gudjohsen, moest het in de tweede helft de gelijkmaker van Marcus Bent toestaan. In de slotfase ging Chelsea, toen met tien man spelend door de tweede gele kaart voor Ricardo Carvalho, er nog vol voor, maar de kansen werden niet omgezet in doelpunten.

Achtervolgers Liverpool en Manchester United moesten tegen elkaar en na het gelijke spel van Chelsea was winst nog belangrijker. Lang bleef de score op 0-0 staan, maar in de slotminuut koptie verdediger Rio Ferdinand Manchester United toch naar de winst. Daardoor blijft de ploeg Liverpool voor op de ranglijst, al heeft Liverpool nog twee wedstrijden extra te spelen.

Voor Arsenal werd het ook een slecht weekeinde. Na de 7-0 overwinning vorige week, werd er nu troosteloos met 1-0 verloren van Everton. Al na 13 minuten stond de eindstand op het bord door een doelpunt van James Beattie. Hoewel Arsenal lang bleef aandringen, kwam het niet meer tot scoren.

In de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Aston Villa viel gisteren niet veel te beleven. Uiteindelijk werd het 0-0 en daarmee lieten de Spurs de kans liggen om te profiteren van de misstappen van de concurrenten. Een extra verlies was dat Edgar Davids in de in de 64ste minuut geblesseerd moest uitvallen met een knieblessure.

Uitslagen:
Manchester United Liverpool 1-0
Chelsea Charlton Athletic 1-1
West Bromwich Albion Sunderland 0-1
Middlesbrough Wigan Athletic 2-3
Newcastle United Blackburn Rovers 0-1
Tottenham Hotspur Aston Villa 0-0
Birmingham City Portsmouth 5-0
Bolton Wanderers Manchester City 2-0
Everton Arsenal 1-0

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoel. VoorDoel. Tegen
1Chelsea23624912
2Manchester United23484220
3Liverpool21442912
4Tottenham Hotspur23413119
5Arsenal22373416
6Wigan Athletic23372829
7Bolton Wanderers21362720
8Blackburn Rovers22342725
9Manchester City23313027
10West Ham United22292931
11Charlton Athletic21292731
12Everton23291631
13Fulham22262630
14Newcastle United22262025
15Aston Villa23262632
16West Bromwich Albion23222132
17Middlesbrough22222740
18Birmingham City22192031
19Portsmouth23171639
20Sunderland2291740

Pechtold kan moeilijk overweg met CDA'ers

Alexander PechtoldD66-minister Alexander Pechtold kan 'soms moeilijk' uit de voeten met zijn CDA-collega's Balkenende en Donner. Dat zegt hij in een interview met het feministisch maandblad Opzij. "Zij staan voor mij ver van de vrijheden, die ik als individu wil hebben. Ook ver van de lol, de humor en de zelfverantwoordelijkheid, een beetje durven ritselen en regelen. Ik ben meer van de gezellige katholieken, of nog beter: de ex-katholieken", zegt de democraat.

Niet alleen de CDA-ministers, maar ook 'politiek Den Haag' staat ver van de voormalige burgemeester van Wageningen af, zo vertelt hij. Ministers gaan 'vreselijker' met elkaar om dan wie dan ook. "Achter elkaars rug om, ach, ach, ach, het is allemaal veel vuiler en vunziger dan mensen denken. Ik heb het dan niet over de Afghanistan-affaire, maar de Haagse politiek in het algemeen. Machinaties, machtsspelletjes, persoonlijke belangen, partijbelangen die meespelen bij de benoeming van personen of het nemen van besluiten."

Het is overigens niet voor het eerst dat de D66'er afgeeft op Balkenende. Eerder noemde hij de minister-president een onrustzaaier, omdat deze te vaak zou waarschuwen voor mogelijke terreuraanslagen. Desondanks wil Pechtold in een eventuele volgende periode graag terugkomen als bewindsvoerder. Hij noemt als optie het ministerschap van Jeugd en Integratie, iets dat nu nog niet bestaat. Pechtold overweegt om zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van zijn partij.

Punten ronde 20

Dit weekend weer een volledige ronde van de FOK!voetbalmanager. De punten van de twee inhaalwedstrijden uit ronde 18 zijn nu ook helemaal ingevoerd. Hieronder de punten van ronde 20.

Weekwinnaar werd Wdeman met 66 punten. Een gedeelde tweede plaats was er voor Neoktheone en Schogs, beiden hadden ze 63 punten. Op een gedeelde vierde plaats maar liefst dre users, Boostersz, orchideusstuifmeelsnuiver en Supersteef hadden allemaal 62 punten.

In het algemeen klassement blijft BassieD nog steeds aan de leiding met 953 punten. -Schorpioen- is naar de tweede plaats gestegen en heeft nu 909 punten. DaB0b staat derde met 896 punten, twee punten voor DeVinger die vierde staat. Benniben19 sluit met 886 punten de top 5 af.

Bij de subleagues ging de weekwinst naar MHEKEBDETH met 54 punten. II Mondo pakte met 51 punten de tweede plaats en ouwe de derde met 50 punten.

In het algemeen klassement bij de subleagues gaat Tha League met 844 punten nog steeds aan de leiding. Scribbly staat tweede met 827 punten. Valkenoxkade heeft 817 punten en staat derde.

Foutje ontdekt? Stuur dit via de Feedback naar FOK!sport. Op deze manier wordt dat het snelst behandeld.

Voor de volgende ronde kan worden gewisseld tot 27 januari 18:00 uur.

Schaatsen: Cheek, Zhurova winnen WK sprint

Icoon SchaatsenDe Russische Svetlana Zhurova en de Amerikaanse Joey Cheek zijn in het Thialf-stadion in Heerenveen wereldkampioen op de sprintvierkamp geworden. Na de eerste dag leken de Nederlandse schaatsers Jan Bos en Marianne Timmer nog een goede kans te maken op de titel, maar vandaag kwamen ze er wat dat betreft niet aan te pas.

Bos, in 1998 al eens wereldkampioen en in 1999 winnaar van het zilver, wist nog wel de bronzen plak binnen te slepen, achter Cheek en de Rus Dmitri Dorofejev. De Nederlander had de pech dat hij kort voor de laatste afstand te maken kreeg met materiaalpech, waardoor een haastig uitgevoerde reparatie van de schaats nodig was. Hij eindigde uiteindelijk als vijfde op de afstand, die hij zaterdag nog won.

Marianne Timmer, die in 2002 de titel binnensleepte, stond gisteren nog tweede in het klassement, op korte afstand van Zhurova, maar zag zich vandaag voorbijgestreefd door de Chinese Manli Wang en de Italiaanse Chiara Simionato. Ze greep daardoor naast een medaille. De 34-jarige wereldkampioen Zhurova was een kleine verrassing, omdat ze ruim twee jaar geleden beviel van een zoon. Voor haar zwangerschap vlamde Zhurova vooral op de 500 meter, maar dit weekend bleek ze ook de competitie aan te kunnen op de langste sprintafstand.

Uitslagen op FOK!sport:
Mannen: 500m | 1000m | 500m | 1000m en totaal
Vrouwen: 500m | 1000m | 500m | 1000m en totaal

Boom zegeviert in Hoogerheide

Lars Boom heeft zondag nog maar eens bevestigd dat hij de favoriet voor de wereldtitel bij de beloften is. De Brabander won de laatste wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide voor veldrijders tot 23 jaar.

Boom eindigde voor Sebastian Langeveld en de Italiaan Marco Aurello Fontana. Een grote rivaal van 20-jarige veldrijder, de Belg Niels Albert, was niet aanwezig tijdens deze laatste wedstrijd om de wereldbeker. Desondanks werd het goede gevoel dat de Vlijmenaar had er niet minder om. "Ik wilde mezelf hier meten en weet nu dat het goed zit. Ik ga er volgende week in Zeddam vol tegenaan en dan zien we wel waar het schip strandt."

AIVD doet aangifte na publicatie geheimen

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) wil aangifte gaan doen wegens schending van staatsgeheimen. De aangifte zou algemeen zijn, en niet gericht tegen De Telegraaf, die zaterdag en zondag publiceerde uit vertrouwelijke dossiers. De documenten gingen over omkoping van justitiepersoneel door topcrimineel Mink Kok.

"Er is geen enkele aanwijzing dat deze documenten vanuit politie of Openbaar Ministerie zouden zijn gelekt", zo staat in een verklaring van de AIVD. Volgens de veiligheidsdienst zijn de gegevens in de publicaties ontleend aan documenten van de BVD, de voorganger van de AIVD. Het zou om materiaal van het onderzoeksteam Mikado gaan, dat in 1998 en 1999 onderzoek naar mogelijke aantasting van de integriteit van politie en justitie deed. De groep rond de wapen- en drugshandelaar Robert 'Mink' Kok zou daarbij bijzondere aandacht hebben gehad.

Volgens De Telegraaf zou uit de geheime stukken blijken dat de topcrimineel als een bedreiging voor de rechtsorde werd beschouwd, aangezien hij jaarlijks miljoenen reserveerde voor het omkopen van ambtenaren bij politie en justitie. De AIVD ontkent dat destijds is gebleken dat dit daadwerkelijk het geval is. Ook later onderzoek zou geen bewijs van omkoping hebben opgeleverd. De inmiddels 44-jarige Kok zit overigens al sinds 1999 achter de tralies, na een grote wapenvondst. Hij is tevens de hoofdverdachte in een onderzoek naar de moord op de Alkmaarse drugshandelaar Jaap van der Heiden in 1993.

Toestel Bon Jovi glijdt van landingsbaan

Jon Bon JoviHet Amerikaanse rockidool Jon Bon Jovi en zijn gevolg zijn zaterdag ongedeerd gebleven toen een privé-vliegtuig van de band van een gladde landingsbaan schoot. De piloten van de Boeing 707 kregen het toestel tijdens een zware regenbui niet tijdig tot stilstand. Het ongeluk gebeurde op het vliegveld van Hamilton in Canada, in de buurt van Toronto.

De negentien inzittenden kwamen allen met de schrik vrij. De band Bon Jovi was onderweg van Buffalo in de Amerikaanse staat New York, waar het vrijdagavond had opgetreden, naar Toronto. Daar trad de band gisteravond al weer op, en zal het maandag en dinsdag nog twee concerten geven, zo berichtten de Canadese media.

Uitslagen Schotland ronde 23

Celtic is in ronde 23 van de Schotse Premier League opnieuw uitgelopen. De ploeg wist zelf met 3-1 te winnen, terwijl de nummer twee, Hearts, verloor.

In de uitwedstrijd tegen Motherwell had Celtic lange tijd moeite het spel te maken. In de 16de minuut kwam Celtic wel op voorsprong door een doelpunt van Maciej Zurawski, maar vlak na rust scoorde Jim Hamilton de gelijkmaker voor Motherwell. Invaller Aiden McGeady bracht Celtic in de 70ste minuut toch nog op voorsprong en John Hartson gooide in de 84ste minuut de wedstrijd in het slot.

Door de overwinning komt Celtic op tien punten voorsprong in de competitie. Hearts verloor namelijk uit bij Kilmarnock en ziet daardoor Hibernian en de Glasgow Rangers, die beiden ruim wonnen, ook weer dichterbij komen.

Uitslagen ronde 23:
Glasgow Rangers - Livingston 4-1
Hibernian - Dunfermline 3-1
Dundee United - Aberdeen 1-1
Kilmarnock - Hearts 1-0
Falkirk - Inverness CT 1-4
Motherwell - Celtic 1-3

Stand:

#ClubWedstrijdenDoelsaldoPunten
1Celtic233757
2Hearts232747
3Hibernian231041
4Rangers231540
5Kilmarnock23536
6Inverness CT23834
7Motherwell23-529
8Aberdeen23-228
9Dundee Utd23-1125
10Falkirk23-2517
11Dunfermline23-2613
12Livingston23-3312

Waar FOK! jij vandaan?

Vraag jij je ook wel eens af waar al die fokkers vandaan komen ? Wie waar ongeveer woont en hoe de fok!wereld verspreid is over nederland ?

Ik ook niet. Maar R-mon wel. Hij heeft daarom op frappr een subsectie voor fok! aangemaakt. Er zijn er al aardig wat aangemeld maar er kunnen er altijd meer bij.

quote:
Het is een site waar je mbv Google Maps kunt bijhouden waar iedereen woont. Hij vindt nog niet elk dorp in Nederland maar het geeft een goede indicatie van de geografische spreiding der FOK!kers. Er loopt ook nog een topic over.
Met dank aan R-Mon voor de submit

Cheek wereldkampioen sprint, Bos derde

De Amerikaan Joey Cheek is wereldkampioen sprint in het Heerenveense Thialf geworden.

Op de laatste afstand bij de mannen, de 1.000 meter, eindigde de Amerikaan slechts als tiende, maar het was toch genoeg om de wereldtitel binnen te slepen. Dorofejev eindigt als tweede en Jan Bos pakt het brons.

De zege op de laatste afstand ging naar de Canadees Jeremy Wotherspoon, die zijn WK verpestte door zaterdag op de 500 meter ten val te komen. Lalenkov werd tweede en de Amerikaan Davis derde. Jan Bos eindigde op de 1.000 meter als beste Nederlander op de vijfde plaats.

Uitslag 2e 1.000 meter mannen:

#NaamTijdVerschil
1J. Wotherspoon1.09,67xxxx
2J. Lalenkov (Rus)1.09,780.11
3S. Davis (Usa) 1.09.810.14
4Y. Imai (Jpn) 1.09,900.23
5J. Bos (NED)1.09,910.24
7S. Groothuis (Ned)1.10,060,33
11G. van Velde(Ned)1.10,220,49
12B. Nijenhuis(Ned)1.10,380,64

Eindklassement:

#NaamPuntenVerschil
1J. Cheek (VS)139.990xxxx
2D. Dorofejev (Rus)140.365xxxx
3J. Bos (Ned)140.420xxxx
4K. Lee (ZKo)141.120xxxx
4C. FitzRandolph (VS)141.120xxxx
6G. van Velde (Ned)141.345xxxx
9B. Nijenhuis (Ned)141.880xxxx
17S. Groothuis (Ned)142.775xxxx

Deltavliegers dood na botsing in de lucht

Deltavliegers botsen tegen elkaarEen Nederlandse en een Duitse toerist zijn op het Spaanse vakantie-eiland Lanzarote om het leven gekomen toen ze tijdens het deltavliegen op elkaar klapten. De vermoedelijke oorzaak van de botsing is een rukwind, zo verklaarde de politie op het Canarische eiland. De slachtoffers waren 62 en 60 jaar oud.

Het ongeluk gebeurde zaterdagmiddag ten zuidwesten van de hoofdstad Arrecife. De Nederlandse vakantieganger overleed ter plekke. De Duitser werd zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht, waar hij korte tijd later tijdens een spoedoperatie eveneens stierf.

Eriksson: "Drie Engelse clubs corrupt."

Drie clubs in de Engelse Premiership houden zich bezig met corrupte praktijken. Dat zegt Sven-Göran Eriksson, de bondscoach van Engeland, in het tweede deel van een geniepig vraaggesprek.

De trainer is in de val gelokt door een journalist van News of the World, die zich verkleed had als sjeik. In het gesprek zegt Eriksson onder andere dat hij van plan is Aston Villa op te kopen met geld van de nep-sjeik en dat hij na het WK in Duitsland gaat stoppen als bondscoach. Het opmerkelijkst was zijn bewering dat drie Engelse clubs corrupt bezig zouden zijn op het gebied van transfers.

Eriksson heeft vorige week aangegeven de krant te willen aanklagen, maar News of the World is daar niet van geschrokken. "Eriksson geeft toe dat ons verhaal klopt, hij had het alleen niet willen lezen. We hebben niet geschreven dat hij weg moet als bondscoach. We hebben gepubliceerd om er zeker van te zijn dat hij zich de komende vijf maanden concentreert op zijn werk", meldt de hoofdredactie.

Scheikundestudent veroorzaakt explosie

FdBeer vertaalde en submitte het volgende bericht:

Icoon BizarEen 21-jarige scheikundestudent uit Hamburg heeft gisteravond een explosie veroorzaakt. De man voerde een experiment uit met aanstekergas, dat niet helemaal ging zoals bedoeld.

Op aandringen van zijn 9-jarige broertje en een vriendje begon de man aan de proef. Hij vulde een vuilniszak met het aanstekergas en sloot deze zak goed af. Vervolgens stak hij een lont in de zak. De student was van plan om de lont aan te steken en dan de vuilniszak uit het raam te gooien. Op het moment dat hij de lont aanstak ontstond echter meteen een explosie.

Alle drie de personen raakten licht gewond. Ze hadden moeite met horen en lichte verbrandingen in het gezicht.

Naakte mannen

Humor, tenminste er zullen vast mensen zijn die dit allemaal humor vinden. Er is een groepje Haagse blufgozers die besloten hebben dat het grappig is om mannen uit de kleren te praten. Gewoon een beetje doen alsof je een vrouw bent samen met je vrienden.

En als de man dan zijn halferecte of zelfs volledig erecte penis laat zien hier heel snel een screenshot van maken.
En dan zeggen dat het de belgen zijn die vies zijn

[WRC] Gronholm wint Rally Monaco

Marcus Gronholm heeft ook de op de laatste dag van de Rally van Monaco de leiding in het klassement gehouden en pakt daarmee de eerste overwinning in het seizoen 2006. Vanaf plaats vijf kwam de Fransman Sébastien Loeb nog goed terug, hij pakt de tweede plaats achter Gronholm met een achterstand van één minuut en één seconde.

Na twee fantastische dagen in Monaco voor Gronholm heeft hij op de derde dag van de wedstrijd uitzicht op de overwinning. De Fin zal er dan ook alles aan doen om deze overwinning binnen te halen. De Fransman Loeb gaat ook nog voor de overwinning en zet vanaf het begin van de dag al de aanval in. Op de eerste proef is Loeb de Fin te snel af en pakt aan het begin van de ochtend gelijk al vier seconden. In de tweede proef gaat Loeb door en eindigt als tweede. Gronholm, die als vijfde eindigt, ziet zijn voorsprong op de Fransman slinken met elf seconden. Loeb is dus goed bezig. Hij weet de laatste proef in de ochtend te pakken en Gronholm incasseert nog eens 28 seconden verlies.

Aan het eind van de ochtend worden de laatste proeven gereden, de Fransman staat dan inmiddels al derde met nog maar één minuut en 45 seconden achterstand. Loeb gaat wederom goed van start en pakt de vierde proef en laat daarbij drie Finnen (Toni Gardemeister, Gronholm en Mikko Hirvonen) op de tweede, derde en vierde plaats achter hem. Loeb haalt veel van zijn achterstand in op de Fin, maar op de laatste proef lijkt het dan toch niet genoeg te zijn voor de eerste plaats. De Fransman moet het podium uiteindelijk delen met de winnaar Marcus Gronholm en met zijn landgenoot op de derde plaats Toni Gardemeister.

Over twee weken zal de World Rally Championship zich verplaatsen naar Zweden voor de Uddeholm Swedish Rally die op vrijdag 3 februari zal beginnen.

Uitslag rally van Monaco:

#Coureur:Voertuig:Tijd:Verschil:
1.M. Gronholm (FIN)Ford Focus RS WRC 064:11:430
2.S. Loeb (FRA)Citroën Xsara WRC4:12:451:01
3.T. Gardemeister (FIN)Peugeot 307 WRC4:13:071:23
4.M. Stohl (AUT)Peugeot 307 WRC4:13:261:42
5.S. Sarrazin (FRA)Subaru Impreza WRC 20064:15:043:20
6.C. Atkinson (AUS)Subaru Impreza WRC 054:16:465:02
7.M. Hirvonen (FIN)Ford Focus RS WRC 064:18:036:19
8.D. Sordo (ESP)Citroën Xsara WRC4:18:597:15
9.X. Pons (ESP)Citroën Xsara WRC4:19:267:42
10. G. Panizzi (FRA)Skoda Fabia WRC4:20:539:00

Voetbal: Uitslagen Eredivisie (Speelronde 20)

Icoon EredivisiePSV is de grote winnaar van de twintigste speelronde in de Eredivisie. Zelf won de landskampioen van RKC Waalwijk, terwijl achtervolgers AZ en Feyenoord in eigen huis niet verder kwamen dan een remise. Onderin leden RBC Roosendaal en Willem II nieuwe nederlagen.

PSV kwam op vrijdag al in actie. Subtopper RKC Waalwijk slaagde er niet in te stunten in het Philips Stadion en verloor met 2-0. PSV kende dankzij Jefferson Farfán een uitstekende start: de Peruaan tekende al na vier minuten voor de openingstreffer. RKC slaagde er niet in zich terug te knokken in het duel, en zo'n kwartier voor tijd legde DaMarcus Beasley de eindstand vast. Door de overwinning heeft PSV drie punten voorsprong op AZ en Feyenoord.

Roda JC sleepte een knappe 0-0 uit het vuur bij Feyenoord. Het was pas de tweede keer dit seizoen dat de titelpretendent puntenverlies leed in de Kuip. In het eerste bedrijf was het duel in balans, na rust heerste de thuisploeg. Onder auspiciën van Hofs (die zijn rentree maakte in de competitie) nam Feyenoord het initiatief. Kuijt en Kalou misten echter de nodige kansen en Vladan Kujovic bleek een niet te nemen obstakel. Kuijt zag nog een doelpunt worden geannuleerd wegens buitenspel.

AZ liep zaterdagavond in de Alkmaarderhout averij op tegen FC Groningen: 1-1. Glen Salmon zette de bezoekers al na een kwartier op voorsprong, na een knappe draaiactie. De noorderlingen kregen via Koen van de Laak en Erik Nevland zelfs kansen op de 0-2. Shota Arveladze herstelde na een uur het evenwicht. Danny Koevermans was verantwoordelijk voor het voorbereidende werk.

Ajax had het geluk aan haar zijde in de uitwedstrijd tegen FC Twente. De Tukkers leidden twee minuten voor tijd nog met 2-1, maar de equipe van Danny Blind pakte alsnog de drie punten. Op basis van het tweede bedrijf was dat verdiend. Voor FC Twente scoorde Blaise N'Kufo tweemaal; Markus Rosenberg, Hedwiges Maduro en Urby Emanuelson zorgden voor de Ajax-productie.

Onderin deden Willem II en RBC Roosendaal uitermate slechte zaken. RBC - dit seizoen nog zonder zege - verloor thuis van Heracles Almelo: 1-2. Vooral doelman Martin Pieckenhagen was uitblinker aan de kant van de bezoekers. Willem II leed in Arnhem een dramatische nederlaag tegen Vitesse. Drie minuten voor tijd leidde de degradatiekandidaat nog met 0-1, maar treffers van Fred Benson brachten het thuispubliek in extase.


Uitslagen Speelronde 20:

Vrijdag 20 januari
PSV - RKC Waalwijk 2-0

Zaterdag 21 januari
RBC Roosendaal - Heracles Almelo 1-2
AZ - FC Groningen 1-1
Vitesse - Willem II 2-1
SC Heerenveen - Sparta Rotterdam 0-0

Zondag 22 januari
Feyenoord - Roda JC 0-0
NEC - ADO Den Haag 5-0
FC Utrecht - NAC Breda 2-2
FC Twente - Ajax 2-3


De stand na de 20e speelronde kun je hier vinden.


Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

Rick van der Linden (Ekseption) overleden

ArchEnemy had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MuziekEkseption-organist Rick van der Linden is vanochtend in een ziekenhuis in Groningen overleden. De 59-jarige Van der Linden werd twee maanden geleden getroffen door een herseninfarct, waardoor hij een halfzijdige verlamming opliep. De muzikant was componist en organist van de Nederlandse symfonische rockband Ekseption, die vooral rond 1970 furore maakte.

De band bewerkte muziek van klassieke componisten als Bach en Beethoven tot popmuziek. Ze scoorden hits met onder andere The 5th, Air, Adagio en Peace planet. In 1973 werd de organist na wrijvingen uit Ekseption gezet. Hij begon vervolgens de band Trace. Later zou Ekseption nog een aantal keren in de originele bezetting bijeenkomen en albums opnemen. In 2003 tourde Van der Linden met een aantal muzikanten, waaronder zijn vrouw Inez, onder de naam Ekseption door de Benelux en Duitsland. In datzelfde jaar had hij plannen om met Focus-fluitist Thijs van Leer een album op te nemen, dit is er echter niet van gekomen.

Rick van der Linden was in de jaren '70 getrouwd met Toppop-danseres Penney de Jager, met wie hij een zoon heeft. Hij is het tweede lid van Ekseption dat in korte tijd is overleden. Vorig jaar oktober stierf bassist Cor Dekker op 57-jarige leeftijd. Van der Linden was onlangs nog te zien in het televisieprogramma Top 2000 à Go-Go. De opnames daarvoor waren enkele dagen voor zijn infarct gemaakt.

Rick van der Linden (1946 - 2006)
Rick van der Linden (1946 - 2006)

Uitslagen Eredivisie 22/01/2006

Om 14.30 uur stonden er drie duels in de Eredivisie op het programma. Hieronder vind je de uitslagen.


Feyenoord - Roda JC 0-0

Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 40.000
Geel: Bosschaart (Feyenoord), Kah, Cziommer, Lachambre (Roda JC)

Opstellingen

Feyenoord: Lodewijks, Greene, Vlaar, Bahia, Bosschaart, De Guzman, Paauwe, Pardo ( 46. Hofs), Castelen ( 66. Biseswar), Kuijt, Kalou.

Roda JC: Kujovic, Senden, Kah, Vicelich, Lachambre, Cziommer ( 68. Leemans), Van Dijk, Sérgio ( 90+2. Voigt), Bödör, Cissé, Oper ( 90. Sonko).
-----------------------------------------------------------------

NEC - ADO Den Haag 5-0
53. Barreto 1-0
58. Jones 2-0
64. Denneboom 3-0
74. Jones 4-0
90. Niedzielan 5-0

Scheidsrechter: Haverkort
Toeschouwers: 11.000
Geel: Van der Leegte, Bodde (ADO Den Haag)
Bijzonderheden: 58. Niedzielan mist penalty

Opstellingen

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy, Barreto, Van der Doelen, Boutahar ( 69. Takak), Tininho ( 46. Jones), Denneboom ( 82. Grot), Niedzielan.

ADO Den Haag: De Vries, De Graaf, Bodde, Grujic, El Akchaoui, Rankovic, Stroeve ( 75. Elia), Van der Leegte, Verhoek, Mols ( 69. Den Ouden), Kolkka.
-----------------------------------------------------------------

FC Utrecht - NAC Breda 2-2
33. Keller 1-0
36. Diba 1-1
47. Nelisse 2-1
61. Rigters 2-2

Scheidsrechter: Van Egmond
Toeschouwers: 17.500
Geel: Mendes, Demir (NAC Breda)

Opstellingen

FC Utrecht: Terol, Braafheid, Broerse, Keller, Shew-Atjon, Somers, Caluwé ( 83. Fortuné), Kruys, Ramzi, Nelisse ( 87. Rossini), Van den Bergh.

NAC Breda: Schollen, Elshot, Zwaanswijk, Derijck, Vidmar, Mendes ( 79. Stam), Petö ( 55. Demir), Diba ( 87. Vonlanthen), Van Gessel, Jenner, Rigters.
-----------------------------------------------------------------

Zhurova nieuwe wereldkampioene sprint

De Russische Svetlana Zhurova is de nieuwe wereldkampioen sprint bij de vrouwen. In het Thialf in Heerenveen was zij de beste na vier afstanden.

De winst op de afsluitende 1.000 meter ging ook naar Zhurova. Met een tijd van 1.16,79 bleef ze als enige onder de 1.17. De Italiaanse Simionato eindigde als tweede op die afstand, Marianne Timmer pakte de derde plaats.

Doordat Simionato op de afsluitende 1.000 meter voor Timmer eindigde, belandde de Nederlandse net naast het podium in het eindklassement, ze werd vierde. Annette Gerritsen eindigde op een knappe zesde plaats, Wijsman en Van der Star werden respectievelijk 16e en 18e.

Uitslag 2e 1.000 meter vrouwen:

#NaamTijdVerschil
1S. Zhurova (Rus)1.16,79xxxx
2C. Simionato (Ita)1.17,030.24
3M. Timmer (NED)1.17,250.46
4M. Wang (Chl)1.17,320.53
5J. Rodriguez (Usa)1.17,360.57
6A. Gerritsen (Ned)1.17,420,63
12M. Wijsman1.18,531.74
22S. van der Star(Ned)1.19,612,82

Eindklassement:

#NaampuntenVerschil
1S. Zhurova (Rus)153.625xxxx
2M. Wang (Chl)154.200xxxx
3C. Simionato (Ita)154.450xxxx
4M. Timmer(NED)154.485xxxx
5H. Ren (Jpn)155.170xxxx
6A. Gerritsen(Ned)155.435xxxx
16M. Wijsman (NED)157.495xxxx
18S. van der Star (NED)157.875xxxx

Slapende schlagerfan zorgt voor overlast

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon BizarOp de vroege zondagmorgen heeft de politie in het Limburgse Blerick een geluidsinstallatie in beslag genomen. De eigenaar van het apparaat was geen vreemde van de politie. Er is al meerdere malen gedreigd met inbeslagname van de apparatuur.

Rond vijf uur 's ochtends kwam er bij de politie opnieuw een melding van geluidsoverlast binnen. Toen agenten gingen kijken hoorden ze vanaf zeker 100 meter afstand tot de woning harde schlagermuziek spelen. De bewoner deed ondanks verwoed aanbellen en aankloppen niet open. Toen de partner van de man thuis kwam, kon de politie naar binnen. De man werd slapend in zijn bed aangetroffen.

De eigenaar van de installatie werd aangehouden en de apparatuur is in beslag genomen. Na een paar uur brommen en een verhoor werd hij vrijgelaten. Tegen de dader is proces-verbaal opgemaakt.

Vervelende exploit in Battlefield 2

Cheaters zijn misschien wel de meest inventieve gamers die er zijn. Ze vinden altijd wel ergens iets waarmee ze anderen het leven zuur kunnen maken. Dit keer is Battlefield 2 aan de beurt met een leuke exploit. Het komt er op neer dat mensen het bovenste deel van een tank heel snel laten draaien en dat dit ook gewoon blijft doorgaan als ze zijn uitgestapt. Vervolgens worden ze dan door deze ronddraaiende bovenkant in gebouwen geduwd.



Eenmaal in het gebouw kunnen de buitenstaanders hen wel zien, maar niet raken. De spelers in het gebouw kunnen de spelers die buiten staan wel gewoon raken. Wat natuurlijk tot erg flauwe en irritante situaties kan leiden. Een paar van deze bikkels hebben er ook een filmpje van gemaakt. Het filmpje kun je hier vinden.

Natuurlijk zijn de developers druk bezig met een patch om dit te verhelpen.

Vidal blijft Oostenrijkers voor op slalom

Regerend olympisch kampioen Jean-Pierre Vidal heeft tijdens wereldbekerwedstrijden in Kitzbühel de slalom gewonnen. Favoriet Giorgio Rocca gaf er na één run de brui aan.

Vidal boekt daarmee zijn eerste wereldbekerzege sinds december 2001. De 28-jarige Fransman kwam tot een totaaltijd van 1.38,88 en troefde daarmee de Oostenrijkers Reinfried Herbst (1.39,24) en Benjamin Raich (1.39,38) af. Rocca, dit seizoen ongenaakbaar, miste tijdens de eerste heat een poortje en kon in het hotel blijven voor de tweede run.

Pleister op de wonde voor Raich was de eerste plek in de combinatie, een klassement over de afdaling (die gisteren plaatsvond) en slalom. Bode Miller eindigde in deze rangschikking als tweede, voor Aksel Lund.

Joey Cheek slaat gat op 500m

Joey Cheek heeft de tweede 500 meter op het WK Sprint in Heerenveen gewonnen. De Amerikaan was ruim sneller dan Dorofeev en Bos, waardoor Cheek de beste kansen heeft voor de wereldtitel. Jan Bos staat derde.

Al in de eerste rit stond er een wereldtopper op het ijs. Wotherspoon moest als eerste een tijd neerzetten, omdat hij gisteren op de 500 meter onderuit ging. Hij zette met 35,47 een matige tijd neer. Deze werd dan ook al snel verbeterd door de Chinees Yu tot 35,25. De eerste Nederlander die in actie kwam, was Nederlands kampioen sprint Stefan Groothuis. Hij viel, net als gisteren, tegen met een 36-er.

Ook Gerard van Velde kon niet echt overtuigen met 35,55. Koskela kon de tijd van Yu wel verbeteren, de Fin was één honderste sneller dan Yu. Kanshebber op de titel, Joey Cheek, reed een sterke 500 meter. De Amerikaan klokte de tot dan toe snelste tijd met 35,09. In de slotrit reden klassementsleider Dorofeev en de Nederlander Jan Bos tegen elkaar. Daarin bleek dat Cheek de snelste was. Dorofeev en vooral Bos vielen tegen met een vijfde, respectievelijk tiende plaats. Cheek is daardoor de grootste kanshebber op de wereldtitel, Jan Bos staat derde.

Uitslag tweede 500 meter mannen

PlaatsNaamLandTijd
1J. CheekVerenigde Staten35.09
2P. KoskelaFinland35.24
3F. YuChina35.25
4C. FitzRandolphVerenigde Staten35.31
5D. DorofeevRusland35.34
5K. LeeZuid-Korea35.34
7J. WotherspoonCanada35.47
9G. van VeldeNederland35.55
10J. BosNederland35.62
16B. NijenhuisNederland35.86

Klassement mannen na drie afstanden

PlaatsNaamLandPuntenaantal1000m
1J. CheekVerenigde Staten104.905xxx
2D. DorofeevRusland105.0850.36
3J. BosNederland105.4651.12
4C. FitzRandolphVerenigde Staten105.7851.76
5K. LeeZuid-Korea106.0652.32
6G. van VeldeNederland106.2352.66
7P. KoskelaFinland106.3252.84
8B. NijenhuisNederland106.6903.57

Screenshots Übersoldier

CDV heeft enkele screenshots van hun nieuwe FPS game Übersoldier vrijgegeven. In Übersoldier speel je een genetisch gemanipuleerde soldaat die tot de tanden bewapend de oorlog in zijn eentje gaat oplossen. De developer Burut Creative Team (Burut CT) heeft flink lopen sleutelen aan de physics en shader effecten en zoals aan de screenshots te zien is, werpt dit zijn vruchten af.
De game staat gepland voor een release in maart dit jaar en zal alleen een singleplayer mode bevatten.




Volgende Xbox360 BC update pas in maart/april

Volgens ActiveXBox zal de eerstvolgende backwards compatibility update voor de Xbox360 niet eerder uitkomen dan maart of april. De reden hiervoor is dat Microsofts backwards compatibility team in januari op vakantie is en dus in februari pas weer aan de slag gaat met de zogenaamde "priority titles", oftewel de meest gewilde spellen. De backwards compatibility updates zijn nodig als je oude Xbox spellen op je Xbox 360 console wilt spelen. De laatste nieuwe lijst met Xbox games die op de Xbox 360 te spelen zijn is hier te vinden.

Tractor geflitst op 136 km/u

Icoon OpmerkelijkEen boer uit Engeland ontving onlangs een verkeersboete voor een snelheidsovertreding. Steve Crossman zou met zijn tractor door een camera zijn gesnapt terwijl hij 136 kilometer per uur reed. De overtreding zou plaats hebben gevonden in Zuid-Wales, op meer dan 160 kilometer van zijn boerderij.

Een telefoontje met de verkeersdienst leidde tot duidelijkheid. Een letter op het nummerbord van het geflitste voertuig zou verkeerd zijn gelezen. "Het is een goede tractor, maar ook weer niet zo goed. Sneller dan 40 kilometer per uur gaat-ie echt niet, al ga ik met rugwind en zonder aanhanger van een berg af", verklaarde de opgeluchte boer. Een leidinggevende van de verkeersdienst stelde dat er onderzoek zal worden gedaan naar de falende controle van het flitssysteem.

Nederland
Niet alleen in Engeland komen dergelijke gevallen voor. In 2002 werd een Duitse boer in Friesland geflitst terwijl hij 140 kilometer per uur reed. De boer zou de snelheid in een vijftien jaar oude trekker hebben behaald hoewel hij al twintig jaar niet meer in Nederland geweest was.

Een Belgische boer kreeg een paar maanden later eveneens een boete wegens een snelheidsovertreding. Hij zou met zijn trekker op de ringweg in Den Haag 100 kilometer per uur hebben gereden.

Uitslag FC Twente - Ajax

Om 12.30 uur stond er één wedstrijd in de Eredivisie op het programma. Hieronder vind je de uitslag van het treffen.


FC TwenteAjax 2-3
25. N’Kufo 1-0
51. Rosenberg 1-1
52. N’Kufo 2-1
89. Maduro 2-2
90. Emanuelson 2-3

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 13.250
Geel: Gerritsen (FC Twente), Lindenbergh, Grygera, Juanfrán (Ajax)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Schuurman, Niemeyer, Zomer, Heubach, Bakircioglü ( 74. Brama), Gerk ( 68. Shoukov), Vidarsson, Gerritsen ( 87. Touzani), N’Kufo, Gakhokidze.

Ajax: Stekelenburg, Heitinga, Maduro, Grygera, Juanfrán, Galásek, Lindenbergh, Sneijder ( 41. Charisteas), Rosales ( 82. Emanuelson), Huntelaar, Rosenberg.

Wat gebeurde er volgende week

Elk week zullen de lieftallige drq en ondergetekende jullie voorzien van de meest opmerkelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis. In een aantal handige categorieën vind je genoeg informatie om op verjaardagen je ooms en nichtjes de loef af te steken met facts en figures.

Algemeen
Op 23 januari 1556 vindt de hevigste aardbeving uit de geschiedenis plaats. Deze kost 830.000 mensen in China, het leven.
Op 24 januari 1848 vindt de eerste goudvonst plaats in Californië. Deze luidt het begin van de befaamde Gold rush in.
Op 24 januari 41 overlijdt Gaius Iulius Caesar Germanicus op 28 jarige leeftijd. Wij kennen hem beter als Caligula.

Politiek
Op 22 januari 1972 vindt de ondertekening plaats van de Verdragen die het toetreden van Denemarken, Groot-Brittannië, Ierland en Noorwegen tot de EEG officieel maakt.
Op 22 januari 2003 blijft CDA met 44 zetels de PvdA (42 zetels) net voor bij de Tweede-Kamerverkiezingen in Nederland.
Op 23 januari 1579 na de Unie van Utrecht ontstaat de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, de laatste keer dat Nederland geen Koningshuis heeft.
Op 25 januari 1554 wordt Sao Paulo (Brazilië) gesticht.
Op 26 januari 1957 wordt PSP (Pacifistisch Socialistische Partij) opgericht. Deze partij ging later op in GroenLinks en een deel werd de SP.

Wetenschap
Op 24 januari 1544 werd de camera obscura door Reinerus Gemma-Frisius te Leuven, uitgevonden
Op 24 januari 1984 introduceerde Steve Jobs de Apple Macintosh.

Sport
Op 23 januari 1926 speelt Nederland in Antwerpen zijn eerste officiële hockeyinterland. De tegenstander is België, dat met 2-1 wordt verslagen.
Op 26 januari 1963 wordt de Groningse schaatsklassieker, Noorder Rondritten, voor de zevende keer verreden. De winnaar is de Groninger Jan Uitham, die acht dagen eerder nog tweede was geworden in de Elfstedentocht. De Noorder Rondritten zijn voor deze editie ingekort tot 88 km, in plaats van de originele 150 kilometer.

Media
Op 23 januari 1983 wordt de immens populaire tv-serie, The A-Team voor het eerst uitgezonden.
Op 25 januari 1961 geeft president John F. Kennedy een persconferentie. Het bijzondere aan deze persconferentie is dat dit de eerste keer is dat een presidentiële persconferentie live wordt uitgezonden.

Feestdagen
Op 26 januari viert Australië Australia Day. De Australiërs vieren hier de ontdekking van Australië waarbij Europeanen voor het eerst voeten zetten op het land Australië.

Zhurova slaat slag op 500 meter

Svetlana Zhurova heeft een flinke optie genomen op de wereldtitel sprint. De Russin won de tweede 500 meter en sloeg een gat met Wang, Timmer en Simionato.

Zhurova bleef in een onderling gevecht Manli Wang voor, die gisteren nog de snelste was op de 500 meter. De Russin kwam tot 38,28, zevenhonderdste van een seconde beter dan gisteren. Wang strandde op 0,09 en lijkt gezien haar relatief mindere 1000 meter uitgeschakeld voor de titel. Marianne Timmer reed minder sterk dan zaterdag en finishte als achtste in 38,79.

Op de 1000 meter zal Timmer liefst 1,26 moeten goedmaken op Zhurova en 0,64 op Manli Wang. Zelfs een podiumplaats is nog onzeker, want Chiara Simionato staat maar 0,15 achter. Annette Gerritsen reed beter dan gisteren en eindigde als elfde. In het klassement staat ze nu achtste. Marieke Wijsman zette eveneens een scherpere tijd neer dan zaterdag. Sanne van der Star voldeed aan de kwalificatie-eis voor de Olympische Spelen door als zestiende te eindigen in een fictief klassement over beide 500 meters.


Uitslag 2e 500 meter vrouwen:

#NaamTijdVerschil
1S. Zhurova (Rus)38,28xxxx
2M. Wang (Chi)38,370.09
3S. Osuga (Jap)38,470.19
4C. Simionato (Ita)38,620.34
8M. Timmer (Ned)38,790.51
11A. Gerritsen (Ned)39,010.73
16M. Wijsman (Ned)39,301.02
18S. van der Star (Ned)39,471.19


Klassement na drie afstanden:

#NaamPuntenVerschil op 1000 meter:
1S. Zhurova (Rus)115.230xxxx
2M. Wang (Chi)115.5400.62
3M. Timmer (Ned)115.8601.26
4C. Simionato (Ita)115.9351.41
8A. Gerritsen (Ned)116.7252.99
17S. van der Star (Ned)118.0705.68
18M. Wijsman (Ned)118.2306.00

Bankrover laat 'bomtas' met adres achter

Icoon Domme criminelenEen bankrover in de Amerikaanse staat New Hampshire heeft het de politie wel erg makkelijk gemaakt. George Melendez uit Lowell werd gearresteerd nadat in een achtergelaten tas een telefoonboek werd aangetroffen met daarop een label met zijn naam en adres. De crimineel dreigde bij de overval dat er een bom in de tas zou zitten.

Melendez zou verantwoordelijk zijn voor drie bankovervallen, die allen op dezelfde wijze waren gepleegd. Door de tas achter te laten, moesten bomexperts worden opgeroepen om de tas te controleren op explosieven. Deze troffen echter telkens slechts draden en boeken aan. Na de derde overval liep Melendez door zijn onachtzaamheid echter tegen de lamp. Getuigen hebben inmiddels bevestigd dat de man voldoet aan het signalement van de dader. "Het was zo makkelijk dat het nauwelijks te geloven is", verklaarde politiechef John Romero tegenover de media.

Familie B.I.G. krijgt miljoen van Los Angeles

The Notorious B.I.G.De familie van de vermoorde rapper The Notorious B.I.G. kan 1,1 miljoen dollar tegemoet zien van de stad Los Angeles. Een rechter veroordeelde de stad tot het betalen van de schadevergoeding, omdat in een rechtszaak die de familie had aangespannen cruciaal bewijs was achtergehouden. De zaak moest hierdoor worden afgeblazen, en zal komend jaar van voren af aan moeten worden gevoerd.

De schadevergoeding is voor de kosten van advocaten en de rechtszaak, en het inhuren van beveiliging voor de betrokkenen. De familie van 'Biggie' had twee miljoen dollar geëist. De politie van Los Angeles (LAPD) zou verklaringen van twee voormalige agenten hebben achtergehouden die mogelijk betrokken waren bij de schietpartij die in 1997 het leven kostte aan de 24-jarige Christopher 'The Notorious B.I.G.' Wallace. Volgens de politie was de informatie echter niet met opzet achtergehouden.

In de civiele zaak tegen de LAPD probeerden de nabestaanden van de rapper aan te tonen dat politieman David Mack, die later veroordeeld werd voor een bankoverval, achter de moord op Wallace zit. Mack zou banden hebben gehad met platenbaas Suge Knight van Death Row Records en met een straatbende. Zowel Knight als Mack hebben betrokkenheid bij de moord op Biggie altijd ontkend. The Notorious B.I.G. werd op 9 maart 1997 bij het verlaten van een feest neergeschoten. De moord is tot op de dag van vandaag niet opgelost.

Aandelen Nintendo gestegen

Enige tijd geleden liet Reggie Fils-Aime, Executive Vice President of Sales and Marketing van Nintendo, weten dat de Revolution sowieso minder dan 300 dollar (omgerekend rond de 250 euro) zal gaan kosten. Na deze uitspraak zijn de aandelen van Nintendo op een Japanse beurs (Osaka Security Exchange) met maar liefst 6,4% gestegen. Dit is de grootste stijging sinds juli 2003.


Reggie laat aandelen stijgen

Dieven jatten voetbaldoel

Icoon BizarRond een voetbalveld staat veel oud ijzer. De politie vermoedt dan ook dat dat de reden was dat dieven in de nacht van vrijdag op zaterdag een doel en een deel van het hekwerk van een veld van de Haarlemse voetbalvereniging Ripperda hebben gehaald. Het oud ijzer levert namelijk veel geld op.

De leden van de voetbalvereniging keken dan ook vreemd op toen ze zaterdagochtend het terrein op kwamen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Vissie dood

Heel Engeland stond de laatste dagen op de kop. Sinds de aanslagen van vorig jaar gebeurde er vrij weinig rond Londen, maar gisteren konden de nieuwszenders weer extra personeel bij elkaar optrommelen: er was een walvis gesignaleerd in de Theems.

Dat het aan de overkant van de Noordzee komkommertijd is qua nieuws valt te zien aan de grote hoeveelheid aandacht die het zoogdier krijgt. Vrijwel 24 uur per dag werd het beest in de gaten gehouden door vrijwel alle zenders. Werd ja, want het zoogdier is gisteravond overleden toen er werd geprobeerd om de walvis naar het grote water te brengen. En ook dit werd uitgebreid getoond op de Engelse televisie.

Verwondingen en de stress zou het dier te veel zijn geworden. Ik zou ook compleet in de stress schieten als er de hele dag bootjes om mij heen cirkelen plus een helikopter die mij 24 uur aan het volgen is. Ik neem aan dat het dier niet voor de lol een binnenlandse rivier indook. RIP vissie.

Sharapova laat zich niet verrassen

De als vierde geplaatste Maria Sharapova heeft de kwartfinale van de Australian Open bereikt. De Russin versloeg met 6-4 6-4 de Slowaakse nummer zeventien van de plaatsingslijst, Daniela Hantuchova.

In de eerste set waren er veel breaks te noteren. Sharapova kwam twee keer een break voor, maar Hantuchova maakte net zo vaak de re-break. Op 5-4 voor de Russische op de service van Hantuchova brak Sharapova nogmaals. Daardoor won ze de eerste set met 6-4.

Hantuchova liet zich niet uit het veld slaan. Ze kwam al snel op 0-3 voor in de tweede set. Sharapova maakte er door een break weer 3-3 van. Op 4-4 kon Hantuchova haar service niet houden, Sharapova serveerde vervolgens makkelijk de wedstrijd uit. In de kwartfinale speelt ze tegen haar als zesde geplaatste landgenote Nadia Petrova.

Arrestante gaat ervan door met politieauto

Mokky had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieEen politieman in de Amerikaanse stad Chicago stond vrijdagmorgen raar te kijken toen een 22-jarige arrestante er in zijn patrouillewagen vandoor ging. Veronique Armour was aangehouden omdat ze met haar auto aan de verkeerde kant van de weg reed. Het bleek dat de jongedame had gedronken.

Terwijl de agent de Honda van de vrouw aan de kant van de weg wilde zetten, zag Armour kans zich van haar handboeien te ontdoen en de politieauto te starten. Ze kwam overigens niet ver. Na een oproep op de politieradio werd ze ongeveer anderhalve kilometer verderop op een parkeerplaats aangehouden. Behalve voor het rijden onder invloed en het rijden aan de verkeerde kant van de weg zal ze nu ook worden aangeklaagd voor het rijden in een gestolen auto en het ontsnappen aan de politie.

There's something about Miriam....

TV in Nederland is enorm kut. We hebben allerlei shows, maar hey face it, echt boeiend zijn ze niet. In Australië weten ze wel raad met real-life programma's. There's something about Miriam bijvoorbeeld. Mannen die moeten strijden om het bloedmooie model Miriam, de winnaar gaat er met Miriam vandoor en 10.000 Australische dollars. Dit is misschien wat voor Talpa nu ze Op zijn Hollands hebben laten vervallen.

Met dank aan sizzler voor de submit

Vandalen brengen schade toe aan trein en spoor

dom_blontje en Teesar hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerZowel in het Noord-Hollandse Enkhuizen als in het Brabantse Geldrop hebben vandalen vannacht gezorgd voor zware schade aan treinen en spoor. Bij het station van Geldrop knalde een intercitytrein in volle vaart op een invalidenbrug. Deze was van het perron op het spoor gegooid. De locomotief van de trein liep voor tienduizenden euro's schade op.

Bij de botsing raakte niemand gewond. De invalidenbrug, waarmee rolstoelgebruikers in en uit de trein kunnen worden geladen, staat normaal gesproken aan een ketting op het perron. Volgens spoorbeheerder ProRail was het slot geforceerd. Bij de aanrijding raakte tevens het spoor beschadigd. Dit is in de loop van de nacht weer hersteld.

Trein in brand
Op een rangeerterrein bij het station van Enkhuizen brandde vannacht een treinstel grotendeels uit. De brand moet zijn ontstaan in een toilet van de trein. Vermoedelijk hebben onbekenden ingebroken in de trein, en brand gesticht. De dubbeldekker stond sinds vrijdagavond op het terrein. Twee andere treinstellen liepen lichte brand- en rookschade op. De schade loopt volgens ProRail in de tonnen.

The Pirat eBay

The Pirate Bay, een torrent search site waar ik vaak mijn...ehm...Linux ISO's op zoek, heeft nu iets nieuws: The Pirat eBay!

Getiteld "Burn money on swedish piracy morons, aka TPB" hebben zij een item op eBay geplaatst waar je, mits je hoog genoeg biedt, veel lol aan beleeft. Na het financieren van de reis, je verblijf, voedsel en drinken (vooral bier) word je namelijk vergezeld door de bijna voltallige crew achter TPB.org die verwaand als ze zijn, claimen prima gezelschap te vormen. Daarnaast kunnen ze het geld goed gebruiken voor de financiering van hun website, alhoewel ik me afvraag of er iemand echt $ 2,500.- voor over heeft...

Een quote van het betreffende item:

quote:
"We don't do sex though, unless you're a really hot chick. But we're kinda sure that the hot chicks don't have to buy our company. It's usually the other way around."

Met dank aan JeRa voor de submit

Roddick uitgeschakeld door Baghdatis

Marcos Baghdatis heeft voor een stunt gezorgd door de als tweede geplaatste Andy Roddick naar huis te sturen op de Australian Open. De jonge Cyprioot won na ruim twee uur spelen in vier sets.

Het werd 6-4, 1-6, 6-3 en 6-4 voor de 20-jarige Baghdatis. De Cyprioot kreeg het publiek op de banken met zijn uitzonderlijke forehand en enthousiasmerende spel. Liefst 64 winners maakte de nummer 54 van de wereld. Het eerste bedrijf zette de toon voor wat zou volgen. Baghdatis kon druk zetten op de machtige service van zijn opponent en wist in game zeven te breaken. Het momentum leek te keren nadat A-Rod eenvoudig de tweede set naar zich toe trok, maar breaks in het midden van de derde en vierde set beslisten de wedstrijd in het voordeel van de underdog. Wat opviel was de koele manier waarop Baghdatis het duel uitserveerde.

”Ik denk dat dit een van mijn beste wedstrijden uit mijn loopbaan was”, zei Baghdatis, die vorig jaar tot de vierde ronde reikte. In de kwartfinale stuit de talentvolle Cyprioot op oud-winnaar Thomas Johansson of Ivan Ljubicic. Daarna wacht eventueel David Nalbandian op weg naar de eindstrijd.

Henin, Davenport overtuigend verder

Lindsay Davenport en Justin Henin-Hardenne hebben zich beiden eenvoudig gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Australian Open, waarin ze elkaar tegenkomen.

Davenport had weinig moeite met Svetlana Kuznetsova, die grossierde in fouten. De Amerikaanse – als eerste geplaatst – won met 6-2 en 6-4. In het tweede bedrijf leek de Russin even kansrijk nadat Davenport een behandeling aan haar enkel moest ondergaan. Vanaf 4-3 maakte Kuznetsova echter teveel unforced errors om er een driesetter uit te slepen. ”Ik moest wel in twee sets winnen, anders zouden mijn kansen op zege danig reduceren”, aldus Davenport.

Justin Henin-Hardenne had weinig tot geen problemen met de Spaanse Virginia Ruano Pascual, die haar bekendheid vooral aan het dubbelspel ontleent. De Waalse maakte liefst 28 winners; de Spaanse kon slechts één winner bejubelen. De cijfers 6-0 en 6-3 waren een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Henin was niet helemaal tevreden: ”Mijn eerste set was erg goed, maar in de tweede set verloor ik wat concentratie en agressiviteit.”

Rare vogel

Ik weet dat het nog wat vroeg in het jaar is, maar wij bij de weblog denken ook aan de bezoeker die, komt moederdag, weer met de handen in het haar zit wat haar dit jaar weer te schenken.

Nou doen beeldjes voor op de schoorsteenmantel het altijd goed bij ma, dus sla deze site maar alvast op in je favorieten.

Vraag me toch af wat Freud hiervan gemaakt zou hebben.

[WRC] Loeb zet aanval in op Gronholm

Na de eerste spetterende dag in de rally van Monaco is er vandaag weer volop gereden om Marcus Gronholm van de leidende positie in het klassement te stoten. De Fransman Sébastien Loeb pakte de wedstrijd weer goed op na zijn crash in de zesde stage en vandaag pakte Loeb de winst op alle stages.

Na twee uur en 45 minuten is de Citroën Xsara van Loeb weer volledig opgeknapt door het technische personeel van Citroën, zodat Loeb vandaag toch aan de wedstrijd kan beginnen. Dit doet hij goed en pakt in de eerste stage van de dag(SS7) meteen de winst door als eerste te eindigen. De leider van het klassenment de Fin Gronholm weet als tweede te eindigen op een afstand van vijftien seconden. De Noor Peter Solberg neemt afscheid van deze wedstrijd, aan het einde van zesde stage is er een olielek onstaan waardoor de motor zwaar beschadigd is. De schade is zo groot dat hij vandaag niet meer aan de start verschenen is. De tweede stage en de derde stage gaan ook naar de naar de Fransman en daarmee is hij alweer opgeschoven naar de zevende plek in het klassement.

In de middag gaan de coureurs weer aan de slag en Loeb gaat wederom goed van start. Stage elf wordt afgebroken doordat er teveel supporters langs de weg zitten, waardoor het niet verantwoord is om te starten. De andere twee stages in de middag weet Loeb wederom te winnen, maar hij staat daarna nog steeds achter op de leider Gronholm. De Fin heeft zijn leidende postie weten te behouden, maar de Fransman staat aan het einde van de dag op een vierde plaats met nog maar twee minuten en 30 seconden achterstand.

Stand na dag twee:

#Coureur:Voertuig:Tijd: Verschil:
1.M. Gronholm (FIN)Ford Focus RS WRC 062:36:100
2.T. Gardemeister (FIN)Peugeot 307 WRC2:38:162:06
3.M. Stohl (AUT)Peugeot 307 WRC2:38:192:09
4.S. Loeb (FRA)Citroën Xsara WRC2:38:512:41
5.S. Sarrazin (FRA)Subaru Impreza WRC 20062:39:133:03
6.D. Sordo (ESP)Citroën Xsara WRC2:41:115:01
7.G. Panizzi (FRA)Skoda Fabia WRC2:41:305:20
8.M. Hirvonen (FIN)Ford Focus RS WRC 062:41:375:27
9.X. Pons (ESP)Citroën Xsara WRC2:42:336:23
10. O. Burri (SUI)Peugeot 307 WRC2:44:188:08
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.