Deens prinsje heeft eindelijk een naam

Icoon AlgemeenHij was al drie maanden oud, maar niemand wist nog hoe hij heette. De eerste zoon, en daarmee toekomstig troonopvolger, van de Deense kroonprins Frederik (37) en prinses Mary (33) is vandaag gedoopt. Tijdens de plechtigheid werd bekend dat de jongen de namen Christian Valdemar Henri John heeft gekregen.

De roepnaam Christian verraste overigens niemand, aangezien mannelijke troonopvolgers in Denemarken afwisselend Frederik en Christian genoemd worden. Of de kleine prins zelf daar erg content mee was, is de vraag. Vrijwel de gehele preek huilde Christian.

Voor een aantal gasten was het overigens geen simpele opgave geweest de doopplechtigheid in kasteel Christiansborg in Kopenhagen bij te wonen. De Noorse kroonprins Haakon wilde samen met zijn zuster Märtha Louise en hun beide partners het vliegtuig nemen naar buurland Denemarken, maar de vlucht werd gecanceld wegens een zware sneeuwstorm. Dan maar de nachttrein, dacht het Noorse viertal, maar ook de trein kreeg te maken met het winterse weer en strandde onderweg. In een busje wist het gezelschap uiteindelijk toch op tijd in Kopenhagen te arriveren.