Sterke rentree Anni Friesinger

Michel (Baraja)
Anni Friesinger heeft vandaag een bemoedigende comeback gemaakt. De Duitse kwam in Erfurt tot een snelle 1.57,83 op de 1.500 meter.

Friesinger was daarmee twee seconden sneller dan Claudia Pechstein veertien dagen geleden op dezelfde baan tijdens de Duitse allroundkampioenschappen. Helen van Goozen nam vandaag ook deel aan het trainingsritje en moest liefst vijf seconden toegeven op de olympische kampioen van Salt Lake City.

”Ik ben lichamelijk topfit. Ik heb alleen te weinig gevoel op het ijs, dat is verloren gegaan tijdens mijn absentie. Ik hoop dat ik straks in Turijn pijnvrij kan trainen”, zei Friesinger na afloop. Coach Markus Eicher was content: ”Het doel was een gelijkmatige race te schaatsen. Dat is haar zeer goed gelukt.”

Begin dit jaar raakte Friesinger op bizarre wijze geblesseerd: tijdens een training in Inzell stak ze zich met de schaats in haar onderbeen. Door dit ongelukje moest Friesinger het EK allround en WK sprint laten schieten. Komende week wil Friesinger zich tijdens wereldbekerwedstrijden in Collalbo opnieuw meten met de wereldtop.