FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 8 januari 2006

Sykora naar Rangers

De New York Rangers hebben zojuist een deal gesloten met de Mighty Ducks of Anaheim. Right wing Petr Sykora vertrekt uit Californië en gaat naar de Big Apple. Ook mogen de Rangers in de vierde ronde van de draft in 2007 een extra speler kiezen. De Mighty Ducks krijgen op hun beurt verdediger Maxim Kondratiev.

Rangers general manager Glen Sather kwam met het bericht naar buiten en is erg enthousiast over de komst van Sykora naar New York. "Sykora is een goede aanvallende speler met veel kwaliteit in huis die snelheid en scoringsvermogen kan toevoegen aan de selectie. Hij zal een belangrijke rol gaan spelen in het team". Sykora heeft in 34 wedstrijden dit seizoen zeven doelpunten en dertien assists weten te scoren. Sykora kwam drie seizoenen uit voor de Mighty Ducks. Hij was betrokken bij de rit naar de Stanley Cup Finale in 2003, waarin het team in een best-of-seven met 4-3 verloor tegen de New Jersey Devils. Bij dat team speelde hij zeven seizoenen lang en wist hij in het seizoen 1999-2000 de Stanley Cup te veroveren.

Het was al geruime tijd duidelijk dat de dagen van Sykora bij de Mighty Ducks geteld waren. De 29-jarige Tsjech werd al eerder zonder reden buiten de formatie gehouden. Ook gisteravond tijdens de wedstrijd tegen de Minnesota Wild, die de Mighty Ducks met 4-1 verloren, speelde Sykora niet mee. Hij zei in een gesprek met de Los Angeles Times dat hij een verandering van team "niet erg zou vinden". Eerder ging al het gerucht dat Sykora naar de Montréal Canadiens zou vertrekken, dit gerucht bleek echter al snel onjuist.

Kondratiev (22) wordt getipt als een talentvolle verdediger. De jonge Rus begon zijn NHL-carrière bij de Toronto Maple Leafs. Door dit team werd hij in de zesde ronde van de draft in 2001 gekozen.
Kondratiev was tot nu toe goed voor één doelpunt, twee assists en 24 strafminuten.

De Rangers presteren dit seizoen bovengemiddeld met superster Jaromir Jagr als right wing. Het team staat tweede in de Atlantic Division en vijfde in de Eastern Conference. Het nieuwe team van Kondratiev doet het beduidend slechter. De Mighty Ducks staan vierde in de Pacific Division en tiende in de Western Conference.

Opvallend is dat de Rangers nu veel Tsjechen in de selectie hebben. Naast Sykora hebben de Rangers nog zes andere Tsjechen in hun selectie. Bij de Rangers zal Sykora ook herenigd worden met Steve Rucchin. Rucchin speelde in het vorige NHL-seizoen nog samen met Sykora bij de Mighty Ducks. Sykora`s eerste wedstrijd voor de Rangers zal hoogstwaarschijnlijk dinsdag plaats vinden, als de Calgary Flames op bezoek komen.

Koningin Beatrix langer in ziekenhuis

Rewimo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon KoningshuisKoningin Beatrix zal ook de komende dagen nog moeten doorbrengen in het ziekenhuis vanwege een longontsteking. De vorstin lag al in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag vanwege een operatie aan haar knie. Normaal gesproken zou de koningin vandaag naar huis zijn gegegaan.

Op 30 december werd koningin Beatrix geopereerd in het HagaZiekenhuis in Den Haag. Daar kreeg zij een knieprothese. Op 1 januari ging ze voor revalidatie naar ziekenhuis Bronovo. Als alles volgens plan verloopt zal de vorstin twee maanden moeten revalideren. Daarna hoopt zij haar werkzaamheden volledig te kunnen hervatten.

Stompé haalt tweede ronde niet

Vandaag is er in het Lakeside-toernooi de dartwedstrijd tussen de Nederlander Co Stompé en de Schot Paul Hanvidge gespeeld, met Stompé als verliezer. Hij wist de tweede ronde niet te halen omdat hij met 3-1 aan het kortste eind trok.

Stompé ging voortvarend van start en wist de eerste leg te pakken nadat beide spelers de dubbels misten. In de leg daarna behield Hanvidge zijn eigen leg en stonden ze weer op gelijke hoogte. De derde leg pakte dramatisch uit voor Stompé. Zijn pijlen raakten nauwelijks de triple 20 waardoor hij belangrijke punten misliep. Hanvidge pakte vanzelfsprekend de derde leg. Aan het einde van de vierde leg, zette Hanvidge zijn score verkeerd weg. Hierdoor kon hij de vierde leg niet uitkomen, pakte Stompé de vierde leg en stonden ze weer gelijk. In de vijfde leg leek Stompé goed op weg te gaan naar zijn eerste setwinst. Nadat hij zijn score goed had weggezet om de volgende beurt de set winst te pakken misten beiden hun dubbels, en ging Hanvidge met de setwinst er vandoor en stond het 1-0 voor de Schot.

Door de setwinst van Hanvidge leek Stompé een beetje uit zijn concentratie en dat was ook te merken in de tweede set van de wedstrijd. Stompé miste opnieuw veel triples en daar profiteerde Hanvidge van, door de setwinst en de 2-0 voorsprong in drie legs veilig te stellen.

In de derde set kwam Stompé sterk terug, en ondanks het missen van enkele dubbels wist The Matchstick toch de eerste leg te winnen. Stompé leek in het ritme te komen maar ondanks dat wist Hanvidge toch nog de tweede leg te pakken. Daarna kwam Stompé los, wist de derde en vierde leg te winnen en daarmee de derde set naar zich toe te halen en stond het 2-1.

De vierde set begon Stompé met een goede eerste leg en hij won deze dan ook. In de tweede leg gooiden beide spelers geen hoge scores maar ging Hanvidge er met de leg vandoor. Ook de derde leg wist Hanvidge te pakken waardoor hij alleen maar een beter uitzicht kreeg op de overwinning. In de vierde leg begon Stompé opnieuw zijn concentratie te verliezen en kwamen sommige pijlen ver in de 1 of in de 5 terecht. Toch pakte de Amsterdammer deze belangrijke vierde leg en hield daarmee nog zicht op een vijfde set. Zover zou het niet komen want in de vijfde en bepalende leg kreeg Hanvidge zes pijlen voor de wedstrijd waarvan hij er maar drie nodig had. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-1 en gaat Hanvidge door naar de tweede ronde.

Magneettherapie blijkt kwakzalverij

Icoon MedischMagneettherapie blijkt geen enkel effect te hebben op mankementen als rugpijn of ziektes als kanker, waarvan vaak wordt beweerd dat het gebruik van magneten tot genezing kan leiden. Een Amerikaanse groep onderzoekers komt tot de conclusie dat het doen aan magneettherapie slechts pijn in de portemonnee veroorzaakt. Een risico is dat een ziekte onbehandeld blijft.

De zogenaamde therapeutische geneesmiddelen worden gedragen in amuletten en armbanden, en brengen wereldwijd één miljard dollar op. Adverteerders die beweren dat magneten kanker genezen en je levensduur verlengen, onderbouwen deze beweringen nooit met enige feiten of bronnen, concluderen de onderzoekers.

Het team onderzocht tien eerdere studies op dit gebied. De resultaten van de studies die gebruik maakten van twee groepen mensen - één groep met echte, en één groep met dummy magneten - bleken vaak niet representatief doordat mensen onderscheid tussen de magneten konden maken. Door een ijzeren voorwerp tegen de magneet te houden, wist de geteste persoon wat voor magneet hij in handen had. Op die manier kon hij de uitslagen beïnvloeden.

Een bepaalde studie omhulsde de magneten, zodat de onderzochte mensen de resultaten niet konden bewerken. Bij beide groepen kwam uiteindelijk naar voren dat de magneet een verlichtend effect op hun pijnen had.

Brandende muis neemt wraak op belager

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon BizarIn de Amerikaanse staat New Mexico heeft een muis een woning in brand gestoken. Het beestje werd kort daarvoor door de 81-jarige bewoner van het huis gevangen, en in een stapel brandend afval in de tuin gegooid. Tot afgrijzen van de man rende de muis vervolgens al brandend het huis in.

De beteuterde Luciano Mares kan het verhaal nog navertellen, maar moet noodgedwongen voorlopig in een motel verblijven. Zijn huis en al zijn bezittingen gingen in vlammen op door de actie van het diertje. Of de muis het heeft overleefd, is onbekend. "Ik heb vele huisbranden meegemaakt, maar deze was toch wel uniek", verklaarde brandweercommandant Jim Lyssy.

Steeds meer doden door aanhoudende sneeuwval Japan

Icoon AlgemeenDe aanhoudende sneeuwval in Japan heeft er toe geleid dat er nu al zeker 68 doden zijn gevallen. Het Oosterse land wordt de afgelopen weken geteisterd door zware sneeuwval. Daarbij vielen ook al meer dan duizend gewonden. Onder meer door een ontspoorde trein. Ook raakten mensen gewond toen hun huis bezweek onder de hoeveelheid sneeuw.

Op sommige plaatsen in het land is al meer dan 3 meter aan sneeuw gevallen. Militairen en vrijwilligers proberen de sneeuw van wegen en daken te verwijderen.

Dader aanslag paus komt vrij

Icoon AlgemeenMehmet Ali Ağca, de Turk die een aanslag pleegde op de vorige paus Johannes Paulus II, zal volgende week weer op vrije voeten zijn. Ağca pleegde in 1981 een aanslag op de kerkvorst waarbij de paus ernstig gewond raakte.

De straf van de 48-jarige Ağca zou er op zitten. Momenteel zit de Turk niet meer vast vanwege de aanslag op de paus, die straf heeft hij al in de Italiaanse gevangenis uitgezeten. De man zat voor de aanslag negentien jaar vast. In die tijd werd hij reeds vergeven voor de aanslag door de toenmalige paus.

Na zijn tijd in de Italiaanse gevangenis werd Ağca uitgeleverd aan Turkije. Daar moest hij nog een straf uitzitten voor een bankroof in de jaren zeventig en de moord op een prominente Turkse journalist. Vorig jaar kwam Ağca nog in het nieuws omdat hij zou bidden voor de toen in slechte toestand verkerende paus. Na het overlijden van de kerkvorst wilde de man bij de begrafenis zijn. Dat verzoek werd echter afgewezen.

Overlijdensbericht prinses Diana na acht jaar bezorgd

Icoon AlgemeenHet voormalige koningshuis van Jamnagar in India is eind vorige maand door het Britse koningshuis officieel ingelicht over de dood van Prinses Diana. De brief werd om onduidelijke redenen pas eind 2005 bezorgd bij het Huis. Het formele schrijven had wel als datum 27 oktober 1997.

Het Huis van Jamnagar behoort tot de Indiase oude adel en werd ingelicht omdat India een voormalige Britse kroonkolonie is.

Veel klachten over boetebeleid NS

Icoon VervoerHet nieuwe boetebeleid van de Nederlandse Spoorwegen (NS) zorgt voor veel kwaad bloed bij reizigers. Reizigersvereniging Rover in Amersfoort heeft ruim tweehonderd klachten gekregen over het nieuwe regime. Volgens de vereniging worden niet alleen zwartrijders, maar ook goedwillende reizigers die gewoon willen betalen, getroffen.

Volgens Rover deugt de verkrijgbaarheid van kaartjes niet en voelen reizigers die per ongeluk iets fout hebben gedaan zich soms onheus behandeld door conducteurs. De NS liet onlangs juist weten erg tevreden te zijn over het nieuwe beleid. Sinds de invoering op 1 oktober is het aantal zwartrijders namelijk fors gedaald.

Een FOK!ker meldde ons bijvoorbeeld dat veel reizigers afgelopen maandag 2 januari een boete kregen omdat ze voor 09:00 uur met korting reisden als voordeelurenkaart-houder. Op de eigen site schrijft NS echter dat dit tot 6 januari wel kon. Rover wil nu dat de NS de problemen oplost.

NAC-stadion gaat Rat Verlegh Stadion heten

Het stadion van voetbalclub NAC gaat vanaf volgend jaar het Rat Verlegh Stadion heten. Antoon 'Rat' Verlegh (foto) is de grootste icoon uit de geschiedenis van de Bredase club.

Rat Verlegh speelde sinds het oprichtingsjaar 1912 bij NAC en bleef bijna twintig jaar lang één van de belangrijkste spelers. In 244 wedstrijden scoorde hij 105 keer. Verlegh kreeg de bijnaam Rat wegens zijn vlugge manoeuvres. De voetballer kwam in 1960 op 63-jarige leeftijd om het leven toen hij met zijn auto in Prinsenbeek te water raakte.

Momenteel draagt het NAC-stadion nog de naam van hoofdsponsor MyCom. Met de naamswijziging haakt de club aan bij de plannen om het stadion te moderniseren en het hoofdgebouw uit te breiden. Supporters noemden het NAC-stadion al vaak het Rat Verlegh Stadion. Ook heet één van de straten rond het stadion de Rat Verleghstraat.
-
Meer voetbalnieuws vind je op de Voetbalmanager!
Bron foto: NAC Fanzine De Rat

Deco ontslagen uit ziekenhuis

Portugees international Deco is na één overnachting ontslagen uit het ziekenhuis. Reden voor de overnachting was de lichte hersenschudding die hij opliep in de derby tegen stadsgenoot Espanyol.

De aanvallende middenvelder kwam in de zwaar beladen wedstrijd hard in aanraking met teammaat Thiago Motta. De dribbelaar verloor daarbij enkele seconden zijn bewustzijn en moest worden vervangen door Mark van Bommel.

De overnachting wees uiteindelijk uit dat er vrijwel niets aan de hand was, hetgeen resulteerde in het ontslag uit het ziekenhuis. Waarschijnlijk kan trainer Frank Rijkaard de volgende wedstrijd alweer gebruik maken van de aanvallende middenvelder.

Recordkou teistert India

Icoon AlgemeenFlinke kou in het toch altijd warme India kon je vorig jaar al zien in de film 'The Day After Tomorrow', maar vandaag is het werkelijkheid. Met 0,2 graden Celsius lag de temperatuur in New Delhi zeven graden lager dan normaal. Daarmee was het vandaag de koudste dag in 71 jaar in de hoofdstad van India.

In november vielen er al 116 doden in India door het extreem koude weer. Onder hen veel arme mensen die 's nachts onderkoeld raakten. Vaak hebben zij niets meer dan jutezakken en vellen plastic om zich warm te houden.

Het is echter niet alleen koud in India, ook elders in Azië heeft men te maken met lage temperaturen. In China bijvoorbeeld vriest het in het noordwesten 's nachts 43 graden. Tijdens sneeuwstormen is meer dan een meter sneeuw gevallen. Vooral de nomaden in het gebied hebben het zwaar omdat hun vee geen eten meer kan vinden. In Bangladesh kwamen dit weekend door extreme kou meer dan twintig mensen om het leven. Ook Japan en Pakistan hebben te maken met zeer lage temperaturen.

Marijnissen: Gezamenlijk beleid PvdA, GL, SP

Icoon PolitiekJan Marijnissen is van mening dat PvdA-leider Wouter Bos het initiatief moet nemen om met de drie linkse partijen PvdA, SP en GroenLinks een gezamenlijk beleid te vormen. De fractievoorzitter van de SP vindt dat deze partijen samen met 25 concrete voorstellen moeten komen. Marijnissen zei dat vandaag in het tv-programma Buitenhof.

Volgens Marijnissen, die na de verkiezingen van 2007 een plek voor de SP in het kabinet ziet weggelegd, is een betere linkse samenwerking noodzakelijk om in een coalitie te stappen. Ook kunnen de voorstellen helpen bij het weerleggen van vooroordelen die sommige mensen hebben ten opzichte van links beleid, zo stelt hij.

"Er wordt inmiddels redelijk goed samengewerkt. Vertegenwoordigers van de PvdA, GroenLinks en SP overleggen regelmatig over betere samenwerking tussen de partijen en het ontwikkelen van een echt alternatief voor het huidige beleid. Dit gebeurt onder meer via het platform Een Ander Nederland. Maar er zijn grote aarzelingen bij Bos, waardoor het nog wat onbestendig is", aldus Marijnissen vandaag. Met deze aarzelingen doelt de SP-leider op het feit dat Bos onlangs aangaf het liefst met het CDA te gaan regeren. Overigens nam hij daar enkele dagen later weer afstand van.

"De manier waar Bos nu positie kiest vind ik wat overmoedig. Het is niet goed voor de geloofwaardigheid van de PvdA om links af te houden en te lonken naar het CDA. Met die huidige regeringspartij zal het immers veel moeilijker zijn om echt ander beleid te maken dan de laatste jaren is gevoerd", zo zei Marijnissen. Volgens hem is het duidelijk dat Nederland toe is aan een nieuw beleid: "Gevraagd naar de meest gewenste coalitie is die van PvdA-SP-Groenlinks veruit de populairste, blijkt uit de peilingen. En uit die peilingen blijkt al lange tijd eveneens dat de huidige coalitie een historisch lage score heeft op het punt 'vertrouwen'."

Het initiatief voor de 25 concrete plannen moet volgens Marijnissen van Bos komen omdat de PvdA de grootste is en Bos volgend jaar premier wil worden. "Het wordt tijd dat hij vertelt welke kant hij op wil."

Man rijdt met 153 km/h door Den Haag

Icoon ShockingMet 153 kilometer per uur op de snelweg rijden zorgt al voor een dikke boete. Maar een 37-jarige automobilist heeft het wel heel erg bont gemaakt. Hij reed met de hoge snelheid door de bebouwde kom van Den Haag. De Hagenaar kon daarop meteen zijn rijbewijs en auto inleveren.

Deze maatregelen worden altijd genomen als de maximumsnelheid met meer dan honderd kilometer per uur wordt overschreden. De automobilist reed over de Machiel Vrijhoeklaan in Kijkduin. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Bommelding Schiphol loos alarm

dimage en Roel_Jewel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerOp Schiphol wordt een vliegtuig doorzocht na een bommelding. Het Pakistaanse toestel wordt op een afgelegen plek doorgelicht door bomexperts en honden van de Koninklijke Marechaussee op explosieven. In het vliegtuig zijn geen passagiers meer aanwezig.

Het vliegtuig is rond 13:30 uur geland op Schiphol en was afkomstig uit de Pakistaanse stad Lahore. De woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee wil niet zeggen wie de bommelding deed, en hoe laat dat gebeurde. Hoe lang het doorzoeken nog gaat duren, is niet bekend.

Update 20:22
De bommelding blijkt loos alarm te zijn. Het toestel is vrijgegeven en mag weer vliegen. De valse melding wordt onderzocht, meldde woordvoerder Rob Stenacker van de Koninklijke Marechaussee.

Vrouw laat auto bij verkeerde dichter staan

Een 71-jarige Duitse was haar auto al sinds augustus kwijt. Ze dacht dat ze de wagen in de Goethestraße in de stad Kiel had geparkeerd, maar toen ze na het bezoeken van een kerkdienst terugkwam, was het karretje verdwenen. Vijf maanden later vonden agenten de wagen terug en wel in de Schillerstraße. Mevrouw had zich in de dichter vergist.

Het voertuig kon gevonden worden dankzij een tip van een buurtbewoonster. Die was het opgevallen dat de wagen wel erg lang op dezelfde plek stond en had de politie ingelicht.


De Duitse dichters Goethe en Schiller

--
Friedrich von Schiller was een Duitse dichter die leefde van 1759 tot 1805. Zijn bekendste werk is 'Wilhelm Tell', over een Zwitserse vrijheidsstrijder die een appel van het hoofd van zijn zoon schiet. Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) was een tijdgenoot van Schiller en schreef onder andere 'Die Leiden des jungen Werther'. De kunstenaars hebben overigens ook samengewerkt.

Jenita Hulzebosch stopt met marathonschaatsen

Jenita Hulzebosch, de 31-jarige schaatster uit Gramsbergen, heeft aangegeven dat ze stopt met schaatsen. Haar leeftijd is daarvoor de reden.

Hulzebosch verklaart: "Ik moet veel meer trainen dan vroeger om topprestaties te leveren en dat werkt blessures in de hand. Ik train steeds op het randje. Ik had het misschien allemaal nog wel kunnen opbrengen als ik sneller was gaan schaatsen, maar dat is niet meer het geval. Mijn tijd is gekomen."

Hulzebosch won zes titels, waaronder drie op de marathon op kunstijs en driemaal werd ze nationaal kampioene op natuurijs. Ook heeft ze op het NK lange baan in 2003 de eerste plaats kunnen bereiken op de vijf kilometer.

Sharon wordt tot maandag in coma gehouden

Icoon AlgemeenDe Israëlische premier Ariel Sharon zal nog tot morgen kunstmatig in coma worden gehouden, zo hebben specialisten vandaag besloten. Zij deden dit na een nieuwe hersenscan geanalyseerd te hebben. Deze scan werd vanmorgen gemaakt. Een arts meldde vandaag dat Sharon het waarschijnlijk zal overleven.

De directeur van het ziekenhuis waar Sharon wordt behandeld noemde zijn toestand vanmiddag "kritiek maar stabiel". Hij zei dat de gezondheidstoestand van de 77-jarige premier licht verbeterd was. Plaatsvervangend premier van Israël Olmert meldde vandaag nog steeds te hopen dat Sharon terugkeert als regeringsleider. Het Israëlische kabinet zal de wensen van Sharon uitvoeren, aldus Olmert.

Australische aangevallen door drie haaien

NZ had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenEen 21-jarige vrouw uit Australië is gisteren aangevallen door drie haaien. De vrouw werd tijdens een zwempartij op ongeveer dertig meter uit de kust van de Australische deelstaat Queensland diverse keren in haar torso en benen gebeten. Ook werden beide onderarmen afgerukt.

Hoewel de jonge vrouw tijdens de aanval om hulp schreeuwde, greep geen van haar vrienden in omdat zij dachten dat het slachtoffer een grapje maakte. Pas toen zij vrijwel zelfstandig aan land was gekomen, zagen omstanders de ernst van de situatie in. Per helikopter werd de Australische naar het ziekenhuis gebracht, waar ze nog dezelfde nacht aan haar verwondingen bezweek.

Gezien de aard van de verwondingen vermoedt de politie dat de vrouw is aangevallen door stierhaaien. Deze haaien jagen in groepen en kunnen rond deze tijd van het jaar erg agressief zijn.

Honderden Schinvelders trekken bos in

Icoon AlgemeenDe oproep van de waarnemend burgemeester van de Limburgse plaats Onderbanken aan de bewoners van Schinveld heeft niet veel effect gehad. Ze zijn massaal het bos ingetrokken dat bedreigd wordt. Dit na een demonstratie in Schinveld zelf die was georganiseerd door de plaatselijke SP.

De ongeveer vijfhonderd demonstrerende bewoners zijn boos dat de gemeente morgen wil beginnen met het kappen van zes hectare bos. De Schinvelders kwamen langs verschillende politieafzettingen, zonder dat ze werden tegengehouden. Om de tijd te doden, werd onafgebroken uit volle borst het Limburgse volkslied gezongen.

De actievoerders die al een tijdje in het bos zitten vermoeden dat de mobiele eenheid vanavond het bos gaat omheinen en afzetten. De ontruiming zal dan niet lang op zich laten wachten. De ME ontkent dit echter.

Deep Throat nu in HD op je 360

Jullie kennen hem allemaal maar blijven stug ontkennen, Deep Throat, misschien wel de bekendste pornofilm ooit gemaakt. Normaal keek je deze film op VHS of in normale kwaliteit op DVD, maar nu krijg je de kans om de film in glorieuze High Definition te bekijken, als je tenminste een Xbox 360 bezit. Arrow Productions gaat namelijk een HD-versie van de film uitbrengen die (vooralsnog) alleen op de 360 te spelen zal zijn. Als de eerste HD DVD-spelers uitkomen zullen deze uiteraard ook de film uit 1972 ondersteunen. Cheil?Uitslagen FA Cup 3e Ronde

Manchester United heeft zich hevig geblameerd in de FA Cup. The Mancunians kwamen bij Burton Albion niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel en moeten in de herkansing op Old Trafford. Chelsea, Liverpool en Arsenal wonnen wel, zij het niet met overmacht.

Manchester United gaf een aantal spelers rust voor de confrontatie tegen Burton Albion, dat uitkomt in de Conference. Geen Rooney, Van Nistelrooij of Ronaldo in de basis, wel Piqué, Bardsley, Rossi en Solskjaer, die zijn rentree maakte in de startende elf. The Brewers waren in de eerste helft de dominante ploeg, en kregen via Shaw en Stride goede kopkansen. In het tweede bedrijf heerste ManU, maar groeide keeper Deeney uit tot held van de avond.

Liverpool plaatste zich in een ware klassieker voor de ronde van de laatste 32. The Reds kwamen met 3-1 achter bij Luton Town, maar wonnen alsnog met 3-5. Steven Gerrard zette de equipe van Rafael Benitez al na een kwartier op voorsprong, zodat een simpele avond in het verschiet leek te liggen voor de nummer drie van de competitie. Luton – de nummer negen van de Championship – scoorde echter via Howard, Robinson en Nicholls tegen en leek op weg naar een stunt. Liverpool herpakte zich snel en koerste dankzij treffers van Sinama Pongolle en Xabi Alonso (ieder twee) toch naar ronde vier. Vooral het laatste doelpunt van de Spanjaard was een parel: vanaf eigen helft klopte hij de uitgekomen goalie Beresford. Jan Kromkamp maakte overigens op 3-4 zijn debuut voor de huidige Champions League houder.

Chelsea en Arsenal boekten minimale zeges. The Blues konden ternauwernood een replay voorkomen en versloegen in eigen huis Huddersfield Town: 2-1. Carlton Cole bracht Chelsea al snel aan de leiding, maar dat bleek niet de opmaat voor een monsterscore. Een kwartier voor tijd zorgde Taylor-Fletcher voor de gelijkmaker, alvorens Gudjohnsen zijn club voor een blamage behoedde. Chelsea gaf trouwens een aantal toppers rust. Arjen Robben viel achttien minuten voor tijd in en had een groot aandeel in de winnende treffer.

Arsenal begon met Van Persie en Bergkamp in de basis en kende in Owusu-Abeyie een invaller. Goals van Robert Pires zetten Cardiff City al vroeg op een 2-0 achterstand. Feyenoord-huurling Glenn Loovens had weinig schuld aan de tegengoals. Vlak voor tijd scoorde Jerome namens de bezoekers nog tegen. Newcastle United noteerde ook een minimale overwinning. The Magpies waren niet veel beter dan Mansfield Town, maar wonnen toch met 1-0. Matchwinnaar was Alan Shearer, die met zijn tweehonderdste doelpunt het clubrecord van Jackie Milburn evenaart.

Verrassingen waren er uiteraard ook. Zo kan Fulham zich na de 1-2 nederlaag tegen Leyton Orient (uit de Divison 2) volledig concentreren op de competitie. Collins John was trefzeker voor The Cottagers, maar miste op 1-2 een strafschop. Middlesbrough – zonder Boateng en Hasselbaink – moest aantreden bij Nuneaton Borough, een club uit de Conference North. Een late gelijkmaker (uit een penalty) van de underdog zorgde voor een 1-1 eindstand. Gaizka Mendieta had de Premier Leagueclub middels een vrije trap nog in een voordelige positie gebracht. Ook Everton (1-1 tegen Millwall) en Wigan Athletic (1-1 tegen Leeds United) ontdeden zich niet van teams uit een lagere divisie.

Uitslagen 3e Ronde FA Cup:

Port Vale – Doncaster Rovers 2-1
West Bromwich Albion – Reading 1-1
Brighton & Hove Albion – Coventry City 0-1
Wolverhampton Wanderers – Plymouth Argyle 1-0
Sheffield Wednesday – Charlon Athletic 2-4
Torquay United – Birmingham City 0-0
Manchester City – Scunthorpe United 3-1
Newcastle United – Mansfield Town 1-0
Luton Town – Liverpool 3-5
Preston North End – Crewe Alexandra 2-1
Stoke City – Tamworth 0-0
Derby County – Burnley 2-1
Southampton – Milton Keynes Dons 4-3
Blackburn Rovers – Queens Park Rangers 3-0
Arsenal – Cardiff City 2-1
Stockport County – Brentford 2-3
Norwich City – West Ham United 1-2
Ipswich Town – Portsmouth 0-1
Wigan Athletic – Leeds United 1-1
Chelsea – Huddersfield Town 2-1
Cheltenham Town – Chester City 2-2
Watford – Bolton Wanderers 0-3
Sheffield United – Colchester United 1-2
Nuneaton Borough – Middlesbrough 1-1
Hull City – Aston Villa 0-1
Barnsley – Walsall 1-1
Crystal Palace – Northampton Town 4-1
Millwall – Everton 1-1
FulhamLeyton Orient 1-2
Sunderland – Northwich Victoria 3-0
Burton Albion – Manchester United 0-0
Leicester City – Tottenham Hotspur - later


Teams in vet komen uit in de Premier League

'Mooner' op snelweg aangehouden

Icoon PolitieDe politie heeft vanmorgen drie mannen aangehouden die zich misdroegen op de snelweg A73. De twintigers reden in een auto ter hoogte van Heumen (Gelderland) en vielen andere automobilisten lastig. Een van de mannen deed een autodeur open en liet zijn blote billen zien aan andere weggebruikers, zo meldde een woordvoerder van de politie.

Behalve aan 'moonen', maakten de drie zich ook schuldig aan diverse andere zaken. Zo haalde de twintigjarige bestuurder meerdere malen in via de vluchtstrook en remde hij af vlak voor andere auto's. De andere twee passagiers, van twintig en 22 jaar, gooiden rommel uit de auto en beschenen automobilisten achter hen met sterke schijnwerpers die op het dak van hun auto waren gemonteerd. Op de voorzijde van hun wagen zaten nog eens tien extra lampen.

De politie kreeg meerdere klachten over het gedrag van het drietal. Agenten moesten uiteindelijk pepperspray gebruiken om de bestuurder van de auto te kunnen aanhouden. In de wagen vond de politie een luchtbuks met munitie. De mannen ontkenden zich aanstootgevend te hebben gedragen.

Benchmark demo X3 uitgebracht

Egosoft heeft eindelijk de benchmark demo van X3: Reunion gereleased.
De demo is hier te vinden.

Deze benchmark demo is niet speelbaar, maar tovert slechts enkele ingame filmpjes op je beeldscherm. Tegelijkertijd worden de prestaties van je computer getest. Fans van de serie weten dat beide X2 en X3 grafisch zeer intensieve games zijn. Even benchmarken voor aankoop kan dus zeker geen kwaad.

Huntelaar warm onthaald in Amsterdam

Klaas-Jan Huntelaar heeft zondag voor het eerst met Ajax meegetraind. Vanwege de drukte waren de geplaatste dranghekken geen overbodige luxe.

De nieuwe spits had over aandacht van fans vandaag niet te klagen. Fans lieten duidelijk blijken blij te zijn met de dure aankoop van hun club. Robbert Schilder was vandaag ook voor het eerst in de A-ploeg te vinden. De jongeling is op voorspraak van coach Danny Blind doorgeschoven vanuit Jong Ajax. Eerder zat de centrale verdediger al op de bank bij Ajax-De Graafschap. In april 2005 tekende de Amstelvener een tweejarig contract.

Schaatsen: Wennemars niet naar WK sprint

Icoon SchaatsenSchaatser Erben Wennemars zal zijn wereldtitel sprint niet kunnen verdedigen. De wereldkampioen van 2004 en 2005 eindigde op het Nederlands Kampioenschap Sprint, dit weekend in Assen, slechts als vierde. De 23-jarige Stefan Groothuis werd de verrassende winnaar, voor Gerard van Velde en Beorn Nijenhuis.

De eerste drie uit het klassement zullen Jan Bos vergezellen bij het WK Sprint, dat over twee weken in Heerenveen plaatsvindt. Bos zag af van deelname aan het NK, en dankt zijn uitverkiezing voor het WK aan de goede resultaten die hij bij het Olympisch kwalificatietoernooi neerzette. Officieel wordt overigens vanavond over de deelname aan het WK besloten door de Commissie Topsport, maar het is niet waarschijnlijk dat de uiteindelijke beslissing af zal wijken van het klassement.

Erben Wennemars
Wennemars won vorig jaar nog goud op het WK


Achtste keer
Bij de dames werd de Groningse schaatsdiva Marianne Timmer voor de achtste keer Nederlands sprintkampioene. Ze heeft daarmee Christine Aaftink ingehaald, die in de jaren tachtig en negentig zeven keer de nationale titel binnensleepte. Het was overigens voor het eerst dat Timmer bij het NK geen afstand wist te winnen.

Bij de wereldtitelstrijd zal Timmer naar alle waarschijnlijkheid worden vergezeld door Sanne van der Star, Annette Gerritsen en Marieke Wijsman, de nummers twee tot en met vier in het klassement. Allroundster Barbara de Loor won weliswaar de afsluitende kilometer, maar kwam in het eindklassement niet verder dan de vijfde plek.

-
Alle uitslagen van het NK Sprint lees je op FOK!sport!

Kat onder de motorkap mee naar Oostenrijk

DuchessX had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkEen kat uit het Brabantse Oisterwijk is op reis geweest. Het beestje, genaamd Mario, was onder de motorkap van een buurtgenoot gekropen die op skivakantie in Oostenrijk ging. Op de vakantiebestemming kwam Mario tot ieders verbazing opeens tevoorschijn.

De verbazing werd nog groter toen de vakantiegangers op het kaartje aan de halsband lazen dat het dier uit hun eigen dorp kwam. Mario is samen met zijn tijdelijke baasjes een weekje in Oostenrijk gebleven, en werd zaterdagavond herenigd met zijn echte baasjes. De kater maakt het goed, ondanks een paar brandwonden die hij bij de heenreis opliep.

Parkingzone

Het is tijd om een spelletje te gaan spelen. Een spelletje met auto's. Een parkeerspelletje. Het ziet er eenvoudig uit, maar het is toch moeilijker dan het lijkt.

De auto's in dit spelletje hebben een bepaalde kleur en ze staan niet op de juiste plaats. Zorg ervoor dat de auto's op hun eigen platform komen te staan. Je moet dus de juiste kleur auto op het juiste kleur platform zetten, maar je mag altijd maar één auto tegelijk verplaatsten. Laat zien hoe goed je bent in de reacties.

Groothuis Nederlands kampioen, van Velde tweede

Stefan Groothuis is in Assen Nederlands kampioen sprint bij de mannen geworden. Op de afsluitende 1.000 meter was een tweede plaats genoeg om voor het eerst tot beste sprinter van Nederland te worden gekroond

Beorn Nijenhuis pakte de winst op de 1.000 meter in een tijd van 1.12,45, Mark Tuitert pakte met een tijd van 1.12,73 de derde plaats.

Grote verliezer was Erben Wennemars, die door zijn vierde plaats inhet algemeen klassement niet mee mag naar het WK sprint. Groothuis, van Velde, Nijenhuis en de in Assen afwezige Jan Bos mogen daarwel heen.

Uitslag 1.000 meter mannen:

#NaamTijdVerschil
1B. Nijenhuis1.12,45xxxx
2S. Groothuis1.12,540,09
3M. Tuitert1.12,730,28
4E. Wennemars1.12,940,49
5G. van Velde1.13,140,69

Eindklassement:

#NaampuntenVerschil
1S. Groothuis146,040-
2G. van Velde146,370+0,330
3B. Nijenhuis146,485+0,445
4E. Wennemars146,935+0,895
5M. Tuitert146,940+0,900

Schaatsende tweeling eindigt precies gelijk

Icoon SchaatsenEen bijzondere uitslag op de Nederlandse schaatskampioenschappen sprint, die dit weekeinde in Assen worden gehouden. Op de tweede 500 meter moesten de tweelingbroers Michel en Ronald Mulder het tegen elkaar opnemen. De twee drukten hun schaatsen in precies dezelfde tijd over de finish; 37,87 seconden.

Op de doorkomst na de eerste honderd meter leidde Ronald nog, met éénhonderste seconde voorsprong op zijn broer. De 19-jarige broers, die als skeeleraars tot de sprinttop van Nederland behoren, weten bij de schaatsers nog niet echt potten te breken. Na drie van de vier afstanden stonden ze 15e (Ronald) en 17e (Michel) in het tussenklassement.

Korte update
Ook over vier afstanden blijkt er maar weinig verschil tussen de tweelingbroers. Ronald Mulder werd 16e in het eindklassement, op slechts zeshonderdste punt gevolgd door Michel, die als 17e eindigde.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Top 100 vervelendste dingen 2005

Vervelend, vervelender, vervelendst... Het gebeurd heel vaak dat mensen in je omgeving erg vervelend overkomen en dat je ze het liefste in de hoogste boom wilt ophangen. Maar ook andere dingen kunnen heel vervelend zijn.

En om niet vervelend over te komen, zijn dit de 100 meest vervelende dingen van het jaar 2005. Alweer een vervelend lijstje dat langs komt. Als je je dus verveelt, bekijk dan maar even deze vervelende lijst.

Thomas zet punt achter loopbaan

Annamarie Thomas heeft haar schaatsen aan de wilgen gehangen. Het Nederlands kampioensschap sprint, dat dit weekend in Assen plaatsvind, is het laatste optreden voor de 34-jarige schaatsster.

Thomas behaalde in haar schaatsloopbaan drie nationale allroundtitels, twee maal was ze de sterkste bij het NK Sprint en ze pakte drie gouden medailles tijdens het NK afstanden.

Haar hoogtepunt beleefde Thomas in 1996: Ze won toen tijdens het WK afstanden in het Noorse Hamar zowel goud op de 1.000 als de 1.500 meter. In 1999 reed ze bovendien met 1.55,50 een nieuw wereldrecord op de schaatsmijl.

De laatste jaren lukte het haar niet meer om zich voor grote toernooien te plaatsen. In Assen lukte dat haar wederom niet, en daarom was voor haar de koek op.

Achtste sprinttitel voor Timmer

Marianne Timmer is zondag in Assen Nederland kampioene op de sprint bij de vrouwen geworden. Dit deed ze overigens zonder een afstandszege te behalen.

De afsluitende 1.000 meter was wederom een prooi voor Barbara de Loor, die zaterdag ook al de sterkste was. Ditmaal kwam ze na een tijd van 1.20,43 over de finish. Marianne Timmer eindigde als tweede, en doordat directe concurrente Sanne van der Star als tiende eindigde, werd het kampioenschap Timmer in haar schoot geworpen. Voor Timmer is het haar achtste nationale sprinttitel.

Uitslag 1.000 meter vrouwen:

#NaamTijdVerschil
1B. de Loor1.20,43xxxx
2M. Timmer1.21,130,70
3P. van Deutekom1.21,431,00
4E. Murris1.21,491,06
5M. Wijsman1.21,541,11

Eindklassement:

#NaamPuntenVerschil
1M. Timmer162.350xxxx
2S. van der Star163.490xxxx
3A. Gerritsen163.520xxxx
4M. Wijsman163.675xxxx
4B. de Loor163.800xxxx

Marathontitel voor Arjan Smit

Arjan Smit heeft in Den Haag de nationale titel marathonschaatsen behaald. Hij versloeg Heideman en Vink in de sprint.

In het begin waren er vele ontsnappingspogingen. Pas in het slot van de wedstrijd ontstond er een kopgroep van zeventien die stand hield tot de finish. Zij gingen onderling uitmaken wie zich winnaar van het 34e kampioenschap op kunstijs mocht noemen.

Favoriet was Jan Maarten Heideman, maar hij werd in de laatste meters geklopt door Arjan Smit. De bronzen medaille was voor Joost Vink. "Een superfinale", jubelde de winnaar. [b]"Voor het eerst in mijn leven versla ik Heideman in een rechtstreeks duel. En dat uitgerekend vandaag. Da's mooi[/i]", aldus de nieuwe kampioen marathonschaatsen op kunstijs, Arjan Smit. Smit werd eerder al zeven keer kampioen op de skeelers. Op de schaats is het zijn eerste kampioenschap.

Bij de vrouwen werd Foske Tamar van der Wal kampioen. Zij was de in de sprint sneller dan Bekkering.

'Elektronica-stunters vaak juist duurder'

EconomieVolgens de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) zijn elektronica-prijsstunters vaak duurder dan concurrenten. Uit steekproeven in de regio's Berlijn en München bleek dat de consument in 70% van de gevallen meer betaalt bij discounters dan bij kleinere winkelketens.

De krant vergeleek 21 vaak verkochte artikelen. Zo was bijvoorbeeld een geluidsinstallatie voor een thuisbioscoop bij de - ook in ons land actieve - Mediamarkt, 100 euro duurder dan bij een warenhuis. Volgens de Duitse krant hanteren prijsstunters als Mediamarkt en Saturn zeer geraffineerde strategieën om een imago op te bouwen dat ze goedkoop zijn: ''Ze lokken consumenten met een paar zéér laag geprijsde producten, die vaak snel uitverkocht zijn. Ook worden vaak verouderde apparaten aangeboden om zo meer winst te kunnen maken.''

iPod Handschoenen

Normaal gespoken zijn handschoenen bedoeld om ervoor te zorgen dat je geen koude handen krijgt. Maar ook kunnen ze je beschermen tegen een val met de motor en dergelijke. Maar er zijn eigenlijk maar weinig handschoenen die echt design hebben.

Maar design handschoenen bestaan wel, in de vorm van tavogloves. Deze handschoenen zijn ontwikkeld met het playpoint systeem. Speciaal ervoor gemaakt zodat je de toetsen van je iPod kunt bedienen.

Australische gebruikt borsten als kwast

Icoon KunstDe Australische Di Peel timmert aan de weg als kunstenares. Niet de schilderijen zelf trekken echter de aandacht, maar de wijze waarop ze worden gefabriceerd. De kunstenares gebruikt namelijk haar borsten als kwast. Leverde het eerste kunstwerk zo'n 7,50 euro op, inmiddels verkoopt Peel haar werk voor het achtvoudige.

"Ik doe eerst verf op mijn borsten en druk ze vervolgens op het doek, of doe het verf eerst op het doek, waarna ik het uitsmeer door er mijn borsten tegenaan te drukken", vertelt Peel, die woont op het eiland Tasmanië. Ze werkt aan de keukentafel, aangezien dat voor haar manier van schilderen makkelijker is dan een schildersezel. Om het schildersmateriaal te reinigen neemt Peel iedere keer dat ze een andere kleur gebruikt eerst een douche. "Elk schilderij wordt gesigneerd door middel van een tepelafdruk", zegt Peel.

Volgens de kunstenares lijken de objecten op haar schilderijen nog het meest op abstracte bloemen. "Mijn laatste werk ziet er volgens sommigen echter uit als de aarde, gezien vanuit de ruimte. Mijn zoon noemt het aardbeving, omdat hij het op een aardbeving vindt lijken."

Di Peel
Di Peel is bezig met een nieuw kunstwerk

Ghaly mist de Afrika Cup

Hossam Ghaly moet door een liesblessure de Afrika Cup missen. Voor hem is het extra zuur omdat het in zijn vaderland Egypte plaatsvindt.

De middenvelder heeft al sinds de gewonnen competitiewedstrijd tegen AZ last van de kwetsuur. Feyenoord liet via de website weten dat de Egyptenaar zich morgen in Rotterdam meldt. Hier zal hij zich laten behandelen aan de kwetsuur. Koeman hoopt hem in de tweede seizoenshelft snel terug in de groep te hebben.

[Lakeside] Atkins wint overtuigend van Porter

Martin Atkins is door naar de tweede ronde van het fameuze Lakeside darts toernooi. Hij versloeg zijn tegenstander Gerard Porter met een overweldigde 3-0, 3-1 en 3-1 in sets.

De eerste set die door Porter aangevangen werd, gaat direct al naar Atkins. Atkins heeft daarna maar één eigen leg hoeven afstaan aan Porter in de gehele wedstrijd. Porter heeft in de eerste set geen antwoord en wordt ook in de derde leg, die door hem begonnen is, gebroken door Atkins.

In de tweede set biedt Porter toch nog wat weerstand door de derde leg op zijn naam te schrijven en daarmee Atkins te breken. Verder gaat Atkins gewoon door met winnen en weet daarbij ook de tweede set op zijn naam te schrijven met de getallen 3-1 in legs.

In de derde set komt hetzelfde beeld als de tweede set naar voren en wint Porter nog één leg, maar hij moet toch zijn meerdere erkennen in Atkins, die hem in de derde set verslaat met 3-1.

Atkins is dus door naar de tweede ronde en zal daar Martin Adams of Darryl Fitton tegen komen.

Stunt Smeekens, Groothuis blijft aan kop

Jan Smeekens heeft sensationeel de tweede 500 meter op het NK sprint naar zijn hand gezet. Het pas achttienjarige talent troefde alle toppers af. Stefan Groothuis blijft op titelkoers.

Smeekens kwam al relatief vroeg in actie en zijn 36,64 (opening 9,89) bleef dus lang staan. Gerard van Velde kwam met 36,68 nog het dichtst bij het talent. Klassementsleider Stefan Groothuis deed uitstekende zaken door in 37,08 als achtste te eindigen. Met zijn uitstekende 1000 meter nog voor de boeg, lijkt niets een nationale titel voor hem in de weg te liggen. Groothuis verdedigt straks een voorsprong van 0,06 op Van Velde, de regerende kampioen. Erben Wennemars staat na drie afstanden pas vijfde.


Uitslag 2e 500 meter mannen:

#NaamTijdVerschil
1J. Smeekens36,64xxxx
2G. van Velde36,680.04
3A. Oltrop36,730.09
4J. de Koning36,920.28
5E. Wennemars36,970,33

Klassement na 3 afstanden:

#NaamTijdVerschil 1000 meter
1S. Groothuis109,770xxxx
2G. van Velde109,8000.06
3B. Nijenhuis110,2600.98
4J. de Koning110,2751.01
5E. Wennemars110,4651.39

'Karthikeyan kiest voor Williams'

Narain Karthikeyan kiest waarschijnlijk voor een rol als tweede testrijder bij Williams. Hij zou daar de voorkeur aan geven boven rijden voor Super Aguri.

Lange tijd leek Karthikeyan eerste testrijder te worden bij Williams, maar nadat de Indiër wilde wachten op een betere optie koos Williams voor Alexander Wurz. Na een week vol geruchten over Karthikeyan en Super Aguri, lijkt de coureur nu toch te kiezen voor een testrol bij Williams. Hij zou niet meer voor Super Aguri willen rijden, omdat de ontwikkeling aldaar te langzaam zou verlopen.

Eerder waren er ook al geruchten over meningsverschillen tussen de sponsors van de coureur en de sponsors van Super Aguri. Bronnen rond Karthikeyan vertelden tegen het Indian PTI news agency nu echter: "Volgens onze informatie loopt Super Aguri achter op de plannen. Ze zeggen dat de auto voor de Grand Prix van San Marino gereed is, maar we hebben onze twijfels. We willen geen herhaling van 2005, toen Jordan bleef vertellen dat de auto snel klaar zou zijn en toen die er uiteindelijk kwam was de vooruitgang niet significant."

Irak presenteert zich op Vakantiebeurs

Belthazor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkEen primeur voor de Vakantiebeurs, voor het eerst in de geschiedenis van het evenement is een delegatie uit Irak aanwezig om het land te promoten als vakantiebestemming. Reisorganisator Babylon Tours biedt de mogelijkheid een trip te boeken naar het Koerdische noorden van Irak. Het Iraaks nationaal bureau voor toerisme zal in de stand van Babylon Tours uitleg en informatie verstrekken.

Volgens medewerker A. Othman van Babylon Tours is het noorden van Irak 'absoluut veilig en ongelofelijk mooi'. "We willen het toerisme daar weer op gang helpen en promoten het Koerdische noorden. Het is daar, in tegenstelling tot in de hoofdstad en het zuiden, heel veilig voor toeristen", stelt de woordvoerder. Babylon Tours organiseerde voor de val van Saddam Hussein vooral reizen naar Bagdad en het zuiden van Irak. Vanaf 2003 werden bestemmingen in het oorlogsland niet meer aangeboden.

Fatal1ty geowned op CES

Ook tijdens de Consumer Electronics Show is Johnathan "Fatal1ty" Wendel van de partij op de Creative stand. Hier kunnen bezoekers van de stand het opnemen tegen 's werelds meest gevreesde gamer. Fatal1ty liet in het begin zien wat hij waard was en wist alle bezoekers met grote getallen te verslaan met Quake 4. Tussen het publiek liep echter ook een gamer genaamd Nordic, een speler uit de top-10 van de wereldranglijst Quake 4.

Nordic werd uit het publiek gehaald en tegenover Fatal1ty gezet in een match. Nadat het een tijd lang gelijk opliep wist Nordic toch de overwinning binnen te slepen met 5-4. Met deze prestatie won hij $2500, en een hoop eer.Nordic en Fatal1ty na de match

De Knegt verovert nationale titel

Gerben de Knegt is voor de tweede maal in zijn loopbaan Nederlands kampioen veldrijden geworden. De crosser uit Goirle was in de eindsprint sneller dan zijn ploeggenoot Richard Groenendaal.

Op het heuvelachtige parcours in Huijbergen had Camiel van den Bergh – zoals wel vaker – een goede start. De Knegt ging mee in het spoor van Van den Bergh en zo ontstond er een leidend tweetal. Op enige afstand reden Richard Groenendaal en Wilant van Gils in een achtervolgend groepje. Na verloop van tijd voegden Groenendaal en Van Gils zich bij de leiders, waar Van den Berg als eerste moest lossen.

In de slotronde deed Groenendaal alles om zich te ontdoen van Van Gils en De Knegt, maar alleen Van Gils kon het tempo niet meer volgen. De Knegt buitte vervolgens in de eindsprint zijn explosiviteit uit en veroverde zijn tweede nationale titel bij de elite. Eerder was hij de beste in 2002, in Zeddam.

Meer vogelgriepbesmettingen Turkije

Bravebart had ons via de nieuws-submit te melden:

MedischIn Turkije is bij drie patiënten in de hoofdstad Ankara vogelgriep geconstateerd. De drie die verblijven in een ziekenhuis, hebben de gevaarlijke variant H5N1 in hun lichaam.

Zo'n 200 kilometer ten oosten van Ankara, in Corum, is het virus vastgesteld bij een 5-jarig jochie. In de stad Van, in Oost-Turkije, vielen bij twee personen de tests positief uit. Er liggen daar ruim 30 mensen met symptomen van de vogelgriep in het ziekenhuis.

Afgelopen week stierven in Oost-Turkije al 3 kinderen; zeker 2 van hen hadden de voor mensen gevaarlijke H5N1-variant in hun lichaam.

Timeshift Beta inschrijvingen open

Atari en Saber Interactive organiseren een multiplayer beta-test voor hun aankomende game TimeShift. Alleen de multiplayer zal getest worden. Je kan je hier inschrijven. De minimumspecs zijn als volgt:

· CPU: 2 GHz or equivalent
· RAM: 512MB
· HDD free space: 6GB
· Video Card: 128MB VRAM, pixel shader 1.1 support
· Network: ADSL or better

TimeShift is een FPS waar de speler door 'time control' controle heeft over de tijd. Zo kan hij de tijd vertragen, stoppen of zelfs terugspoelen. Timeshift staat gepland voor Q2 2006 op PC, Xbox en 360.

Wijsman wint, Van der Star loopt uit

Marieke Wijsman heeft verrassend de tweede 500 meter op het NK sprint gewonnen. De 30-jarige inwoonster van Heerenveen troefde Van der Star en Timmer af.

Wijsman klokte een tijd van 40,40 in Assen, terwijl ze gisteren slechts als vijfde eindigde in 41,10. Wijsman blijft over twee 500 meters Frouke Oonk ruimschoots voor. Beide routiniers schaatsten nog een skate-off om een olympisch startbewijs. De kans is echter minimaal dat Wijsman mag afreizen naar Turijn, omdat het maximale aantal van tien schaatssters al is bereikt.

Sanne van der Star hoefde slechts 0,01 toe te geven op Wijsman, maar was andermaal sneller dan Marianne Timmer. Later op de dag is de afsluitende 1000 meter. Van der Star zal een voorsprong van 0,11 verdedigen op Timmer. Gisteren pakte Barbara de Loor de zege op de kilometer.


Uitslag 2e 500 meter vrouwen:

#NaamTijdVerschil
1M. Wijsman40,40xxxx
2S. van der Star40,410.01
3M. Timmer40,450.05
4A. Gerritsen40,780.38
5W. van Benthem40,930,53

Klassement na 3 afstanden:

#NaamTijdVerschil 1000 meter
1S. van der Star121,730xxxx
2M. Timmer121,7850.11
3A. Gerritsen122,6951.93
4M. Wijsman122,9052.35
5M. Boer123,0902.72

Sabres moeten sterspeler missen

De Buffalo Sabres zullen het anderhalf tot twee maanden zonder Daniel Briere moeten doen. De sterspeler is in Montréal geopereerd aan zijn onderbuik.

Briere verklaarde tegenover de Canadese pers dat de dokters hem hebben gezegd dat het er allemaal goed uit ziet. "Nu is het tijd om te revalideren en ik ben blij dat we eindelijk weten wat er mis was. Het is even moeilijk voor me, maar ik kan niet wachten op mijn rentree op het ijs".

Door de Olympische Winterspelen in Turijn zal het NHL-seizoen stil liggen van 13 tot en met 27 februari, wat goed uitkomt voor de 28-jarige Briere. Hierdoor zal hij niet veel NHL-wedstrijden gaan missen. "Na de Olympische Spelen zal het niet lang meer duren voordat ik het ijs weer kan betreden, aldus Briere.

Briere was dit seizoen in 24 wedstrijden goed voor veertien doelpunten en negen assists. Zijn laatste wedstrijd dateert van 17 december 2005. Eerder in het seizoen moest hij al acht wedstrijden verstek laten gaan wegens een spierblessure.

Kromkamp debuteert voor Liverpool in bekerduel

Jan Kromkamp heeft zijn debuut voor Liverpool gemaakt. In een raar duel uit bij Luton Town kwam de Nederlander een kwartier voor tijd in de ploeg. De uitslag was 3-5.

Steven Gerrard opende na een kwartier de score voor 'The Reds'. Daarna ontspon zich een voetbalgevecht zoals dat alleen in de FA-cup kan. De thuisclub speelde goed en kwam al snel op 2-1. Bij deze stand mocht Djibril Cissé aanleggen vanaf elf meter, de penalty werd gemist door de Fransman. In de 53ste minuut liet Kevin Nicholls zien hoe je een strafschop benut. Florent Sinama Pongolle, die na 57 minuten inviel voor Momo Sissoko, scoorde tweemaal, evenals Xabi Alonso en hield zijn club in het toernooi.

Na de bevrijdende 3-4 na 74 minuten mocht Kromkamp als extra verdediger het veld in. Hij speelde een gedegen kwartiertje en liet zien dat hij ook in Engeland de achterlijn kan vinden. Zijn voorzetten leverden geen doelpunt op. Nadat doelman Marlon Beresford bij een corner de gelijkmaker wilde forceren, was hij geklopt. Alonso kreeg de bal en schoot vanaf zijn eigen helft in het lege doel. Zo eindigde een spannend voetbalgevecht in schoonheid.

Luton Town - Liverpool 3-5 (2-1)
16' Gerrard 0-1
31' Howard 1-1
43' Robinson 2-1
53' Nicholls 3-1 (pen)
62' Pongolle 3-2
69' Xabi Alonso 3-3
74' Pongolle 3-4
90' Xabi Alonso 3-5

Bejaarde gaat kunstzinnig urinoir te lijf

Urinoir DuchampEen 77-jarige Fransman is gearresteerd nadat hij Het Urinoir van kunstenaar Marcel Duchamp met een hamertje te lijf ging. Het wereldberoemde kunstwerk, met een geschatte waarde van drie miljoen euro, is te zien op de Dada-tentoonstelling in het Centre Pompidou in Parijs. In 2004 werd het tot invloedrijkste kunstwerk van de 20e eeuw gekozen.

De bejaarde Pierre Pinoncelli had al eerder het kunstobject belaagd, toen hij er in 1993 in urineerde. De man, die stelde dat zijn actie een artistieke uiting was, kreeg destijds een boete van (omgerekend) 45.000 euro. In 2002 kwam hij opnieuw in het nieuws toen hij op een kunstfestival in het Colombiaanse Cali zijn pink afhakte. Hij zei hiermee te protesteren tegen de kidnapping van Colombiaanse presidentskandidate Ingrid Betancourt.

Het urinoir van Duchamp (1887-1968) werd in 1917 gepresenteerd als kritiek op de glorificatie van schilderijen en andere kunstvoorwerpen. Volgens een woordvoerder van het Centre Pompidou is het werk niet onherstelbaar beschadigd. Pinoncelli wacht waarschijnlijk een aanklacht wegens vandalisme.

Burgers Schinveld opgeroepen tot kalmte

AlgemeenDe waarnemend burgemeester van de Limburgse plaats Onderbanken heeft de inwoners opgeroepen kalm te blijven. Het gaat burgemeester Jos Zuidgeest (PvdA) daarbij om de op handen zijnde ontruiming van het bezette bos bij Schinveld. Dat bos dat waarschijnlijk vanaf morgen gekapt gaat worden, is bezet door actiegroep Groenfront!. De actievoerders verblijven veelal in boomhutten.

Veel inwoners van Schinveld (onderdeel van Onderbanken) hebben zich aangesloten bij de bezetters in het bos. Zij willen zich vreedzaam verzetten tegen de ontruiming die ieder moment kan plaatsvinden. Burgemeester Zuidgeest wil dat zijn burgers zich niet laten verleiden tot acties waar ze spijt van kunnen krijgen; ze moeten ''zich niet mengen onder relschoppers.''

Actiegroep Groenfront! heeft overigens opgeroepen om de ontruiming vreedzaam te laten verlopen. Volgens geruchten zou de ontruiming van het bos vanavond al kunnen beginnen. Dat zou onder meer zijn af te leiden aan de oproepen die de politie heeft gedaan aan ME'ers om paraat te staan.

De zes hectare bos bij Schinveld moet gekapt worden in verband met de veiligheid van overvliegende radarvliegtuigen. AWACS-vliegtuigen van de in het Duitse Geilenkirchen gelegen NAVO-basis vliegen namelijk regelmatig over het nabijgelegen bos. Eind december kreeg het ministerie van Defensie van de rechter toestemming voor de kap.


Boomhut in Schinveldse bos
Meer foto's op Indymedia

Nederlander vindt korte dikke kroket 't lekkerst

automatiekEen korte dikke kroket wordt smakelijker gevonden dan een lange dunne. Dat komt naar voren in het Grote Kroketten Onderzoek, dat uitgevoerd is in opdracht van krokettenproducent Cold Food. Uit het onderzoek blijkt dat kroketten vaak thuis rond lunchtijd worden klaargemaakt, en gegeten worden op een boterham.

Jaarlijks worden in Nederland ruim 350 miljoen kroketten verslonden. De Nederlander blijkt echter nauwelijks te weten welk vlees in de snack zit. Slechts één procent noemt het correcte antwoord, namelijk paardenvlees. Hoewel 70 procent zegt de voorkeur te geven aan rundvleeskroketten, wordt de paardenvleeskroket het meest gegeten.

Het Grote Kroketten Onderzoek werd gehouden naar aanleiding van de vijftigste editie van de horecabeurs Horecava, die aanstaande maandag in de Amsterdamse RAI van start gaat.

New Jersey Devils eren Stevens en Daneyko

De New Jersey Devils zullen Scott Stevens en Ken Daneyko eren door hun shirtnummers terug te trekken en hun shirts naar het dak van de Continental Airlines Arena te hijsen.

Scott Stevens zal zijn eerbetoon op vrijdag 3 februari krijgen, als de Devils thuis spelen tegen de Carolina Hurricanes. Ken Daneyko krijgt dezelfde show op vrijdag 24 maart, als de Boston Bruins op bezoek komen.

Stevens, die de Devils naar drie Stanley Cup-overwinningen leidde gedurende zijn dertien jaar met het team, kondigde zijn afscheid aan op 6 september vorig jaar. In zijn 22 jaar durende carrière speelde hij behalve voor New Jersey voor Washington en St. Louis. Stevens scoorde in totaal 196 doelpunten en 712 assists voor een totaal van 908 punten, en had 2785 strafminuten. Dit alles behaalde hij in 1635 wedstrijden. In 956 wedstrijden met de Devils scoorde Stevens 93 doelpunten en 337 assists en kreeg hij 1007 strafminuten.

Op 26 november 2003 speelde hij zijn 1615e wedstrijd en passeerde zo zijn voormalig teamgenoot van de Washington Capitals, Larry Murphy, op de ranglijst van meest gespeelde wedstrijden door een verdediger. Stevens heeft overigens niet dat record in handen. Gordie Howe, Mark Messier, Ron Francis en Dave Andreychuk blijven hem voor. Wel heeft Stevens het record voor het grootste aantal playoff-wedstrijden voor een verdediger op zijn naam staan, dit staat op 233 wedstrijden. Verder heeft hij nog andere zaken klaar weten te spelen bij de Devils. In de eeuwige ranglijst van de club staat hij tweede met zijn aantal gespeelde wedstrijden, derde met zijn assiststotaal en gedeeld zesde met zijn puntenaantal. In 2000 was hij de zevende verdediger die de Conn Smythe Trophy in ontvangst mocht nemen. Deze beker is voor de meest waardevolle speler voor zijn team in de playoffs. Ook speelde Stevens in 13 NHL All-Star wedstrijden.

Daneyko speelde 1283 reguliere wedstrijden in zijn NHL-carrière, allemaal bij de Devils. Op de eeuwige ranglijst van de club staat hij eerste met zijn aantal gespeelde wedstrijden, en op de eeuwige ranglijst van de NHL staat hij 38e. Van 4 november 1989 tot 29 maart 1994 wist Daneyko 388 wedstrijden op rij te spelen zonder verstek te hoeven laten gaan, wat betekent dat hij het clubrecord van de Devils op zijn naam heeft staan. Met 2519 strafminuten heeft hij ook een record in handen, namelijk dat van meeste strafminuten onder spelers die maar voor één team zijn uitgekomen. In alle reguliere wedstrijden die hij speelde behaalde hij 178 punten door 36 doelpunten en 142 assists te scoren. Daneyko was net als Stevens als speler betrokken bij de drie Stanley Cup-overwinningen van de New Jersey Devils. Hij nam op 11 juli 2003 afscheid van de NHL.

Bonje in de UK

Tony Blair moet opdonderen, aftreden als premier. Dat vindt generaal Sir Michael Rose, die werkzaam is bij het britse leger.

Bush (inclusief Powell) en Blair liepen hand in hand voorop in de oorlog. Met mooie luchtfoto's en praatjes werd er 'bewezen' dat er kernwapens aanwezig waren in Irak, het uiteindelijke doel van de oorlog. Na afloop bleek dat er helemaal geen kernwapens aanwezig waren, een knap staaltje voorliegen dus. "Ik zou de oorlog niet zijn ingegaan met dergelijke ondeugdelijke argumenten", aldus Rose.

Volgens Rose moeten politici worden afgerekend op hun acties, vooral als het een oorlog tot gevolgen heeft. Blair moet volgens hem dus vertrekken, en daar ben ik het mee eens. Niet alleen vanwege Irak, maar hij zit er ook al veel te lang. Een nieuwe premier zal weer wat frisse lucht geven binnen de overheidsgebouwen. Nu Bush nog weg krijgen...

Uitslag Patriots vs. Jaguars

Het lijkt erop dat de New England Patriots weer de Superbowl gaan winnen dit seizoen. Ze zijn er niet bang voor dat ze de rest van de play-offs uit spelen en gaven zaterdagavond de Jacksonville Jaguars geen enkele kans met een einduitslag van 28-3.

Tom Brady gooide drie touchdown passes, Willie McGinest zette twee records voor sacks en het hele team van de Patriots zette een NFL record neer met 10 achtereenvolgende overwinningen in het naseizoen.

Op jacht naar de derde opeenvolgende overwinning in de Superbowl overklasten de Patriots de Jaguars. Brady kwam persoonlijk ook op 10-0 in het naseizoen en evenaarde zijn persoonlijk touchdown pass record voor de play-offs. McGinest zette een naseizoen record met 4 ½ sacks en zestien voor zijn gehele carrière.

In het eerste kwart werd er niet gescoord en in het tweede kwart opende Troy Brown de score na een elf yard pass van Tom Brady. Josh Scobee scoorde de enige punten voor de Jaguars met een fieldgoal van 36 yards.

In het derde kwart scoorden David Givens en Ben Watson voor de Patriots na drie yard en 63 yard passes van Tom Brady. In het vierde kwart scoorde Asante Samuel een touchdown na een onderschepping van de bal en daarna een 73 yard run naar de andere kant van het veld.

KLM-toestel bijna in botsing met Airbus

capetonian had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerEen Fokker 70 van KLM is zaterdag ternauwernood ontsnapt aan een botsing met een Airbus van Scandinavian Airlines (SAS). Het voorval vond plaats in Zuid-Noorwegen en is inmiddels bevestigd door KLM. De verkeersleiding had de piloten niet gewaarschuwd.

Het ongeval kon nipt voorkomen worden doordat het alarmeringssysteem in beide vliegtuigen de piloten waarschuwde over het feit dat de vliegtuigen zich nog maar enkele kilometers van elkaar bevonden. Door snel optreden van de piloten kon het KLM-vliegtuig dalen en het SAS-vliegtuig stijgen, zodat een ongetwijfeld fatale botsing uitbleef.

Het voorval zal door de luchtvaartautoriteiten in Noorwegen en Nederland worden onderzocht. Een woordvoerder van KLM verklaart dat "dit niet had mogen gebeuren". Aan boord van de vliegtuigen bevonden zich in totaal zo'n 350 passagiers.

Dakar: de rustdag

Vandaag is er een rustdag voor de deelnemers aan Dakar 2006. Degene die het tot aan Nouakchott hebben gered zullen blij zijn dat ze over de helft zijn van deze editie. Dat betekent echter niet dat ze het rustig aan kunnen doen in de resterende etappes.

Er volgen nog zeven etappes na vandaag waaronder de langste van deze editie die de deelnemers morgen al moeten rijden. Van Nouakchott naar Kiffa met een special van 599 kilometer met opnieuw veel zandduinen. Dit is ook meteen de laatste grote etappe met zandduinen. Daarna trekt het hele circus weg uit Mauretanië en komen er vooral stages met veel begroeiing in Mali, Guinee en Senegal. Onder deze etappes zit ook nog een marathonetappe. Tussen S12 en S13 mag er geen assistentie worden verleend door de servicewagens. Wanneer men die marathonetappe dan ook achter de rug heeft is het echt nog maar een kwestie van uitrijden omdat dan nog alleen een special van 250 kilometer op zaterdag en het rondje rondom Lac Rosé op zondag volgt.

Motoren
Er is in de eerste week veel voorgevallen bij de motoren. Het belangrijkste moment is natuurlijk de val van Despres geweest waarbij hij zijn schouder zwaar blesseerd en iedereen hem afschreef voor de eindoverwinning. Toch hoeft dit niet het geval te zijn, de Fransman rijdt nog steeds rond en staat inmiddels alweer op een vierde plaats in het algemeen klassement. De eindoverwinning zal te hoog gegrepen zijn maar een podiumplaats behoort zeker tot de mogelijkheden.

Voor de Nederlandse Dakar volger kwam een van de belangrijkste momenten tijdens S5 naar Tan Tan. Verhoeven kreeg problemen met zijn Yamaha en werd door Marcel van Drunen naar het bivak gesleept. Hierdoor verloor hij de kans op een goed eindklassement. Toch staan er nog steeds een aantal Nederlanders hoog in het klassement na etappe acht. De beste is Henk Knuiman die nu op een knappe 21e plek staat.

Auto's
Bij de auto's leek het vanaf de eerste etappe dit jaar de kant van Volkswagen op te vallen. Maar toen men de woestijn in ging veranderen de rollen. Mitsubishi deed goede zaken en wist binnen een paar etappes orde op zaken te stellen door de eerste, tweede en vierde plek in het algemeen klassement te pakken. Smaakmaker van de eerste etappes, Carlos Sainz, kreeg in de laatste etappe veel problemen, ging terug naar het startpunt en begon toen opnieuw aan de stage. Het is duidelijk dat hij hierdoor veel plaatsen verloor. Verder was er de verrassing van de Schlesser buggy's. Na de dramatische prestaties van de Franse wagens in voorgaande edities hield niemand rekening met ze. Maar ze hebben flink aan de auto's kunnen sleutelen het afgelopen jaar en het resultaat is er naar. Magnaldi en Schlesser pakken af en toe een etappe en staan in het algemeen klassement op de plaatsen zes en zeven.

Bij de Nederlanders reed van Deyne lang goed mee maar ook bij hem ging het in etappe acht fout. Hij kwam uiteindelijk als laatste binnen op meer dan elf uur achterstand van de winnaar. Het team van Loix/Verhoef is inmiddels ook uitgevallen nadat ze de eerste etappes zeer goed hadden gereden. Een kapotte achterbrug maakte een einde aan hun deelname. Beste Nederlander in het algemeen klassement op plaats 29 is nu de ervaren Bob ten Harkel met navigator Herman Vaanholt. Het is voor beide niet de eerste Dakar en dat is goed te merken, ze rijden zich onopvallend en zonder al te grote problemen toch sterk naar voren.

Vrachtwagens
Dakar 2006 begon bij de vrachtwagens voor de Nederlanders al meteen met een domper. Doordat de DAF's van de Rooy en Bekx problemen hadden met de homologatie mochten ze niet starten. Algemeen werd aangenomen dat de kans op een Nederlandse eindoverwinnaar bij de vrachtwagens daarom dit jaar van de baan was. Maar dat was buiten Hans Stacey gerekend. De man uit Best doet pas voor de derde keer mee maar is, na aanvankelijk veel problemen te hebben in de eerste etappes, opgeklommen naar een derde plaats in het algemeen klassement. Hij heeft zeker kans op de eindoverwinning aangezien de nummer één in het klassement, Tchaguine, de laatste stages bijna twee uur van zijn voorsprong kwijt is geraakt.

Van de andere Nederlandse deelnemers in de rally hebben er niet veel de rustdag gehaald. Onder andere Anne Kies in de Ginaf heeft al op moeten geven toen zijn versnellingsbak het begaf. Alleen de equipes Elfrink en Verhoeven doen naast Stacey nog mee bij de vrachtwagens. Wel zijn er nog een aantal equipes waar Nederlanders als navigatoren of monteurs mee zijn waaronder die van Verheyden.

Van de in totaal 252 gestarte motoren zijn er nu nog 123 in de race, 52% is dus niet meer in de rally. Bij de auto's ligt het percentage uitvallers een stuk lager. Van de 184 gestarte equipes zijn er nog 110 in de race, 'slechts' 41% is dus maar uitgevallen. Bij de vrachtwagens is het percentage uitvallers het laagste met 38%. Van de 75 vrachtwagens aan de start zijn er nu nog 47 over.

Het belooft dus nog een zware Dakar te worden komende week. We zullen ook zeker niet de laatste uitvallers hebben gezien. De belangrijkste vraag voor de Nederlandse Dakar volger zal echter toch blijven: Kan Hans Stacey zijn MAN heel houden en de Kamaz trucks verslaan.

Nederlanders in het algemeen klassement na etappe acht
Motoren:

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschilStraftijd
1 002 COMA (ESP) KTM 30:49:20 00:00:00
21 058 KNUIMAN (HOL) YAMAHA 35:34:45 04:45:25
35 224 OOSTING (HOL) YAMAHA 40:13:21 09:24:01
37 152 VAN PELT (HOL) HONDA 40:32:08 09:42:48
42 015 VERHOEVEN (HOL) YAMAHA 42:20:49 11:31:29 03:55:00
46 154 VERCOELEN (HOL) KTM 42:49:02 11:59:42 01:25:00
47 134 DE BAAR (HOL) KTM 42:52:42 12:03:22 01:08:00
52 177 DE GROOT (HOL) YAMAHA 43:35:05 12:45:45
67 082 VAN DRUNEN (HOL) YAMAHA 46:02:50 15:13:30 05:07:00
71 109 LIST (HOL) YAMAHA 46:28:56 15:39:36
76 138 VAN DER LAAN (HOL) KTM 47:00:50 16:11:30 01:17:00
80 135 DE GROOT (HOL) YAMAHA 47:33:56 16:44:36 30:00
84 187 MEILINK (HOL) YAMAHA 48:41:00 17:51:40 36:00
88 186 VAN DER VELD (HOL) YAMAHA 49:02:21 18:13:01 58:00
90 081 POL (HOL) YAMAHA 49:59:34 19:10:14 31:00
93 108 CONIJN (HOL) YAMAHA 50:29:16 19:39:56
107 225 FRANKEN (HOL) YAMAHA 58:15:21 27:26:01
123 215 VAN BERGEIJK (HOL) YAMAHA 67:04:16 36:14:56 02:03:00

Auto's

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschilStraftijd
1 300 PETERHANSEL (FRA)/COTTRET (FRA) MITSUBISHI 27:43:41 00:00:00
29 422 TEN HARKEL (HOL)/VAANHOLT (HOL) LAND-ROVER 39:35:39 11:51:58
65 430 JACOBS (HOL)/JACOBS (HOL) BOWLER 48:18:59 20:35:18
71 463 VAN DEIJNE (HOL)/ROSEGAAR (HOL) MITSUBISHI 50:24:33 22:40:52 08:00
85 472 VOERMAN (HOL)/DE BOIS (HOL) BMW 55:22:27 27:38:46 01:00:00
97 435 DOLLEVOET (HOL)/POST (HOL) KIA 60:54:22 33:10:41 05:44:00
99 439 VAN VLIET (HOL)/VAN DAM (HOL) BMW 62:29:15 34:45:34 02:00:00

Vrachtwagens

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschilStraftijd
1 508 CHAGIN (RUS)/YAKUBOV (RUS)/SAVOSTIN (RUS) KAMAZ 35:47:23 00:00:00
3 524 STACEY (HOL)/GOTLIB (BEL)/DER KINDEREN (HOL) MAN 36:32:17 00:44:54
6 530 ECHTER (ALL)/GOBEL (ALL)/VAN DOOREN (HOL) MAN 40:53:52 05:06:29
23 549 VERHOEVEN (HOL)/WILLEMSEN (BEL)/GESTEL (HOL) MAN 56:35:13 20:47:50 01:00:00
43 566 ELFRINK (HOL)/ROBBE (HOL) MERCEDES 85:13:53 49:26:30 04:09:00
46 557 VERHEYDEN (BEL)/JANS (HOL)/VERHOEVEN (HOL) GINAF 98:51:23 63:04:00 10:07:00

Greatbatch klopt De Ruiter

Na een spannende wedstrijd ligt Niels de Ruiter uit de Lakeside. Shaun Greatbatch gooide net iets beter op de beslissende momenten en verzekerde zich zo van de tweede ronde van het toernooi.

De Ruiter sneuvelde bij zijn debuut al in de eerste ronde. In een spannend duel moest er een vijfde set aan te pas komen voor de beslissing. Ondanks dat Greatbatch ook nog nooit de tweede ronde haalde, zag je aan hem dat hij beter met de spanning om ging. Greatbatch speelt in de tweede ronde tegen Laursen. De Deen versloeg Tony Eccles met 3-2 eerder op de dag.

'The Excellent Dude', de bijnaam van De Ruiter, zat eigenlijk alleen de eerste set in de wedstrijd. De tweede en derde set gingen vrij eenvoudig naar 'Nine-Darter' Greatbatch. Zijn bijnaam eer aan doen heeft er voor Greatbatch nooit ingezeten. Diverse keren faalde de Engelsman bij de dubbels en kon de inwoner van Nieuwegein dichtbij komen en soms zelfs de leg winnen. Na de verloren tweede en derde set , die door goed spel naar Greatbatch gingen, pakte onze landgenoot de vierde set. Het spel was geen moment echt goed te noemen van de heren.

De beslissing viel in de vijfde set, die met minimaal twee legs verschil gewonnen moest worden. De Ruiter leek aanvankelijk goede papieren te hebben toen hij op 0-1 kwam. Daarna was het alleen nog maar aan de Brit die het duel vrij rap besliste.

Zware aardbeving in Griekenland

Bas028 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenGriekenland is getroffen door een zware aardbeving van waarschijnlijk ongeveer 6,7 op de schaal van Richter. De aardbeving vond plaats om 12.34 uur. Er is nog niets bekend over eventuele slachtoffers. Volgens eerste berichten zijn duizenden mensen de straat op gevlucht. Het leger en de politie zijn inmiddels in staat van paraatheid gebracht.

Het epicentrum van de aardbeving lag zo'n 200 kilometer ten zuiden van Athene, in de buurt van het eiland Kithira (tussen Kreta en het schiereiland Pelopponesos). De beving zou in heel Griekenland voelbaar zijn geweest. Zelfs in Caïro (1200 kilometer van het epicentrum), Italië en Jordanië zijn schokken gevoeld.

Michels sneuvelt tegen Hogan

Het treffen tussen Moreno Michels en Paul Hogan is gewonnen door de Engelsman. Hogan speelde erg constant en dat bracht hem al vrij rap de winst.

Het treffen begon wat slordig, wat resulteerde in diverse kansen op een finish die niet benut werden van beide kanten. Ze pakten ieder al snel twee legs, wat resulteerde in een gelijke stand. Toen ging het lopen bij de Engelsman, die hoge scores begon te noteren. De debuterende Michels kon er niks tegenover stellen en werd al snel overlopen. Hogan pakte de eerste set en al snel volgde ook de tweede. De jonge Papendrechter had moeite met hoge scores halen en daar profiteerde de ervaren Brit gretig van. In de derde set liet Hogan twee legs liggen, mede door een pijl die hij voor acht in plaats van zestien punten aanzag. In de volgende ronde ontmoet Hogan onze landgenoot Essers die Ted Hankey versloeg.

Na drie wedstrijden Nederland- Engeland is het helaas 1-2 voor de Engelsen. Het begon mooi met de winst van Essers op Hankey, jammer genoeg werden De Ruiter en Michels verslagen, waardoor er na dag één twee van de drie landgenoten uitgegooid zijn.

AGEIA PhysX card release in Q1

De AGEIA PhysX kaart is een veelbesproken onderwerp. De meningen gaan uiteen van een geweldige uitbreiding tot een nutteloos kaartje waarvan de aanschaf door de snelheid van de huidige grafische kaarten niet gerechtvaardigd is. Hardwarematig is de kaart al een tijdje klaar, maar hij is nog niet te koop omdat er nog geen software voor beschikbaar is. In Q1 van dit jaar zal het produkt echter wel in de winkels liggen samen met games die de kaart ondersteunen.

Demo's zijn er wel en blijkbaar zijn die toch wel indrukwekkend. BFG, een partner van nVidia, is erg enthousiast over de kaart. Veel van de werknemers bij BFG zijn ex-3Dfx werknemers en zijn ondervinden de kaart als een hernieuwde 3D revolutie.

De demo die ze hebben bevat honderden vaten, dozen en andere objecten die omver te schieten zijn. Bij een vergelijking tussen een SLI opstelling van twee nVidia kaarten draaide de PC zonder de PPU (Physics Processing Unit) op een lage framerate van 6fps. Dezelfde configuratie maar dan met de PPU was in staat om de hele demo op een stabiele 30fps te draaien. Toch een flink verschil. Helaas is er geen video beschikbaar, maar wel een screenshot van de demo:Zangeres P!nk getrouwd in Costa Rica

Icoon Muziek Zangeres P!nk en haar verloofde motorcoureur Carey Hart zijn in het huwelijksbootje gestapt. De ceremonie vond zaterdag plaats op een strand in Costa Rica. Meer dan honderd genodigden waren bij de plechtigheid aanwezig.

De 26-jarige P!nk (in werkelijkheid Alecia Moore) en de 30-jarige Hart ontmoetten elkaar in 2001. Het was P!nk die Hart vorig jaar juni ten huwelijk vroeg. Beide tortelduifjes traden voor het eerst in de echt. Tijdens de huwelijkreis worden zij vergezeld door hun vier honden. Of de beestjes mee de piste op gaan is niet bekend,
P!nk en Hart gaan namelijk snowboarden.

P!nk
Hopelijk trekt P!nk iets warms aan tijdens de huwelijkreis...

Nieuwe maps CS:Source en DoD:Source

Valve heeft laten weten dat er deze maand een paar nieuwe maps beschikbaar komen. Voor Day of Defeat: Source zal er een bijgewerkte versie van de oude map "Kalt" uitkomen. Deze map, die zich in de winter afspeelt, is ook geschikt voor nieuwe spelers van de game. Ook zijn er een aantal zaken opnieuw gerendered, zodat het ijs en de sneeuw er nog realistischer uitzien.Voor Counter-Strike:Source zal de map "Militia" uitkomen. De originele map is flink gewijzigd en zal net als de map "Nuke" HDR (High Dynamic Range) bevatten voor betere lichteffecten.

Dieven breken in bij beveiligingsbedrijf

Icoon Domme criminelen Drie dieven hebben grote schade aangericht tijdens een inbraak bij een bedrijf in Didam. Wat de drie boeven echter niet leken te weten, is dat ze inbraken bij een bedrijf dat beveiligingscamera's installeert. Het drietal is dan ook volop gefilmd.

De camerabeelden tonen duidelijk hoe het drietal op zoek is naar roofgoed. Ze kijken zelfs recht in de lens van een proefopstelling in de etalage. Na een kwartier rond te hebben geneusd bij het bedrijfspand, besloten de mannen de ruit in te slaan en het bedrijf te plunderen. "Ze hadden gewoon niet door dat de camera aan stond. We hebben er namelijk een geluidarme computer op aangesloten, die niet zichtbaar is" aldus Eric van Droffelaar van het getroffen Endycam.

De beelden liggen momenteel bij de politie. Van Droffelaar kan op zich wel lachen om de domheid van de criminelen, maar het drietal heeft wel veel schade aangericht. "Het bedrijf bestaat net een paar maanden. Ze hebben alles kapotgeslagen of meegenomen. De schade loopt in de tienduizenden euro's. We kunnen weer helemaal opnieuw beginnen." Ook bij zusterbedrijf Endycom in hetzelfde pand werden spullen meegenomen. Endycom levert tft-schermen en computers aan onder andere instellingen in derdewereldlanden.

Uitslagen Lakeside Dag 1

De eerste dag van de Lakeside World Professional Darts Championship 2006 kende al een aantal verrassende uitslagen. Een overzicht van dag één in Frimley Green.

In de openingspartij van de dag viel al het doek voor de als vijfde geplaatste Tony Eccles. The Viper kon het niet bolwerken tegen de Deen Per Laursen en ging met 2-3 onderuit. In de partij die daarop volgde, vloog Ted Hankey, de winnaar van 2000 en de verliezend finalist van 2001, uit het toernooi. The Count werd door de Nederlander Albertino Essers met 1-3 geëlimineerd.

De als eerste geplaatse Mervyn King liet er in zijn partij tegen Brain Woods geen gras over groeien en liet zien gemotiveerd te zijn om zijn eerste Lakeside-titel binnen te halen. The King, vorig jaar nog uitgeschakeld door André Brantjes, won eenvoudig met 3-0. Shaun Greatbach wist zich eveneens te plaatsen voor de tweede ronde door een moeizame zege op Niels de Ruiter. Nine Dart zegevierde met 3-2 en moet nu aantreden tegen Laursen. Mareno Michels, de derde Nederlander die vandaag het podium in Frimley Green betrad, wist de prestatie van Essers niet te herhalen. De debutant op de Lakeside kreeg een pak slaag van Paul Hogan: 0-3.

Uitslagen Dag 1:

Tony Eccles (Eng,5) - Laursen (Den) 2-3
Ted Hankey (Eng,8) - Albertino Essers 1-3
Mervyn King (Eng,1) - Brain Woods (Eng) 3-0
Shaun Greatbach (Eng) - Niels De Ruiter 3-2
Mareno Michels - Paul Hogan (Eng) 0-3
Tony O'Shea (Eng/6) - Tony West (Eng) 3-1

Spa-Francorchamps nog in gevaar

De Belgische Grand Prix op het circuit van Spa-Francorchamps van 2006 is opnieuw in gevaar. Volgens een Waalse minister is het maar de vraag of de aanpassingen aan het circuit op tijd af zijn voor de race in september.

Minister van Economische Zaken Jean-Claude Marcourt zei in de krant La Derniere Heure dat er onzekerheden bestaan over het gereedkomen van een nieuwe pitstraat en een aanpassing aan een chicane, aanpassingen die Bernie Ecclestone had geëist. "Het werk moet af zijn," aldus de minister. "We realiseren ons dat de wedstrijd afgelast kan worden, maar we doen wat we kunnen." Het werk zou tussen vijftien en twintig miljoen euro gaan kosten.

'Eerlijke vindster' blijkt brutale dievegge

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieEen 55-jarige vrouw uit Den Bosch is vrijdagmiddag aangehouden wegens diefstal van een tas van een bejaard echtpaar. De vrouw had eerder die dag het bestolen paar gebeld met het verhaal dat zij de tas gevonden had. Ondanks dat een portemonnee met inhoud verdwenen bleek te zijn, kreeg de 'eerlijke vindster' een beloning van twintig euro.

Ongeveer tegelijkertijd wist de politie echter achter de identiteit van de dief te komen. Uit beveiligingsbeelden van de supermarkt waar de tas donderdagmiddag werd ontvreemd bleek dat een vaste bekende klant verantwoordelijk was voor de diefstal. Uit verder onderzoek bleek vervolgens dat het om de 'eerlijke vindster' ging. De brutale dievegge is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Lord of the Weed

Dat Duitsers erg dom kunnen zijn, zie je hier wel. Maar soms hebben ze wel hele leuke dingen. Een stelletje gozers dat zichzelf Bloodpack entertainment noemt, hebben een erg leuke variatie op de Lord of the Ringsfilm zoals die bij ons bekend staat. Ze hebben namelijk, zoals in de meeste films in Duitsland, de film nagesynchroniseerd. Nu vertalen ze de tekst niet helemaal letterlijk, en is de film ook een beetje anders gemonteerd.
Het kost wel een beetje moeite om het filmpje te krijgen, dus als je geen Duits begrijpt en geen tijd/zin hebt, zou ik het hele gedoe laten.
Voor de mensen die wel interesse hebben, het is namelijk erg leuk, klik hier. Scroll naar beneden en vul bij de bolletjes 3,2,1,2,3 in. Kies dan een van de bovenste twee opties, de andere zijn namelijk niet zo heel boeiend, en daarna hoe je het wil downloaden.
Voor vragen, niet lukkingen en dergelijke--->reacties.

Steven Pienaar mist Africa Cup

Steven Pienaar zal definitief niet in actie komen tijdens de Africa Cup. De Ajacied is vanwege een enkelblessure niet opgenomen in de definitieve selectie van Zuid-Afrika.

De medische staf van 'Bafana Bafana' gingen er al vanuit dat ze Pienaar moesten missen. Voor de zekerheid werden de medische gegevens van de middenvelder nog wel bij Ajax opgevraagd, maar de medische staf van Zuid-Afrika kwam ook tot de conclusie dat de Zuid-Afrikaan niet in actie kon komen voor zijn nationale team.

Steeds meer cannabisverslaafden

GezondheidHet aantal blowers in Nederland dat kampt met een verslaving aan cannabis neemt sterk toe. Schattingen lopen uiteen van 30.000 tot 80.000 probleemblowers. Volgens het landelijk kennisinstituut voor onder meer verslavingszorg, het Trimbos Instituut, zoekt maar een klein deel van alle probleemgebruikers hulp. In 2004 waren dat er 5.500, vooral jongeren.

Jonge probleemgebruikers van marihuana die hulp zoeken, zijn vaak al op diverse vlakken ernstig in problemen geraakt. Ze presteren slecht op school, hebben problemen thuis of raken hun baan kwijt door de verslaving. Het Jellinek Jeugdnet in Amsterdam waarschuwt dat cannabis het leervermogen direct aantast en noemt hasj en wiet zelfs verraderlijker dan alcohol: ''Drank wordt toch vooral geassocieerd met het weekeinde en uitgaan, terwijl het voor blowers heel normaal is de hele dag door te gebruiken. Ze blowen voor en na school, in pauzes, tussenuren en uiteindelijk zitten ze in de coffeeshop in plaats van in de lessen.''

Het psychomedisch centrum Parnassia in Den Haag wijt het grote aantal verslaafden deels aan het percentage werkzame stof in de wiet (het THC-gehalte). Tegenwoordig zou dat soms 45% bedragen, veel en veel meer dan bijvoorbeeld tien jaar geleden. Steeds meer cannabisverslaafden moeten buiten geestelijk- ook lichamelijk afkicken, soms zelfs met behulp van medicatie. Parnassia krijgt geregeld 12 tot 14-jarigen binnen die moeten afkicken van de wiet.


'White Widow', een nederwietsoort vol THC

Babylijkjes gevonden in tuin Beverwijk

tazmanian, mikkey72, bordewolf en ClubMed hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadBij een woning aan de Alkmaarseweg in Beverwijk zijn eind december drie babylijkjes aangetroffen. De 29-jarige moeder van de kinderen zit vast op verdenking van kindermoord of kinderdoodslag. De vader (35) wordt eveneens verdacht, maar is op last van de rechter inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De zaak kwam aan het rollen na de mysterieuze dood van een vierde kind, dat werd aangetroffen in de woning van zijn oma in Haarlem.

Volgens de politie gaat het om levensvatbare voldragen baby's. De lijkjes waren begraven in de tuin van de woning. De zaak wordt momenteel onderzocht door ruim twintig rechercheurs. Persofficier Ed Hartjes zegt dat de zaak niet eerder naar buiten is gebracht 'omdat de commotie rondom zulk nieuws het onderzoek zou storen'. Daarnaast wilde justitie eerst via DNA-onderzoek duidelijk krijgen of de vier kinderen allemaal van dezelfde ouders zijn.

Het vierde kind werd op 21 december aangetroffen in een woning in Haarlem. Omdat de politie vermoedde dat het kind kort daarvoor in het huis van de moeder in Beverwijk was geboren, werd ook daar onderzoek verricht. Dat leidde tot de vondst van de drie lijkjes. Volgens omwonenden is het huis vervolgens binnenstebuiten gekeerd. "Mannen in witte pakken liepen de hele week in en uit. De woning werd dag en nacht in de gaten gehouden door agenten in burger. Heel eng allemaal", zegt een buurvrouw. De zaak doet denken aan een soortgelijke zaak in het Duitse Altenburg. Daar bekende een vader op Oudejaarsavond twee lijkjes van zijn pasgeboren kinderen in de vloer van zijn woning te hebben ingemetseld.

Geen Tim Duncan in nieuw 'Dream Team'

Tim Duncan heeft besloten zich niet beschikbaar te stellen voor het nieuwe 'Dream Team' dat later dit jaar zal deelnemen aan het WK en de Olympische Spelen van 2008.

De spelers van het nieuwe Amerikaanse nationale team moeten een overeenkomst tekenen met de duur van drieënhalf jaar. Duncan vond die periode te lang.

Andere spelers, waaronder Shaquille O'Neal, denken nog over het contract na. Allen Iverson heeft inmiddels al wel de toezegging gedaan deel te nemen aan het nieuwe 'Dream Team'.

Florent Serra verrassende winnaar in Adelaide

Florent Serra heeft het ATP-toernooi van Adelaide gewonnen. In een toernooi dat bol stond van de verrassingen leverde ook de finale een onverwacht resultaat op.

De 24-jarige Serra klopte in de eindstrijd de Belg Xavier Malisse met regelmatige cijfers: 6-3 en 6-4. De Fransman was veel koelbloediger op de belangrijke momenten, waar Malisse liefst zes breakkansen om zeep hielp. De uitslag van de finale was de apotheose van een week vol sensaties. Zo werden Lleyton Hewitt en James Blake vroeg uitgeschakeld en was Tomas Berdych in de halve eindstrijd totaal niet opgewassen tegen Malisse.

Serra was uiteraard heel blij met de zege: ”Drie jaar geleden maakte ik hier mijn debuut op het ATP-circuit en nu win ik hier. Ik behield mijn kalmte, vanwege de ervaring die ik afgelopen jaar in Boekarest opdeed bij het winnen van mijn eerste toernooi.” Malisse klaagde over pijn aan zijn voet: ”Als je je niet optimaal kan bewegen, is het lastig op dit niveau wedstrijden te winnen. Hopelijk ben ik op tijd fit voor de Australian Open.”

Wat gebeurde er volgende week

Elk week zullen de lieftallige drq en ondergetekende jullie voorzien van de meest opmerkelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis. In een aantal handige categorieën vind je genoeg informatie om op verjaardagen je ooms en nichtjes de loef af te steken met facts en figures.

Algemeen
Op 8 januari 1842 wordt in Delft de Koninklijke Akademie ter opleiding van burgerlijk ingenieurs zoo voor 's lands dienst als voor de nijverheid van kweekelingen voor den handel opgericht. Deze is nu bekend als de Technische Universiteit van Delft

Op 8 januari 1962 vindt de grootste treinramp in Nederland plaats in de buurt van het dorp Harmelen. Naar aanleiding van dit ongeluk is invoering van de Automatische TreinBeïnvloeding (ATB) in Nederland versneld.
Op 14 januari 1807 ontploft een schip met buskruit in Leiden er vallen 150 doden en een groot deel van Leiden wordt compleet verwoest.

Sport
Op 11 januari 1982 verliest Nederland de troostfinale van het WK hockey in India met 4-2 van Australië, waarmee ze slechts vierde werden.
Op 14 januari 1981 wint de Nederlandse hockeyploeg Karachi voor de eerste keer de Champions Trophy.

Media
Op 12 januari 1979 werd de Kindertelefoon opgericht. Deze is bedoel voor kinderen om over hun problemen, groot en klein, anoniem met een ander te kunnen praten.
Op 10 januari 1929 werd de eerste strip van Kuifje gepubliceerd.
Op 14 januari 1990 kwamen De "Simpsons" voor het eerst in Nederland op tv. De serie wordt nog steeds gemaakt.
Op 14 januari 2004 werd in de kantine van het Terra College docent Hans van Wieren doodgeschoten door Murat D.

Politiek
Op 11 januari 1790 wordt naar Amerikaans voorbeeld in de Zuidelijke Nederlanden de "Republiek van de Verenigde Nederlandse Staten" of de "République des Etats belgiques unis" uitgeroepen.

Wetenschap
Op 9 januari 1969 maakte de Concorde haar laatste testvlucht. Op 24 oktober 2003 maakte de Concorde haar laatste vlucht, vanwege een eerder gebeurde ramp met de Concorde waarbij 113 mensen om het leven kwamen.
Op 10 januari 1863 maakte de Londense metro haar allereerste rit en het is dit is dan ook meteen het eerste ondergrondse stelsel ter wereld.
Op 14 januari 1914 introduceerd Henry Ford de lopende band die tot massaproductie leidde vanwege de hoge productiviteit.

FC Groningen opent Euroborg met zege

FC Groningen heeft het tijdperk Euroborg met een klinkende 5-0 overwinning op BV Veendam ingezet. Erik Nevland was met drie treffers in een tijdsbestek van zes minuten de grote man.

Uiteraard was de vraag die op ieders lippen lag ‘wie scoort het eerste doelpunt in Euroborg?’ Het had niet veel gescheeld of Martin Drent was met die eer gaan strijken. Veendam begon namelijk sterk, maar kon het overwicht niet uitdrukken in treffers. Erik Nevland had daar minder moeite mee: de Noor scoorde van de 19e tot en met 25e minuut liefst driemaal. Vlak voor de pauze zorgde Glen Salmon voor 4-0, waarna Yuri Cornelisse in de tweede helft de eindstand vastlegde. Vrijdag ontmoet FC Groningen voor de competitie SC Heerenveen in het nieuwe onderkomen. Net als gisteravond zal het stadion dan zijn gevuld met 20.000 toeschouwers.


Uitslagen Oefenwedstrijden – 7 januari

FC Groningen – BV Veendam 5-0
Nevland (3), Salmon, Cornelisse

Union – NEC 1-8
Doelpunten NEC: Boutahar (4), Denneboom (2), Schot, Grot

ADO Den Haag – Papendrecht 9-1
Doelpunten ADO Den Haag: Stroeve (4), Bodde (2), Den Ouden (2), Elia

Sparta Rotterdam – Eindhoven 1-1
Gudde, Demouge

Willem II – Triborgh 7-0
Hadouir (2), Kerekes (2), Wilmet (2), Caluwé

Heusden Zolder – Roda JC 1-0

Heracles Almelo – DETO 4-0
Quansah (2), Calincov, Krijnsen

Spakenburg – Vitesse 2-3
Doelpunten Vitesse: Esajas, Dingsdag, Rojer

RKSV Heeze – NAC Breda 0-11
Doelpunten NAC Breda: Van Hooijdonk (3), Vonlanthen (2), Diba (2), Slot, Jenner, Rigters, ED

Laatste orkaan seizoen VS sterft eindelijk

Nood-kloon had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Icoon AlgemeenHet orkaanseizoen in de Verenigde Staten is eindelijk afgelopen. Zeta, die eigenlijk geen gevaar bracht voor het vaste land, zette bij het sluiten van de markt nog even een stevig record. Nog nooit heeft een tropische storm het zo lang volgehouden als deze. Met Zeta was de storm Alice, in 1955, de enige storm die hoe dan ook het nieuwe jaar begroette.

Zeta was de laatste van de 27 benoemde stormen in dit seizoen, dat eigenlijk al op 30 november vorig jaar eindigde. Veertien van de 27 tropische stormen vormden orkanen dit seizoen. De bekendste en meest verwoestende hiervan was Katrina, die vooral in de staten Louisiana en Mississippi huis hield en voor miljarden dollars schade aanrichtte en honderden dodelijke slachtoffers maakte.

Het seizoen in 2006 begint officieel op 1 juni, elke storm die zich voor die tijd aankondigt, wordt echter bij het totaal van 2006 opgeteld. De eerste storm zal Alberto worden genoemd. "Dus, tot het seizoen van 2006 begint, tenzij Zeta een onverwachte comeback maakt, zegt het Nationale Hurricane Center tot ziens", aldus orkaanspecialist Stacy Stewart toen het laatste bericht over Zeta bekend werd gemaakt. "Eindelijk".

100 gezinnen zonder gas door klunzige installateur

Crusty2004 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkEen stoethaspel heeft er zaterdag voor gezorgd dat ongeveer honderd gezinnen in het Belgische Gent zonder gas zijn komen te zitten. De installateur of doe-het-zelver annex jandoedel sloot in een woning de waterleiding aan op de gasleiding. Hierdoor sijpelde water in het gasnet, waardoor gezinnen in drie straten zonder gas kwamen te zitten.

Een woordvoerder van distributienetbeheerder Imewo meldden dat technici alle getroffen huizen zullen bezoeken. De klus zou vannacht geklaard moeten worden. "Wij hebben de gasleiding over een 400-tal meter afgekoppeld en wij sturen onder hoge druk een spons door de hoofdleiding. De binneninstallaties worden ter plekke ook nog gecontroleerd. Een zeer arbeidsintensieve klus die vannacht afgerond moet zijn", aldus een woordvoerder van Imewo.

Getroffen bewoners konden van Imewo "elektrische vuurtjes" krijgen om zich aan te verwarmen. Sommige gezinnen besloten echter hun heil elders te zoeken. De officiële uitleg van het gebeuren is "onvakkundig werk bij de installatie van een gasgeiser in een woning". De prutser kan wellicht nog een flinke rekening tegemoet zien.

Doe mij maar een barbiepop

December zit er weer op; sinterklaas, kerst, oud en nieuw. Diverse momenten waarop kinderen cadeautjes ontvangen. Uiteraard zitten daar wel wat nichtjes tussen. Van die met sproeten en twee van die idiote staartjes aan weerskanten van hun hoofd. Identiek gekleed, want dat moet van de ex van je zwager. En hij doet het nog ook. Weken heb je gezocht naar wat leuks, maar alles lijken ze al te hebben, elke titel uit de Disney-collectie. Kleuren of lezen doen ze niet aan. Na heel wat zoeken en vissen kom je uit bij twee leuke poppen met gitaar en herrie. Van alles zit er op.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
©FOK.nl e.a.