Greatbatch klopt De Ruiter

Na een spannende wedstrijd ligt Niels de Ruiter uit de Lakeside. Shaun Greatbatch gooide net iets beter op de beslissende momenten en verzekerde zich zo van de tweede ronde van het toernooi.

De Ruiter sneuvelde bij zijn debuut al in de eerste ronde. In een spannend duel moest er een vijfde set aan te pas komen voor de beslissing. Ondanks dat Greatbatch ook nog nooit de tweede ronde haalde, zag je aan hem dat hij beter met de spanning om ging. Greatbatch speelt in de tweede ronde tegen Laursen. De Deen versloeg Tony Eccles met 3-2 eerder op de dag.

'The Excellent Dude', de bijnaam van De Ruiter, zat eigenlijk alleen de eerste set in de wedstrijd. De tweede en derde set gingen vrij eenvoudig naar 'Nine-Darter' Greatbatch. Zijn bijnaam eer aan doen heeft er voor Greatbatch nooit ingezeten. Diverse keren faalde de Engelsman bij de dubbels en kon de inwoner van Nieuwegein dichtbij komen en soms zelfs de leg winnen. Na de verloren tweede en derde set , die door goed spel naar Greatbatch gingen, pakte onze landgenoot de vierde set. Het spel was geen moment echt goed te noemen van de heren.

De beslissing viel in de vijfde set, die met minimaal twee legs verschil gewonnen moest worden. De Ruiter leek aanvankelijk goede papieren te hebben toen hij op 0-1 kwam. Daarna was het alleen nog maar aan de Brit die het duel vrij rap besliste.