Australische gebruikt borsten als kwast

Icoon KunstDe Australische Di Peel timmert aan de weg als kunstenares. Niet de schilderijen zelf trekken echter de aandacht, maar de wijze waarop ze worden gefabriceerd. De kunstenares gebruikt namelijk haar borsten als kwast. Leverde het eerste kunstwerk zo'n 7,50 euro op, inmiddels verkoopt Peel haar werk voor het achtvoudige.

"Ik doe eerst verf op mijn borsten en druk ze vervolgens op het doek, of doe het verf eerst op het doek, waarna ik het uitsmeer door er mijn borsten tegenaan te drukken", vertelt Peel, die woont op het eiland TasmaniŰ. Ze werkt aan de keukentafel, aangezien dat voor haar manier van schilderen makkelijker is dan een schildersezel. Om het schildersmateriaal te reinigen neemt Peel iedere keer dat ze een andere kleur gebruikt eerst een douche. "Elk schilderij wordt gesigneerd door middel van een tepelafdruk", zegt Peel.

Volgens de kunstenares lijken de objecten op haar schilderijen nog het meest op abstracte bloemen. "Mijn laatste werk ziet er volgens sommigen echter uit als de aarde, gezien vanuit de ruimte. Mijn zoon noemt het aardbeving, omdat hij het op een aardbeving vindt lijken."

Di Peel
Di Peel is bezig met een nieuw kunstwerk